Přejít na obsah

Fólie na skla

Filip 23

Doporučené příspěvky

Zdar Filipe, sice si k tobe asi jen tak nedojedu pro folie pac je to pres pul republiky coz me mrzi, ale kdyz si tu chtel bych se te na neco optat, chci dat folie na auto ale predni okna mam poskrabany a to tak ze dost a nekdo rikal ze po foliich to dost vyleze, ja se chci optat jestli je to fakt tak hrozny a jestli je to vic videt ze vnitr nebo z venku. Diky 

Editováno: , autor: Cizap
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem toho na YT videl uz dosti, u nas se tim brousenim skrabancu zabyva jen firma v praglu jinak sem to nikde nenasel. Kazdopadne na YT kdyz date Repair glass najdete jak se opravuji dirky od kaminku na celnich sklech, to tu umi taky dost lidi. pak sem nasel pastu, kterou uz za boha nemuzu najit a ta by mela rozlestit maly skrabance na skle a meli ju v auto kelly ale uz ju tam za prase nevidim. No a ve finale v ameru maji speci veci na rozlesteni škrabancu jak malejch tak velkejch ktery uplne rozbrousi a nepozna se to. Ale hold to sem asi jeste nedorazilo. Takze budu jeste chvilku hledat a pak uvidime, mam doma bocni skla ze shade tak to zkusim nejako rozlestit na nich a pak uvidime co to bude delat, pak zkusim splasit nejakou pastu na lak a zkusim ju na sklo a uvidime. :) ale vysledky ocekavam nevalne :)

Odkaz ke komentáři

Broušení skel děláme u nás v práci (Autosklo Servis CZ tel.734 316 377). Ale nevyplatí se to. Je to strašně drahé. Dělá se to hlavně u výloh a větších skleněných ploch kde by výměna byla dražší než oprava. Za broušení drobných škrábanců se účtuje cca 1000,- kč za 1 cm. Nejdražší je na tom speciální pasta a spoustu brusných kotoučů které se musí střídat. Ale vždy záleží na domluvě a rozsahu poškození.

Odkaz ke komentáři

Ty jo tak to je slusna palba, dival sem se a bocni predni sklo stoji 600kc kdyz neni tonovany tak to niiiic tak na to prdiiim a necham to poskrabanyyy :). Kazdopadne dik za info. Co sem videl na YT tak tam meli tri kotouce, dva brusne a pak lestici s pastou a bylo hotovo, tak sem cekal ze to bude pohoda jaz a vono palba jako blazen. Kazdopadne diky.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak jsem z5 a mluvil sem s panem co mi bude delat folie a rikal ze si mysli ze je to zbytecna investice do vymeny skel, pak sem na O1 videl posrabany skla ktery meli folii a bylo to celkem v pohode, takze je menit nebudu a uvidime jeslti ot bude silenost nebo jeslti to pude.

Odkaz ke komentáři

Panove dneska auti odvezeno do Sunshield Brno, kolem obeda by melo byt hotove i s celnim pruhem tak vam hnedka pisnu jak to vypada, jinak zatim vse ok, byli na to tri pani a nechal jsem si dat folie 15% na cely auto, tak to snad nebude problem pri nejakejch technickejch ci tak neco, uvidime. 

Odkaz ke komentáři

Co se týká schválení zatmavených autoskel na vozidlech pro provoz na komunikacích – je třeba mít na mysli, že každá úprava vzhledu vozu musí být v souladu s Vyhláškou Ministerstva dopravy a spojů ČR a za nedodržení této podmínky může Policie ČR udělit pokutu a bodovou penalizaci!!

Naše filmy a práce jsou homologované /schválené/ a aplikujeme je na vůz za předpokladu dodržení daných podmínek. Pokud jde o Váš vůz, jedná se o vůz osobní a je třeba dodržet na oknech řidiče a u spolujezdce průchodnost světla 70%. Intenzita zatmavení skel za zády řidiče a spolujezdce už je Vaše volba a není nijak omezena. Odstín s předpisovou průchodností 72% plně vyhovuje těmto podmínkám

Odkaz ke komentáři

Foto zde

A co se tyce toho co se na auto smi a co nesmi davat, je to fakt mam tam folie ktery vepredu nemaji co delat a protislunecni pruh taky nema na prednim skle co delat, ale kdyz me zastavi tak okna v predu stahnu a technicka treba taky pude a kdyz ne a budou prudit bud policajti moc a nebo neukecam technickou tak hold pudou dolu :( ale co si budem povidat, jezdi takto spousta lidi takze ono to tak horky nebude. A jinak mam prece homologovany folie a ve predu mam nalepeno ze zatmaveni je 70% takze vse je dle vyhlasky.

Odkaz ke komentáři

To je sice pěkný, že máš vepředu nalepeno ale zatmavení to nesplňuje.

Okna jsou zatmavená už z výroby. Nic jiného se na přední boční okna NESMÍ lepit.Pak je to zatmavení větší a už to nesplňuje vyhlášku. Na čelním skle kromě platné dálniční známky a zrcátka NESMÍ taky nic být.

Tak sem nepište, že máte fólie na předních bočních sklech a splňuje to vyhlášku.

Odkaz ke komentáři

No tak se hned nedurdime kluku usata, cekal jsem ze to z toho textu pude vycitit ze je to mysleno nadlehcene, samozdrejme mas pravdu a to mi taky rekli ze cokoli i na prednich bocnich uz nevyhovy vyhlasce, ale co si budem povidat bud to tam chces mit a neses riziko ze te nekde nekdo vybere a bude prudit kvuli ptakovinam a nebo se budes ridit striktne vyhlaskou a hold to tam mit nebudes. Ale to tu snad kazdej vi, ze.

A jak uz tu ci nekde jinde nekdo pisal, jsou lidi co jim auta nebrzdi a jezdi, tak nejaky okna nebudou to nejhorsi co bude na ceste jezdit.

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Pánové po přečtení mnoha příspěvků zde na fóru jsem se rozhodl pro nainstalování solárních fólií a chtěl jsem se podělit o své poznatky. Nemám to na estetiku, abych byl prďák :kol-31: , ale kvůli své malé dceři, které za jízdy do obličeje svítilo sluníčko. Po přečtení pár desítek stránek firem zabývající se lepením solárních autofólií jsem byl rozhodnut pro dvě značky a to Llumar a Bruxafol. Po příjezdu do firmy zabývající se jen autofóliemi a to solárními,bezpečnostními a foliemi na změnu barvy vozu, mi byl ukázán vzorník odstínů. Po vybrání odstínu jsem pořád váhal mezi těma dvěma výrobci. Nakonec jsem zvolil Bruxafol a jsem za to rád, jelikož ten človíček co to instaluje mi řekl, že bruxafol je širší než Llumar a taky má bezpečnostní plnění (nejen solární) a co se týče mechanického otěru mnohem více vydrží.. Pokud bych si tedy mohl znovu vybrat neváhal bych a udělal to znovu. Jelikož mám Koktu N1 tak jsem si nenechal vyměnit zadní dvě boční kufrová okénka. To byla jediná chyba co jsem udělal. Ale již teď jsem objednán na strhnutí těch N1 folií a dolepení za Bruxafol. Folie jsou super a auto vypadá hned jinak - je ze mě gangstar :kol-137::smich: . Jinak jsem měl z výroby tónovaná okna (Sunset)

Ovšem folie mají hodně výhod, ale mají i nevýhodu. Tou je že nevidíte pořádně dozadu přez zpětné zrcátko za snížené viditelnosti. Ale po čase ježdění si na to asi každý zvykne. ;)

ZDE jsem vložil odkaz na výrobce fólií Bruxafol.

K představě jsem pořídil pár fotek, jen chci zmínit že polepená okna jsou od zadních dveří až k 5-tým dveřím. Přední jsou jen tónovaná (Sunset)

post-53999-0-26477000-1299405626_thumb.j

post-53999-0-24965500-1299405638_thumb.j

post-53999-0-21207900-1299405746_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi gangstarama :kol-137: Já mám folie po předchodzím majiteli s údajným ATESTEM ,ale kartičku nemám.

Ve předu jsou o dost světlejší než v zádu.

Tak na STK jsem byl hodně malej gangstar :worthy:kol-22:

Naštěstí mi to napsali do poznámek a ne do závad v protokolu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...