Publikováno Květen 2, 201015 r Mám takú laickú otázku - švagor chce kúpiť žene naftovú Fabiu (r.v. cca 2000-2002). Bojí sa však TDI, aby neodišlo turbo a nemal zbytočné náklady (predsa len pri aute s 250.000 km to reálne hrozí). Preto uvažuje nad SDI. Nepotrebuje žiadne žihadlo... Prišiel však na zaujímavú otázku. Keď na TDI odíde turbo, vznikne z neho v podstate SDI??? Inými slovami - keď odíde turbo, dá sa s takýmto motorom ďalej jazdiť (samozrejme výkon pôjde dolu)??? Lebo ak áno, za to rikizko by to stálo... Prosím neriešiť cenu TDI/SDI Fabie, ale len princíp fungovania/nefungovania motora aj bez turba. Ďakujem!
Květen 3, 201015 r Ked ti odijde turbo na TDIcku tak ziadne SDI z toho nemas, bude to len pokazene TDI ;-). Jazdit s poskodenym turbom je riziko a vodic si koleduje o dalsie tymto vzniknute problemy. V dnesnej dobe je treba brat vymenu turba ako spotrebny material ;-) a musi s tym majitel ratat, nekupuje predsa nove ale ojazdene vozidlo.
Květen 11, 201015 r jezdit na TDi bez turba je kravina...navíc 250tkm nemusí znamenat výměnu turba a když už se zadaří, tak se dají za solidní cenu kupit repase, nebo jetý (na ATD jich je mraky )
Květen 12, 201015 r Pro ženskou raděj SDI.Už kvůli tomu turbu,přijedou ani nenechaj schladit turbo a hned to chcípnou. A pokud odejde u TDI turbo tak z toho SDI nikdy nebude už jen z toho důvodu že většinou odejde tak že přezněj uniká olej do sání,pokud není jen zatuhlé ale ani v tomto případě se bez turba jezdit nedá má to tak nízkej výkon že to je jen na dojetí. Je to prakticky nouzový režim.
Květen 12, 201015 r No podle mne je ta myšlenka zcestná už od začátku - bojím se koupit TDI, co kdyby odešlo turbo... co když mu na tom SDI odejde vodní pumpa, vstřik, čerpadlo, ABS, praskne pneumatika, a bůhvíco ještě? To radši ať auto nekupuje vůbec, pokud k tomu přistupuje takto, a jezdí hromadnou dopravou. No a ženské bych v případě TDI neodepisoval, jen stěží tomu bude v běžném provozu některá dávat takovou čočku, aby se muselo turbo dochlazovat, atd. Radím - koupit TDI a nedělat z komára velblouda
Srpen 26, 201015 r čau mám takovou otázku ted jsem zjistil že se mě pokazilo turbo a tak moje otázka zní co by se mohlo ještě potento když bych nějakou dobu jezdli bez turba? ( krom toho že to nepojede)
Srpen 26, 201015 r přečti si co je psáno nad tebou....potento se toho může teoreticky dost, na nouzový dojetí ok...ale jezdit s tím bych neriskoval...nejen že je velká pravděpodobnost poškození mechanicých částí motoru, ale hlavně auto bude v nouzáku, bude to žrát a nepojede to...mít výkon SDíčka bude v tomhle případě tvůj sen
Září 3, 201015 r Díky to je to co jsem chtěl slišet.takže valím co nejdřív koupit turbíčko jen kdyby bylo za polovic
Květen 1, 201114 r Ve firemní oktávce 66kW (350tis km), která je již delší čas na odpis se pokazilo turbo. Jezdíme už cca půl roku tak jak to je (krátké trasy) a furt ne a ne to chcípnout. Uvidíme jak dlouho to vydrží.
Květen 11, 201114 r Tak to jsem zvědav koli ještě najezdíte,až to klekne uplně tak dej vědět kolik Octa bez turba ještě zvládla
Květen 12, 201114 r možná záleží na tom, co znamená "pokazilo se turbo". pokud je "jen" vylágrováný, tak jezdit může, ale pouští do sání olej. pokud je třeba prasklá hřídelka, tak nevěřím, že se s tím dá normálně a dlouho jezdit. do sání by tekl olej, takže motor by něměl za chvíli čím mazat a taky by si motor mohl ten olej nasát ve větším množství než obvyklém a pak je pravděpodobně úplný konec s ježděním.
Květen 12, 201114 r Pokud nebere olej tak bude zatuhlá regulace a v tom případě to bude jezdit ale bez dostatečnýho výkonu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.