Přejít na obsah

Tachometr ukazuje o 15km/h více


johanes9

Doporučené příspěvky

To se mi už taky stalo mockrát na služebkách s tím, že ta světelná tabule, která Ti ukazuje Tvou rychlost byla špatně nastavená ;) V jedné vesničce měli na cca dva měsíce špatně nastavenou tabuli, neboť při mé rychlosti i všem řidičům, při 50 km/h ukazovala 80-90 km/h :smich: Jak již tu bylo psáno, ověříš si to snadno pomocí navigačky, ta moje navigačka vždycky ukazuje jen o 1-2 km/h míň a nebo jezdi na jiných místech na pár jiných světelných tabulí s rychlostí a uvidíš :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

A hlavně, až budeš tu rafiku stahovat z osičky, tak tu osičku včetně toho vratného pérka přilep třeba žvýkačkou ke zbytku přístroje, aby se Ti ani o kousek nepootočila, až budeš rafiku "štelovat" do nové polohy.

Mně na Formanu také tachometr ukazoval cca o 20km/h víc (skoro 70 při reálných 50 - ověřeno cejchovaným radarem MP i GPSkou) - a abych se vyhnul problémům s demontáží palubky i samotného rychloměru, začal jsem jezdit podle údaje otáčkoměru. Jednoduše jsem si nechal od známého v dílně překontrolovat otáčkoměr, jestli správně ukazuje (vnějším PALtesterem) a pak přišel ke slovu papír, tužka, kalkulačka a kus špagátu. V knihovně jsem si půjčil příručku o Favoritech/Formanech, opasl jsem si převodové poměry jednotlivých rychlostních stupňů i stálého převodu, špagátem změřil obvod přední gumy, pár vzorečků a vyšlo mi, že pokud se budu držet v uzavřené obci na trojku zhruba do 2600 otáček, na čtyřku asi do 2000 otáček nebo na pětku přibližně do 1500 otáček, žádný poliš si mne kvůli překročení "padesátky" nevychytá. To samé, ale už jen pro pětku - 2500 otáček = "devadesát" a 3550 otáček = "stotřicet". Ve spoustě případů jsem po městě jel rychleji než ostatní - ale pokud jsem se držel s otáčkoměrem v uvedených mezích, nestalo se, že bych "překročil". Vydržel jsem tak jezdit skoro 6 let - a přestože jsem zvyklý jezdit hodně svižně, nestalo se, že by "mne vyhrábli za rychlost" - jako se mi to za stejnou dobu stalo několikrát se služebními auty, kdy jsem se musel smířit s jízdou podle tachometru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Ekkar_z_Bastlírny, raději bych upravil rafičku na tachometru, než si nechal překontroloval otáčkoměr a učil se na něm v kolikati otáčkám, při jaké zařazené rychlosti tam mám tolik a tolik km/h. To už pak ten tachometr postrádá účel a zabírá jen místo.. :) Když píchnu kolo, taky se neučím jezdit jen po zbylých třech.. (doufám, že se neurazíš, je to jen debata, jen mi připadne banální oprava ručičky snažší) a že jsi dostal na služebním autě pokutu za rychlost? No pokud jsi jel ve městě 50km tachometrových, tak se ti to určitě stát nemohlo... :p s tolerancí by jsi jel tak 45km/h.. a většinou berou až od 53km.. ;)

Nejspíš se teď strhne vlna kritiky.. ale co, je to můj názor..

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až zkusíš ten tachec rozebrat, zjistíš, jestli to je banalita nebo ne - právě proto že už jsem jich několik měl demontovaných a náhradní jsem neměl, jsem volil tu "náhražku" pomocí otáčkoměru. Tachometry na Favority s nepoškozenou mechanikou totiž byly a jsou i nadále dost nedostatkové zboží - právě proto, že se tak často kazily, hlavně jejich počítadla. Jednoduše jsem nechtěl riskovat, že se mi přístroj dojebe v situaci, kdy bych ho neměl čím nahradit. A právě proto, že vím, jak proměřují tachometry jsem byl zvyklý jezdit i se služebním tak, že rafika ukazovala o něco víc - bohužel, u Fábule i Kokty je ta odchylka menší, než u starších typů - a bylo to v době, kdy se bralo za porušení už dosažení hranice - nebylo jednoznačně řečeno, že i policejní měřiče jsoiu obyčejné měřicí přístroje s chybou a nikdo nerespektoval právě tuto toleranci - dneska bych za tutéž rychlost nedostal ani domluvu, tenkrát jsem si několikrát za spěch poplatil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...