Přejít na obsah

Relé klimatizace


Fridrich

Doporučené příspěvky

Musíš vytahnout baterku a i ten plast co je pod ní. Drží to na dvou šroubech. Odšroubuješ, odpojíš a opatrně otevřeš. Jsou tam dvě relé.

Taky jsem to teď řešil, protože mi po doplnění klima nefaungovala, tak mi mechanik řekl že je to tato "řídící jednotka" a musí se vyměnit cena cca 4000kč. Tak sem to celé prošel včetně všech spojů a kabelů co sem našel, co šlo tak propískal, očistil a promazal kontaktolem. Po sestavení ejhle zázrak klima chladí jak za mlada. Cena cca 5kč( smirek, kontaktol). :):p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vyzkušel výše popsané a nic. Zkoušel jsem i to relé pod baterkou vyměnit za jiné, vyčistli kostry, zástrčky a nic... Hledal jsem ještě relé pod palubkou (čislo 13 by to mělo být) a nic. 13ka je prázdná, vůbec tam nic nemá být. Je to rok 2002 1.6i 75 kw. Přijde mi, že do kompresoru nejde proud. Kompresor by měl být ok je měněný a klima napuštěná. Zatím děkuji za snahu mi pomoct pánové. Nějaký jiný tip?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj,

mám problém s manuální klimatizací v OI, po zapnutí klimy sepnou ventilátory, ale kompresor nesepne. Měřil jsem odpor elektromagnetické spojky ten je nekonečný, déle jsem měřil napětí co je na konektoru k elektromagnetické spojce a je tam neustále 12V, i když je klíček a klimatizace vypnutá.

Takže to vypadá na vadnou spojku i relé dochlazování a to ještě mám jednu hadici načnutou, ale chladivo snad ještě neuniká. Jsou mé domněnky správné? Dá se nějako ověřit dostatek chladiva?

Ve Vagu jsem nikde nenašel hodnotu s tlakového senzoru G65, je tam někde? Našel jsem akorát skupinu 50, kde ukazuje neustále kompresor vypnutý a provozní stav klimatizace se mění se zapnutím klimatizace po zapnutí je A/C-High, po vypnutí A/C-Low. Jak ŘJ pozná, že je kompresor zapnutý? Podle tlakového snímače G65?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...