mischak Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 Ahoj ,prosím může mi ňaká dobrá duše poradit jaky olej mám dolít do 1.2 TSI (jaký tam je z výroby??),servisní interval-QG1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zzdeny Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 Ja to mam nalepeny v motoru. Mam TDI takze ti vic neporadim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinj1 Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Podle manualu (viz https://mediaportal.skoda-auto.com/resource/documentation/manuals/cz/Yeti/11-2009/Manual/A-SUV_Yeti_OwnersManual.pdf, strana 239) pri QG1 jakykoli olej splnujici specifikaci VW 504 00... Me v servisu prodali tenhle: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/4-1-Castrol/0/5/978-Castrol-EDGE-5W-30-Long-Life-III-4l. A koukam, ze mi prodali jeden litr za cenu tri, takze v servisu asi nebrat. Zatim jsem ale nic dolit nemusel - kolik mas najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischak Vloženo 20. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 ok ,díky moc. Užíváme si s přítulkou dovolené na moravě a musel jsem tedy navštívit servis ve Zlíně a tam mi prodali 1L shell helix longlife 5w-30 za 798,- fakt pěkná cena. Najeto máme 11400 km a na měrce je hladina oleje asi ve 3/4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 (editace) 2.0 TDI CR 81kW, 5600km, olej skoro plny spotreba 6l, ale väčšinou jazdím po meste Editováno: 26. Říjen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinj1 Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Jj, litr toho Castrol Edge Long Life III jsem v servisu dostal taky kolem 800 (a to pry jeste se slevou)... Ty ceny jsou naprosto ujety, na inetu najdes tyhle oleje kolem 250-300Kc/l. Jinak mam najeto neco malo pres 5000km a hladina je taky nekde okolo 3/4. Dokud nebude pod 1/2, dolivat urcite nebudu... Uzivej si auta i pritulky (nebo aspon toho auta:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Pokud máš 3/4 mezi měrkama tak tam nic nelej dolejvá se až po spadnutí pod polovinu spíše pod čtvrtinu,když Ti za 12tis ubyla 1/4 tak ve 30tis se bud dostaneš pod pul nebo to už zustane tak jak je.Motor si skratka sednul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarek95 Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 (editace) Tak jsem po 6 tis vyměnil olej. Po dohodě se servisním technikem jsem nechal změnit interval výměny oleje na pevný (rok nebo 15 tis. km). Olej mám Elf VW 502.OO SAE 5W-30. Subjektivně se mi zdá, že auto jede líp, ale možná je to jen placebo efekt Editováno: 26. Únor 2011, autor: jarek95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 to se ti opravdu musí jen zdát, že auto po výměně oleje po 6-tis. jede líp, už blbneš.... :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarek95 Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 (editace) Asi jo Editováno: 27. Únor 2011, autor: Sranki necituj predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radko01 Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Jarek95 nenech se zviklat, mě jezdí auto líp i po pouhém umytí, natož po výměně oleje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 (editace) Dnes jsem vyměnil olej,mám najeto 14200 km,takže jsem zhruba v půlce intervalu 30tisíc.Dal jsem tam Castrol Long Life III ,stejný jako tam byl.Než se někdo začne vysmívat,že stačí obyčejný,napíšu že firma oleje Opava prodává 5 litrovou bandasku i s olejovým filtrem pro 1,2TSI včetně poštovného za 1240KČ,což mi přijde férová cena.Je to včetně stvrzenky,nakupují z Německa,takže žádné "levé" oleje z Polska. Samotná výměna u známého mechanika proběhla absolutně bez problémů,zespodu je šroub krásně přístupný,filtr také,opravdu pohoda. Co mne vyděsilo bylo první nastartování na nový olej,kde se ozval na 3 sekundy šíleně rachtavý zvuk z motoru,to asi než se to prožene kam má,potom jsem tam ještě asi 0,5 litru doléval. Celkem se tam vejde asi 3,5 litru-na půlku mezi rysky.Vyplatí se vyfoukat i vzduchový filtr,.docela mne překvailo jak byl špinavý. Suma sumárum s 200KČ pro mechanika celá oprace vyjde na necelých 1500KČ a dalších 15tisíc kilometrů mohu jezdit s pocitem,že jsem motoru prodloužil životnost. edit:vyjetý olej nijak zvlášt hrozně nevypadal,ale zase že by byl vzor čistoty,to také ne........ Na papírku pro kapkový test byl olej v normě-schoval jsem si ho ze Světa Motoru,vím že je to orientační,ale zajímalo mne,zda to funguje.......... Editováno: 28. Duben 2011, autor: hopa26 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefP Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 Kdo maže, ten jede. A to je bez diskuzí. Sám dělám 2 výměny oleje sám a poté servis dle long - live výměny. Olej se nechá sehnat za nějakých 230,- peněz za litr, což je asi za třetinu ceny servisu, tak proč motoru nedopřát co žádá. Někdo ty peníze prochlastá třeba v hospodě. Peníze budou, my a Yeti nebudem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vencam Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 Zdravím - mám dotaz - dávám ho sem je to zde o oleji, tak se to snad hodí : Můžete mi někdo říci, popř. vyfotit, a úplně nejlépe změřit délku a jaké měřící ukončení má olejová měrka v motoru 1.2 TSI ? Včera jsem totiž kontroloval olej a měřící ukončení bylo ploché s vyhnutím pro označení správné hladiny oleje ( stejnou měrku respektive ukončení jsem měl na Octavii ). Taky plastový vršek má úplně jiný odstín barvy ( je tmavší - více do hněda ) než jiné plastové dílky u motoru ( držák podpory na kapotu). Nevím zda neblbnu, ale začínám mít takový neblahý pocit, že mi měrku při výměně oleje v 7/2011 vyměnili. Původně, pokud si matně vzpomínám, bylo měřící ukončení na měrce válcovité a dost špatně se stav oleje odečítal ( bohužel až tak jistý si nejsem, protože v Yetim neměřím olej samozřejmě každý týden a navíc lezu i do jiných aut). Nejde mi o to jestli kulatá nebo placatá, ale o to, že mi nikdo nic o nějaké výměně neřekl, ale hlavně o to, že teď nevím ,zda je měrka správně dlouhá pro tento motor ( kdyby nebyla tak měřená hladina může být někde úplně jinde než správná). Výroba vozu 13. týden 2010. Dávám si dohromady už více poznatků k značkovému servisu kam jezdím, protože ač vcelku trpělivý se začínám pomalu vytáčet a připravovat na ofenzívu ( viz poznámky k mému vozu téma Vaše Yeti). Zatím děkuji a kdo pomůže tomu to Pánbůh vynahradí minimálně na dětech P.s: jinak olej na výměnu jsem si dodal vlastní, ač jeden technik říkal že to nejde a pak o chvilku druhý že to jde ?! Byl mi ( jinde) doporučen - - specifikace VW jak je v návodu na Yeti. Po výměně do servisky zapsali pouze výměna oleje dané specifikace, ani značku ani název nepsali. Jinak oproti ceně sdělené v servisu jsem dodáním vlastního oleje ušetřil cca 1500,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinj1 Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 Existuje na netu nejaky spolehlivy eshop, u ktereho mohu verit tomu, ze v bandasce je ten olej, o kterem pisou na etikete? Doposud jsem kupoval kdekoli, ale vzdycky to bylo do motoru s mensimi naroky na mazani... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 Já kupoval tady a přístup i ceny super. http://aukro.cz/my_page.php?uid=17474495 Vše v originálních zapečetěných obalech,za 2 dny jsem měl olej doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrudimák Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 ok ,díky moc. Užíváme si s přítulkou dovolené na moravě a musel jsem tedy navštívit servis ve Zlíně a tam mi prodali 1L shell helix longlife 5w-30 za 798,- fakt pěkná cena. Najeto máme 11400 km a na měrce je hladina oleje asi ve 3/4. Šmarjá panenko sedmibolestná,proč děláš takové kraviny? Tenhle olej se dá přes internet sehnat za 250 Kč/l a je úplně stejný-origoš balení s poznámkou na normu a vyrobeno pro VW. Já jezdím do servisu s tím,že olej longlife nechám vyměnit po 15000,ale dám si ho sám-kupuju 5 l kanystr,dají tam 4,5 a 0,5 mi zbude pro případné dolití. Motor si jen přede a je vymalováno..................... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choceňák Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 Pro Vencam ,délka ocellové , ploché ,dole vyhnuté pro měření oleje , měrky je 447 mm . Barva vrchní části cihlová až do hněda. Stačí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrudimák Vloženo 5. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2011 Existuje na netu nejaky spolehlivy eshop, u ktereho mohu verit tomu, ze v bandasce je ten olej, o kterem pisou na etikete? Doposud jsem kupoval kdekoli, ale vzdycky to bylo do motoru s mensimi naroky na mazani... Třeba tento: http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-shell-2?keyword=olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Vloženo 8. Červen 2012 Sdílet Vloženo 8. Červen 2012 (editace) Tak jsem po 6 tis vyměnil olej. Po dohodě se servisním technikem jsem nechal změnit interval výměny oleje na pevný (rok nebo 15 tis. km). Olej mám Elf VW 502.OO SAE 5W-30. Subjektivně se mi zdá, že auto jede líp, ale možná je to jen placebo efekt Chtěl bych se zeptat na tuto věc- Mám pevný interval výměny oleje.( rok / 15tis.km ) Vzhledem k tomu, že najedu za rok tak 8000km, tak mne napadá, zda bych při použití oleje LONG LIFE 5W-30 (spec. 504 00) mohl provést výměnu až za dva roky. Na pravidelné servisky do servisu v budoucnu jezdit nebudu ( soukromý mechanik). Jaký názor máte na použití oleje LONG LIFE ( 5w-30 spec. 504 00 ) u vozu při předepsané normální roční výměně namísto oleje 5W-40 spec. 502 00 ? Předpokládám, že ublížit motoru při použití long life oleje nemohu, je přece ještě kvalitnější. Akorát je tedy o cosi dražší... Editováno: 8. Červen 2012, autor: Bert Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 30. Červen 2012 Sdílet Vloženo 30. Červen 2012 (editace) Tiež by som rád vedel či môžem namiesto 502-ky použiť 504-ku, s tým že by som interval výmeny (10-15 tisíc km) nemenil. Podľa manuálu mám pocit že 504-ka je kvalitnejšia ako 502-ka a preto sa dá použiť až na 30 tisíc km. Editováno: 30. Červen 2012, autor: Ivan Horváth Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
darkcz Vloženo 9. Září 2012 Sdílet Vloženo 9. Září 2012 (editace) Ví někdo na kolik se dotahuje Nm olejový filtr a šroup na vaně? jinač já tom budu dávat OW30 od Castrolu Editováno: 9. Září 2012, autor: darkcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Září 2012 Sdílet Vloženo 9. Září 2012 filter 20Nm výp.šrób 30Nm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 a co tam dát 0w-40 ten snese vyšší teploty a té 1,2 by to možná prospělo (hlavně těm řetězům) co ? http://www.olejspol.cz/zbozi/castrol-edge-0w-40-fst-4l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bystro 11 Vloženo 8. leden 2013 Sdílet Vloženo 8. leden 2013 Nazdar chcel by som si vymenit olej ma niekdo skusenost je to komplikovane? Olej mam Castrol edge 5W30 Longlife 14500kM r.v. 2012 1.2 TSI. dakujem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.