Přejít na obsah

vencam

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

  • Poslední návštěva

3 Sledující

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení vencam

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Souhlas s funkčností plastových doplňků z Číny. Montáž v pohodě ani není nutno sundavat kola. K fotkám - nevím proč se po vložení otočily.
  2. vencam

    Opierky hlavy

    Tak jsem se dotázal ohledně demontáže hlavových opěrek na předních sedadlech přímo škodovky. Odpověď níže. A je to..... Vážený pane ....., děkujeme za Váš email. Bohužel z bezpečnostních důvodů, přední opěrky hlavy nelze sundat. V případě jakýchkoli dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit. S pozdravem Škvrna Petr Informační linka ŠKODA AUTO 800 600 000 infoline@skoda-auto.cz
  3. vencam

    Opierky hlavy

    Jak jsem říkal potahy dávám, ale ne nějaké z marketu, ale šité na míru - např. TASO Mladá Boleslav. Nejsou sice levné, spíše drahé, ale na sedačkách sedí přesně, drží na místě neshrnují se velká možnost konfigurace, z mé strany spokojenost. A potahy proto, že když něco kydne na sedačku odstraňuje se hůře než na potahu který se vypere. Ne že bych na sedačky něco "kydal" ale při mé smůle..... Nikomu samozřejmě můj názor nenutím. Pro info přidávám nějaké snímky pot ahů, které jsem měl v Yetim.
  4. vencam

    Opierky hlavy

    Opěrky jsem taky řešil z důvodu možné montáže potahů ( měl jsem je vždy a všude ). U předních nevím, protože se vysouvá jen opěrný polštář tyčky jsou pevně v opěrácích. Tedy není možno použít odjištění na vršku opěráku jako na zadních. Přes max. vysunutí se nedostanu ať zkouším co se dá. Tedy opěrky předních sedaček jsem zatím nesundal. Kdo poradí ???
  5. vencam

    Ohřev motoru

    pro přátele krycí clony na masku dávám odkaz : http://www.obautodily.cz/skoda_yeti_zimni_clona_predni_masky_horni-yetimask002 (Na AUKRU je to za 499,-+ poštzovné) mě osobně se to nějak moc nelíbí, stále pochybuji o funkčnosti jakékoli clony u tohoto motoru. Spíše mě ale zaujala ta upoutávková fotka. Nevim zda blbě nekoukám, ale zdá se mi to nebo ne - jako by ta kapota byla "rozpáraná" ?? Co tím chtěl básník říci, nevím.
  6. vencam

    Topení 1.2 TSI

    Zdravím. V topení mám stejný problém. Zatápí pomalu, pak když se ohřeje je to OK. Mám rád spíše chladno, tak mi zas až tak nevadí. Je to konstrukcí motoru, přidávám nějaké obrázky s popisem, myslím, že jsme je dříve našel někde na foru, takže jste to možná taky už viděli, je to tam docela přehledně popsáno, proč a nač. Je to daň za snižování spotřeby a emisí.
  7. Zdravím - mám dotaz - dávám ho sem je to zde o oleji, tak se to snad hodí : Můžete mi někdo říci, popř. vyfotit, a úplně nejlépe změřit délku a jaké měřící ukončení má olejová měrka v motoru 1.2 TSI ? Včera jsem totiž kontroloval olej a měřící ukončení bylo ploché s vyhnutím pro označení správné hladiny oleje ( stejnou měrku respektive ukončení jsem měl na Octavii ). Taky plastový vršek má úplně jiný odstín barvy ( je tmavší - více do hněda ) než jiné plastové dílky u motoru ( držák podpory na kapotu). Nevím zda neblbnu, ale začínám mít takový neblahý pocit, že mi měrku při výměně oleje v 7/2011 vyměnili. Původně, pokud si matně vzpomínám, bylo měřící ukončení na měrce válcovité a dost špatně se stav oleje odečítal ( bohužel až tak jistý si nejsem, protože v Yetim neměřím olej samozřejmě každý týden a navíc lezu i do jiných aut). Nejde mi o to jestli kulatá nebo placatá, ale o to, že mi nikdo nic o nějaké výměně neřekl, ale hlavně o to, že teď nevím ,zda je měrka správně dlouhá pro tento motor ( kdyby nebyla tak měřená hladina může být někde úplně jinde než správná). Výroba vozu 13. týden 2010. Dávám si dohromady už více poznatků k značkovému servisu kam jezdím, protože ač vcelku trpělivý se začínám pomalu vytáčet a připravovat na ofenzívu ( viz poznámky k mému vozu téma Vaše Yeti). Zatím děkuji a kdo pomůže tomu to Pánbůh vynahradí minimálně na dětech P.s: jinak olej na výměnu jsem si dodal vlastní, ač jeden technik říkal že to nejde a pak o chvilku druhý že to jde ?! Byl mi ( jinde) doporučen - - specifikace VW jak je v návodu na Yeti. Po výměně do servisky zapsali pouze výměna oleje dané specifikace, ani značku ani název nepsali. Jinak oproti ceně sdělené v servisu jsem dodáním vlastního oleje ušetřil cca 1500,- Kč.
  8. Viděl jsem to na vlastní oči a hlavně to napojení zadního lemu k plastovému zadnímu nárazníku tvoří takový podivný hrb. Jak jsem koukal cena je více než solidní, ale na mě osobně to působilo jakýmsi nedodělaným dojmem. Taky mi vadí že zatím u jakéhokoli lemu nejsou dát přední zástěrky ( i u orig. Škoda ).
  9. Mám taky Active, trochu jsem nad tím dříve dumal ( někde výše i můj příspěvek ) myslel jsem, že by to šlo, ale asi nemám sluneční čidlo. Má být někde před přihrádkou nahoře na palubce. Nikde jsem tam žádný otvor na přístup světla k čidlu neobjevil. Přidávám i stránku z ETKY, kde je čidlo vyobrazené ( pozice 14 ). A když není čidlo ani kodování nepomůže Nějak jsem pak vyšuměl a dále nepátral. Yeti_slunecni_cidlo.pdf
  10. Zdravím. Podle ceníku mimořádné výbavy je tato funkce (light assistant, neboli světlopomocník ) za stejný příplatek 1600,- a to u všech verzí od Active výše. Moje vcelku myslím, že logická úvaha je ta, že potřebná čidla jsou ve voze už od Active a jedná se jen o výměnu spínače a funguje "tunel light" a v případě "coming a leaving home" ještě nutnost nějakého nakodování ŘJ a fungují taky. Jak říkám je to pouze moje domněnka, ale asi by mě její pravdivost potěšila (mám Active bez světlopomocníka ) Kdo víte dejte vědět. Dík.
  11. vencam

    Jemne vibracie

    Zdravim. Taky jsem si toho všiml. Je to takové jemné jakoby kolísání otáček, ale otáčkoměr se stabilně drží na cca 750 ot/min. a nehýbe se. Myslel jsem že to jen můj subjektivní pocit, ale už jsme dva. K volnoběhu jsem si všiml taky jedné zvláštní věci - když se auto při vyřazené rychlosti pohybuje (např. při dojíždění ) tak jsou otáčky podle otáčkoměru na cca 800 a drží se, ale jak auto zastaví, po chvilce otáčkoměr klesne na cca 750. Jakoby reakce na nějaké čidlo pohybu nebo náporu vzduchu ????? Smysl mi uniká.
  12. Zkuste se podívat na https://erwin.skoda-auto.cz/erwin/showHome.do je to příručka on-line, ale po přečtení plateb za užívání vás asi přejde chuť . Jinak je to optimalizované na IE, šlo mi to i v prohlížeči Opera, ve Firefoxu jsem nemohl otevřít odkazy z oušek nahoře. Jinak ty přručky o Yetim jsou zatím poslední z řady, co se dají sehnat v tištěné formě.
  13. Nemám rezervu, přímo na podlaze je deska s koberečkem ( ten se docela odlepuje ?!). Když jí odklopíš, tak je tam malý prolis na umístění rezervy a vpravo od toho je úložný prostor směrem dolů ( vychází to vedle tlumiče výfuku ) a tam je uložená sada na opravu pneu, oko na odtah, dostal jsme tam i lano, náhradní žárovky a lékarnu. Myslím, že tento prostor je i u verzí s rezervním kolem, ale je zakryt pravou schránkou vedle rezervy.Jestli to tak je, stálo by za úvahu nějak v v té schránce vpravo od rezervy udělat ve dně díru a tím zvětšit úložný prostor i o tu spodní schránku. Myslím, že když rezervu vyndáš, tak by si nic neměl dokupovat, jenom nevím jak tam sedne vrchní kryt - podlaha z verze s rezervou.
  14. Už jsem našel ty obrázky - je to z dílenské učební příručky "Představení vozidla 1. část". Je tam popis jaké vzniknou schody, ale o kolik litrů se změní obsah zavazadláku tam nic není.
  15. Jsem bez rezervy, naopak se pídím po tom, kde ji sehnat. Můžete někdo sdělit rozměry ráfku a pneu nebo označení vyfotit ? Set na doplnění ( mimo kola ) jsem našel např. zde : http://www.skoda-auto.cz/cze/service/accessories/pages/accessories.aspx?id=5L0071108&searchcat=0000000201&ref=%3fc%3d0000000201 Předpokládám tedy, že vrchní kryt je jiný, spíš by mě zajímalo, zda ta schránka na nářadí je jeden kus z obou stran kola jak na obrázku, nebo se jedná o něco jiného. Jinak k prostoru - bez rezervy cca 15 cm za nákladovou hranou dolů, po sklopení zadních sedaček je u nich jen malý schod. Když tam je mezipodlaha nebo set s rezervou je podlaha ve stejné výši jako nákladová hrana, u zadních sedaček po sklopení schod cca 15 cm. Je to vyčteno, přesné rozměry někde mám, našel jsem to snad na netu. Když najdu dám to sem. Mé zkušenosti z prostoru kufru bez rezervy - co jsem chtěl tak jsem tam dal
×
×
  • Vytvořit nový...