mike_k Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Ja cakam kym nezhasnu vsetky a az potom nastartujem. A podla mna ma to zmysel cakat kym pozhasinaju tie kontrolky lebo sa aspon pripravy auto na jazdu pripravi jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Já startuji až vypne benzínové čepradlo...otočím klíčkem - kontrolky se rožnou-čerpadlo zabere-kotrolky zahasnou-a cca za 2s vypne čerpadlo a v ten okamžik startuji.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Ja cakam kym nezhasnu vsetky a az potom nastartujem. A podla mna ma to zmysel cakat kym pozhasinaju tie kontrolky lebo sa aspon pripravy auto na jazdu pripravi jak? no cerpadlo a podobne veci ... sa pripravia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Nečekám je to zbytečné a návod k obsluze neříká, že by se mělo počkat. Jen když startuju studený motor, tak počkám až čerpadlo natáhne benzín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Nečekám je to zbytečné a návod k obsluze neříká, že by se mělo počkat. Jen když startuju studený motor, tak počkám až čerpadlo natáhne benzín. dobře návod to neříká...ale nějak si myslím( ač je to jen muj pocit),že počkat je k autu ohleduplné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 11. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2006 Vše se otestuje i po nastartování. Kontrolky svítí jen pro kontrolu, že opravdu svítí. U dieselů dokonce návod píše, že pokud je venkovní teplota nad 5 stupňů, tak se nemusí čekat na zhasnutí kontrolky žhavení - rozsvítí se jen pro kontrolu na asi 1 sekundu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 rkonf: Koukam, ze mas MR2005 jako ja, tobe nenatahne cerpadlo benzin kdyz otevres ridicovi dvere? (po delsim stani, u studeneho motoru) Je to v podstate jedno, jen uvadis, ze cekas az cerpadlo natahne benzin, mne to po delsim stani (minimalne nekolika spis desitek minut) dela po otevreni ridicovych dveri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 rkonf: Koukam, ze mas MR2005 jako ja, tobe nenatahne cerpadlo benzin kdyz otevres ridicovi dvere? (po delsim stani, u studeneho motoru)Je to v podstate jedno, jen uvadis, ze cekas az cerpadlo natahne benzin, mne to po delsim stani (minimalne nekolika spis desitek minut) dela po otevreni ridicovych dveri. to robi aj mne MR04, ale aj napriek tomu mi po vsnuti kluca do zaplovania a otoceni este znova potiahne palivove cerpadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 rkonf: Koukam, ze mas MR2005 jako ja, tobe nenatahne cerpadlo benzin kdyz otevres ridicovi dvere? (po delsim stani, u studeneho motoru)Je to v podstate jedno, jen uvadis, ze cekas az cerpadlo natahne benzin, mne to po delsim stani (minimalne nekolika spis desitek minut) dela po otevreni ridicovych dveri. to robi aj mne MR04, ale aj napriek tomu mi po vsnuti kluca do zaplovania a otoceni este znova potiahne palivove cerpadlo 2fabka2004: Dělá mi to úúúplně to samé..MR 2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Proverim na svem stroji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 MR 2003 - čerpadlo zapne po otevření dveří řidiče Má 1,2 HTP není DIESEL a tak na nic nečekám a jedu. Čekání su užívám v zimě se služebním Transitem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Falq: No ono ani nejde o to, jestli je to diesel nebo ne, ale pockat par vterin na volnobeh a nechat promazat vsechna zakouti v klidu (tedy bez zatizeni) je rozumna vec. Delam to taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Falq: No ono ani nejde o to, jestli je to diesel nebo ne, ale pockat par vterin na volnobeh a nechat promazat vsechna zakouti v klidu (tedy bez zatizeni) je rozumna vec. Delam to taky. ta tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 rkonf: Koukam, ze mas MR2005 jako ja, tobe nenatahne cerpadlo benzin kdyz otevres ridicovi dvere? (po delsim stani, u studeneho motoru)Je to v podstate jedno, jen uvadis, ze cekas az cerpadlo natahne benzin, mne to po delsim stani (minimalne nekolika spis desitek minut) dela po otevreni ridicovych dveri. Natáhne mi to benzín po otevření dveří i po zapnutí zapalování. Samozřejmě, že po nastartování též chvilku počkám než vyrazím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Mně čerpadlo tahá benzín při každém otevření dveří řidiče, což mi přijde zbytečné. Ale jinak taky čekám až zhnasnou kontrolky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Tak jsem to zkusil, cerpadlo skutecne taha jak po otevreni dveri (ne kazdem), tak i po zapnuti zapalovani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 Pár vteřin prodleva mezi nastartováním zařazení a rozjetím tam je tak jako tak. A vždyť ty kontrolky zhasínají hned než se stačím rozkoukat, takže řešit čekání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Můj kolega v práci založí klíček do zapalování, otočí (rozsvítí se kontrolky), než pozhasínají tak si zavře dveře, připoutá se, mezitím mu kontrolky zhasnou a startuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 No, vyzkoušejte si jednu věc. Nastartujte, okamžitě vyražte a koukněte na okamžitou spotřebu. Druhý den nastartuje na stejném místě, minutku vyčkejte, a pak se rozjeďte a hoďte očko na okamžitou spotřebu. Mno, jestli vás ani tohle nepřesvědčí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Ja na zhasnitie kontroliek obvykle nečakám. Myslím si, že to nie je nutné, palivo sa natlakuje už pri otvorení vodičových dverí (zrejme práve kvoli možnosti hneď štartovať). Navyše mám dojem, že ak je studená lambda sonda, tak sa po zapnutí zapaľovania začne hneď vyhrievať, takže asi nemá zmysel zbytočne šťaviť baterku. Ohľadom toho oleja je otázne, či nie je natlakovanie oleja efektívnejšie ak motor beží na vyšších než voľnobežných otáčkach. Navyše bez záťaže (na mieste) motor nemá také trenie ako keď sa auto hýbe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 Ahojte myslím že není dobré to odpojovat...na HTP 40Kw to není celkem dost dlouho po zapnutí zapalování čerpadlo vrní někdy když auto stálo tak i 4 sekundy.....tak jsem aktivoval předčerpání po ot.dveří stejně to palivo musíte načerpat tak aji tak....jen s touhle funkci je čerpání po zapnutí zapalování kratší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 Ahojte myslím že není dobré to odpojovat...na HTP 40Kw to není celkem dost dlouho po zapnutí zapalování čerpadlo vrní někdy když auto stálo tak i 4 sekundy.....tak jsem aktivoval předčerpání po ot.dveří stejně to palivo musíte načerpat tak aji tak....jen s touhle funkci je čerpání po zapnutí zapalování kratší... no, majitelé dieselů mi zase v hospodě tvrdí, že mají na autě turbo-žhavení, nebo spíše, že žhavit nepotřebují.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 21. Březen 2007 Sdílet Vloženo 21. Březen 2007 To bych netvrdil, žhavit je potřeba u dieselů :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camilo Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 martinoslave: jasne je to pravda ale ja som aj tatka naucil ze aj ked to nacerpa tak ma po otoceni klucika cakat kym cerpadlo neprestane. jasne skuseny vedia ale vyrobca sa potreboval poistku takze to tak vyriesil ja osobne to nesierim nech taha to palivo. baterka je nova a ratam s tym ze ked je vonku -20 ako tuto zimu a auto stoji vonku tak jej to urcite horsie ako to cerpadlo a keby sme isli do takychto detailov tak by som ani pri vypnutom motore nemohol pocuvat radio. keby len ta baterka bola investicia do auta a nic ine sa tam nemoze pokazit tak spavam spankom batolata. takze nech to sluzi co najdlhsie hi, mam taky 1.4 16V ale 74kW verziu, rok vyroby 2000, robi mi to aj pri otvoreni dveri vodica ako aj pri pootoceni klucika do polohy I, ale chcem sa spytat myslite ze sa nejako moze po skodit palivove cerpadlo ak zacnem startovat skor ako dotaha palivo? Pytam sa preto lebo napr pri studenom starte mi v poslednej dobe blbo auto startuje a napr po jednom dni statia ked nastartujem az po dotahani paliva, tak akoby startoval naprazdno, len asi pootoci starterom naprazdno a as potom chyti, ale ak otocim klucikom pocas tahania paliva tak sa lepsie chyti, ale obcas aj tak sem tam trhne autom...dost mi vybija v poslednej dobe baterku (7 mesiacov stara, dobijana aj nabijackou), takze pravdepodobne ten blby start suvisy s tym, ale zatial niesom isty ...dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 Zdarec... hele je to čerpaní normálně slyšet? ja mam 40kW, MR 2006 a nikdy jsem si toho nevsiml ze by neco vrcelo kdyz otevru dvere, tak to bud nefunguje, nebo jsem hluchej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.