Fábiátor Vloženo 2. Červen 2006 Sdílet Vloženo 2. Červen 2006 Zdravím.Chci se zeptat na jednu věc,nikde jsem to tady nenašel.Asi před 14 dny jsem koupil Fábii a asi je problém se servem.Když stojím na místě,tak volant jde hodně lehounce a taky jsem si všiml že když chcípnu motor tak servo dobíhá.Ale volant je rovně,což by servo nemělo fungovat.Jinak vše v pořádku,žádná kontrolka prostě nic.Mám to hodit za hlavu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 2. Červen 2006 Sdílet Vloženo 2. Červen 2006 jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fábiátor Vloženo 2. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2006 Mě jde o to,že v bazaru mi tvrdí že mám půl roku záruku na skrytý vady.tak jestli se to nemůže do budoucna rozbít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 2. Červen 2006 Sdílet Vloženo 2. Červen 2006 Nevidím na tom nic pokaženého. Spíš bych se divil kdyby autobazar uznal po půl roce skrytou vadu. Oni to samozřejmě jako garantují, ale při reklamaci se stejně vykroutí, to si piš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 2. Červen 2006 Sdílet Vloženo 2. Červen 2006 Je to v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Červen 2006 Sdílet Vloženo 3. Červen 2006 Taky si myslím, že je vše v nejlepším pořádku. Vše co popisuješ je charakteristické chování staršího typu serva TRW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fábiátor Vloženo 3. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2006 Taky si myslím, že je vše v nejlepším pořádku. Vše co popisuješ je charakteristické chování staršího typu serva TRW. Mě jenom překvapilo že já mám Fábii z roku 02 a servo mi nedobíhá,ale u týhle Fábie z 00 dobíhá.Ale díky za příspěvky,nebudu to tedy řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 3. Červen 2006 Sdílet Vloženo 3. Červen 2006 Taky si myslím, že je vše v nejlepším pořádku. Vše co popisuješ je charakteristické chování staršího typu serva TRW. Mě jenom překvapilo že já mám Fábii z roku 02 a servo mi nedobíhá,ale u týhle Fábie z 00 dobíhá.Ale díky za příspěvky,nebudu to tedy řešit. Je to jednoduché on má TRW, ty Koyo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 20. Červen 2006 Sdílet Vloženo 20. Červen 2006 Zdravim panove, nechci zakladat nove tema, tak pisu takhle... Jak a kdy spravne merit vysku hladiny kapaliny v servu??? Ma to byt za studena??? Po vysroubovani??? Nebo vysroubovat a pak namocit??? Nebo po dojeti??? Po dojeti, pri vysroubovani ma pod ryskou a dnes jsem se zaposlouchal a pri otaceni volantem na miste se ozyva jakoby drhnuti, tak nevim jestli to neni nedostatkem kapaliny... Diky predem za reakce.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 20. Červen 2006 Sdílet Vloženo 20. Červen 2006 Zdravim panove, nechci zakladat nove tema, tak pisu takhle... Jak a kdy spravne merit vysku hladiny kapaliny v servu??? Ma to byt za studena??? Po vysroubovani??? Nebo vysroubovat a pak namocit??? Nebo po dojeti??? Po dojeti, pri vysroubovani ma pod ryskou a dnes jsem se zaposlouchal a pri otaceni volantem na miste se ozyva jakoby drhnuti, tak nevim jestli to neni nedostatkem kapaliny... Diky predem za reakce.... Kuwa, já vám všem s HTP tak závidím ten prostor v motoru Klidně si koukáte na nádobku serva, na odmotaný kabelový svazek, klidně si vyměníte prasklou žárovku u světla....... O tom si u MPi můžu nechat jenom zdát ! Jinak při nedostatku oleje v servu to kňučí jak blázen, to bys 100% poznal. Já jsem u minulého auta dolíval cca 0,5 l/měsíčně, protože mi to chcalo jako sviňa. A ten červený servo olej je pěkně drahej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 20. Červen 2006 Sdílet Vloženo 20. Červen 2006 Taky si myslím, že je vše v nejlepším pořádku. Vše co popisuješ je charakteristické chování staršího typu serva TRW. Já mám taky TRW (ale to už dávno víš ) a to co je zde popisováno teda nepozoruji...dobíhání serva po vypnutí motoru...slyším prvně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 20. Červen 2006 Sdílet Vloženo 20. Červen 2006 Xp3; prostoru je tam habakuk, to je fakt... Servo netece-tedy nevim o tom a mam nabehano 43000km... Kurna nikde jsem nenasel jak spravne merit tu hladinu...nevite někdo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Tak jsem to rano zkoumal ... pri uplne zatazenem vicku, se zda byt hladina v poradku ... ted zatazene vicko vysroubuji a zkontroluju hladinu... viz obrazek ... cervene pole urcuje rozmezi a modra je vyska hladiny... Pokud se ovsem hladina meri ve vysroubovanem stavu, tedy vysroubovano a vlozeno, pak je ryska oleje dost pod minimem... Nemate nekdo tuseni, jak to tedy spravne ma byt??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 2... pri vysroubovanem stavu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Nevím ale logicky bych řekl,že to musíš zašroubovat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 no mě to víčko nejde povolit. snažím se ho povolit už půl roku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 když vypnu ventilaci a radio tak je slyšet u v klidu jemne piskaní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Logicky bych bral hladinu u zasroubovaneho vicka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Jinak při nedostatku oleje v servu to kňučí jak blázen, to bys 100% poznal. Já jsem u minulého auta dolíval cca 0,5 l/měsíčně, protože mi to chcalo jako sviňa. A ten červený servo olej je pěkně drahej. No ja si vidim tiez na nadobku a aj si kludne sam skontrolujem servoolej. Ak si mal minule auto diesel s automatickou prevodovkou,tak ten cerveny olej je v poho a u nas stoji do 300SK.Ked som kupil auto ,bol tam tento cerveny olej,daky chytrak ho tam nalial.Je to nevhodny olej pre Skoda.Pripisujem mu odchod servoriadenia.Original do Fabie je zeleny a v origo servise stoji 800Sk.. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=2747 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 když vypnu ventilaci a radio tak je slyšet u v klidu jemne piskaní Je to normalny jav,servo pracuje a vydava tento zvuk... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 Jinak při nedostatku oleje v servu to kňučí jak blázen, to bys 100% poznal. Já jsem u minulého auta dolíval cca 0,5 l/měsíčně, protože mi to chcalo jako sviňa. A ten červený servo olej je pěkně drahej. ..No ja si vidim tiez na nadobku a aj si kludne sam skontrolujem servoolej... Jj jde to snadno..ale třeba u MPI musíš vydělat betreku a pak box..není to zrovna chytře vyřešené... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 21. Červen 2006 Sdílet Vloženo 21. Červen 2006 když vypnu ventilaci a radio tak je slyšet u v klidu jemne piskaní Je to normalny jav,servo pracuje a vydava tento zvuk... To je sice normální jev...ale servo by mělo "pískat" jen když je v činnosti když člověk točí volantem...v klidu když auto stojí a volntem se nehýbe nemělo by být slyšet...zaleží jak to Lada taky myslel to v "klidu" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 když vypnu ventilaci a radio tak je slyšet u v klidu jemne piskaní Je to normalny jav,servo pracuje a vydava tento zvuk... To je sice normální jev...ale servo by mělo "pískat" jen když je v činnosti když člověk točí volantem...v klidu když auto stojí a volntem se nehýbe nemělo by být slyšet...zaleží jak to Lada taky myslel to v "klidu" Tak jak to chlapi je? Je v klidu, tj. když se nesahá na volant slyšet pískání serva nebo ne? Jde o to, že teď mi zničeho nic po nastartování servo začalo pískat i pokud na volant nesahám. Před tím jsem nic neslyšel, jen to charakteristické kňučení při otáčení volantem. Mám 2001, 70.000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 když vypnu ventilaci a radio tak je slyšet u v klidu jemne piskaní Je to normalny jav,servo pracuje a vydava tento zvuk... To je sice normální jev...ale servo by mělo "pískat" jen když je v činnosti když člověk točí volantem...v klidu když auto stojí a volntem se nehýbe nemělo by být slyšet...zaleží jak to Lada taky myslel to v "klidu" Tak jak to chlapi je? Je v klidu, tj. když se nesahá na volant slyšet pískání serva nebo ne? Jde o to, že teď mi zničeho nic po nastartování servo začalo pískat i pokud na volant nesahám. Před tím jsem nic neslyšel, jen to charakteristické kňučení při otáčení volantem. Mám 2001, 70.000km. nastartuješ...nesaháš na volant servo není slyšet...lehce pootočíš volantem a servo sepne a začně pracovat a "píská"...pustíš volant nepracuje a není slyšet nepíská. To co to dělá tobě není uplně správně... tipuji to na klasiku..čidlo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 2Xp3: Možná ho vytáhni ven, koukni na kabeláž co vedu k němu atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.