Přejít na obsah

škrábance na dveřích


mirda21

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda mi pomůže nějaká tužka v laku, pro zadělání škrábanců? Nejsou hluboké ale jsou tam vidět a celkem jich tam mám dost. A teď mi to nějaká svině poškrábala přes celeé zadní dveře, není to hluboký tak nevím co s tím. Můžete mi poradit? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš na to mít nějaký vercajk - to je základ... takže, nejdřív umyj auto, ať to při leštění nedoškrábeš ještě víc, pak pomocí "hříbku" s jemným brusným štítkem "pod vodou" krouživýmy pohyby zabrušuješ škrábance, pozor ale, ať to neprojedeš na barvu (radši si to někde vyzkoušej stranou, kde to nevadí). Průběžně to otírej antistatickou utěrkou a pozoruj jestli to mizí. Celé místo bude zmatovatělé, ale toho se nelekej. Pak budeš potřebovat leštící kotouč, leštičku a brusnou pastu (pozor je vic druhů). Na kotouč naneseš pastu a a celou plochu rozleštíš do ztracena. Pak zbytky setři zase utěrkou a nanes hadříkem leštěnku. po zavadnutí přelešti antistat. utěrkou do finálního lesku. Je to celkem věda, pokud jsi to nikdy nedělal, dej si to někam zaleštit do lakovny. pokud to riskneš sám, držím palce - taky se všechno učím stylem pokus-omyl - to se nejvíc naučíš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no abych pravdu řekl, nejsem automechanik a do tohodle se pouštět sám nehodlám, myslíš že v lakovně by mi s tím pomohli? Vercajk na to kupovat nebudu, protože výsledek by asi nebyl optimální :-) S tou tužkou myslíš,že by to nešlo? Díky za vysětlení.

Ještě jedna věc, byl jsem na výměně oleje, nechal jsem si tam dát longlife ale na počítač mi nastavili 15 tis. servis. Takže teď jsem najel 15 tis. km a ono to hlásí, chci se zeptat zda na to není nějaká finta aby to počítalo znovu 15 tis. km nebo to musím dát do servisu aby mi to přeprogramovali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do té lakovny určitě zajeď, těmhle tužkám, už kvůli té reklamě nevěřím, ale fakt jsem to nezkoušel. S tím nastavením intervalu výměny oleje bych znovu zajel do toho servisu, kde ti ho měnili a asi blbě nastavili další. V rámci reklamace by ti to měli udělat zdarma - pokud je to solidní servis, ale radši si tam nejdřív cinkni :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastavení servisního intervalu si můžeš udělat i sám.Je to v návodu k obsluze.Ale pouze interval 15000 km.Vynulování servisního ukazatele: vypneme zapalování, stiskneme tlačítko počítadla ujetých kilometrů,zapneme zapalování a tlačítko opět pustíme,tlačítkem otočíme doprava,čímž ukazovatel servisních intervalů vynulujeme.Po 15000 km opět hlásí výměnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky, udělal jsem to jak si napsal a zatím to funguje, sice si vymazalo všechno ostatní jako dlohodobá průměrná spotřeba atd. no ale co naplat., měl bych ještě jeden dotaz, když odemču auto tak mi někde zůstane svítit imobelizérové červené světýlko ve dveřích, zamču, odemču, zamču odemču a zase je to ok, nevíte čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale pozor na to, že ak sa znova nastaví servisný interval na pevných 15.000 km, tak to bude 2 x 15.000 km. Ale v prípade, že by bol od začiatku správne nastavený servisný interval na premenlivý, tak tých 30.000 km je maximum, ktoré ale auto dosiahne za ideálnych podmienok. Ale je to interval premenlivý, teda v závislosti na počte studených štartov, štýle jazdy, množstve spotrbovaného paliva a iných faktoroch sa interval výmeny môže meniť od 15.000 km do 30.000 km. Ale stav oleja to nevyhodnocovalo počas prvých 15.000 km, takže asi by som do ubehnutia tých druhých 15.000 km nečakal a olej preventívne vymenil skôr. Popravde by som asi už nedával longlife, ale menil olej každých 15.000 km a hotovo. Po tých 30.000 km je olej už statočne špinavý. Tak autu iba prospeje, ak má v oleji menej nečistôt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no určitě tam nenechám olej 30 000, půjdu na výměnu dřív ale těch 15 000 je na mě docela brzo, to najedu za 4 měsíce, tekže se mi do servisu pořád nechce jezdit. ale jsem rád za každou radu tay, třeba by se hodilo pár rad jak zacházet s auti, když tolik najedu, popřípadě co kontrolovat atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...