Přejít na obsah

Fabia II combi RS - podivné chování alarmu- prosba o radu


walkerjohn

Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosím o radu, pokud už někdo má auto déle, nebo se vyzná...

Já mám auto týden, a dneska v práci jsem normálně vylezl, zamknul dálkáčem, a pak mně volali z garáží, že blikám:) oboje směrovky. Tak jsem odemlk dálkou, zase zamkl a nic... NO a oni znova...

vždycky se to sepnulo po 30 sec... ale display nic nehlásil.... i při zamčení klíčem to dělalo totéž...

Vyřešil jsem to odemčením, otevřením všech dveří i kufru a jejich dovřením (ale nevypadaly nedovřené ani jedny) a vyzažením mdi kabelu s přehrávačem...

Nevíte co to bylo? návod nic neříká... blikalo by to tam až do smrti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jenom bliká nebo i houká ?? když ji zamkneš klíčkem ve dveřích neměl by být alarm aktivní. V řídící jednotce komfortu lze v bloku naměřených hodnot zjistit poslední příčiny alarmu... Práce pro odborný servis...

Jirka

Právě že jenom bliká... a tak jsem odemkl dálkou, zamkl dálkou a zase - po 30 sec. zacala blikat. Pak jsem odemkl dálkou zamkl klíčem a totéž.

Pomohlo až otevření všech dveří a kufru (ale nesignalizovalo otevření) a odpojení MP3 z MDI kabelu tak možná jedno z toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to viděl na upozorňovací funkci - alarm detekoval nedovřené některé dveře - třeba zrovna ten kufr a tak po určité době začal blikat. Mělo by se to dát najít jak v návodu, tak případně v nějakém nastavní aktivovat/deaktivovat, aby na sebe takto nedokonale uzavřené auto neupozorňovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve vnitřku bylo nějaký zvíře,když tos zavřel znovu bylo tam pořád,ale jak sto všechno pootevíral,tak vyběhlo(uletělo) a senzor pohybu nic potom nezaregistroval.Možná i ten kabel na se změnou teploty kroutil a tak čidlo to zaznamenalo.Já bych to všechno ustříhal,stejnak alarm nikdy krádeři nepomůže. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ja mám krátku RS s alarmom a ešte sa mi niečo také nestalo.

Tá polminúta by mala podľa mňa platiť iba pre kufor. Podľa mňa je to čas na to, aby si auto zamkol, odložil kľúče do vrecka, zobral tašku z kufra a zatvoril ho. Veď skús, ako sa to bude chovať, keď nezatvoríš kufor a zamkneš auto diaľkovým ovládačom. Ja to neodskúšam, lebo práve na aute robím úpravy.

Myslím, že ak by neboli zatvorené niektoré dvere, tak sa auto nebude dať zamknúť vôbec.

Pokiaľ by bola niekde porucha súvisiaca s funkciou alarmu, tak by mala nejako neobvykle blikať červená LEDka vo vodičových dverách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím .

Mám dotaz Fabie II combi. Dneska nastal problém s alarmem auto stálo před domem, auto začalo houkat, když se odemklo na dálku alarm byl deaktivován. Ale po otevření dveří se alarm znovu rozezněl. Vypnul se přes klíček, ale po několika minutách to začalo dělat znovu a zase se vypnul klíčkem a zase to začalo houkat. Takhle to bylo několikrát opakovaně až to nešlo vypnout vůbec, až když se nastartovalo a po několika km se alarm vypnul. Nejprve jsme si mysleli, že je někde vlhkost, tak je auto v garáži na vyschnutí. Ale auto znovu houkalo. Kontrolka na dveřích bliká nepravidelně a nefunguje stahování oken před klíček.... víte někdo o jakou závadu se jedná... Díky za rychlou odpověd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Tak update, (jsem zakladatel tohoto vlákna, jen jsem zapomněl heslo :)

Odeznelo to, ale v létě se to vrátilo, subjektivně za mokra. Před vypršením záruky jsem s tím byl na Jarově, a závada se neprojevila (auto mezitím uschlo)

Teď už jsem po záruce, ale přišly mrazy, a závada se projevila, tak to asi zkusím reklamovat jejich opravu. Skoro se mi zdá, že je nejakej zkrat ve dveřích, páč při otevření dveří řidiče mi blikla kontrolka dálk. Světel...

Jo na Jarově mi prekodovali klíče...

Editováno: , autor: Walkerjohn fb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...