Přejít na obsah

Prosím o radu ohledně ALU


dalish01

Doporučené příspěvky

Prosím o radu,mam Fabii 1 RS,mam z byvaleho auta kola která bych na ni rad dal,jedna se disky 7X17 ET35,problem je v tom,ze kola jsou rozteče 4X100,dival jsem se na podložky na zmenu roztece a minimalni sirka podložky je 2,5cm,proto se ptam,zda nekdo nevi,kdybych tam pripadne kola dal pres tyto podložky,zda by nebyly kola vylezene z blatniku,pripadne kolik,predem dekuji za odpověď...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

budou vylezlý, tak pak leda jedině hoodně našprclou gumu, jestli se ti chce hledat, někde ve "vaše fabie", mám tema o mojí bejvalí hatatytle, tam sem jeden čas měl 7x17ET35 s 205/40/17 vpředu 15mm podložky a vzadu 20mm, trochu místa tam bylo ale už nic moc..

spíš bych kola prodal a koupil nějaký s vhodnou roztečí(jetý se už dají pořídit za pěkný ceny..)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Vím, že rozdíl o 1mm v rádiusu se u starších škodovek s roztečí 4x98mm při použití kol s roztečí děr 4x100mm (hlavně u hliníkáčů z novějšího fáčka a feliny na starších typech) dal vykompenzovat pomocí šroubů s excentricky vytvořenou hlavou a speciální podložkou - informace od pracovníka pneuservisu. Rozdíl o 6mm mezi 5x100 a 5x112 už tak vykompenzovat nejde, jsou nutný buď vymezovací podložky s druhou sadou děr s jinou roztečí a dvě sady šroubů (jedna sada drží podložku na origo náboji, druhá sada kolo na podložce), anebo výměna kompletních nábojů kol za novější s větší roztečí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...