Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
čaute, včera jsem koupil mojí rooma a po napíchnutí jsme zjistil, že to háže chybu chyba 01320 a nejde smazat nereaguje zároveň zvedání světel kolečkem, klima nevím, pak je chyba s rádiem a changer a GW, ale ty šly smazat. Vůbec nevím kde začít, nevím zda by to nemohlo mít nějakou souvislost, bo pojistky jsou ok. Někde jsem vygůglil že mám zkusit překódovat GW tak to ještě zkusím, ale jinak nevím. Nemáte někdo s tím zkušenost ? dík
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny, u meho rooma se objevuje sporadicka zavada 01320 - Climatronic bez komunikace. Chtel jsem se zeptat : da se vymenit panel CLIMATICU 5J0 820 045 za panel s indexem B na konci tedy 5J0 820 045B??? Jde o to jestli jsou ty panely kompatibilni nebo tam bude problem treba v komunkaci? Bohuzel jsem nemel moznost porovnat piny a draty, ale vizuelne ty konektory by mely byt uplne stejne... Diky
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
-
Roomster má takmer 4 roky a teraz sa Climatronic zbláznil. Po naštartovaní studeného auta buď funguje ako má alebo začne fúkať na maximum. Nastavenie otáčok ventilátora ignoruje. Reaguje len na maximálne vytočenie vľavo čo ho vypne. Nastavenie aj na jednu čiarku je veľký prietok vzduchu. Keď prepnem do režimu AUTO tak sa správa citeľne inak, trochu zmení intenzitu otáčok, niekedy ešte pridá, niekedy oberie, inak prestaví klapky ale nie je to v poriadku. Počas jazdy sa Climatronic niekedy umúdri a funguje vo všetkých režimoch bez problémov, potom z ničoho nič mu preskočí a situácia sa opakuje, svojvoľne skáče intenzita fúkania a prehadzujú sa klapky aj v neAUTO režime. B…
-
-
- 13 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Zdarec, nevim kam presne dat muj dotaz. Popis: po nekterym nastartovani se ozve pipnuti, ale nic vic A dnes jsem si vsiml ze ani ne na sekundu blikla kontrolka blizko stavu nadrze. Nikde jsem nenasel palubni desku aby tam vse svitilo a mohl jsem to identifikovat nevi nedko co tomuze byt?? Jinac mam Fabii II r.v. 2008, nejspis poface.s corner funkci a maxikem. diky
-
-
- 47 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na poruchu světel u FII r.2009 s žárovkami H7 v projektorových světlometech. Při vypnutém přepínači světel nejdou směrová světla, místo toho se rozsvítí na příslušné straně parkovací světlo. Varovné 4 směrovky fungují normálně. Při zapnutí parkovacích světel se tyto rozsvítí. Při přepnutí na potkávací světla svítí pouze parkovací. Mlhové přední ani zadní světlo do mlhy nesvítí. Obrysová světla vzadu svítí normálně. Když jsem zkoušel světelnou houkačku, rozsvítilo se pouze pravé přední světlo. Žárovku jsem vyměnil, teď svítí při světelné houkačce obě světla. Jinak ale zůstává výše uvedený problém. Pojistky jsou všechny v pořádku. Díky…
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, pred mesiacom som si vymenil klasické žiarovky H7 na halogenové, tie biele .... ale to je v podstate jedno boli to H7, a dneska som menil obrysové svetlá a ked ich idem vyskúšať, skušal som si zapnúť aj stretavacie, no aj diaľkové. Išlo mi všetko bez problémov a potom som vypol a zapol diaľkové svetlá a zrazu na lavej strane to nešlo vypnúť .... na pravej idú bez problémov ale na lavej stale svietia, nejdu vypnúť, vymenil som aj žiarovku a tam nie je chyba... vedeli by ste poradiť kde mam hľadať chybu? tj. diaľkové svetlo na ľavej strane mi vždy svieti, ako to vypnúť? Môže byť že odišla clona, alebo motorček v svetle?? nejaky navod ako by s…
-
- 11 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
-
Ve specifikaci konektoru OBD2 jsem našel PIN1 jako signál o zapnutém zapalování u vozů VW. Fyzicky mám PIN1 zapojený v konektoru (Roomster HTP 2013). Ale ve el. schématu není toto vůbec vidět. PIN 1 jako by neexistoval. Nevíte někdo odkud se bere těch 12V při zapnutí zapalování? Chtěl bych na něj připojit (PIN 1 a PIN 5) kameru a obejít tak nepřetržitě zapnuté zásuvky 12V v autě. Nerad bych ale přetěžoval logiku ŘJ nebo kam to může být napojeno (v ideálním případě přímo na spínačku). Snad někdo poradí nebo umí lépe hledat. Předem díky za odpověď Majkl
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobry den. Poprosil by som neaku dobru dusu co ma Vis ktory mi prestal fungovat. Potrebujem nakodovat pasovu kontrolku v programe vcds vag-com, ktora mi vzdy po vlozeni klucika a otoceni do polohy jedna sa rozsvietila a za 6 sekund zhasla. Teraz mi nesvieti vobec. Kontrolu pasov nemam. Skusal som aj zapnut kontrolu pasov a nic to neurobilo, nesvieti. Ak dam test palubovky tak ta kontrolka sa rozsvieti takze vypalena ledka nebude. Mam fabiu 2009 pred fl. A este mi Vagcom nasiel chybu aux in na radiu dance. Signal preruseny. Domyslel som si asi ze to bude hadzat chybu pokial nieco do aux in nedam ale neskusal som to nemam s cim to vyskusat. Nemam ziadny mp3 player…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím mám problém. Když nechám rozsvícená světla po zhasnutí motoru a otevřu dveře nefunguje mi hlasové upozornění. A také dokud nevypnu a nevytáhnu klíček ze zapalování. A někdo otevře dveře zůstane mi svítit signalizace otevření dveří i po jejich zavření a i když vytáhnu klí a zamnknu auto. Nevíte někdo co s tím? Zkoušel jsem přes VAG dát základní nastavení přístrojové desky ale nepomohlo to.
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
FII 51kW Jelikož jezdím často převážně městský provoz, tak bych si ještě chtěl před zimou dobít pro jistotu akumulátor . Můžu ho tedy dobíjet zapojený nebo ho raději dobíjet odpojený? Má to nějaký zátky, který musím odklopit, nebo je to bezúdržbový? Mám ten akumulátor s okem. Dík Touto nabíječkou ho budu nabíjet.
-
- 58 odpovědí
- 28,8tis zobrazení
-
-
-
Jdu se poradit. Pomuze mi nekdo? Sviti mi vnitrni osvetleni nad palubkou i kdyz nastartuji motor a pak jedu autem a porad sviti a sviti. Jde vypnout pouze prepnutim prepinace do stavu vypnuto. Osvetleni nad sedadly/na strope/ se zhasina s nastartovanim motoru nebo zamcenim,tak jak ma. Ta dve tlacitka u osvetleni nad palubkou jsou vypnuta/vymacknuta/. Diky
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuji info. Chtěl bych aby mi po zhasnutí zapalování svítila světla "mám dlouhou cestu od altánu ke dveřím" Stačí diagnostika a kódování ? nebo musím koupit modul ? Dík
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravim a mam prosbičku - nechal jsme si na FII namontovat tažné zařízení (originální) a při připojení přívěsu mi po rozsvícení světel (např. koncové, směrové a brzdové naráz) mi vyhoří pojistka spínací skříňky (5A, v manuálu č. 35) a už nesvítí nic, jen potkávací světla a směrovky na autě.. V servisu mi bez mrknutí řekli, že je to chyba vleku, ale kolega s ním jezdí (se starou oktávii) a pojistky mu nehoří.. Nemá s tim někdo prosím zkušenosti? Nebo si mam najít jinej servis? Předem děkuji za názory
-
-
- 14 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Nazdar všetkým, poprosil by som o radu či pomoc. Mám Fabiu 2 FL - 2011 - 1,4 16V 63kw. Pred nejakým časom som zistil, že keď do zásuvky 12V medzi spolujazdcom a vodičom zastrčím napríklad usb adaptér, alebo Fm transmiter (inak povedané nejako ju zaťažím odberom) tak mi začne blbnúť rádio (Swing). Presnejšie tak, že pri zaťažení zásuvky odberom mi stanice zo slabším príjmom čo predtým hrali začnú chrčať. Keď som išiel pred nejakým časom z CZ sa mi dokonca raz stalo že mi úplne vypadol príjem rádia Evropa 2 a Kisshady čo tieto rádia majú dosť silný signál. Neviete v čom môže byť problém ? Dík za pomoc
-
- 9 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám zvláštní problém s pravým předním světlem, respektive s potkávačkou a dálkovým. Když zapnu světla, někdy se potkávačka zapne, někdy ne. Pokud se nezapne, bliknu dálkovýma a občas naskočí, občas ne. Když nenaskočí, bliknu dálkovým znova a ona se zapne (obvykle do tří bliknutí). Levé světlo se chová naprosto normálně. Zjistil jsem to dnes, původně jsem si myslel, že odešla žárovka a tak jsem koupil novou. Když jsem ji vyměnil, tak nesvítila a já přišel na tohle blikání. Jde o Škoda Roomster. Setkal jste se s tím někdo? Může to být vadná žárovka nebo je spíš chyba někde v elektroinstalaci? Díky moc za případné odpovědi.
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám problém,jak otevřu přední dveře spolujezdce tak mi to nesignalizuje na palubovce a nerožne se světlo.. Po malém bádání jsem zjistil , že asi bude problém v zámku kde je ten spínač... Dotaz zní opravoval už ho někdo , jde vyměnít jenom spínač nebo se musí vyměnit celý mechanismus ?? Dík za info
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
mám problém roomsterem. když otočím klíčkem ve spínačce a vrátím do polohy vypnuto tak odskočí páté dveře. když zamknu auto, tak asi po pěti minutách začne spouštět benzínové čerpadlo v intervalech po sekundě. roomster 1.2tsi rv 10 diagnostika nic neukázala
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, otec po me chce abych mu namontoval nějaký tajný vypínač proti kradeži do fabie, kterou si chce koupit. Napadla mě varianta s tyristorem a jazýčkovým relé, ale nemám představu jaké tam tečou proudy, jaký tyristor je vhodný a jaké jazýčkové rele použít? Děkuji moc za radu
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Tak sa mi podarilo vypátrať umiestnenie diagnostickej zásuvky - je klasicky vľavo dole pod volantom, tentoraz schovaná za plastovou krytkou. Všímnite si tlačítko na zapínanie denného svietenia v strede...
-
-
- 20 odpovědí
- 34tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny coby nový člen. V posledních 10ti dnech se mi již 3x stalo, že mi motor samovolně zhasnul za jízdy (1,4 63kW). Vždy venku vysoké teploty, man.klima na nejvyšší výkon, pojíždění po městě, dojíždění do křižovatek apod. Po vypnutí zapalování šlo zatím vždy motor opětovně nastartovat. Po odstavení vozidla a jeho uzamčení však běží ventilátor nadále i 10 minut. Přikládám včerejší výpis závad z autorizovaného Škoda servisu. Má s těmito chybami někdo zkušenost, na co se skutečně zaměřit, aby to elektrikář Škoda servisu nehledal 3 dny. Díky za komentáře. výpis, vyhledávání závad.pdf
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Prosim o radu vyfasoval jsem kratkou fabii II, rok 2010, auto nema centralni zamykani. Dvere zavazadloveho prostoru (pate dvere) lze otevrit jen tlacitkem ve dverich ridice (tlacitko je na miste, kde komfortni verze ma deaktivaci vnitrniho poplachu na alarmu) Problem je v tom, ze kdyz potrebuji do kufru, tak odemknu dvere u ridice, otevru je, zmacknu tlacitko a nic se nestane..Az dvere opet zavru (bez zamknuti), otevru a znovu zmacknu tlacitko, tak se dvere otevrou. Navod k obsluze o tomto skutecne predpotopnim systemu radeji taktne mlci, proto zkousim tady. je nekdo, kdo zna SW algoritmus, na zaklade kterheo je definovano, kdy lze a kdy nikoliv, dvere otevrit ? P…
-
- 3 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, prosím o pomoc s tímto. Na své Fabii 1.4 16V je následující problém. Po odemčení centrálu (originál) a než nastartuji do 20 sekund se opět dveře sami zamčou.(ikdyž v autě už sedím ale nemám klíček v zapalování). Dříve to nedělalo. Taktéž po delší době když jsem otevřel řidičovi dveře bylo slyšet náběh (protočení čerpadla) či něčeho takového podobného. Nyní po delší době nejde nic slyšet. Mohlo odejít nějaké relé či něco podobného? A na co se prosím zaměřit při hledání chyby. Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Možná se to tady už řešilo ale, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s angel eyes. A jestli se dají někde koupit nikde jsem je totiž nenašel. Jen domácí výroba.
-
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem. Mam R,r,v. 2008. Ukrajinskej :-). Mam takovy problem ze climatronic nechladi. Dnes jsem zjistil ze chladicí kapalina je, tlak je. Jen ze kompressor se zapina a hned vypina. Tak ze bude to chybou nekde v ridici jednotce. Chyba vlastne je. Nevim kod ale zni to Fresh Air Blower (v2) error. A climatronic cely mrka pri zapinani. Ja valstne ten ventilator pred zimou vymenil za neorigo - vypada stejne ale bez oznaceni a mrka to od te vymeny. Ventilator ale funguje. Tak ze otazka je jestli mel nekdo zkusenosti z neorigo ventilatorem i jsteli muze byt to vypinani kompressoru kvuli chybe ventilatoru?
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-