Motor 1.4 16V
452 témat v tomto fóru
-
zdravím Vás páni, neviem to nijak vygoogliť ale skrátka..: mám fabču r.v. 2002, motor 1.4 16v 74kW a už dlhšiu dobu mi svieti kontrolka výfuku (fotku som našiel na nete, je to z berlinga myslím, ale veď kontrolka tá istá, jediná žltá..) bol som s tým aj v servise, tam to vyhodilo spätné vedenie výfukových plynov a cez VAG mi to vymazali, chvíľu to nesvietilo ale začalo to zas.. motor sa správa v pohode, štartuje, ťahá, spotreba OK tak to nejak viac neriešim, podozrievam to na EGR ventil.. síce sem-tam (raz za týždeň-dva) mám nekľudný voľnobeh (skáče cca od 800 do 1100ot) ale ináč nemám pocit že by bol dáky väčší problém keď kontrolku neriešim.. dnes som menil parkova…
-
- 7 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
-
cawte hosi, tlacitko hledej pouzivam, ale nic podobne mojmu problemu som tu nenasiel.jak sa mam zbavit tej olejovej gebudziny co ide z odvetravania kluky cez labyrynt do odvetravacej hadice, potom do airboxu, nakonec cez vzduchovy filter do skrtiacej klapky.tam sa spali v motore a prichadza na rad lambda sonda, ktora bez opytania sa zacne do toho nemilo montovat robi to preto, ze je citliva na splodiny zo spaleneho oleja, teda zvysenie emisii(teda si myslim ze je to tak, ked som uz kadetade toho uz nieco precital,opravte ma ak sa mylim).takze za pricinu lambdy davam ze mi auto obcas sklbne, dam priklad: idem 100 a toci mi 3000ot. a zrazu sklbne motorom, rucicka padne na …
-
- 4 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
Potrebujem radu, ako vymenit tesnenie na hrdle nalievacieho otvoru oleja na hlave motora - ten "lievik", pod krytom. Slzi a unika mi odtial olej, je to stale viac zababrane. Vid obrazky. Mam uz dlhsie zvysenu spotrebu oleja a toto bude jeden z dovodov. Mimochodom nikdy som to neoblial zhora pri dolievani. Potreboval by som obrazok z DP ako to vymenit a cislo dielu tesnenia (alebo sa to meni cele?), resp. obrazok s cislom z etky. Dik moc galeria obrazkov aj tu: motor od oleja (kto by nevidel v profile, je to 1.4 16V 74kW BBZ)
-
- 12 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás všechny.Mám auto od novýho asi 7 let a pořád žere olej.V servisu mi zamávali před nosem návodem,že škoda může brát na 1000km až 1l oleje.Moc se mi to ale nezamlouvá.Zkoušel jsem i jednou měnit značku oleje,ale nepomohlo to.Dá se stím něco dělat?Dík za odpověďi.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, pres VAG-COm jsem diagnostikoval nasledujici sporadickou zavadu na me Fobii 1.4 16v 04 55Kw: 16407 - Bank 2: Camshaft B (Exhaust): Position Actuator Malfunction P0023 - 35-10 - - - Sporadická Cca 3x za rok se mi docasne rozsvitila kontrolka "zavada na motoru", aniz by byla zavada znatelna na chovani vozu - a to bylo duvodem, proc jsem provedl diagnozu VAGem i kdyz po cca. 5x nastartovani signalizace problemu zmizi. Mate nekdo tuseni, o jaky problem by se mohlo jednat, pripadne nejake zkusenosti, co by melo nasledovat pro odstraneni teto "zatim" docasne zavady, atd? Jedna se o cidlo otacek vackove hridele? Diky za rady a pripominky!
-
- 1 odpověď
- 4,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, riešim teraz na kamošovej fabke takúto vec. Asi pred mesiacom menil olej, pretože pri zohriati motora na volnobeh preblikávalo mazanie. To že už vtedy ho bolo nad rysku si neuvedomil. Teraz pri kontrole stavu oleja zistil, že už je nad max a smrdí po benzíne. Aj s hadice odparovania ide pri naštartovanom motore benzínový smrad. Spotreba sa pohybuje na cca 10l/100km. Tlaky OK. Má s tým niekto nejakú skúsenosť? Rok výroby 2002, 1.4/16V 55kW benzín
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, nemate nekdo zkusenost.. Za deste (po desti za vlhka) se mi stava, ze pri jiszde v motoru skubne, rozsviti se kontrolka motoru, pak oleje a ASR. Auto pak jede zrejme na nouzovy rezim - hur tahne. Kdyz to necham stat pres noc, nekdy kontrolka ASR a oleje zmizi (kontrolka motoru sviti cca 1-2 dny a ak taky zmizi) a auto jde normalne nastartovat a jede normalne, kdyz nic nezmizi, pri startovani se motor trosku dusi, ale vetsinou chytne, ale blbe tahne. Kdyz se pak snizi vlhkoust vzduchu, kontrolka motoru sviti 1-2 dny a pak zmizi... Nevite, proc by to moholo za vlhka takhle blbnout ? Jedna se o skodu Fabia 1,4 16V Combi, r.v. 2005. Diky.
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, jsem tu nový a už nevím na koho se obrátit. Asi to sem nepatří, ale potřebuji pomoci, za každý Váš názor předem děkuji. Forum jsem prošel a nic podobného jsem nenašel. Vlastním seat ibiza r.v. 2002 nový desing, motor 1.4 16v 55kw shodný s fábií, problém je v tom, že ať studený nebo teplý na volnoběh má nepravidelný chod, za jízdy nechuť se vytáčet a celkově líný, dojezd ke křižovatce a opětovný rozjezd je velice problematický (chcípá). Byl jsem s tím na diagnostikách a nikde nic nezjistily, žádné závady. Mám najeto cca 200 000,- Egr je vyčištěný a klapka prostříkaná a nic, rozvody nové, svíčky, olej atd. stále ten samý problém. Dle servisky byla měněna řídící…
-
- 4 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci, potřeboval bych od vás poradit....jsem vlastníkem Seatu Leon 1.4 16V 55KW (BCA) a bohužel se mi potkal motor Chtěl jsem se zeptat, jestli náhodou nevíte o někom kdo prodává tento motor s tímto kodem, nebo kde bych jej mohl sehnat...vrakoviště jsem snad obvolal všechny a bohužel nikde s mým kodem není Nebo jestli vás napadá nějaká jiná možnost co s tím dělat ? Taky jsem se chtěl zeptat jestli víte, jaký je rozdíl mezi 55KW a 74KW verzí :-) Děkuju moc, Ondra
-
- 18 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mam Škoda Fabia 1,4 16V 2002 bennzín + CNG. Prosím o radu. Obešla mi Lambda sonda, vyměnil jsem ji, ale stále mi diagnostika píše "falešné sání sacího systému, system přívodu vzduchu zjištěna netěsnost. Signal prevadeče výškoměru, tlak sacího potrubí. Chyba 17912". Auto jede v pořádku, ale jakmile dám neutral, otáčky chvilku drží na 900, ale po chvilce poklesnou na cca 400-500ot/min auto začne blafaf a pocca 5vteřinách přeskočí na 1200ot/min a nereaguje na sešlápnutí plynového pedálu. Další problém je, že při jízdě po sundání nohy z plynu auto ubere až po cca 1,5sekundě otáčky. Opravdu už nevím co s tím Prosím poraďte kdo máte zkušenost. Mnohokrát díky Iv…
-
- 10 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím vás, mám prosbu a problém. Sedím v Krkonoších a musím se dostat do Brna a nevím jestli mám. Na levé straně motoru, při pohledu zepředu, se mi začalo ozývat cvakání. Cvakání je stejně s otáčkami; ale nekončí jak se tu často řeší při zahřátí motoru, ale naopak začíná po zahřátí. Jak jsem zjistil tak stačí při zastavení s autem "zakývat" a cvakán postupně zmizí... Je možné že by se měnila konzistence oleje a někde něco nemazala? Jsem těsně před výměnou... Žádná kontrolka nikde nesvítí, ale před cca týdnem se mi na 5 sekund rozsvítila - jezdil jsem týden po hoodně kopcovitých a šíleně zatáčkovitých silničkách... Nemá někdo zkušenosti? Díky...
-
- 3 odpovědi
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravím Chtěl bych se optat. (Nikde jsem to tu nenašel tak zakládám nové téma.) Při volnoběhu se z motoru ozýva takový zvlaštní piskavý zvuk..spíše něco jako šustění. Když jsem na to s kamarádem koukal vypadá to, že nehezky zvuk vychází právě z alternátoru. Při přidání se pazvuk pomalu jako kdyby vytrácí. Ale je to velice subjektivní pocit protože je také možné že hluk motoru tento "pazvuk" přehluší. Už jednou mi to něco podobného dělalo a kamarád v servise mi tvrdil,že je to snad nějaká volnoběžka v altíku.(se mi nějak nezdá,že by tam něco takového vubec bylo...neviděl jsem to) Pry to promázl to a opravdu to bylo lepší. Ale jen tak na tyden dva. Rozebíral z vás ně…
-
- 21 odpovědí
- 28tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se poradit s jedním problémem, který se vyskytl u mé Fábie. Teď s ní jezdí manželka, ta si samozřejmě ničeho nevšimla, jezdí po městě a tam nic. Já teď s Fábkou dva dny jezdil mimo město a všiml si, že po zahřátí vyleze normálka ručička na půlku, ale pak když se jede těch cca 100km/h tak spadne na "nulu", pak třeba někde stojím na křižovatce, v koloně a podobně a zase začne stoupat. Rozjedu se a opět leze na nulu. V městském provozu, když se pořád rozjíždí a zastavuje není nic poznat, to se drží na půlce, ale mimo město v tomhle chladnějším počasí lítá mezi, ale spíš je u té "nuly". Poradí někdo čím by to mohlo být a jak tento problém vyřešit? Nebo …
-
- 49 odpovědí
- 29,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj chci se zeptat jestli někdo neví co je za problém když motor škube a vydává divnej zvuk jak kdyby šel nepravidelně i z vejfuku jde kouř jakoby sekavě ... auto normálně jelo a najednou při jízdě přestalo táhnout ... nevíme si stim rady chceme stim ject na diagnostiku ale radši se předem ptám .. třeba měl někdo stejný problém a poradí ... předem díky
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, ve VAGu jsem zkoušel v naměřených hodnotách(a poté i v zákl. nastavení) skupinu 075, v poli3 by se měla hodnota rozdílu tlaku v sacím potrubí změnit (při krátkém přidání plynupo max. otáčky) minimálně (dle DP) o 50mBar. Mě se ale v poli3 ukazuje pořád 0mBar. ŘJ motoru žádnou chybu neukazuje. Nevíte co s tím? Jak to proměřit?
-
- 5 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Ahojte.Chcel by som sa opýtať čím to môže byť že občas mi ukazuje čidlo teploty motora chybne udaj buď je motor teplý alebo hneď nato je studený ale nikdy ručička nepresiahne hodnotu že by bol motor prehriaty vždy len do polky.Mal tu niekto už taký problém?Ďakujem
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Našel jsem nějakou součástku napojenou hadičkou asi 4cm dlouhou (mám pocit, že na ten přepouštěcí ventil z výfuku zpět do sání) a volně visící v přední části za chladiči. Mám 1.4 16V 74kW. Je na ní vyraženo MEXICO 037133843A a na první pohled mi připadá nekompletní. Přikládám rychlé foto pokud se o víkendu dostanu zkusím ji vyndat a vyfotit pořádně. Tímto se ptám k čemu asi tak slouží a případně jak má opravdu vypadat protože neustále hledám příčinu se samovolným nepravidelným tahem motoru i při sundání nohy z plynu. Díky za vaše stisky kláves .....
-
- 7 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, včera jsem si chtěl na autě vyměnit olej (1.4 16V 74 kW, 2006) a trochu jsem narazil. Nepodařilo se mi sundat olejový filtr, myslel jsem, že ho povolím normálně rukou, ale je k němu velmi špatný přístup. Jak ho tedy sundat? Měl by se použít klíč s řetězem nebo to jde i jinak? Díky za info.
-
- 19 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Poradí někdo, kde se nachází čidlo teploty vody? Nejlépe vyznačit na fotce, pokud se tam teda vůbec někde nachází. Děkuji
-
- 10 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Potřebuji poradit, mám Fabii 1,4 16v 74kw a uvažuji nad koupí sportovního vzduchového filtru. Memám s věcí žádné zkušenosti, tak žádám odborníky o radu, nebo vlastníky stejného motoru, kteří už filtr mají, zda je to dobrý nápad či nikoli. Někdo říká, že sice motor má cca o 2 Kw větší výkon, ale prý motoru podstatně sníží životnost atd. Nevím, kde je pravda. A kteří výrobci filtrů jsou dobří? Který by mi tak pásl na moji fabku???? Za odpovědi děkuji
-
- 7 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám nasledující problém, již po několikáté se mi rozsvítila kontrolka motoru, diagnostika vždy odhalí špatné vedení výfukových plynů, bylo již vyměněno čidlo vedení výfukových plynů, avšak autorizovaný servis odhalil že je "včudu" řídící jednotka, takže ji vyměnili, když se kontrolka rozsvítila znova tak vyčistili filtr zpětných výfukových plynů, kotrolka se rozsvítí buď po ujetí několika km po natankování či když je málo paliva, nebo kdykoliv bez ohledu na palivo. Rád bych věděl co s tím protože auto je kupované v bazaru (6 měsíců záruka na motor) takže auto maj skoro pořád u sebe, a očividně neví čim to je, takže díky za případné rady. Díky moc
-
- 17 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Chcel by som sa informovať.Mám Fabiu 1.4 16v 74kW ale neviem či mi nejak viacej nežerie paliva .Napíšte mi chalani ako Vám to žerie.
-
- 11 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
chci se zeptat,má jít tento ventil slyšet jak cvaká? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0906517-ventil-n80-sani-nadobky-aktivniho-uhli-fabia-octavia-2.html díky
-
- 10 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
menili me olej a mam tušeni že to propušta vypustnym šroubem.Vymenili me tesneni pod vanou a nejake tesneni na odvetravani kliky.Pořad propoušti kolem toho vypust.šroubu tak jsem to dnes odmastil motor zahřal a zitra kouknu odkud to teče.
-
- 19 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim mam problem s hydrostelama . po vymene zdvihatek i hydrostelu stale cvaka a porad mi sviti kontrolka na olej nevim si s tim rady .. neporadi nekdo ?
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-