Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Už delší čas řeším problém s divnýmy starty a chcípáním Fabie 1.9 Sdi .. ASY , r.v. 2001. Auto se chová tak, že každý první start chytne a chcípne ( pokud se nedrží ve vyšších otáčkách ) , zůstane hučet servo , svítí kontrolka serva každý druhý start nenastartuje vůbec. takto periodicky stále dokola !!!! V únoru 2024 měněno čerpadlo z důvodu chyby ventil N75 vrchní mez , auto v té době špatně startovalo . S autem nejezdím , jen manželka , takže nemůžu posoudit jak se přesně chovalo auto před výměnou čerpadla a po výměně , nicméně tehdy to vypadalo jako kdyby "pa…
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Mám dotaz, ale možných příčin bude určitě mnoho. V průběhu denního používání auta ho nastartuju cca 4x. První startování většinou na drc, ale druhé už se jen roztočí motor a nic. Můžu nechat točit i 10sek. Bez výsledku. Vypozoroval sem ale, že pokud neudělám prodlevu v pozici klíčku na žhavení, ale rovnou otočím klíček z nulové polohy do startovací polohy tak auto vždy nastartuje. A vypozoroval sem to i automechanika, který moje auto startoval z nulové polohy rovnou na startování bez jakékoli prodlevy žhavení. Takže bych nečekal že by to mělo něčemu ubližovat, přesto by mě příčina zajímala. Baterie je nová. Děkuji z jakékoli názory.
-
- 3 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den,mám Fabii combi 1,4tdi 2005 59kw. Potřebuji vyměnit nefunkční řídící jednotku, čeká mne technická. Sehnala jsem jen 55kw, jinak vše stejné. Bude to fungovat? Díky za odpovědi.
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Rozmýšlím si koupi mezi 1.4MPI a 1.9SDI. A tak mě zajímá spotřeba u SDička, jestli se dá opravdu jezdit za ty 3.5- 4.5l na 100km ?? Sdičko jsme v rodině měli před rokem, ale neměli jsme PP a spotřebu jsme nijak neřešili, takže ani nevím za kolik sme jezdili . Také bych chtěl poprosim někoho s tímto motorem a PP jestli někdy až bude mít čas, by se mi nekoukl jaká je aktuální spotřeba při 100Km/h a 130Km/h, byl bych velice vděčný. A rovnou by jste mohli napsat názory na tento motor, předem říkám, že vím jak ten motor jede a nechci ho na žádné závodění. Táké plánuji jet do chorvatska na dovču, tak zjištuji kolik to žere při těch dvou rychlostech. Jde mi …
-
-
- 84 odpovědí
- 68,6tis zobrazení
-
-
Ahojte! chcela by som poprosit o radu. Mam fabiu 1.9sdi (2002). Auto jazdilo bez problemov, v den ked prestalo som odjazdila cca 30 km, zastavila som na 10min a ked som chcela znovu nastartovat tak motor tocil, ale nechcel naskocit. Auto som odtiahla do servisu, kde mi po diagnostike mechanik povedal, ze problem je niekde vo vstrekovacom cerpadle. Tak som sa chcela poradit, ci nahodou niekto nemal podobny problem. A ci to nemoze byt len problem s cidlom alebo v niecom inom. Dakujem
-
- 5 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny milovníky jedničkových fábií, dnes jsem při výměně motorového oleje objevil ve vypuštěném oleji drobné kovové šupinky. Průměr tak do 1 mm, stříbrná barva, nemagnetické, takže nejspíše slitina hliníku. Nějaké nápady co by to mohlo být? Pokud by byly magnetické, tipoval bych to na hydroštely, ale takto mě napadají jen samé hororové scénaře 🤫 Auto má najeto něco málo přes 300 tkm. Děkuji za odpovědi
-
- 0 odpovědí
- 814 zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s F1 1.9 TDI PD r.v 2001. Dneska ráno sem jel do školy a asi po 10km jízdy jsem jel z mírnýho kopce asi 130 a přesně při týhle rychlosti jako by vypadl plyn, motor na plynovej pedál nereagoval jako by auto mělo omezovač, potom sem musel spomalit cca na 20km/h kvůli nerovnosti na silnici, normálně jsem se rozjel na dvojku a hned už bylo znát že není něco v pořádku, auto nemělo vůbec tah, potom následovalo mírný stoupání (skoro rovina) kde jsem jel 80km/h na čtyřku a víc to prostě nešlo, dalších 10km se výkon zlepšil ale pořád to nebylo ono. Asi po 7 hodinách stání bylo zase všechno v pořádku tak se ptám, nesetkal jste se někdo už s tímhle problémem neb…
-
- 10 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny příznivce těchto stránek. Jsem moc rád, že existují. Už mi ve spoustě věcí pomohly. Nenašel jsem odpověď, tak musím založit nové téma. Zajímalo by mě, kdo je originální výrobce pro škodovku co se týče výfuků. Mám 1,9TDi MR 00 a originální výfuk mám do teď tedy cca 9let. Když jsem byl před týdnem v servise, tak jsem zjistil, že mám lehce děravý střední díl. Zatím se s tím dá ještě nějakou dobu jezdit. Ve škodě mi za origo střední a zadní díl řekli cca 8tis. s prací. Nechci experimentovat s druhovýrobou(pokud mě někdo nepřesvědčí) a taky nechci sponzorovat škodovku. Rád bych koupil origo, ale přímo od výrobce... Předem děkuji za rady a info... PS:ještě jede…
-
- 20 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problém s fabuli a nevim co s tím a nikde jsem žádnou radu nenasel na fabii jsem dával velkej cooler turbo garret VB a zaslepil egr auto asi dva měsíce jezdilo perfektně bez chyby ale z ničeho nic přestala táhnout po nastartování zhruba 5 km táhne asi az od 2500 Ptáček a znacne kouří po 5km přestane táhnout úplně jakoby bez Turba a jede to hůř jak sdi na váhu mi to psalo plynovej pedál ten jsem vyměnil za novej ale problém přetrvává můžete někdo poradit diky
-
-
- 6 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute, motor 1.9 tdi v jedničkové fabii se při ohřívání začne třepat, má zvýšenou spotřebu, do otáček normálně jde při přidání plynu, ale vibrace motoru se zintenzivní. Neprojevuje se to ihned po nastartování, ale zhruba tehdy, až když je voda ohřátá cca na 70 stupňů, tak se najednou při zátěži (většinou do kopce) začne celý třepat. Žádná kontrolka se během tohoto projevu nerozsvítí. Začíná to mírným škubáním motoru v tahu. Zajímavé je, že když motor už je ohřátý a vypnete jej, tak při opětovném nastartování je vše v pořádku - bez vypnutí a opětovného nastartování tento problém ale přetrává. Nemůže to být zanesený EGR ventil, nebo by …
-
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se někdo setkal s podobným problémem. Mám Fábii 1.9TDI, najeto cca 140tis.km. U 100tis. vyměněny rozvody, pumpa, nedávno taky N75. Od jisté doby pozoruju, že zátah motoru není tak velký, jako dříve a že mě ostatní TDIčka na dálnici směle dávají. Co jsem v chování motoru jako laik vypozoroval: Turbo funguje, je slyšet klasický pískot a má to i nástup výkonu, do otáček se dostává bez problémů. Problém je ale v tom, že plynový pedál od 2/3 dolu jakoby nereaguje (neroste výkon, ani se nezvýší aktuální spotřeba, motor je i při plném sešlápnutí relativně klidný). Poznám to taky podle toho, že dříve jsem měl na 5ku při 130Km/h a plně sešlápn…
-
- 88 odpovědí
- 63,8tis zobrazení
-
-
Čauko, dneska jsem na fobii měnil olej a filtry, no vypustil jsem jen 2 litry oleje (měl jsem si to hlídat no 😅) a v místě kde se trubka měrky oleje potkává s blokem jsem našel hromadu bordelu (viz foto), předpokládám že mi to teče tam, jak mám teď prosím postupovat? neni tam třeba nějaký těsnění co by se jen vyměnilo nebo něco? díky za všechny rady
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdavíčko, na mojej F1 TDI 74kw ATD mi už nejakú dobu tečie olej cez gufero na vačkovom hriadeli. Sranda je že to gufero bolo menené minimálne 3x a vždy po necelých 100km začalo tiecť znova. Na rozvodoch je pod jednou chvílou oleja až toľko že steká dole po držiaku motora, následne po vani a na zem. Za +- 2h je pod autom mierna mláka oleja a celkom ma to irituje. Nestretol sa s týmto už niekto ?
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar, věnuju se dlouhodobému problému na své F1, 1.9 Tdi, atd, 2001. Při venkovních teplotách pod cca 3 st C je problém to vůbec ohřát na provozní teplotu. V létě OK. V zimě můžu jet třeba 50 km, sjíždím kopec, teplota jde dolů na 70, vyjedu dlouhý kopec, mám 90, na rovině něco mezi, tohle třeba při -5 st C. Samozřejmě vyčerpány všechny rady a základní možnosti, jako: -"Máš špatnej termostat, ev. špatně nasazenej" - je tam asi třetí, nový origo, včetně nátrubku pro hadici a sedí tam, jak prdel na hrnec -"Špatně ti ukazuje čidlo pro teploměr, ve skutečnosti je teplota OK" - čidla sedí mezi sebou i s realitou bloku, navíc v létě nebo zátěži ukazuje 9…
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jde u SDI demontovat motor bez převodovky? Vlastně se ptám na to o kolik hřídel převodovky přesahuje přírubu převodovky, jinak řečeno zda stačí misto v motorovém prostoru na to, aby šlo rozpojit motor a převodovku. Podle dilenské příručky se motor s převodovkou demontuji jako celek.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám problem. Jsem zde nový, takže omluva, jestli něco nebude OK. Zapujčená Fabia bez problému jezdila. Při těch prvních mrazech najednou se nenastartovala. Po dlouhých pokusech o start, snad 20x během 10ti minut začala blafat nejdříve jakoby jeden nebo dva válce, (kouřilo tmavě z výfuku), po chvilce se chytil celý motor (všechny 3 válce). Říkal jsem si asi zamrzává nafta (je možné že tam byla ještě letní), tak jsem na pumpě dočepoval a dolil proti vodě nějaký přípravek. Jenže po ujetí cca 30 km po zastavení asi 5 min. start na 3 pokus. Zpět 30 km zaparkoval a už nenastartoval. Zjistil jsem silně ucpané palivové čerpadlo (mám foto), vyčistil, namontoval, vyměnil paliv…
-
- 13 odpovědí
- 15,6tis zobrazení
-
-
Na motoru se mi roztrhlo hydraulické zdvihátko ventilů, plocha zdvihátka,přes kterou vačka tlačí na zdvihátko a to na ventil se po obvodu utrhla a volně leží mezi vačkou a ventilem. Hodlám vyměnit všechna zdvihátka maji už najeto přes 0,25M Neděla jsme to a tak se chci zeptat jak na to? Předpokládám, že vačková hřídel musí dolu, čil jako při rozvodech, motor nastavit do 0 polohy na rysku na setrvačíku,zaaretovat vstřikovací čerpadlo, sundat vakuovou pump, shodit ozubené kolo z vačkové hřídele, tu vyndat a ted nevím, jdou zdvihátka ven rukou nebo jak? Jak poznám jestli je třeba vyměnit i ventil pod poškozeným zdvihátkem? Tedy bez toho abych sundaval i hla…
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím,vyndal jsem olejový filtr natočil motor a za 3 minuty se motor zadřel...zastavil...je možné že se zadřel jen proto že tam nebyla vložka olejového filtru?S motorem nyní nejde otočit ani ráčnou přes kliku.ani nejde roztlačit,když dám rychlost tak se to zabrzí ani otačky nevylítnou...díky
-
- 12 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
kamarádovi na RSu vyhodilo tyhle chyby čím by to mohlo být???: TMBWU26Y064509627 SKZ7Z0E3146650 17055 - prepinaci magnet E - chybna funkce nebo vypadek P0671 - 35-10 - - - Sporadická 17056 - prepinaci magnet E - chybna funkce, trvale otevren P0672 - 35-10 - - - Sporadická 17057 - prepinaci magnet E - elektr.chybna funkce P0673 - 35-10 - - - Sporadická 17058 - prepinaci magnet E - sporadicky P0674 - 35-10 - - - Sporadická
-
- 4 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Může mi tady někdo odpovědět, jestli mají všechny dieslové motory váhu vzduchu? Konkrétně mě zajímá motor SDI. Jak se to projeví, když budu mít na výfukové soustavě nějakou poruchu, když něco přestane fungovat?
-
- 9 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahoj mám fabii 1,9SDi a chtěl bych ji trosku poladit aby byla rychlejší, poradí mi někdo sčím bych měl začít při úpravě motoru? Novej motor se mi nechce kupovat. Dik za rady
-
-
- 35 odpovědí
- 32,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Naskystl se mi takový problém. 1.9tdi zhruba od 2tis do 2.5tis otáček pociťují kolísavý výkon motoru,jako by turbo nemohlo zabrat. A brzdy slabší,3 krát šlapnu a pedál je tvrdý. Měl jsem prasklou hadici od vývěvy. Koupil novou a problém pořád stejný, vyměnil turbo a problém přetrvává. Je možné že by vývěva nestačila dělat dostatečný podtlak? Popřípadě jak změřit? Ještě podotknu,že jsou i situace že to jede normálně ale těch je jako šafránu.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím odborníky,mám problám s F 1.9SDI.Převážne při studeném motoru se auto při rozjezdu nějak divě chová(zvuk a možná i kapet třepe).Zvuk to má jako kdyby to jelo třeba na 3 válce :A dělá to třeba když se rozjedu na 1 rychlost tak něž překročím zhruba 2000 otáček tak to přestane dám 2 rychlost a mám nízké otáčky (třeba kolem 1200-1500)tak to má zas divní zvuk i vybrace.Jek přidám plyn a překročím zas tu hranici otáček tak už zas v pohode.Napichnul jsem to na vag a nic tam není.Nevím co stím a nikde jsem nic podobného nenašel.
-
- 16 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny, po starostech se servem (viz. jiny prispevek) se Vás tu chci zeptat, zda-li nekdo ma zkusenost s podivnym zvukem motoru v nizkych otackach u Fabie SDI. Jedna se o tezko popsatelny zvuk, takove jakesi "tarokovani" (nebo jak to nazvat). Dela to zejmena pri studenem motoru tak kolem 1200 ot./min. Po pridani plynu to zmizi, rovnez na volnobeh to nedela, jen lehce nad volnobehem motor takto "klokotave" bezi. Netusite nekdo co s tim? Diky za reakce. Radek
-
- 10 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Motor 1.9 TDI Cca od 2 tisíc do 3 tisíc je cítit kolisavy výkon motoru. Setkal se s tím někdo,popřípadě jak vyřešit? Děkuji za info.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-