Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI

1. Zahájeno uživatelem pentadius,

Kluci i cholky, prosím poraďte mi jakej filtr vzduchu do mého žluťáska, jsem spíše příznivcem stylingu než tuningu, ale pokud mu přidá i třeba jen 2 šel bych do toho. Zajímá mě taky jestli to motoru prospívá či nikoliv atd. Děkuji za rady všech milovníků velkých "krouťáků"

• 18 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Michalv1,

caute vsichni,mam takovy maly dotaz,muzu chipnout naji fabku sdi?vim ze to nebude jako u tdi,ale i tak bych vedet jestli se zvedne vykon.Diky

• 3 odpovědi
    • 6,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem SPEEDY_TDI,

Zdravím Vás, blbne mi rucicka teploty vody...kdyz jedu normalne pod plynem, kolem 2000 ot. a vic, tak teplota vody je v normalu (upostred). Jakmile ale sjizdim treba delsi kopec bez plynu, nebo auto zastavim a necham jet na volnobeh, tak rucicka zacne pomalu padat dolu (klidne az k nule). Jakmile se zase rozjedu, vyleze to opet do normalu. Hádám, že by to mohlo být nějaké vadné čidlo, termostat jsem vyloučil, auto topí jako ďas, zahřívá se dobře, nepřehřívá se. Jen mi je teda divný, proč to ukazuje za takových podmínek? Jedná se o Fabii I 1.9 TDI r.v.02 Díky za postřehy

• 8 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem hanf,

Chcem sa spytat ci je normalne na tdi pd 74kw prevadzkova teplota 85stupnov.dik

• 15 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem reyder,

Ahoj soudruzi a inžinýri, koupil jsem si z bazoše fabku TDI DP, zanovní model 2006. Na pohled hezka, ale až jsem ji dotahl domu a podival se ješte jednou do motoroveho prostoru pod plastový kryt, malem jsem upadnu.kolem turba ( jak mate sací hadici na turbo a pak ten regulační ventyl ) a všechny ty hadičky a izolace za turbem zamaštena od oleje, olej jsem meril, no skoro nic tam nebylo ( a to ma oficialne najeto 62000km takže pred vymenou oleje ale mel jsem fabku v dieselu už driv a vubec neteklo ) jak je to možny tohle? o 2 letyho auta? byl to služebak hold ale takhle se turbo dosrat? Pritom citim že turbo funguje a tahne, ale zaroven si divne pohvizdava. Co s tím a pro…

• 3 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem KasMen,

Nevíte někdo jestli jde převodovka z Fabie RS do klasický Fabie 1,9TDI Combi (jedničkový samozřejmě). Popřípadě co je potřeba za úpravy, dík.

• 5 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem samurai,

Tak jsem se po francouzském úletu vrátil zpět k Fábii. Mám ovšem malý problém (ovšem jediný, to mě těší). Po nastartování studeného motoru se začne dít něco, co by se dít nemělo. Jelikož jsem měl předtím taky TDi, tak vím, že zvuk za studena není zrovna jemné pobrukování, ovšem tohle... motor naskočí rychle, ovšem do rozmezí otáček +-250 doprovázeného cukáním celého auta a problikáváním podsvícení. Za tohoto stavu je téměř nemožný rozjezd, když už se povede, tak vytočit auto do 2000 otáček je téměř nadlidský úkol... jakmile se i toto povede, auto jede normálně, pokud otáčky neklesnou pod hranici 2000 otáček. Tak po 500m, jakmile auto začne topit a trochu se ohřeje motor …

• 3 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Krt333k,

Zdravím Vás pánové, chci Vás poprosit o radu. Zvažuji koupi vozu Škoda Fabia, mé finanční možnosti jsou omezené a horní hranice se pohybuje kolem 180tis +/-. Fabie je pro mě kompromisem ustoupil jsem ve volbě značky vozu z čeho však slevovat nechci je krapet toho výkonu :-). Jak se říká co člověk to názor, byl jsem rozhodnut pro motor 1.9TDi avšak většina lidí mě od něj zrazuje - spotřeba, využití jen na dlouhé trasy atd. Jediná další varianta je 1.4 16V (74kW). S dieslem zkušenosti nemám, proto bych Vás chtěl požádat o radu, své zkušenosti s 1.9TDi jeho klady a zápory a taky s 1.4 16V. Mě osobně to stále více táhne k TDíčku to už sem si šoféroval a se svezením spokojene…

• 66 odpovědí
    • 11,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem makov,

Chcem sa sptat ci niekto vie v com je rozdiel, predpokladam ze v cerpadle a v strekovacoch a predpokladam ze to pracuje s vacsim tlakom. Sused tu ma vw caddy 77kw a je tichsi tento motor ako moja fabia 74kw. Vie niekto preco? Je mozne prehodit vstrekovace a bude tichsia aj moja?

• 2 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem 789michal,

tak ktoru davate do FABIE 1.9TDI-PD 74kw r.v. maj 2001 0281 002 757 to je nova verzia tejto starej 0280 217 121 alebo 0986 280 202 ???

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem aladar.n,

Potřeboval bych poradit při výměně pal. filtru do nafťáku. Nevím jakým otvorem mám filtr zalít naftou, jestli otvorem pro termoventil nebo jiným. Díky za radu.

• 2 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem lukisvk,

Prosím o radu Vás ktorí sa v tom vyznáte. Potrebujem doplniť olej, ako som písal 1.4 TDI PD (59KW) ma najazdené 7tisc. Dozvedel som sa už že sa tam dáva olej podľa normi VW 505.01, plná syntetika. Ale snažím sa zistiť podstatu, aký tam teraz je (mám na mysli presnú značku napr. castrol txt , alebo castrol EDGE turbo diesel...), nikde to nieje napísané, ani v servisnej knižke ani v motorovej časti, je tam len nálepka, ktorú prikl adám nižšie. Nechcem tam liať olej inej značky ako tam je teraz, takž neviete akým olejom plní Mladá Boleslav tieto autička? Odporúčali mi v obchode kde bolo kúpené Castrol. Každému ďakujem za radu.

• 14 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem zero,

Zdravím, mám následující problém. Koupil jsem Fabii 1.9TDi/74kW. Chvíli po koupi mi začali poblikávat světla, volant šel hodně lehce, občas se rozsvítila kontrolka serva. Po prečtení tohoto fóra, jsem vyměnil čidlo servořízení a od té doby je klid (zatím). Ovšem, po výměne čidla mi enormě stoupla aktuální spotřeba při zatížení (rozjezdy apod). Dříve jsem při rozjíždění s lehkou nohou bezproblému nepřelezl hranici cca 15l/100km, ovšem teď se to zastaví (při stejně sešlapnutém pedálu) i na 45l/100km. I se mi zdá, že při stejně sešlápnutém pedálu nemá motor takový tah, jako dříve. Používám jen naftu od V-Power, žádnou jinou. Po připíchnutí na VAG, jsem měl u motoru pouze j…

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem carda,

Zdravím škodováci.Mám problám s Fabii 1:9sdi 2001.Na Vagu mi píše tyto chybu.00778 - snimac uhlu rizeni (G85) 49-00 - zadna komunikace 01324 - ridici jednotka pro pohon vsech kol 49-00 - zadna komunikace Nevíte někdo co to muže být?Nemáte někdo skušenost? Díky za každou radu

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem chucpan,

Mam motor 1,4 TDi PD 55kW zakoupeny v roce 2003. Tehdy jeste nebyla zkusennost se "slabymi" 1,4 TDi PD 55kW. Dnes ma auto 160 tis km a vaznejsi oparava byla "jen" vymena spojky, vcetne pritlacneho kotouce. NYNI MAM TUTO ZAVADU: Diagnostika 2 zjistene chyby: 17964 P1556 035 : "Regulace plniciho tlaku, nedosazena regulacni mez, sporadicky vyskytujici se porucha." 16485 P0101 035: "Meric hmotnosti vzduchu - G70, nesmyslny signal" Uz mi auto kysi ztratilo vykon , ale problem jsem (jak se zda docasne) odstranil natankovanim lepsiho/drazsiho dieslu u Shell-ky. Poprve se zavada projevila v okamziku, kdyz jsem mel v nadrzi pouze zbytek nafty (asi 5 litru - rezervu). Asi …

• 2 odpovědi
    • 8,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem skap,

Zdravím scháním řídící jednotku do Fabie 1,9 TDI 74kW rok výroby 2000 a nevím jeji originíl označení pro lepší hledání na netu. Doporučte nějaký Eshop.

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem skap,

Již si nevím rady. Vypadávalo mi servo a měl jsem pocit, že řídím favorita . Servořízení mi vypadávalo občas, ale poslední dobou již vůbec nenaskočí. Jediné, co mi řekli odborníci ze Ško... je, že je potřeba koupit nové za 20 000. Tak jsem to odvezl a nechal napíchnout jinde. A našli jsme tuto závadu: napájení na svorce 15 je 14V ale na 30 je napětí něco přes 8 V. Celé jsem to rozebral proměřil a hledal jsem nějakou závadu. Naměřil jsem přímo na svorce u serva něco kolem 12,4 V. Auto jsem nastartoval, ale servo nic. Tak jsem pomalu vytahoval prostřední konektor a najednou to naskočilo. Po opětovném nastartování opět servo nejde. Koukal jsem na konektory ale vše je OK. Sn…

• 14 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Zvolda1985,

Zdravim, mam fabii combi 1,9tdi rv 2004 Při razantní jízdě mi kolem 2000ot/min zaduní a zarachotí motor . Při klidne jizdě se nic neděje Nevíte někdo kde je problém ? Děkuji za odpovědi

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem MELLO,

Můžete někdo číhnout do ETKY na cenu intercooleru pro FRS? Dík.

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Vany,

Cus. Dnes mi odeslo turbo 96kw,chci se zeptat jestli nekdo nevi cim nahradit(silnejsi ale kus za kus) Dik

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Petr Šlauer,

Dobrý den potřeboval bych poradit. Mám fabii combi 1.9 Tdi a mám pocit, že nejede jak by měla. Od 2000-3000 ot/min to má dobrý zátah a pak, jak kdyby to vadlo. Jedem kolega mám stejný motor a táhne mu to v celém spektru otáček. Pokud někdo máte s tímto zkušenost (turbo, váha vzduchu atd.) poraďte. Děkuji

• 3 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Zvolda,

Zdravim, v jakém intervalu se mění rozvody na Fabii 1,9tdi ? Děkuji za odpovědi

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kuri,

Nezná někdo odpověď ? Při sešlápnutí spojkového pedálu se přenášejí dost citelné vibrace do chodidla. Dělá to jen spojkový pedál. Dík za každou radu. S pozdravem kuri.

• 4 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Vany,

Jsem proplouval na internetu a neco jsem tam nasel. Ten Seat

• 16 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  25. Ahoj, chtel bych svagrikovi vylepsit jeho cipnutou fabii 1,9TDi PD 74kW s jednotkou 038 906 019 NL, ale zjistil jsem, ze nemam zadnou mapu... Prosim chtel by nekdo poslat jeho mapu (lehci tuning, nekouri a jede znatelne lepe nez serie) za nejakou opravdu brutalni mapu s priznaky splasenych kamen? Klidne poslu cokoliv mam, chtel bych mu udelat radost... moc diky Jirik

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.