Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdrávím draci ,mám problém okolo trubek mi prosakuje olej a u egr ventilu ,nevím co s tím Myslím si že protejká turbo Auto má na tachometru nevím jestli pravých ale 166 000 km
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
Prosíím ochotného človíčka co by mi poslal fotky jak má být uchycen intercoler na fabce v RSU .Auto co jsem koupil je pravděpodobně po bouračce předku a je to tam naházený jen tak .Děkuji předem
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim vas. Mel bych dotaz ohledne me fabie 1,9tdi. Mam problem s regulatorem tlaku turba.nez se motor zahreje na 90 stupnu,tak mi motor spadne do nouzoveho rezimu,tzn turbo prestane tlacit a auto jede jak bez turba.proto musim vzdy vypnout motor,pak po nastartovani to zase jede jak ma.zpozoroval jsem pri vypadku do nouzaku bzuceni od regulatoru tlaku. Nekdy kdyz vypinam motor,tak hned po vypnuti jde od regulatoru takovy hrozny bzucici zvuk az do ztracena. Je vadny regulator? Minuly rok se menil.jak mam postupovat abych se teto nemile situace zbavil? Dekuji za kazdou radu
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
omlouvam se jestli to tu je ale nenasel jsem to pouzil jsem i vyhledavac 1,9TDI r.v.2003 kombi najeto 225k za studena kdyz nastartuji tak zhruba po 5-10 min jizdy zacne auto pri seslapnuti plyn.pedalu cukat jako by nemel dost nafty nevim jak to uplne presne definovat.Netusím co delat v prvni fazi abych zjistil pricinu dela to jen kdyz je studeny motor najednou ma jiny zvuk a zacne skubani. mohl by mi nekdo pomoci na co se zamerit?
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
mám cca 3/4 roku starý termostat i čidlo teploty. Dělá to, že se mi auto při 7stupních zahřeje na 90 až cca po 15-20km a navíc za jízdy z kopce (bez plynu) nebo stání na křižovatce začne teplota klesat. Na diskuzích jsem se dočetl, že by to mohl být termostat. Můj mechanik, mě přesvědčuje, že je to blbost, že pokud jede topení (které jede velmi rychle) tak termostat je v pořádku. Navíc mám cca o litr větší spotřebu. Nevíte čím by to teda mohlo být?
-
- 5 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mel bych dotaz ohledne zahrivani motoru u Fabie 1,9 TDI.nez se mi zahreje strasne dlouho to trva a nechci ji pres zimu tak trapit.co bych mel vymenit?
-
- 15 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den, opět řeším problém s výměnou motoru, oba dva motory jsou 74kW 1.9 TDI PD typ ATD. Špatný motor je z Fabie 2004 a "nový" z Octavie 4x4 2001, který potřebuju dostat do Fabie Combi 2004. Mám teď problém, že když tam nechám originál výměník, tak ten má větší úhel na filtr a nevleze se to pak do motorového prostoru a ten z toho špatného motoru má jinou přírubu. Jde to nějak řešit? Více na foto, vlevo je fabia, vpravo octavia
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, na mojí Fabii (rok 2006 - motor 1,4 TDI 59kW najeto 235tisíc) se začal objevovat zvláštní zvuk od drážkového řemenu a ten je doprovázen rozsvícením kontrolky dobíjení. Nejprve jsem všechno přisuzoval napínací kladce, ale po demontáži se otáčí volně (pravda, je trochu hlučnější). Nevím, jestli to nemůže být i volnoběžka na alternátoru či ložiska, ale po sundání řemenu se alternátor otáčel volně. Ještě poznámka, řemen má najeto cca 40tis a zvuk se objeví jak na studeném motoru, tak i na teplém. Přikládám video: http://www.youtube.com/watch?v=ttcp2r8ANLw (pískání, které je doprovázeno nedobíjením, je hned na začátku a potom ke konci videa - 0:33) Dav…
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
ahoj, mam škodu fabiu 1.9 sdi r.v.2004 a mam problem so štartovaním. ked auto dlhsie stoji cca 5 a viac hodin tak obcas, nie pravidelne mi ide naštartovat až ked točim cca 10 sekund s autom celým trase a potom to chití. otačky su v pohode všetko ide len to štartovanie.Spotreba v pohode volnobeh - 0,5L . nerobi to stale robi to ako sa tomu zachce. co to može byt? može to nekde brat vzduch? ako sa to da zistit? Už som to riešil raz a zistil som že som mal odpojenu hadičku co ide z vzduchoveho filtra popod odnom do EGR (asi). Tak som ju zapojil a prestaloi to no odvtedy presli asi 2 mesiace a zase to zacina ajked hadicka tam je,takže tym to asi nieje. Odpověd N…
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj mám Fabii 1.9 Sdi při nastartování i během jízdy jde zespod auta hrozný zápach spalené nafty a rachot. Vlnovec byl měněný , výfuk vypadá OK i pod nastartovaným autem(nikde očazené). Když zacpu výfuk, tak motor nezdechá. Nevíte v čem by mohl být problém?
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, mám Fabii 1.9 TDI PD 74kW ATD se zadřeným motorem, podařilo se mi koupit docela slušný stejný motor z octavie 4x4, bohužel jsou tam rozvody s hydraulickým napínákem a když přehodím držák motoru z fabie, tak nepasuje plastový kryt rozvodů z fabie (kvůli hydraulickému napínáku) a ani ten původní z octavie (kvůli vyměněnému držáku motoru na silentblok). Máte s tím nějaké zkušenosti a dá se daný problém nějak řešit. Aneb existuje nějaký ten kryt na fabii, který by pasoval na fabia držák a hydraulický napínák, nebo prostě mám hold smůlu a musím sehnat motor přímo z fabie?
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Neviete kde moze byt chyba, ked zaradujem spiatocku, tak mi to ide ako keby som mal spojkovy pedal zatlaceny len ciastocne. a pritom je max na podlahe Spojka mi totiz berie uz pri podlahe. To znamena ze je uz vydrata spojka? (pri vydratej spojke by nemalo zaberat co najvyssie?) V servise mi povedali ze moze byt nieco z brzdovym valcom. A este ked preradujem a pomali pustam motor do zaberu. tak i pri najvecsej snahe. mi to trhne jak keby som uplne prudko pustil spojku. a pri rychlom pusteni ani nehovorim moze to byt tiez spojkou alebo uz vôlami vo vsetkych komponentoch 1,9TDi 74kw 210 000km
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj nevíte jaký je rozdíl mezi SDI 47 KW a 50 KW? Nějaké mechanické součásti? Nebo je tam prostě jenom jiná řídící jednotka popř. mapa? Nebo je to uděláno převodovkou? Pokud by to byla jenom mapa, tak bych i zvažoval jí z 50 KW SDI stáhnout a nahrát do 47 KW (je to hrozně chcíplé a věřím, že i ty 3 KW navíc mi udělají největší radost na světě
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cus lidi mate nekdo tento produkt??? http://www.autodoplnky.cz/novinky-shop/dum...-diesel-a216844 hlavne me zajima ten zvuk na dieselu...
-
-
- 22 odpovědí
- 54,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mam fabiu combi 1.4 tdi 59 kW s klimou, jazdim pravidelne dlhsiu trasu, zlozenie 10% mesto, 20% dialnica, zvysok okresna cesta (I. a II. trieda), vacsinou 3-4 ludia aj s batozinou, gumy 185/60 R14, letne na elektronoch, zimne na plechovych, hodnoty spotreby podla pocitaca (ak su aj nepresne, tak asi stale rovnako nepresne)... Na tejto trase si auto s letnymi zobralo 3,9-4,1 (bez ohladu na klimu), so zimnymi to stuplo na 4,3-4,4 (neviem ci kvoli plechovym diskom, zimnemu dezenu, nizsej teplote alebo kombinacii vsetkeho). Ked sme ale isli v aute piati s velkou batozinou (na zimnych), spotreba bola az 4,8, co ma mierne prekvapilo, cakal som ze sa zvysi, ale nie az o tolko..…
-
-
- 37 odpovědí
- 15tis zobrazení
-
-
Ahojte, praskla mi hadica chladenia a mam cca 5 km (kym sa zohreje motor, otvori termostat a vytecie zbytok fridexu) aby som presiel do servisu... Preto by som chcel vopred vediet, s akou cenou ratat (resp. ci to neviem vymenit bez naradia aj na parkovisku). Je to hadica, ktora ide do predneho chladica... Cislo dielu vdaka nejakej "odbornej" oprave (este predtym ako som auto kupil) neviem precitat... motor 1.4 TDI BNV
-
- 7 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj Jakou dám nejvečí baterii do FI 1,9tdi krom 74Ah dám tam 77Ah chci tuhle Varta Silver dynamic 12V 74Ah 750A .................co vy nato.
-
- 24 odpovědí
- 29,5tis zobrazení
-
-
Shanim faro pro protelkyni a zrejme skoncim u Fabie. Doted jsem ciste jen po 1.4 MPI, ale sehnat ji v solidni vybave je skoro nemozne. Naskytla se mi moznost poridit 1.4 TDI 51 kW ve vybave Elegance a dobrem stavu a zajima me, jak rychle to zacne topit. Bydlime na kopci a pritelkyne jezdi kazdy den 15 km do mesta kazdy den do prace z cehoz 5 km jede z tahleho kopecka. Mam 1.9 TDI v Octavce, tak me zajima, jestli se tenhle mensi objem ohreje rychkeji, pripadne jestli ma nejakou obsobu odporoveho topeni pro interier, jako jsem videl v OII. Diky za zkusenosti
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj,potřeboval bych poradit jestli se stím někdo už nesetkal.Když ráno nastartuji auto a jedu je v pohodě, pak přijedu k obchodu chcípnu auto,po deseti minutách se vrátim normálně nastartuji, ujedu asi 800m a auto chcípne a nejde nastartovat,auto jsem odvezl do škodovky, kde mi byl vyměněn elektromagnetický ventil na plnění turba, prý byl skratovaný a udajně sebou bral i ostatní dva,druhý den se závada opět opakovala natoš jsem si pořídil svuj VAG, kde jsem zjistil že pokaždý když to začne chcípat tak se tam opakují čtyři závady:19561-Přepínací ventil Klapky v sání (N239) 18027 Relá žhavicích svíček 17957Magnetický ventil omezení plnicího tlaku 17849Ventil recirkula…
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
1.9 Tdi s čipem na 94 kW. Při volnobehu klid. Při podrazeni na nižší stupeň, dojíždění k semaforu třeba, slyším takový sípání motoru. Úplně nejlíp to lze přirovnat k setrvacniku u hraček aut. Při zrychlování to tak znatelné není. Nějakej napad? Asi to nedokážu dost dobre nahrát.
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam problem s mou fabii 1.9 tdi 2003 pri jizde zasviti kontrolka zhaveni a motor cukne pak se nekdy rozsviti kontrolka Regulace prokluzu a motor zhasne, stane se i za jizdy chci znova nastartovat a pokud sviti ta kontrolka regulace prokluzu toci motor naprazdno k tomu chci dodat, jakmile sviti tahle kontrolka, nechce najet kontrolka zhaveni a motor nelze nastartovat, jakmile kontrolka regulace prokluzu zmizi, nabehne zhaveni, auto udela uvuk jak kdyby nasavalo palivo a hned nastartuje mel jsem to ve dvou opravnach a nevija si s tim rady, muze nekdo prosim poradit?
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim. Chtel bych se zeptat na problém ohledne turba. Jedna se o fabiu 1,9TDI 74kw, r.v.2001. Daval jsem auto do cipu a po nem mi motor padal do nouzaku při cca 180km/h.Borec co mi to delal tak nemohl na nic prijit.Vymenil jsem turbo za turbo z rs 96kw, vymenil jsem regulator tlaku turba a nechal auto precipovat jinde.Ve vyssich rychlostech a při otáčkách je vse v pohode,ale nastal jiny problém. Nez se mi auto zahreje tak umi jen občas vypnout turbo.a to pri lehke noze.Vetsinou když prijedu ke křižovatce a rozjizdim se,tak se uz rozjizdim bez turba.,takze musim vypnout klicek a zase nastartovat aby to jelo tak jak ma. Stava se mi to jen občas,treba 3x do tydne,takze…
-
- 9 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Dokáže mi někdo poradit s problémem při chiptuning Fabia 19TDI 74kW r.v.2003? Řídící jednotka se nechce nechat načíst ani přepsat při nahrávání tuning mapy. Chvilku před tím jsem dělal Octavii a ta byla bez problému. Slyšel jsem, že někdy pomůže vyndat pojistku na palubní desku, ale bohužel nevím která to je a jak je označena. Nějaké jsme zkoušel, ale bez výsledku.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny, jsem neznalec teoreticky me napadlo Fabia 1.9tdi 74kw kdyz by se tam dala ridici jednotka z FRS1 96kw bude to mit stejny ucinek jako kdybych nechal ochipovat 74kw cili docilil bych toho ze by melo auto 96kw , uvazuji totiz nad chipem a k teto RJ bych mel pristup a pokud by to bylo mozne vyslo by me to o dost levneji diky za info
-
- 7 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám FRS a poslední dobou se mi hodně často stává, že nemůžu zařadit (vyřadit) 1. 2. a zpátečku. Když třeba přijedu a chci zaparkovat tak auto zastavím, vyšlápnu spojku abych zařadil např zpátečku a nejde zařadit nebo jde hodně z těžka, nebo se mi stane, že zařadím zpátečku hladce ale po nějaké chvilce couvání začne auto lehce vibrovat a jde vyřadit jen hodně ztuha... Nevíte někdo čím by to mohlo být?
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-