Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vlastníte alu kola a nemáte typový list?

1. Dojedu ke garáži, všechno v pořádku. Vypnu motor, za dvě hodiny přijdu a po nastartování jde volant pekelně ztuha. Odpojím akumulátor, počkám 10 sekund, zapojím a to samé. Zkusil jsem to 3x a nepomohlo. Svítí červená kontrolka posilovače (volant s vykřičníkem), žlutá kontrolka podhuštění pneumatik a občas se rozsvítí na displeji žlutá olejnička podtržená zubatou čárou. Také to psalo nefunkční ESP a funkce rohových světel- to budou asi mlhovky při zatáčení. Auto má najeto ani ne 40 tisíc, takže opotřebením to asi nebude. Ach jo. Jde něco zkontrolovat bez diagnostiky ? Kabel bude evidentně nezbytností.

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem HANZTD,

neválej se někomu doma nevyužitě nezničený zadní pružiny na S II combi 4x4 manual r.v 11 , 2.0Tdi 125kw origo montáž tažný ve fabrice označený barevně tečky - 1 x bílá , 1 x fialová , 3 x oranžová , 3C0 511 115 AH jedna se odporoučela samozkrácením o první závit v dolnim sedlu ......

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Nnso,

Superb II 2011 4x4 Ahojte, mal som defekt na pravom prednom kolese a z dovodu bezpecnosti som nemohol hned odstavit, ale isiel som na tom este asi 50 metrov. Po vymene pneu som si vsimol, ze vozidlo celkom dost taha do pravej strany, dokonca az tak, ze aby som isiel rovno, tak musim mat volat otoceny asi 20° do lavej strany. Ked ho pustim, tak uz pri prvych metroch zacne neuveritelne vybacat do prava. Rovnako aj ked pustim volant nevyrovna sa vzdy na 100% rovno, ale zostane trochu na lavej strane. Pneumatiky su rovnomerne nahustene. Isiel som s tym na 3D geometriu, tu je vysledok po nastaveni: Po nastaveni geometrie to nepomohlo (…

4. Zahájeno uživatelem Lukas Ticha,

Ahoj, mam takovou zahadu, uz to tady hodne lidi resilo na O2 a O3. Po geometri v autorizaku jsem za nejaky cas zjistil, ze volant je mirne na krivo (vlevo) - dva mesice na to zacalo neco vydavat lupave zvuky pri vytoceni kol vpravo (stojim na miste). Mimo to auto plave na dalnici, ze ho musim obcas korigovat a za vetru je to skoro jako na mori. Trochu me desi, co sem se docetl v ruznych vlaknech s ovcarnama. Takze tedka cekam na verdikt v jinem autorizaku, kde sem je upozornoval, ze geometrie byla udelana v jinem autorizaku a asi spatne No a prozatimni verdikt? Je potreba vymenit pravy tlumic - lupani se ted projevuje jen obcas,…

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem F.hers,

Zdarec. Už si nevím rady a potřebuji radu. Po výměně poloos na dvojkovém supu 2.0 125kw automat predokolka se auto do pravé zatáčky chová jak, kdyby se hrnula pneu. Vyměnili jsme těhlice, zkusili pneu i disky a pořád stejné. Zkusili jsme posunout i motor pořád stejné. Jen info pokud do zatáčky přidám nic necítím, ale pokud bez plynu nebo brzda, tak volant skoro neudržím. Poraďte mi prosím

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Martttin,

Ma tu niekto skusenost s vymenou "zadneho" gufera (pre kardan na zadnu napravu) na prednom diferencialy u 4x4? Kamarat mi hovoril, ze v autorizaku sa tomu celkom vyhybaju (???) a ze pokial to nekvapka, je to ok. No ja po 330t mam pocit, ze to uz solidne uchodi a rad mam veci v poriadku. diel stoji par korun, len ci su tam nejake specialitky?

• 1 odpověď
    • 4,2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem tampere,

čau,prosim vás kolik je nápln do HALDEXU 4 (superb 3.6) připadně odkaz na olej...a je to dohromady s diferencialem?Diky moc

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 53,7tis zobrazení
  8. Zdravím, V servise mi po prehliadke povedali ze zachviľu bude čas na výmenu brzdových platniciek - už mi začínali pískať ale vraveli ze každú chvíľu sa mi zobrazí kontrolka o opotrebeni brzd. Spoliehal som sa na to a po 3k stále akosi nič, ani kontrolka ani maxidot tak som cez diagnostiku pozrel ci je kontrola aktivovaná a nebola, následne som ju skusol zapnúť s tým ze ak sa nezapne tam signalizáciu nemám, ale úspešne sa zapla a na maxidote mi pri každom štarte svieti kontrola opotrebenia obloženia. Po nejakom čase som ale našiel že nie každý Superb ich ma vo výbave - myslel som ze ich každý keďže sa na skoda-diely predávajú iba so signalizáciou. …

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 9,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem drjery,

Ahojte,mam takú otázočku. Menil som : Vrchné uloženie + ložiská Gulový Cap Vrchny Cap Tycky stabilizátora A silentbloky ramena .. Na jednej a aj druhej strane.Auto som nastartoval išiel sa previesť a auto my pláva zo stany na stranu.Volant je vytočeny vlavo aby auto išlo rovno. Je my jasné že treba ist na geometriu len by ma zaujímalo či je to plávanie sposobené aj tou zlou geometriou.Alebo môže byť na chybe Silentbloky Ramena. Dakujem za odpoved Zajtra idem na geometriu.Tak dám vediet.

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Martttin,

Ahojte, v poslednom case som si u mojho SII (135 man 4x4) vsimol taky divny pulzujuci zvuk a teda ci to niekomu nieco hovori. Najviac je to citelne okolo 100-110, kedy ide z miest niekde ako je prevodovka- rozvodovka-kardan taky tupo-pulzujuci zvuk. Nieje to neustala vibracia, ale prvy dojem ma clovek pocit, akoby auto slo na 3 valce, su to take pulzy, ktore su umerne tomu, ako rychlo auto ide. Nieje to umerne otackam motora. Obe loziska na predku su nove a maju cca 20t (uz celkom hucali). tiez nemam pocit, ze to je gumami, i ked su uz pred smrtou (len cakam, ze trochu zleze sneh pojdu letne), tam by som cakal skor take sustavne vibracie hlavne na volante, u m…

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem mateslv,

Prosím Vás má niekto skúsenosť s výmenou riadiacej jednotky ABS, ESP Superb II 3.6 alebo viete niekoho odporučiť kto by my to vedel vymeniť a nakonfigurovať? Zapadné a stredné slovensko. Prosím kontakt správa. Ďakujem

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Lookass87,

Ahoj lidi, poslední dobou pozoruji při klidnější nebo pomalejší jízdě a nejvíce kolem 50 km/hod jakoby se auto pohupovalo, rovná silnice, jako by bylo šišaté kolo. Přijde mi, že to jde jen z přední části. Nevíte co by to mohlo být ? Děkuji za odpověď.

• 6 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem PETR258147,

Zdravím , prosím o radu , při nerovnosti (vjíždění do hrbolate křižovatky ) , když se auto jakoby rozhoupe tak jdou slyšet tupe rány od přední nápravy v intervalu jak se auto hloupé . Pořadí někdo co by to mohlo být ?

• 3 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem kvkma,

Ahoj, prezouval jsem kola z letnich na zimni. U leve predni pneu jsme si vsimli, ze je sjeta az k te konstrukci a u prave zadni, ze je taky sjeta blbe. Ne po celej obvodu, pouze treba 1/3. Den na to jsem zajel na geometrii, neco mi tam poladili dali papir a prej hodnoty pred a po mam v papiru, za boha se v tom nevyznam zda opravdu teda se kola sjizdela kvuli spatne geometrii. Dokaze mi nekdo z fotek poradit? Dik

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem bujko7,

Zdravím, mám takový problém. Mam S2 před fl 2.0 tdi 125kw CFGB manuál. Když auto stojí přes noc, tak skoro pokaždé, když jdu ráno do auta, tak musím startovat auto přes ruční brzu, protože brzda je uplne tvrda. Po startu uz se uvolní. Nevíte čím by to mohlo být? A nejlíp co rovnou vyměnit. Určitě se s tím někdo uz setkal.

16. Zahájeno uživatelem Honzza,

Stále se mi hřejí zadní brzdy, hlavně LZ kolo. Desky vydržely 8000km a byly na 20% původní tloušťky. Měnili jsme kotouče, desky, teď i třmeny a stále nic.. Už je mi z toho na nic, nevím jak dál. Servis kam jezdím také ne. Auto je 4x4 Dsg motor cffb bez autoholdu.

• 9 odpovědí
    • 11,4tis zobrazení
  17. Zdravím Nějakou dobu pozoruji u mého s2, že když jedu do zatáčky, kde je silnice dost hrbolatá, cítím jak volant cuká proti směru točení, dále pokud parkuji po předu, tak se to stane velice zřídka, ale volant mívá tendenci mít odpor a jakoby lehce zatlačí protisměru mého točení, to samé při parkování pozadu ale to už bývá spíš častěji, dále mě stoupnou otáčky na cca 1000ot./min. Nevím jestli to má souvislost ale je to vždy když mě zablbne. Dnes se mě stalo že jsem vyjel do práce a auto po nějakých 50m od startu kdy jsem odbočoval nehorázně cuklo a zobrazilo na maxidotu poruchu brzd. Opět nevím zda to má souvislost, brzdy byli po jízdě 10km vlažné žádné teplo…

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Plush,

Zdravím, dotaz u Supa 2 mám původní lanka. U vstupu do interiéru u podlahy je to jakoby uchyceno sponou? Dílenská příručka nic nepíše je vytáhnout.. Nemáte někdo zkušenosti?

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Renyz,

Zdravím, mam takový problém začla jít z těžka brzda tak jsem to hodil do servisu a tam diagnostikovali že je to hlavní brzdový válec s posilovačem brzd a nemůžem sehnat tento díl 1k1 614 105 BM Našel jsem ho pouze na vrakovišti z golfa V či co a nevím jestli tam bude sedět pak jsem našel díl přímo na superba 2.0 TDI 103kw akorát má číslo 1k1 614 106BM bude to problém dokáže někdo poradit nebo se auto bude hádat a bude házet chybu díky

• 3 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem hyperon96,

Zdravim,rad by som vymenil sadu na lepenie v zadu v kufi za rezervu.Neviem aku rezervu Skoda davavala do Superb 2 - ci to bola plnohodnotna dojazdovka, alebo len ta tenka. Nevie niekto poradit co ma Superb 2 s originalom a ake to ma mat rozmery disk a guma ? Urcite budem musiet dokupit box s naradim.Teraz mam nahodene 18 225/40. Dakujem.

• 5 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem mirek H,

Mám Superb II 125kW 4x4 jaro 2009 , velká spokojenost ale poslední dobou na dálnici občas zaplave. Prostě mi to zahází hlavou zprava doleva jednou , dvakrát a je zase klid. Je to náhodné, ale už se mi to stalo třeba ve 160km/h na úplně rovné dálnici v levém pruhu když jsem jel na tempomat a dělalo v kuse to asi 2km až jsem musel zmírnit. I kolegové co si ho ode mne půjčovali si toho všimli. Řekl bych že to není normální a je čas to řešit, Byl jsem na geometrii a vše OK. Pak tlumiče , taky OK. KOntrolovali přední nápravu, že prý silentbloky, taky OK. Možná ještě na zadních ramenech to přední uložení (silentblok)do kastle??? To by chtělo asi rovnou na technickou kde mají…

• Pozitivní
    • 96 odpovědí
    • 47,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Radek Štefan,

Ahoj, nemá někdo radu? Při jízdě 90-110km/hod slyším přijde mi z prava zezadu takové hučení, není to pravidlo, někdy hučí více, někdy méně, někdy vůbec. Pokud sem jel včera 140- 180km/hod už nehučelo, nebo sem to neslyšel. Nemůže se to týkat Haldexu? Známej mi říkal oprava cca 120.000Kč to snad ne ne? Mám to týden nové :-D Dále, nemůže to být ložiško v kole - což by asi hučelo pravidelně předpokládam. Díky za rady :-)

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem peterge,

Ahojte, bol som dnes v servise a po plánovanej rutinnej oprave som sa pýtal technika či je ešte niečo čo by som mal riešiť. Povedal mi, že to síce nie je urgentne, ale že mi odporúča pri najbližšom plánovanom servise vymeniť ľavý (vodičov) vrchný silentblok prevodovky motora. Môžete mi prosím dať link prípadne obrázok čo podľa Vás myslel? Hľadám ako hľadám a netuším... Ďakujem. Superb II Combi po FL r.v. 2014 3,6 4x4

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem santa003,

Dobrý den, měl bych dotaz, sup mi drnká jako když jedu ve vlaku, jsou to takové duté rány na obou nápravách. Na přední mám vůli na kole a jediné kde jsem co našel tak vnitřní pravý kloub, jinak nikde nic nelítá. a vzadu jsem taky nic nenašel, nejsou potečené tlumiče pružiny jsou v pohodě. jediné co to děla je to že když ho nad kolem zatlačím dolů tak nejde plynule nahoru, ale jako by na dvakrát. zdá se mi že obě nápravy vydávají stejný zvuk.

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem rosinko,

Zdravim Pri vytoceni volantom plnom reide pocut asi od laveho kolesa jemne puknutie. To istee sa deje pri navrate volantu do roviny.

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.