Přejít na obsah

Podvozek

Vlastníte alu kola a nemáte typový list?

194 témat v tomto fóru

• 3 odpovědi
    • 2.4k zobrazení
  1. Pružiny SII combi 4x4

• 1 odpověď
    • 1.5k zobrazení
  2. Tahanie do pravej strany

• 5 odpovědí
    • 7.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.4k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 4.1k zobrazení
    • 7 odpovědí
    • 52.3k zobrazení
    • 6 odpovědí
    • 9.3k zobrazení
  3. Plávanie

• 1 odpověď
    • 1.2k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.3k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.7k zobrazení
  4. Pohupování

• 6 odpovědí
    • 3.2k zobrazení
  5. Tupe rány

• 3 odpovědi
    • 3.3k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.7k zobrazení
  6. Tvrdá brzda před startem

• 1 odpověď
    • 2.8k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 11.1k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.9k zobrazení
  7. Lanka, ručka výměna

• 0 odpovědí
    • 1.3k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 5.5k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.2k zobrazení
  8. Superb II plave na silnici 1 2 3 4

• 96 odpovědí
    • 46.9k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.1k zobrazení
  9. Zvuk jako ve vlaku

• 17 odpovědí
    • 7.8k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 2.7k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• @MK8 2024 Je smutné jak emisní normy przní radost z řízení. Asi jde o zvyk, jen člověk podle ceny a parametrů motoru čeká něco jiného a ne navoněnou línou mrchu 🙂 Osobně bych raději jezdil s autem které bezpečně a předvídatelně reaguje na přidání plynu i za cenu o 0,5l vyšší spotřeby.   Potkal jsem člověka co má  služební  Octavia 1,5TSI 110kW z roku 2024. Říkal že i "jeho" Octavia má reakce na stlačení plynu výrazně opožděné.  Ona se po chvilce (sekunda) rozjede (teda když není zařazena pětka nebo šestka). Ale já tohle chování prostě neznám. Focus od 1800 otáček "cuknul" = reagoval okamžitě a i na šestku na dálnici do kopce zrychloval. Věděl jsem přesně co auto udělá a co si mohu dovolit při předjíždění nebo na křižovatce. Teď se občas dostávám ve městě do situací kdy potřebuji aby auto okamžitě zrychlilo a dostalo mne do správného pruhu a ono místo toho přemýšlí zda tím neuvolní moc emisí ....     Mám najeto 3tisíce km a pocit, že reakce motoru se "malinko" zrychlily, ale možná to je jen zbožné přání. Včera jsem zkoušel reakce motoru na přidání/ubrání plynu v režimu "Sport" Nejprve se mi zdálo, že se reakce zlepšily. Pak jsem vrátil režim "Normal" a nepoznal jsem rozdíl, jakoby zůstal ten "Sport". U Focuse jsem zkoušel režim "Eco" a ten bych řekl, že se svojí "ležérností" blíží režimu "Sport" u Octavie.   Motor s automatem + elektromotorkem tu prodlevu reakce možná řeší. Na předváděčce (protože neměli Octavii 110kW s manuálem) mi půjčili Scalu 110kW s automatem. Ta mne svojí "živostí" mile překvapila. Ale prodejce se mi nezmínil o tom, že sice to je stejný motor, ale v Octávce s manuálem se chová úplně jinak. Co moc nechápu, že podle oficiálních parametrů mají zrychlení na 100km/h obě verze 110kW motoru stejné.   Než jsem auto koupil, pročetl jsem snad všechny dostupné recenze a nikdo nikde nepsal/nemluvil o výrazné prodlevě reakce motoru na sešlápnutí plynu. To zmiňovali u 85kW verze.   Co se týká řazení, taky jsem podle recenzí čekal skoro "zázrak". Reálně to není nic, co bych musel vychvalovat. 6let starý Focus má řazení přesnější. Mě naštěstí motor necuká, ženě prý několikrát chcípnul na křižovatce a pomohlo vypnout zapnout zapalování.   Pořád doufám, že si motor/auto dá říct a nějak to vychytáme, někde těch 150 koní být musí 🙂  
    • Blok hlava atd po repasu   https://auto.bazos.cz/inzerat/204536640/repasovany-motor-20-tdi-125kw-cega.php
    • Bohužel... Stava se to narazove a vzdy jsem v aute sam... Samo od sebe kdyz auto stoji a nikdo neslapne po plynu tak to neudela. 
    • Ak ma poloos miernu volu v DSG a citis vibracie, budes riesit to co ja, diferencial DSG, opravit to nikto nechce a nevie, jedine spravit repas ale nie su diely na tuto DQ381. Ale zasa su auta, ze maju 5x taku volu ako som mal ja a nic nevibrovalo, neviem. 177 000km som mal, meneny olej po 2 rokoch/120 tis. km, akoze za mna strasny hnoj cely koncern, velmi sa budem musiet prehovarat pri dalsom aute, aby to bolo nieco z koncernu. Najhorsie na tom, ze znalost mechanikov u nas 0 bodov, vymenili vsetko, prednu, zadnu napravu, vsetko co islo az nebolo co tak, ze asi prevodovka.
  • Vytvořit nový...