Havarijní pojištění
14 témat v tomto fóru
-
Ahoj, dnes v Brně na parkovišti, sedím v autě a vidím jak asi 7 letý klučina mi nějakým kusem kartonu jede přes kapotu. Křikla jsem na něj, co dělá. Pak se jdu podívat a na kapotě auta asi 20 cm škrábanec. Asi pod tím kartonem něco držel v ruce, ale to přesně nevím. Není hluboké, ale je tam. Chtěla jsem kontakt na rodiče. Nevěděl, ale řekl mi kde bydlí a jak se jmenuje. Vůbec mne nenapadlo na takového klučíka volat policii. Jela jsem na uvedenou adresu, mamince vše řekla, chovala se slušně, slíbila jak přijde manžel domů, že se ozve. Bohužel nic. Hold jsem hloupá a důvěřivá...Teď přemýšlím co dál, má někdo radu jak postupovat, co udělat, zpětně nahlásit na polici? Ne…
-
- 1 odpověď
- 959 zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Kolegyně nedostala lepší nápad, než jet na veletrh autem, asi 6 let starou slepicí Rapid. Něco se jí tam vytento, ohledně dopravy paliva, vstřikovače ap. Auto dala do servisu, asi to příští týden opraví, díl dnes dorazil. Dotaz: máme vyřešit dopravu vozu z Francie zpět do ČR (kamkoliv) a nic mne nenapadá. Na toto pojištěna nebyla. Poučení mi sem nepište, nejsem v tom namočen, své jsem jim řekl. Odtahovka to je tak 30 tis. , nedá. Neznám nikoho, kdo by vozil něco do FR nějakým náklaďákem a uměl to přivézt zpět. Vezli jsme tahle bagr z Belgie jednou log. firmou a stálo to 7000 (dokládka do kamionu) ale oni do Paříže nejezdí. Nic nás n…
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den,chcem sa informovat ako sa bude postupovat ked som mal nehodu na moje 1,5rocnej fabii.Poistovna uznala auto ako totalnu skodu nakolko cena opravi bola stanovena na cca 19000eur Mam poistenie Allianz MAX cize pripoistenu aj financnu stratu.Cena auta na fakture bola 22 800eur ako sa bude postupovat?Auto sa vraj momentalne nachadza na burze.Aku sumu mozem ocakat nakolko mam od kazdeho iny nazor nato ako bude vyzerat plnenie? Vina bola na mojej strane dostal som smyk a nasledne narazil do steny.Alkohol tam samozrejme nebol Dakujem za odpoved
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Ako máte a cez ktoré poisťovne riešené havarijné poistenie? Využívate aj GAP? Prípadné skúsenosti s poisťovňami?
-
-
- 7 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Téma otom na co máte nárok z havarijka, co a jak řešit, diskuze o platbě, prohlídka-fotky při uzavření smlouvy, jak se řeší doplňková výbava - kola, mračítka, jiný nárazníky atd, atd. Pawlisko : Do servisu si samozrejme zavolaj s tým, že požaduješ poškodené veci vrátiť. Sám som zvedavý, ako doba pokročila... Pre upresnenie, od roku asi 2009 sa touto problematikou podrobne nezaoberám. Výmenu nárazníka a aj výmenu disku, ktorý po oprave ešte stále behá na prívesnom vozíku som zažil na vlastnej koži. To bolo asi v roku 2011. Pri zadnom nárazníku O II, kde bol natrhnutý bok. vrátili a vieme všetci dobre, že lepenie mäkkých…
-
-
- 31 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Caute, mam taku otazku trochu mimo temu , ale chem sa opytat ci s tym nahodou niekto nema skusenosti. Mal som nehodu, ktoru som nahlasil do 15 dni a riesim ju cez havarijku. Ale bol poskodeny kryt prevodovky a kedze som nevedel o tom, ze je poskodeny lebo to bol obycajny naraz spodku o trvdy povrch, tak som autom dalej jazdil. Potom som isiel do servisu, kde povedali, ze je auto v poriadku az na moje dodatocne upozornenie o den neskor ked mi dali auto zistili, ze je prasknuta prevodovka zvnutra a vytiekol olej, s tym, ze to nebolo to viditelne z vonkajšku. Tak pod domienkou, ze poistovna schvalila opravu co mi bolo pove…
-
- 11 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, řeším pojištění nové O III (LaK), rád bych slyšel zkušenosti těch, co už to mají vyřešeno. Od dealera mi nabídli pojištění Škoda Pojištění Plus, které vypadá dobře, ale cenově to je docela "raketa" (bez bonusů skoro 35 tis.). V ČSOBPoj mi nabídli na první pohled podobné pojištění Premiant cca o 11 tis. levnější, ale je otázka, jestli se ta úspora ve finále vyplatí (obojí je s GAPem, u ČP slibují první škodu bez ztráty bonusu, nějaké asistence navíc a poloviční spoluúčast při opravě u dealera, limity POV jsou 100/100 u ČP a 200/200 u ČSOBPoj). Máte někdo zkušenosti s těmito produkty? Co byste doporučili?
-
- 0 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Dobrý večer. Mám za sebou velice negativní zkušenost s havarijní pojišťovnou a řeším teď novou pojistku a narazil jsem na zásadní problém. Jak počítá pojišťovna bonus? Je to od nabytí a pojištění daného vozu nebo obecně od momentu kdy jsem měl první havarijní pojistku? Havarijní pojistku mám od roku 2005 kdy jsem měl první vůz, v roce 2008 jsem vyměnil vůz a vše pokračovalo dále, opět jsem měl havarijní pojistku. 1) Jaký si mám kalkulovat bonus? Od roku 2005 (první havarijní pojistka) nebo až 2008 (tj. současné vozidlo)? 2) Nedokážu si teď vzpomenout jak v roce 2008 probíhal prodej starého a nákup nového vozu, ve většině obecných podmínek je pasáž o "nepřetržit…
-
-
- 14 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, možná si na to odpovím sám, ale pokud dojde k poškození přední části vozidla, například v mém případě předního nárazníku, pakliže dojde k jeho výměně, mám nárok na ten nárazník nebo je po výměně majetkem pojišťovny? Jde mi o to, jestli má cenu vůbec si říkat o poškozený díl v případě výměny. Je to RS nárazník, který by se dal prodat za pár kaček. V servise řekli, že ho vymění, ale šel by určitě opravit. Budu to samozřejmě brát přes havarijko s 5k spoluúčastí. U totálky to je jasný, tam si auto nechá pojišťovna, ale u takovýchto oprav? Máte nějaké zkušenosti? Díky
-
- 7 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mám Octávku 2007 (zakoupena v r. 2012 od firmy, která byla prvním majitelem). Od té doby mám auto mj. pojištěné proti vandalismu. No a jak se tak v Praze stává, auto za ty roky bylo omláceno snad ze všech stran. Tzn. na dveřích u spolujezce je nějaký šrám, něco na nárazníku, něco na dveřích za řidičem apod.. Delší dobu jsem na to kašlal a teď bych to rád vyřešil. Jak to správně nahlásit, abych měl maximální šanci na vyřešení? Mám pocit, že všechny skutky se mají hlásit hned po jejich zjištění. To mám ale říct, že jsem ráno přišel k auto a to bylo odřené ze všech stran? A nebo se pletu a můžu to nahlásit kdykoliv? A druhá věc, jak takové vyřešení probíhá…
-
-
- 10 odpovědí
- 21,7tis zobrazení
-
-
-
Havarijní pojištění je vždy sjednáváno na určitou cenu vozu. Cena vozu je základním faktorem určujícím výslednou cenu havarijního pojištění. Vždy je dobré nechat si jednou za 1 až 2 roky přepočítat cenu havarijního pojištění, aby jste neplatili havarijní pojištění na cenu auta, kterou již auto nemá. Může se jednat o úspory v řádu tisíců ročně.
-
- 5 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Poradte prosím.Manželka odřela nárazník a blatník.Chci to nechat opravit v autorizovaném servisu.Řekli jí cenu asi 8tis.Mám havarijní pojištění s 1% spoluučastí tak oprava půjde z toho.Otázka je,máme nárok na náhradní vozidlo,které by bylo zaplaceno z havarijní pojistky?Mám klasické havarijní pojištení,ale přesné podmínky nevím.Má někdo s tímto zkušenost?Auto tam bude asi 4 dny.
-
- 4 odpovědi
- 8,9tis zobrazení
-
-
Možno to už poznáte, ale ja som to objavil dnes. Určite dôvod ísť s opravou do autorizovaného servisu ŠA. Platnosť pre ČR neviem. Ak už máte niekto skúsenosť, napíšte. http://tlacovespravy.sme.sk/ts/4816/nebojte-sa-spoluucasti-pri-nehode-skoda-vam-ju-nahradi/ http://www.skoda-auto.sk/servis/ponuky/spoluucast
-
- 0 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Co je to havarijní pojištění? V souvislosti s povinným ručením je také často spojováno i havarijní pojištění. Havarijní pojištění je ochrana Vašeho vozidla proti rizikům havárie, živelní události, odcizení a vandalismu. Havarijní pojištění kryje škody na automobilu pojistitele i v případě nehody, kterou zavinil. Znamená to, že chrání, na rozdíl od povinného ručení, auto pojistníka. V podstatě se dá říct, že havarijní pojištění začíná tam, kde končí povinné ručení. To ale není na rozdíl od povinného ručení povinné sjednat. Proti čemu lze pojistit? V podstatě se dá havarijní pojištění nastavit na jakékoliv poškození přírodními podmínkami ať už se jedná o kroupy, vichřici…
-
- 0 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-