Motor
Podfóra
44 témat v tomto fóru
-
zdravim chlapy mam problem s mezi kusem co se napojuje na táhlo řazení a na tu kulatinu z převodovky mám tam vůli při otáčení dostran nevim jak to vyřešit jsem lajk tak bych chtěl poradit jak to uchytit aby to drželo a já nemusel řadit pětku o koleno spolujezdce děkuji předem za dobrou radu
-
-
- 14 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Mam problem a s toho co som tu vsetko cital tak uz teraz neviem. Za studena mi v prevodovke pri nezaslapnutom pedyli strasne Hrka a ked stlacim pedal tak to stichne a neviem si s tym uz rady dost som do tych prevodoviek uz investoval cca 9 tisic a ma to stale lebo som kupoval stale novu teda uz pouzivanu ale dalsi kus a stale torobi rto iste jedna sice to nerobila ale mala uz ozubenia zle strasne hucala. V rvoznich priruckach pisu ze vraj to moze bit lozisko na stalom prevode no tu som sa docital nieco o sinchronoch o 5 rychlosti tak neviem. A neviem prečo ale mechanici my neodporucali menit tie loziska na stalom prevode vraj to bude robit strale aj tak ale nerozumiem pre…
-
- 15 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
-
Při výměně přední části výfuku s lambda sondou na Felicii Combi 97 jsem nechal starý těsnící kroužek výfuku. Teď mi to okolo něj trochu kouří. Je to tak v pořádku? Těsnící kroužek je kovový, takže nemůže podle mě nikdy úplně těsnit. Píše se však, že výfukové potrubí by mělo dokonale těsnit. Tak teď nevím. Na kolik se dotahují šrouby s pérky, které k sobě přitahují přední a střední části výfuku. Můžete mi prosím někdo poradit? Dík.
-
- 0 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
chcem sa poradiť niekedy keď zaradujem 1 prevodový stupeň tak to ide dost tažko... a potom ked tam zaradím trošku rýchlejšie dvojku tak je počut ozubenie prevodovky ale spojkový pedál je úplne zmačknuty ked to zaradim pomaličky tak to je ok .... može to robit spojka???
-
- 3 odpovědi
- 7,7tis zobrazení
-
-
Ahoj - zajímalo by mě, jestli jde do felicie namontovat jakákoliv převodovka z fabie. Řazení bych už si upravil, stejně tak uchycení k silentblokům. Jde mi o to, jestli se to dá mez nutnosti výroby nějakého mezikusu namontovat a jestli potom by souhlasily i poloosy z fabie??????? Zkoušel už to někdo????
-
- 1 odpověď
- 5,5tis zobrazení
-
-
ahoj tak uz asi 3 tydny pozoruju že po delší jizdě cítim v autě smrad jak ze septiku. myslim že odesla spojka těžce se mě rozjíždí a do kopce jedu pomaleji jak pred 2 měsící. nevím jak smrdi spojka ale nevim co by jineho to mohlo byt. chci si koupit nový spojkový set poradí mě někdo jaky mam koupit felicia 1.3 mpi rok 1997 na aukru je dost setu ale nevim ktery je dobry. nechci kupovat v obchodě je to dražši. příklad http://www.aukro.cz/item1077679180_spojkova_sada_felicia_1_3_a_1_6_spojka_nova.html http://www.aukro.cz/item1070577376_znackova_spojkova_sada_skoda_favorit_felicia_1_3.html http://www.aukro.cz/item1079381719_kompletni_spojkova_sada_1_3_skoda_favorit_fe…
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Prosím o radu při řazení z 4 na 5 má motor velké otáčky netáhne klouže spojka dá se spojka nějak seřídit nebo je po smrti. Mám felíci 1,3 mpi. Děkuji za radu.
-
- 6 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Scháním informace o úpravě seriové převodovky (5st.) na 6-ti stupňovou ... moc děkuju ... odpovědi či odkazy prosím posílejte na driver@seznam.cz
-
- 0 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Jak vyčistit jednoduše chladící soustavu?Dá se použít třeba ocet nebo musí být specialní přípravek? Co jste a jak použily?
-
- 2 odpovědi
- 10,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mame feldu r.v. 96, žádný problémy, má najeto asi 180 000 km a nějak divně nám jde teď řadit. Nejdřív tam šla špatně jednička, potom všehcny rychlosti, pak to bylo asi par kilometru dobry, servisak utahl nejaky loziska u radicky nebo co,takze rychlosti tam jdou trochu lip, ale pri neutralu a nesešlápnutý spojky jde o motoru a převody takovej chrchlavej zvuk, něco jako když řadí bez spojky (přes zuby) ale ne tak halsitý. Když spojku sešlápnu,tak to přestane dělat, jakmile jí ale pustím,zase to začne. Myslím, že při zařazené rychlosti to nedělá. A navíc to nemá takový výkon. Nevít,co to je? Převodovka? Spojka je podle servisáka v pohodě a navíc auto jede. Někde něco…
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravim mam teraz problem s autom a nejako ho neviem poriesit. Zacalo to pred 2 mesiacmi s tuhou spojkou a prasknutim spojkoveho kabla. Dal som ho vymenit 2 mesiace islo a teraz zase praskol kabel. Otazka znie kde moze byt problem ci je to len v spojke alebo to moze sposobit aj prevodovka ? So samotnym preradovanim som nepocitil problem jedine tuhy pedal. Diky za kazdu radu sry pomylil som sa s topicom toto tu mozte zmazat
-
- 8 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
Opět zdravím, má někdo prosím zkušenosti s tou chladící kapalinou G48? Na obalu od výrobce Sheron je uvedený, že jsou i na Felicie combi. Ale neuvádí na jaké motory. Mám Feldu combi, r.v. 1999, 1.3 MPi, 50 kW. Protože na můj motor je doporučená jedině chl. kapalina G11. Proto se ptám, jestli má někdo zkušenosti s tou G48 ve Feldách s motorem 1.3 MPi?
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Na prevodovke z predu v smere jazdy sa nachadza spinač svetiel spiatočky je zašroubovany do bloku prevodovky a je pod nim podložka asi po najazdenych 150 km sa začina odjavovat olej podložka tam bola hlinikova - presakovalo,potom tenšia hlinikova - presakovalo ,teraz je tam medena je aj zmäkčena a presakuje to znova ,pokažde sa to všetko opakuje najprv nenej a stale sa unik rozširuje až je znečistena cela čelna strana prevodovky , v tych podložkach chyba asi nebude skôr ten spinač lebo je to len nahrada nie Skoda produkt či nema niake stotiny po obvode ušeteneho materialu a neprilieha dobre dotiahnuty je až až a že by tam bola prasklina narazeny blok prevodovky nebol …
-
- 12 odpovědí
- 14,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, mamka shání feldu ( či favorita !!! ) ... jde ji o to, aby to ujelo km za co nějméně...co je výhodnější ???? felda 1.9 D nebo felda 1.3 BMM ( MPi ) LPG ??? jaké spotřeby vozidlo cca dosahuje poté ??? děkuji ...
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Mám takový problém. Na felicii 1.3 1998 ujeto 110 000 km, mi z ničeho nic jde špatně řadit dvojka - vypadá to, že nedořadí a nedrží tam. Hlavě když se řadi z jedničky na dvojku při nižší rychlosti. Bud nedořadí, někdy vyskočí. Když rozjedu pořádně jedničku, dvojka tam většinou pěkně jde, to samé když ve větší rychlosti podřadím na dvojku. Ostatní rychlosti mi jdou zcela bez problému. Spojka zabírá dobře. Tato závada se projevila ještě jednou před tím než to dělá ted stale. A to při prujezdu zatáčkou a přeřazení na dvojku. Vadu synchronu bych asi vyloučil, když jde podřazovat při větších rychlostech. Olej v převodovce mám polosintetiku asi 1000 Km - před tím olej n…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Felicii 1,6MPi (1996, 75tis. najeto) a po nastartování mi nejde často zařadit čistě zpátečka. Jde jakoby přes zuby, ale nakonec vleze. Problém mám i s podřazením na dvojku z trojky. Když jedu takových 30 až 40 kmh a chci třeba při odbočovaní podřadit, tak to jde také jakoby před zuby. Ostatní rychlosti to nedělají. Někde jsem četl, že to může být synchro v převodovce. Co to je a kolik mě to asi bude stát v servisu? Je to nutné opravovat nebo mám raději dávat pozor při řazení a na opravu se vykašlat. Díky za radu, co to může být. Libor M.
-
- 13 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Mam na vas prosbu kto vie ako postupovat pri vymene motora mam 1,3 a chcem kupyt 1,6 ako sa to riesi papierovo.STK.+TREBA NA POLICIJI NEJAKE PAIERE VYBAVIT.
-
- 13 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Potřeboval bych poradit, kde sehnat stručný návod na výměnu ložiska na pětce u Felicie 1.3. Popřípadě poradit jak se dá poznat špatný synchron. Nejsem si jist zda to je synchron, nebo ložisko... Předem děkuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 7tis zobrazení
-