Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.3

1. Zahájeno uživatelem Fiiir,

je rozdil v prumeru skrtici klapky z 1.6 a 1.3? a jestli ano kolik diky moc

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem alex42,

Srdečne zdravím ! Rád by som sa poradil ohľadom rozvodových tyčiek . Je možné na pozíciu sacích tyčiek ktoré su v motore pôvodne hliníkové použiť ocelové ? V mototechne mi ich nevedia zohnať a tvrdia , že je to tam použité len v ,,lepších " motoroch , inak ako štandart ocelové . Motor: Fel 1,3MPi -typ : 136M Za informácie vopred vďaka !

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem algec,

Dobrý den. Studený motor na Feldě nastartuju na brnknutí. Jedu a někde při vypnutí sytiče začne auto poškubávat, ale jede a za c hvíli se to srovná. Zastavím, jdu do obchodu , nastartuju jedu a auto po ujetí pár metrů natvrdo zhasne. Vše je vždy v rozmezí teplot 70-80 °C. Nastartuju normálně až po úplném vychládnutí motoru. Při kontrolkách jde slyšet relátko. Měněno čidlo teploty vody ze žlutého na modré. Děkuju za rady.

• 9 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem alex42,

Srdečne zdravím ! S príchodom teplejšieho počasia som spozoroval miznutie chladiacej kvapaliny. Po druhom doliatí mi to nedalo, a počkal som si , pri otvorenej kapote . Pri druhom zopnutí ventilátora prepustila -odfúkla zátka na vyrovnávacej nádobke . Zátku som vymenil za novú , iba počet zopnutí ventilátora, než odfúkne je väčší. Hladinu dolievam nanajvíš na stred medzi min a max . Ventilátor zopína pri 90 C . Prúdenie do nádobky je viditeľné . Jediné, čo by som ešte ako súvislosť pridal, že v zime som na teplomeri viac ako 70 C nemal . Ak by niekto vedel hodnotu snímacieho čidla- kolko ohmov má mať pri akej teplote , veľmi by som uvítal. Prosím o radu ...akosi ma …

• 6 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem kimrider,

Zdravím, neporadil by mi někdo co může být v prde.. když jsem jel jednoho krásného dne do práce necelých 100km tak mi z ničeho nic se upálil ventil. Tak jsem do práce dojel na 3 válce ale z té práce jsem domů jel taky na 3 válce. Doma se schodila hlava a byl vidět ten upálený výfukový ventil co taky dodat když měl nalítáno 340 000 km. Proběhla výměna všech výfukových ventilů(se zabroušením), všech gufer kolem ventilů, těsnění pod hlavou, a ještě těsnění z boku motoru kde vedou vodítka k vahadlům. Poté se motor nastartoval, chytil napoprvé. Ale když sjem jel druhý den do práce tak mi to na křižovatce z ničeho nic při podřazování chcíplo a nešlo to natočit, museljsem to nat…

• 2 odpovědi
    • 3,9tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem tlumex,

Zdravim zdejsi odborniky, ve skodovkach se moc neorientuju, tatik ma feldu a do ted nebyl problem s jakou koliv opravou v autorizaku, jezdi do Kumstatu. Nicmene pri vyssim zatizeni motor pri nizsich otackach cuka. Zajel do autorizaku jak byl zvykly a ejhle, borec si s tim vubec nevedel rady, na feldu kerou tam koupil novou se divali skoro jako na veterana a nedokazali mu ani seridit vuli ventilu. Dival jsem se do nahradnich dilu Vancurova v Brne kde nakupuju na svou omegu a nejak sem nepochopil jak tam to zapalovani vlastni funguje. Ja mam zapalovaci modul coz tady neni je tu jakysi rozdelovac s palcem kerej je tam pry prilepenej. Tatik koupil novy bosh kabely svicky ori…

• 3 odpovědi
    • 6,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Rauch,

zdravim,manzelka ma feliciu r.v97 1.3MPi 50Kw a chcem sa spytat ci sa niekto uz stretol s podobnym problemom... auto taha tak ako ma bez problemov akceleruje,no po ubrati plynu pri zaradenom rychl.st. zacne necakane sklbat a vobec nejde hladko. Sviecky su menene aj palivovy filter,jedine co ma napada su rozvody....

• 17 odpovědí
    • 12,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Fritol,

cauky lidi.. mam menší problem na sví felde. rv. 95 1.3 BMM 50kw najeto cca 83tis km. Treba rano kdyz prijdu nastartuju tak motor jde nepravidelne prijde me jako by na 3 valce trosku proslapnu plyn a je vše ok. se proste chytí a po celou dobu jde jak švícary i na volnobech. dojedu do prace. po pracovní dobe cca 8 hodin sednu do auta nastartuju a to same nepravidelny chod , seslapnu plyn motor zakucka chytne se a zase jde jako svícary. nevite čim by to mohlo bejt ?... dik za rady..

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem s001,

Zdravim, Mam problem pri studenom starte Felicii so vstrekovacim systemom Monomotronic. Po nastartovani motor trha a musim okamzite slapnut na axcelerator, aby motor nezhasol. Po 30 sekundach max. 1 minute motor bezi v poriadku. Najhorse je, ze problem sa prejavuje len obcas-pri kazdom 4-5 rannom starte. Tester nesignalizoval ziaden problem. Premeral som snimac teploty vzduchu. Vymenil som palivovy filter. Skontroloval som zapalovanie (rozdelovac, rozdelovaciu hlavu a sviecky). Zda sa, ze vsetko je v poriadku. Prosim o radu!

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  10. Zdravim vsetkych, mam Feliciu 1.3 BMM 50kW, rok 95. Je tu nejaka zavada v BMM, alebo podruznych systemoch. Chova sa to nasledovne: - volnobeh + starty OK - prudke pridanie plynu na volnobehu - motor ma dieru, slabo akceleruje, ked ma nizsiu teplotu pri prudkom pridani plynu zhasne - jazda v stalych otackach cca 2500-3500, studeny motor, je tam citelna diera, treba ubrat alebo pridat plyn aby sa "chytil" a zacal tahat (stav sa zlepsi, ked je motor zahriaty, ale aj tak to nieje OK) - maximalny vykon mootru pri plnom vytoceni - motoru chyba sila v otackach pri maximalnom plyne - motor je v celkovo dobrom stave, nezere olej, kompresia OK Doteraz som vymenil: - svie…

• 8 odpovědí
    • 6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Galvi,

Ahoj, mám takový problém s felicií 1,3 mpi (ta s tou novější maskou - nepamatuji si teď rok výroby, má najeto 88 000), pokusím se jej co nejlépe popsat: při nastartovaném motoru když mám neutrál a motor protočím, tak otáčky motoru klesají strašně pomalu, zkoušel jsem motor vytočit na 3000 a když pustím plyn tak otáčky klesají cca 30 sekund než se dostanou tam kam patří na těch cca 900, někdy se zastaví kolem 1500 a níž nejdou..., dělá mě to i při jízdě (když je motor zahřátý)... zkoušel jsem promazávat plynový pedál i lanko jestli někdy nedrhne, ale pedál se vždy když jej povolíte vrátí, ale otáčky ne. Prosím jestli něco víte poraďte.

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem peto3,

Menil som tesnenie na hlave. Teplota pocas jazdy mi klesa o kusok dole cca 80 stpnov. Predtym som mal na ryske v strede, ale jedna sa mi o to kedy ma zapinat ventilator lebo sa mi zda ze zapina neskoro az okolo 100 asi. Nemala by rucicka teplomera byt priblizne na rovnakom mieste? Neviem ci kupit este cidlo co zapina skor alebo je to ok.

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Čočkyn,

Zdravíčko, mám takoví problém u feldy a je takoví, že mi škube. Děje se to když například jedu krokem mám zařazenou 2ku a přidávám tak trhá dokuď se nevytočí do otáček, to samé se děje už i při rychlostí 30 km/h a zařazeným 3 rychlostním stupní...jedu na neutral s kopce brzdím a odbočuju ale protože jedu stále z kopce tak místo 2 dám 3 a ten samí problém než se to dostane do vyšších otáček tak škube..většínou pomůže dát plyn až na podlahu protože při částečném sešlápnutí plynu by to vytočení trvalo déle a škubání taky..chci se zeptat čím by to mohlo být..mám takoví podezření že by to mohl být benzínový filtr..felda má najeto 121 tisíc km...díky moc..

14. Zahájeno uživatelem kavi,

Dobrý večer, prosím přibližnou analízu mého vozu a předběžnou částku kolik zaplatím za opravu. Koupila jsem abych mohla jezdit s matkou na onkologii felícii kombi mpi r.v.2000 133000km s lpg za 55000kč .Už při prvních kilometrech mi vyhazoval 5stupeň a pokud jsem ho tam chtěla násilím přidržet tak to hrozně kvičelo.Hned jsem se z vozem vrátila do bazaru aby prodávající zjistil závadu,ta byla objevena hned v převodovce chybělo 2 l oleje po doplnění 5 stupeň funkční ale zase hvízdá jako vysavač ca při 100Km pokud to teda zrovna jede.Je možné, že převodovka tím, že tam chyběl olej je poničená?Prodávající mi řekl, že si to po nějakém čase sedne. Při p…

15. Zahájeno uživatelem Petr0007,

Zdravím, mám takový problém. Dneska se mi felda mimo obec dostala do větších otáček a při dojezdu domu začal z motorového prostoru vycházet divný zvuk. Netuším, co to je. Nestalo se to ještě někomu? Díky za radu. Petr

16. Zahájeno uživatelem Titan,

Zdravim vas... Chcel som sa popytat, ci mate niekto skuseosti s tym, ze zhruba po 4-5 minutach od nastartovania auta (ked vypne sytic) zacne auto po vyradeni rychlosti skapinat. Napriklad stojim na krizovatke a mam vyradenu rychlost, tak mi v 2 sekundovych cykloch zacne dusit auto. 2 sekundy ide v pohode a potom ho zatrasie ako keby nemal dost benzinu a potom 2 sekundy ide zase v pohode a tak dookola a niekedy az chcipne. Taktiez sa mi stava, ze ked dochadzam ku nejakej krizovatke alebo na mieste kde mam vyradenu rychlost mi proste uprostred jazdy chcipne ... Rozpraval som sa o tom s par ludmi a najrealnejsie je asi, ze je zaneseny palivovy filter, no zaujimalo by ma ci …

• 4 odpovědi
    • 4,5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Palino22,

asi pred týždňom začala felda kašlať tratiť výkon, meniť otáčky a chcipať, až nešla natočiť vôbec, ked bola zahriatá. Prvé čo ma napadlo, vyčistil som acetónom škrtiacú klapku, a pri skušobnej jazde všetko po starom, žiadná zmena až ma na lane dotiahli naspäť. Kedže baterka bola na dranc tak som ju odpojil a dal dobiť a medzičasom som prekontroloval všetky dostupne káble, v domneni. či nieje studený spoj , zlá konektivyta a tak.. včera som bol v servise zmerať jednotku ale nezistila sa žiadná závada, auto jak švajčiarske hodinky, aj následna skušobná jazda úúúúúplne bez problémov auto jak nové. V servise mi kamoš povedal, že skutočnou opravou bolo to, že som odpojil bater…

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Palino22,

kamarát mi dohodil zo šrotoviska náhradne riadiace jednotky, pre istotu aj 50 kw aj 40 kw, lebo nevedel aký mám motor. ??? môžem ich použiť vo svojom aute bez rizika následnej škody???je potrebne ich nejako nastaviť??? Palo

• 2 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Snoopy,

Zdravím, potřeboval bych poradit. Vyměnil jsem u feldy 1.3 MPI motor a dal jsem tam klasickou 1.3 a nevím jestli bude zapojení stejné nemáte někdo s tím zkušenosti?

• 8 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Smajda,

Zdravím, prosím, potřeboval bych poradit, mám problémy se startováním: první start zastudena: startuju startuju motor buď bez přidání plynu naskočí a nebo naskočí i bez ale jen na cca 500ot/min a pořád se tak drží nezdechne, po přidání plynu a vytočení tak na 2500ot/min to pak spadne na normál 800 nebo na 1100se sytičem druhý start hned po prvním: chytne bezproblémů na 800ot nebo na sytič počkám asi 5min a zkusím start znovu: opakuje se první start, zas to dělá bordel Opravy: -koupen a vyměněn snímač teploty -vyměněn z druhé felicie, která je ok, snímač otáček -vyměněna z druhé felicie zapalovací lišta -vyčištěna uplně durch škrt. klapka -vyměnéna škrt klapka…

• 4 odpovědi
    • 12,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Kubass,

Zdravím,rád bych trošilinku posunul výkon u feldy,.! Určitě stím máte někdo skušenosti,takže za každou radu předem díky

• 25 odpovědí
    • 44,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem polot,

AHOJ!MINULE SOM ODSTAVIL VOZ ASI NA 15 MIN A POTOM SOM NEMOHOL NAšTARTOVAť.PRI šTAROVANI MI NA PAR SEKÚND AKO KEBI CHYTIL MOTOR LEN SOTVA NA 200 OTAčOK A HNEĎ ZDOCHOL.MAM LPG TAK SOM SKUšAL šTART NA LPG ANI TO NEPOPMAHALO.PODOBNý PRIPAD SOM Už MAL LEN STýM ROZDIELOM žE NECHYTALO VôBEC /ANI NA PAR SEKUND/VTEDY SOM VYBRAL SNIMAč OTAčOK UTREL SOM HO NAMONTOVAL A IšLO VšETKO OK/TAK AJ TERAZ SOM TO SKUSIL NEPOMOHLO TO ,ASI PO 15 POKUSOCH /šTART MANIPULACI S SNIMAčOM OTAčOK /AUTO NASKOčILO A IDE NORMALNE .VIE NIEKTO KDE BOLA CHYBA? JE TO SNIM. OT?

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem lada,

cAU, nevite nekdo cim muze byt ze motor se spatne vytaci nad 3000ot jako by mu neco branilo.Ma felicie palivovy filtr??Spatna klapka?

• 8 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  24. Uz dlhsiu chvilku mam problem s feldou, ze ked nastartujem, tak sice hned naskoci volnobeh na 800 otacok, avsak celym autom to cuka. Ziadne kontrolky varovne nesvietia. Auto bolo uz aj v servise ale na nic sa neprislo.. Problem je ,ze to robi stale castejsie a ked co i len slabucko stupnem na plyn, tak to trhne celym autom a motor zdochne. A po druhy a tretikrat to uz ani nejde nastartovat, pretoze len toci motorom, ale nechyti.. A ked pri startovani stupim na plyn zaroven, tak to trhne motorom ale uz chyti hore na otackach aspon 1500 a klesne na volnobeh, a bezi uz stabilne... Bol meneny rozdelovac, sviecky, kable, cistena klapka(+zakladne nastavenie), menena rozvodova r…

• 8 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem bab,

Zdravim vsetkych, mam skoda feliciu 1.3 MPI 50KW a mam maly problem. Obcas ,ked je uz motor zohriaty nechce naskocit na prvý raz. A ked potom naskoci, tak motor ma uplne minimum otacok, skoro skapina a treba pridat plyn, aby sa dostal na 800 otacok. Je to akoby nedostaval motor dostatok paliva alebo co? Poradte prosim co by to mohlo byt. Za odpovede dakujem.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.