Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
13:16 Příspěvky: 1 Ahoj potřebovala bych poradit máme felicii 1.3 lxi na plyn rok 1996, který dá se říct po několika kilometrech či při vyšších otáčkách ( třeba při vyjeti kopce) přestane jít plyn ( když ho sešlápnu tak nereaguje), otáčky letí okamžitě dolů a po zastavení chcípne. Stává se to jak při jízdě na plyn tak i na benzín. Teď jsme podstoupily výměnu rozvodů po 230 000 km. Budu rada za jakoukoliv radu.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, popis problému: po výměně rozvodového řetězu (demontáž motoru z auta) jsem měl na voze příliš nízké volnoběžné otáčky (cca 500 - po zahřátí max 700). Motor se trápil a někdy "zdechnul". Po přečtení diskuse zde jsem vyčistil škrtící klapku originálním přípravkem. Po vyčištění se objevil opačný problém - volnoběh má kolem 2000 otáček a pouze někdy klesne na cca 800-900. Většinou po prudčí akceleraci pedálu. Zkusil jsem vyměnit škrtící klapku za jinou, ale chovalo se to stejně. Vyměnil jsem teplotní čidlo i nastavil na diagnostice škrtící klapku. Těsnění po klapkou je v pořádku. Vyměnil jsem Lambda sondu, která nebyla v pořádku,a le nemělo to vliv. Neměli ste někd…
-
- 13 odpovědí
- 26,8tis zobrazení
-
-
Mam feliciu1,3 rok 1995. Piskanie vychadzajuce z motora po dvoch troch kilometroch piskanie prestane.Vznika pri pridani plynu pri ubrani prestane. Vymenil som: vodnu pumpu, rozvodovu retaz, osku na remenici rozvodovej retaze, novy alternator, semeringy pod radiacou pakou. Piskanie neprestalo. Prosim vas o radu. Dakujem !!!!
-
- 6 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, rád bych se zeptal jak je tato motorizace citlivá na roztlačování, resp. jestli se to může dělat častěji např za studeného počasí. Díky
-
- 4 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Mohol by mi niekto poradit? Normalne som siel pod plynom rychlostou cca 60km/h a zrazu akoby mi dosiel benzin. Ani hopkanie, poskakovanie, jednoducho out.... Viac som nenastartoval. Tocit toci, iskru dava, ale ani nebrnkne. Mam podozrenie na palivove cerpadlo. Mam klasiku 50 kW MPI r.v. 1995. Doteraz slapala ako hodinky. Taktiez sa chcem spytat: Nieje nahodou po zapnuti klucika pocut cca 2 sekundy take jemne bzucanie cerpadla? Nikdy som tomu nevenoval pozornost, ale zda sa mi, ze mi to akosi v kabine zacalo chybat. Dik za kazdu radu...
-
-
- 21 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nasel jsem spoustu temat, kde se lidi hadaj jestli je lepsi mpi, nebo htp. Ale ke spis zajima, co to vlastne to mpi je, jako vlastnosti tohoto motoru. Spatny motory to asi nebudou, kdyz je mpi i na oktavkach a nekde jsem se docetl, ze dokonce budou i v citigo. Jaky ie rozdil mezi mpi a bmm. A hlavne, prosimvas, kde je u felicie v 1.3 mpi termostat, vim, ze se mi budete smat, ale vsude jsou navody jak vymenit, ale kde ho mam najit? Nejlepe fotka prosim.....dik moc
-
- 5 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
mám dotaz jak udelat z motoru 1.3 mpi 40kw motor 1.3 mpi 50 kw ?
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, jak už víme přisli do ceska mrazy...vcera a dnes bylo u nas rano cca - 16 stupnu, s autem jsem predevcirem v pohode dojel domu a zaparkoval, na druhy den rano jsem prisel k autu a chtel jsem nastartovat, jenomze autobaterie jako by pres noc v tom mrazu ztratila kapacitu, tak ihned pri prvnim startu klekla a byla vybita...rikal jsem si dobre necham ji nabit na nabijecce, nechal jsem to teda nabijet, pres noc jsem ji mel v teple (tu baterku) a rikal jsem si kdyz ji nabiju na 100 procent ze rano nebude zadny problem...jenomze na druhy den jsem tocil a tocil a auto za boha nechtelo chytnout...jenom parkrat se otacky motoru z 0 na 200 roztocily, auto skitalo a nec…
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
potřebuju poradit,felda r.v.95 prestala mi tahnout do kopce tak o 25 km za hod mín poradte prosím díky
-
- 14 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Seruste, potreboval by som pomoc. Auto my zohrieva na takých 80 stupňov, niekedy ledva aj na 85 stupňov, vymenil som už aj termostat a stále to robí, pred výmenou sa ohrialo auto ledva na 80 stupňov. Vie niekto v čom môže byť chyba? Ďakujem
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím lidi, mám takový problém, ŘJ mi vykazuje chybu hallův snímač otáček a nový snímač vypadá uplně jinak než mám já! Jsem z toho zmaten, můj vypadá přibližně tak jak je na fotce Ošem kde se dívám na nahradní díly tak vypadá jinak, u mého snímače je ale přímo spojený kabel se snímačem. Tak se ptám, musím koupit ten jiný typ snímače a k tomu i kabel? Díky za odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
vo felicii mam podla vin dekodera ( http://igorweb.org/vindec/ ) motor 1.3 BMM (Š 781.136 B ), ktory by mal vyzerat takto: http://cs.wikipedia....Felicia_1,3.jpg ale motor vo felicii vyzera prave ako ten MPi http://slovenskainze...a-1-3-mpi-7.jpg teda ma hranaty horny kryt (nie okruhly), v rohu pri pravom svetle velky vzduchovy filter a "spolocnu kolajnicu" na pripojenie elektriky ku svieckam (nie samostatne kable)... robili sa motory BMM aj v tomto "dizajnovom" prevedeni, alebo tam mozem mat MPi a zle uvedene v papieroch aj podla vin dekodera?
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
zdravím,nenašel by se někdo z Prahy a okolí,kdo by mě zaučil při výměně oleje a filtru.Mám feldu 1.3. Sice jsem šikovný na ruce,ale na poprvé jsem moc opatrný,nerad bych něco zvoral.Olej,filtr,montérky si přinesu,jen potřebuji dohled na ruce,abych něco neutrhl atd.Servisu už moc nevěřím,zvlášť při výměně oleje a tak hledám tuto možnost.Díky
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam feliciu 1996 1.3 MPI 40 KW... stava sa mi nasledujuci problem - vacsinou ked dlhsie stojim na neutral (napr dlha krizovatka.. 3-4 minuty) a potom sa chcem znova rozbehnut, tak auto vytiahne otacky cca do 2000 a dalej uz nejde. Je jedno ci plyn zoslapnem uplne alebo jemne, auto takmer vobec nepridava, ako keby nemalo ziaden vykon (a to mam zaradenu 1 alebo 2). Taktiez auto zacne dost cukat, nie niak extremne ale je citit to cukanie. Obcas ten problem zmizne sam za chvilu, niekedy musim odstavit auto na krajnicu a vypnut a zapnut motor, ale niekedy nepomoze ani to. Auto nie je moje cize neviem o nom povedat co sa kedy menilo a tak, jedine co viem je ze je tam …
-
- 1 odpověď
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím vás. Vlastním Feldu 1.3 MPi r.v. 1999. Môj problém je nasledovný. Keď ráno naštartujem studený motor, ide nepravidelne akoby išiel len na 3 valce, proste s ním trhá. Otáčky sa pohybujú okolo 1000 ot/min. Keď sa však motor zohreje stačí čo i len na teplotu kedy klusnú otáčkyNajprv som si myslel, že to budú sviečky aj keď sú tam relatívne nové (majú za sebou nejakých 5000 km), tak som ich vybral a vyčistil. V tom problém nebol, stále to robilo to isté, tak som sa rozhodol isť na diagnostiku, kde mi zistili niekolko chýb: 020A-Teplotné čidlo chladiacej kvapaliny, 04DF - odvzdušnovací ventil nádrže, 0207 - snímač tlaku sacieho potrubia, 020B - Teplotný snímač nasávan…
-
- 2 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny příznivce, potřeboval bych po,moci s následujícím problémem, mám Felicii 95 1.3 Monotronic s následující závadou. Po delším odstavení jí nejde nastartovat asi po dvou hodinách v chladnym počasí nenastartuju, baterka dobrá, startér točí jak divej ale nenaskočí. Na roztlačení chytne okamžitě. Když nechytla, vyndal jsem svíčky, jiskra OK ale jsou suché. Palivové čerpadlo běží. Když to nechám odstavené jen chvíli tak občas naskočí po sešlápnutí plynu, když to nechám odstavené déle tak už ne. Na roztlačení vždy a hned. Za tepla v provozu chytá okamžitě. Děkuji za postřehy.
-
- 11 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den,vlastním Felicii 1,3MPi a první start je vždy v pohodě.Jenže starty při zahřátém motoru je hrůza.Sice nastartuje,ale ne hned,drtí baterku,trvá to asi 10-20 sec.Potom chytne.Ale jak říkám pouze při zahřátém motoru.Výměna nových svíček-originál,výměna čidla teploty-originál.Palivový filtr taky vyměněn.Už nevím čím to může být.Byl jsem na diagnostice a tam vše o.k.Jen mi sdělili,že bych měl vyměnit palivové čerpadlo,že nemá předepsaný tlak,měřili to přes nějaký počítač.Nyní ujedu asi 100 km,někdy mi ukazuje teplotu chladící kapaliny,někdy vůbec.Může to mít vliv na ty starty?Poraďte prosím,jsem bezmocný.
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Hojte, stavím sportovní motor na feliciu 1.3 MPI (50KW, 8/99) (vačka 265°/265°, hlava -, leštěné kanály atd.) Bohužel nyní jsem zamrzl na mrtvém bodě. Nechal jsem si na soustruhu odlehčit setrvačník ale bohužel nemohu nikoho sehnat kdo by jej vavážil. Nevíte o někom ? Na kolik KG se utahují ojnice ? Které pružiny jsem vhodnější na ventily ? (Z hlediska spolehlivosti jsou 2 pružiny ale co síla pružiny?) 1) jedna pružina do jehlanu 2) dvě pružiny (vnější, vnitřní) Děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, ať jsem hledal jak jsem hledal, můj problém jsem zde řešit nenašel... Mám motor favorit 781.135 najeto 60 000 km motorvě super, ale je potrěba udělat pár oprav a při té příležitosti jsem si s tím chtěl trochu pohrát. Dále se mi doma válí další motor 135 a motor felicia 50kW BMM. Moje otázka je jak vhodně sestavit ten zdraví motor, aby se zlepšila dynamika a průběh výkonu... moje teorie je dát do zdravého motoru 781.135 vačku z BMM která je o něco ostřejší + hlavu BMM s větším průměrem a lepším tvarem sacích kanálů + možná snížit hlavu abych se dostal na kompresní poměr 50kW verze (hlava se stejně bude přebrušovat). Nechci honit výkony, ale chci pružnější motor.…
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím škodovkáře, Mám problém s motorem,vlastím škodu felícii r.v.1998 1.3mpi 50KW,naj.112tis km Auto mi startuje v pohodě na poprvé,problém je ten,že po krátké jízdě cca 1min mi začne motor vynechávat,jako by došel benzín-benzínu mám dost v nádrži. Po zastavení a vypnutí klíčku,znova nastartuji a vše je ok na cca 1min na chvíli.Situace se opět opakuje. v jizdě v při vyšší rychlosti cca 70km/h motor přestane na plyn reagovat(jako by docházení paliva),po chvili se chytne a taha dal....opět jen na chvíli. Měnil jsem palivový filtr,svíčky a prostříkaval kontakty všude Kontaktolem. Díky za Vaše rady
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu. Mám Felicii r.v. 1996, 1.3. Mám tam hozený plyn. Poslední dobou mi při jízdě, resp. při podřazování zhasíná motor. Dělá to i když někde dojíždím, třeba na dvojkou, tak z ničeho nic klenou otáčky a motor zhasne. Tak samo mi to dělá, i když zaparkuji a dám tam neutrál, chvíli to třeba jede, ale pak otáčky klesnou pod 800 a motor zhasne. Ve většině případů jde bezproblémově nastartovat. Mám vyměněné kabely u svíček, ale nepomohlo to. Při startování, když mi motor nechce naskočit jsem si všiml, že kabel co vede o svíček k cívce, hází jiskry, ale když motor startuje normálně je to OK, proto jsem měnil kabely, ale nepomohlo. Fórum jsem prošel, ale odpo…
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím borci, mam velkou prosbu o pomoc. Vlastnim Feldu Lxi 50kw Jednobod. Najeto 155tis. Koupil jsem jí nedavno. Ale když jedu delší dobu rychlostí přes 100km/h např po dálnici, motor mi například při záběru v kopci uplně přestane jet (když vyřadím chcípne). Pak nastartuju a zase šlape. Začne to dělat častěji dneska jsem zkoušel počítat a je to tak že cca 15vteřin jede a pak na 6 sekund zhasne a pak se zase chytí a opakuje se to. Přijedu do města nebo na nějaké okresky kde se více řadí a rychlost se mění a jede jako víno. Už nevím co s tím. Vyměnil jsem svíčky kabely víčko rozdělovače zapalovací cívku ale nepomohlo. Diagnostika neukázala nic. Prosím o jakoukoliv radu…
-
- 12 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
CCA mesiac mám problém so studeným štartom..Štartujem cca na 4-6 krát, motor najprv vobec nechyti, pri druhom až tretom starte nabehne 200-500 otacok, motor spomalene spaluje, potom po 1-3 sekundach zhasne..Nakoniec riadiaca potiahne na 2-3 sekundy 1200 otacok,potom to spadne na 800 a motor bezi..Inak predtým mi nabehlo 1200 otacok pri kazdom starte za studena na zhruba 2-4 minut, od zaciatku leta som mal len 800 otacok pri kazdom starte.. Tento problém mám len pri studenom motore, ak ráno nastartujem tak celý den startuje motor ok, beží bez najmenšej chyby, čiže ak je teplý motor všetko je ok..Prvú minútu po studenom starte mi po zosliapnutí plynového pedálu zdochýna mot…
-
- 4 odpovědi
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pánové, měl bych dotaz pro ty, co se v tom alespoň trochu vyznáte: v práci mám jako služební auto krátkou Felicii r.v. 1999, 1,3 MPi/50 kW najeto 82t km, která, když byla nová a zánovní, tak jezdila v pohodě, teď tak posledních 15t km mi připadá, jako by měla motor před smrtí. Motoricky oproti jiným velmi špatně zrychluje, někdy se stane, (což dělalo zvláště v zimě), že po prvním nastartování ujela tak cca 3 km a při jízdě normálně zdechla, po opětovném nastartování se tato závada již neopakovala, nicméně motor je "slabý" stále. Teď to na dálnici byla katastrofa, zrychluje tak blbě, že jsem se ani nepokoušel předjíždět kamiony, abych nebrzdil auta za sebou chápu, že…
-
- 18 odpovědí
- 39,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám kuriozní problém - cca 100 m od domova mám prudký kopec, téměř po každém sjezdu (během sjezdu nešlapu na plyn) auto dole vůbec nereaguje na plyn. Nechcípne, většinou rychle dupnu na spojku a prošlápnu plyn a jede. Dělá to pouze v jednom kopci, jinde ne. Je to podbné jako když mi dochází benzín, ale dělá to i s plnou nádrží. Na vagu pouze sporadická chyba signálu lamda sondy, klapka čistá, filtry svíčky nové. Tušíte někdo příčinu? Dělá to už 2 roky, nic jiného se na autě nezhoršuje, vše funguje stejně. Je to Felicia 1.3 Mpi 40kw new ksicht Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-