Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem aubi,

Potřebuji poradit, jaké prasátka mám koupit.Jedná se o Feldu 1.6 rok 96 bez ABS.Potřebuji znár průměr:19 nebo 20.Děkuji.

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Tomáš P,

Ahoj borci, mám jeden obligátní dotaz na problém s předními brzdami. Levé kolo se mi občas při jízdě silně zahřívá o dost víc než pravé. Je to ovšem nepravidelné, někdy najedu 100km bez problému, jindy mám po 30km zahřáté kolo. Jedna brzdová destička má na nebrzdící ploše viditelné známky vysokých teplot (tam, kde bývají popisky, je to celé seškvařené, kromě místa, kde to bylo pod pístkem). Auto je Felicia 1.6, s ABS, rok 1996. Podobně to dělalo před 2 lety, tehdy to po výměně kotoučů a destiček přestalo zlobit. Teď je to zpátky. Za tu dobu se moc nenajelo, tak 15 tis. km. Občas se od předního kola linou podivné zvuky a pískání, ale to až poslední dobou. Pr…

3. Zahájeno uživatelem sparco7,

Dobry den, slysel sem, ze kdyz se da do vyfuku struna, tak ze prej rezonuje a dela peknej zvuk. Zajimalo by me jestli mate nekdo zkusenost s timto, a nebo jestli by ste mi mohl nekdo poradit (nwm jestli do koncovky, tlumice, nebo jeste pred tlumic ji umistit) predem dekuji za odpovedi..

• 6 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  4. Ahoj, mam 14 let starou skodu felicia a jezdi v pohode az na brutalni pruser, ktery se vyskytuje obcas na delsich cestach a je fakt maximalne nebezpecnej. zkusil jsem si sepsat co o tom problemu vim, nenapadlo by nekoho z vas, co muze byt problem? tipuju nejaka loziska v predni naprave nebo neco takovyho, ale karam vubec nerozumim. snazil jsem se to pri servisu pred moji cestou do zahranici popisovat i svymu opravarovi, ale na napravu se dival a vymenoval rozvody, rovnal geometrii apod. a minimalne to videl, ale rikal, ze chybu nejak nevidel... ale je to dost low cost a neznam ho nejak dobre, takze je mozny, ze je to zevlak. jel jsem s autem do spanelska a celou ces…

5. Zahájeno uživatelem Felicer,

.. alebo len ten jeden .. zaimalo by ma kolko vydrzia original montovane, nemenil sem ich co auto mam ..

• 10 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem burdda,

Ahoj Mohl by mi někdo poslat z ETKY fotku uložení volantové tyče jestly na těch 4 šroubech je něaká pryžová podložka nebo váleček mě to tam mlátí

• 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem myshek,

Ahojte, podarilo sa mi pri vymene predneho laveho kolesa urvat srubu. Je nebezpecne jazdit len na 3?

• 4 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem RuMeC,

Chci snížit felicii a nechci kupovat sportovní tlumiče (dojezdím 1,5roku do technické a půjde do lisu) a tak mě napadlo jedno řešení. Přední pružiny z tlumičů by jsem v půlce rozřezal, uřezal by jsem jednu otáčku, o další jednu otáčku by jsem tlumič zasunul do druhé části tlumiče a svařil k sobě (po celém obvodu jedné otáčky by byl svár). Tedy by pružiny byla teoreticky o 2 otáčky níže. Bude to fungovat ? Bude to bezpečné stím svárem ?

• 5 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem MaRvN,

Zdarte, potřeboval bych poradit s tímto problémem. Zadní kolo se mi tzv "gigle" (má vůli), Myslíte že by to mohlo být ložiskama ? nebo čím jiným ?

• 4 odpovědi
    • 5,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Vratislav Kocinec,

Zdravim chlapy. Potřebuji poradit. Mám feldu 1,9 D a přestalo mi fungovat ABS. Nejdřív to blblo občas a teď už to nejde vůbec. Nastartuju, vše zhasne. Rozjedu se asi na 20 km / h a rosvítí se ABS že nefunguje. Nebo když se rozjedu pomalu a stihnu to zabrzdit dřív, tak mi to třikrát bouchne do pedálu, jako že funguje, pak se ale zase rozvítí a už nejde. Měl jsem to jednou na počítači a řekli mi že nefunguje řídící jednotka a chtěli za to 40 tis. Jinej mi řekl, že to vypadá na nějakej snímač v kole, mám na všech čtyřech. Jednou jsem měnil ložisko na přednim kole a musel jsem ho docela poklepávat abych ten snímač vyndal. Nerozbil jsem ho náhodou ??? A jednou mi kolo přeb…

• 3 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem petrurbi,

Mam felicii 1.3MPI, r.v 99. A divně mi vrčí motor( něco jako skřípání, nevim přesně jak to vysvětlit). Je to jako když je diraví výfuk, ale vrčí to takhle jenom když je sešlápnutej plyn. někdo mi říkal, že by to mohlo být převodovkou. Všem děkuji za jakoukoliv radu

• 1 odpověď
    • 2,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Pivánekk,

Zdarec chlapi,potřeboval bych pomoci.Při přejíždění i sebemenších nerovností mi něco dost brutálně mlátí na pravym kole-tlumiče jsou v cajku.A při jízdě,kdy neni motor v tahu mi v tom pravym kole "žvejká" pravidelně podle rychlosti-jak je motor v tahu je ticho.Díky za rady a omlouvám se jestli už tu tohle téma je,já ho nenašel...

13. Zahájeno uživatelem redroker,

Před rokem jsem si nechal vyměnit přední kotouče a destičky (felicie) a od té doby, hlavně při delší jízdě (po 30-60 min.) se začne od předních brzd linout pazvuk podobný jako když zatáčí tramvaj. Někdy držím přímý směr,dobrý, mírně pootočim volantem, třeba o 2-3cm doleva-doprava a začne to, podruhé je to třeba naopak. Když brzdím, samozřejmě to přestane,ale za malou chvilku znova.Málokdy pomůže když prudce přibrzdím a je klid. Vzal jsem na okružní 20km jízdu svého automechanika a zjistil že to jde od předních brzd. Sám neví, čím by to mohlo být,na druhou stranu mě uklidnil, že o nic závažného nejde, auto měl (kvůli jiné opravě) na zvedáku a nic nenašel. Zde je odkaz na t…

14. Zahájeno uživatelem marian666,

Dobry den ,mam otazku, nedavno som si vsimol ze pri dlhsej jazde je horuca paka rucnej brzdy. mal niekto podobny problem.dik

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem kimit,

ahoj zdravím vas mam felicii 1.3 mpi,asi při 110km rychlosti mě začne brnět volant ani opravaři nevi čím to je už mě vyměnily asi vše co mě říkali pokud nelžou a děla mi to furt nemate někdo z takovou příčinou zkušenosti?? děkuji za odpověd sigr

16. Zahájeno uživatelem 04krtecek,

Zdravím všechny škodováky, chtěl bych Vás poprosit od radu. Chci si koupit na svoji Felicii 1.3 MPI 50 kw nějaké lité kola. A chtěl bych se zeptat bude lepší koupit 14" než 15"?? Uvažoval jsem totiž o 15", ale zase nechci ať je Felinka lína. Děkuji za rady

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Kolousinek,

Ahoj lidi, potřeboval bych pomoct. Koupil jsem si felicii, kterou bych si chtěl do budoucna hezky vytunit, ale mám teď problém s přezutím zimáků. Přední kola jsem bez problémů vyměnil, ale zadní mi nejdou vůbec uvolnit. Matice jsem sundal, lomcoval jsem, že se pořádně kývalo celý auto, ale kola se ani trochu nepohly. Nevíte někdo, jestli tam není nějaký patent nebo pojistka kromě matic? Nechci to brát zbytečně do pneuservisu. Díky moc

• 6 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem meda45,

Prosím o radu nebo Váš názor. Mám 3 disky 5,5J*13H2 4*100 ET30 pneu 165/70 R13, a k tomu jeden disk (stejný vzor, stejný výrobce) ale šířka 6J*13 a ET 33 pneu 165/70 R13, myslíte že to půjde nebo ne, z hlediska nějakého dlouhodobého ježdění, stk atd. Na první pohled jsou všechny stejné, vizuálně tedy problém není. Jde mi spíš o to, jestli rozdíl půl palce v šířce může dělat nějaký velký problém při jízdě, opotřebení pneu atd. Díky moc.

• 3 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem dar1ja,

Ahojky....poradí mi někdo????Mám felicii 1,3 a v poslední době mi pořád píská kolo nebo brzda ...nevím...Ale jen občas a skoro pořád po delší době jízdy(30min).Nepíská to stále ale náhle a pak náhle ustane a tak se to pořád opakuje.Díky za radu...... :help:

• 1 odpověď
    • 4,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Tornado,

Nazdar Borci. Mám jeden problém. Začalo mi klepat na predenej náprave (lave prednekoleso). Klepanie sa prejavuje pri zábere a zatočení do prava ale len na 13" diskoch. Akonáhle tam dám 15" disky klepanie prestane a nepočuť ho celu letnu sezonu kym sú tam 15-tky. Ked tam nahodim 13-ky (zima) tak klepanie je opet počut. Čím to môže byť? Dik.

• 5 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem lomikaro,

Dobrý den. u felicie se mi objevily dvě závady. jedna je, že při brždění mi to klepe (měsíc mi stála, ale nebyla zabržděná. při rozjezdu to louplo a od té doby to dělá). druhá je, že se mi zdá jakoby jsem musel točit volantem o mnoho víc než obvykle. než to dám do servisu tak bych chtěl zhruba vědět co by to mohlo být. předem díky za radu Jarda

22. Zahájeno uživatelem boriss 2,

Chci se zeptat, jestli by šli dát disky z Favorita na Felicii nebo si radši koupit přímo na Felicii

23. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravím. Mám takový menší problém. Samozřejmě napadl sníh a já musel dělat blbosti ... :-) no a když jsem měl vytočene kola úplně doleva a couval na velkem prostoru tak tam byl obrubník a já skočil nejprve pravou stranou po něm takže jsem kopl trošku kraj disku na pravé straně ale to ok ... spíš ta leva z vnitřní strany motoru ... ten disk je K.O. O tyhle věci nejde....disky mam, ale hlavní problém je, že strana řidiče když srovnam kola do rovna tak prava je rovna a kolo u řidiče je trošku nakloněno do prava směrem na motor ... když jedu musim mit trošku volant natočen doleva, protože když je rovně jedu doprava .... a když zatočím doprava volant reaguje v pořádku....když…

• 8 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem rampach,

:)dobry vecer chtel bych se zeptat na vrzani v predni pravy naprave co to muze delat dekuji.

• 1 odpověď
    • 2,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Spidla,

Podařilo se mi zničit bezpečností oříšek, na šrouby kol u Felicie. Netuší prosím někdo, kdo je výrobcem těchto šroubů? Na fotce je zničený oříšek, který má na spodní straně trojmístné číslo.

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.