Motor 1.0 CNG
12 témat v tomto fóru
-
Zdravím všechny. Mám dvě citiga 1.0 CNG obě mají přes 200k najeto a u obou řeším shodný problém. Potřeboval bych trochu navést, kterým směrem hledat řešení. Auta špatně startují pokud delší dobu stojí (třeba 3 dny). Startér točí, ale nechytne to. Přičemž se to děje shodně v zimě i v létě. Když se s nimi jezdí, tak chytají na drc, ale čím déle stojí, tím je start horší. Také jsem si všiml, že hůře startují těsně po natankování CNG, tedy ve chvíli kdy by mělo auto startovat na benzín. (Ale není to tak strašné jako při delším stání). Zkoušel jsem vyjet cng a jet na benzín a auto jede normálně. Tedy to vypadá, že palivové čerpadlo benzín dává dobře. Napadá m…
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám Citigo CNG a před cca 2 dny u nás bylo -8°C. Normálně jsem nastartoval a šel si domů pro věci do auta. Přišel jsem k auto a bylo vypnuté. Tak jsem si říkal, že asi nějaká chyba v takové zimně a zkusil to znovu. Po cca 2-7 vteřinách auto opět umřelo. Nějak jsem tomu nevěnoval moc pozornost a říkal si, že v takové zimně to možné blbě přepíná mezi CNG a benzínem bez otáček. Nasedl jsem do auta, nastartoval a vyrazil. Po těch cca 7 vteřinách auto opět ztratilo otáčky až umřelo úplně - za to dobu jsem ujel cca 60 m a držel ho kolem 2.000 otáček. Takhle se to celé opakovalo asi 10x až jsem se na to vybodl a odtlačil auto zpět před barák (naštěstí nemáme barák do kopce…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, určitě to bude některé lidi zajímat, jak je to se startováním CNG verze v zimě. Zde tedy má poslední zkušenost. Včera na ukazateli na displeji auta -13,5 stupňů, start na benzín, pak cca 2 minuty škrabání předního skla, pak cca 1 minuta (300 metrů) jízda pořád na benzín a zde nepostřehnutelné přepnutí na CNG. Dnes -2,5 stupňů, rovnou start na CNG. Jinak mně ta mininádrž na benzín vydrží tak 3/4 roku. A to ještě jakmile se rozsvítí hladové oko, tak vyjedu CNG a pak benzín co to dá. Pak dotankuji plnou nějakého lepšího benzínu, většinou Vervu.
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, zajímalo by mě, kolik máte kdo najeto? Našel jsem zde na fóru zmíňku, že nějaký poslíček najel s CNG 220 tisíc. Na německých bazarech jsem neviděl větší nájezd než 160 tisíc km. Na českých jsem našel asi 248 tisíc km u benzínu. Průměr je tak 100-150 tisíc km. Prostě docela dost na prcka! Zajímalo by mě, jestli má s autem někdo nějaké trable, kterým bych mohl předejít. Mám najeto asi 40 tisíc, auto je dva roky staré. Kazí se vám něco? Žere to olej? A co bomby na plyn? U mě zatím žádný problém, spíše naopak naprostá spokojenost. Jen olej měním pravidelně po těch 10 tisících a dávám 5w-50 nebo 10w-50. Vypouštím ho a ještě není upl…
-
-
- 22 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Ahoj už týden mám tento problém auto z ničeho nic spadne do nouzového režimu, jinak jede normálně klidně i 50km jedu a nic se nestane a pak z ničeho nic skočí do nouze výkon nikde. Zdechnu, nastartuju a auto zase jede jak pila. Diagnostika ukazuje tyhle závady viz fotka. Kamarád dělal i test pedálu a křivka je bez chyb a bez vynechání. Spotřeba, jízda vše ok, žádné cukaní ani nic podobného. Citigo 2015 1.0 CNG
-
- 6 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes začal motor mírně pískat mezi 2000-3000 otáčkama. Pískání není nepřetržité, je to takové píííísk, chvilku pauza a zase píííííísk. Zvuk podobný jako od pískajícího turba (možná ho tam někdo domontoval natajňačku). Dělá to jen pod plynem, po sundání nohy z plynu ne. Napadá někoho něco? Edit: Tak druhý den pískání zmizelo. Najeto 300 km a nic. Mám ale takového tucha, že to byl zdvižený varovný prst (doufám že ne prostředníček).
-
- 10 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vespolek. neřešily jste už někdo náhodou termostat? Ted jak je zima tak mi to docela mizerně topí. Zatím jsem nic nehledal a nerozebíral ale měl by být součástí tělesa pumpy. Našel jsem, že se prodávají 2typy. Montovací strana vnitřní s teplotou otevírání 80stupňů a montovací strana vnější s teplotou 105stupnů. Což jsou dva uplně rozdílné typy. Který z nich bych měl použít a co obnáší jeho výměna? Děkuji za rady
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, má CG CNG nějaký stanovený servisní plán na nějaké dražší výměny? Nepočítám svíčky, oleje, filtry. Například zda se řeší rozvody nebo něco jiného dražšího? Jednak kvůli stávajícímu autu a druhak mám v merku nějaký rozumně vybavený kousek, klidně i vyšší nájezd (ale nechci po nějaké rozvážce) pro dceru na poskakování většinou po městě.
-
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Máte někdo zkušenosti? Lehce to zvažuji. http://okchip.cz/1-0-g-tec-68-hp/
-
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, netusite proc zmizelo CNG z ceniku od 08/2018? Chapu to u Octavie kde 1.4 skoncila a 1.5 jeste neni. Znamena to konec CNG u CG? Nebo snad nejakou zmenu? Protoze jiny duvod me nenapada.
-
- 7 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
-
http://www.autopruvodce.cz/testy/26190-skoda-citigo-1-0-cng-greentec-ambition-proc-jen-tolik http://www.autohit.cz/testy/recenze/skoda-citigo-cng-1-0-mpi-elegance
-
- 0 odpovědí
- 5tis zobrazení
-