Přejít na obsah

Starty po pár dnech stání


krement

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. 

Mám dvě citiga 1.0 CNG obě mají přes 200k najeto a u obou řeším shodný problém. Potřeboval bych trochu navést, kterým směrem hledat řešení.

 

Auta špatně startují pokud delší dobu stojí (třeba 3 dny). Startér točí, ale nechytne to. Přičemž se to děje shodně v zimě i v létě. Když se s nimi jezdí, tak chytají na drc, ale čím déle stojí, tím je start horší. Také jsem si všiml, že hůře startují těsně po natankování CNG, tedy ve chvíli kdy by mělo auto startovat na benzín. (Ale není to tak strašné jako při delším stání). Zkoušel jsem vyjet cng a jet na benzín a auto jede normálně. Tedy to vypadá, že palivové čerpadlo benzín dává dobře. Napadá mě jestli třeba není nějak kouslá škrtící klapka nebo tak něco.

 

Máte někdo nějaké tipy čím to může být? Nebo čím to aspoň být nemůže?

 

Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tam máš  starý benzín?  Starý benzín (tj. více jak cca 3 měsíce) dělá to, že je problém s ním nastartovat a když už se tedy nastartuje, tak při vlastní jízdě na starý benzín problém zpravidla nebývá. Při dalším studeném startu na starý benzín po určité době odstávky vozu  se to opakuje stále dokola. Pokud se nepletu, tak u Citiga CNG je nádržka na benzín cca 10 litrů a tak se klidně může stát, že tam má člověk benzín třeba i půl roku a to je špatně. Obzvláště když tam po novém roce 2024 budeme čerpat většinově jen E10. 

Citigo na CNG jsem sice nikdy nevlastnil, ale pokud máš u něj možnost ručně přepnout jen na benzín, tak doporučuji tu malou benzínovou nádržku vyjet až na dno, načerpat nový benzín a uvidíš, co to udělá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal bych udělat test baterek, pak změřil klidový odběr. Nevím přesně, jak se startuje (jestli umí za určitých okolností i jen na plyn), ale vyjet benzín a pak plyn je dobrý postup. Na benzín to najezdí prd, lil bych Maxxmotion, nebo aspoň stabilizátor benzínu - je jich mraky: Liqui Moly, Briggs, Sheron, Motul. V ideálním případě pravidelně lít aditiva pro CNG motory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...