Motor 1.6 TDI CR
179 témat v tomto fóru
-
Co problém suché nafty v ČR vyresti pridanim oleje do dvoutaktnich motoru s katalyzatory pro ochranu vysokotlakeho čerpadla proti zadřeni? :-)
-
-
- 12 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, nikde sem podobný příspěvek nenašel, tak doufám že s tímto problémem někdo setkal. Mám najeto 247tis.km r.v.2012 a začalo protékat vysokotlaké čerpadlo. Nasledovala jeho výměna + výměna vstřiků. Vše nové. Po výměně mi na volnoběh motor cuká, ale otáčky jsou ustálené. Jak zapnu klimu, tak se to ustálí. Jinak sem trochu zaražen, že na volnoběh to ukazuje spotřeba 0,2L/h. Když sem si vozidlo kupoval tak spotřeba na volnoběh byla 0,4L/h. Spotřebu co ukazuje ŘJ tak je cca o 1-1,5L/ 100km nižší než je skutečná. Na diagnostice to nikde žádnou chybu nehlásí. Neví někdo co s tím??
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám celkem nově novou Octu II, 1.6CR ve čtyřkolce a občas se mi děje taková podivnost. Zhruba jednou za měsíc my začne na volnoběh točit místo 800o/m o něco víc -1000o/min. Běží při tom větrák(chlazení v motoru) a občas je cítit, že se někde něco pálí(jako když se vypaluje někde pod autem nějakej plech). Žádná kontroloka nic nehlásí a diagnostika,kterou mi udělal servis(je to v záruce), také nic nenašla. Napadlo mě vypalování filtru. Fakt, že po pár minutách rychlejší plynulé jízdy je po problému tomu i nasvědčuje. Nadruhou stranu mi přijde divný, že by se filtr začal sám vypalovat po ujetí cca 3km od nastartování, tedy se studeným motorem. Když vypnu motor a o…
-
-
- 14 odpovědí
- 41,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nenašel jsem tu téma s touto problematikou,tak si ho dovolím založit. Po výměně čerpadla z důvodu úniku nafty od hřídele, mi na palubovce svítí kontrolka motoru a bliká zhaveni. Auto jede normálně ba i líp s novým čerpadlem.Zadny nouzový režim. Když jsem vůz napíchnul na diagnostiku, tak mi našla neznámý kód,který když smažu objeví se okamžitě znova.Kontrolka motoru zhasne,ale po ujetí pár km se opět rozsvítí. Před výměnou čerpadla jsem neměl nejmenší problém,krom toho úniku nafty. Auto má najeto 168tis.tankovana jen Verva.Zadny Chip,ale po srovnání s jiným vozem se stejnou motorizaci jede velice dobře, zřejmě dobře zajety. Neví někdo co s tím?Bu…
-
- 13 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, cez obd 2, program torch mi vyhodilo tieto zavady, aj ked vymažem zavady, auto je v servisnom režime, turbo nejde, bliká žhavenie... nejaké nápady? VW passat 2011, 1,6 tdi CAYC motor
-
- 7 odpovědí
- 17,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, asi budu ukamenovan, ale mam problem. Mechanik mi dělá rozvody, upravuje hlavu atd. Nyni je neschopen a ja sháním kolo na vačku. Má tam být klinek. Můžete mi poradit, kde zakoupit a jak se přesně jmenuje tento díl. Díky a omlouvám se za zbytečný dotaz.
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, Jaké jsou normální hodnoty vstřikovačů? Já mám najeto necelých 100k km a zdá se mi, že druhý vstřik má hodně velkou hodnotu. Co myslíte? Po zahřátí se hodnoty zmenší...
-
-
- 32 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim, mel bych otazku. K cemu slouzi odvetrani klikove skrine a popripade co se stane kdyz bych ten odfuk odpojil a svedl, dejme tomu hadici pod auto?? Na netu jsem toho moc nenasel, tak se obracim na Vas.
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Předesílám, že autům hodně málo rozumím a proto se obracím s žádostí o názor na vás zde. V mé Octavii 1,6 TDi 77 kW, RV 2011, najeto 185 000 km, byl v servisu minulý týden vyměněn EGR ventil. O čtyři dny později po ujetí cca 300 km začala při jízdě uvnitř auta smrdět spálenina a posléze se začalo kouřit z pod kapoty. Po zastavení o cca 2 km později bylo zjištěno, že měrka ukazatele oleje je suchá a že z vozidla uniká olej, a to nijak málo, aniž by kontrolka stavu oleje na přístrojovce cokoli hlásila (předtím ani potom). Je možné, že ten únik oleje souvisí s výměnou EGR, resp. nějakým zanedbáním při výměně? Jak je možné, že kontrolka nic nehlásí? Servisní prohlídka s výměn…
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všem, mám motor 1.6 CR - 77 kW, CAY, najeto cca 182tis. km. Auto jsem pořídil cca v říjnu loňského roku. Je první, co má dpf. Takže do této doby s dieselovými motory jen dobré zkušenosti, ale nyní jsem bezradný. Proto budu rád, když mi někdo poradí nebo někdo, kdo se tím zabývá, pomůže. Po pořízení auta v cca 181 tis. km jsem začal začal jezdit. Auto mělo a má vysokou spotřebu. Při trasách 20 km do města, 5 km městem a zpět jsem se nevešel dle počítače pod 7 litrů při volné jízdě. Myslel jsem, že u dpf je to normální. Nyní vím, že to normální není. Po přibližně nějakých 700 km bylo auto nepojízdné. Rozsvítila se kontrolka dpf filtru a kontrolka žhavení…
-
- 1 odpověď
- 8,4tis zobrazení
-
-
Zdravim všetkých. Mam sakra problem. Ked sa mi po cca 700-900 km rozsvieti kontrolka DPF tak samozrejme idem na dialnicu a snazim sa "vypalit filter". Najazdim kludne aj vyse 100 km a ta kontrolka mi proste nezhasne, namiesto toho mi auto padne do nudzoveho rezimu - kontrolka DPF zhasne + rozsvieti sa kontrolka chyba motora a kontrolka žhavenia. Bol som uz aj v originalnom Škoda servise v Brne a nevedeli mi s tym pomoct. Mam program VCDS, opakovane spustim regeneraciu filtra (napriek tomu ze som v nudzaku - ten sa docasne vypne) a po prejdení cca 220 km (z Brna do Nitry) sa filter zregeneruje a ostane svietit len kontrolka chyba motora ktora prestane svietit po cca…
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Máme Octaviu 1.6tdi greenline rv2010. Občas počas jazdy cukne motorom, o nejaký čas sa rozsvieti kontrolka žhavenia, napíše do servisu a vypne úplne motor-žiaden nudzovy rezim. Po naštartovaní prejde normálne bez závady trebárs tisíc km.. pred rokom bol meneý EGR ventil, rozvody, palivový filter,v Brne kde to chciplo naposledy repas palivového čerpadla.. Poradte prosím kde by mohol byť problém, sme bezradní. DAKUJEM
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
ahojte, viete mi poradit kde sa nachadza cidlo vacky? idealne nejaky obrazok, pripadne popis pre amatera. vdaka
-
- 12 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, včera večer po odjetí cca 40 km byl kolem auta cítit zápach, jako by se něco pálilo. Obvykle podobně smrděla spojka při couvání do kopce s naloženým přívěsem. Včera ale bylo auto prázdné a už za jízdy jsem si všiml, že volnoběžné otáčky se drží okolo 1000 (místo obvyklých 800). Ale na častější regeneraci po 120 tis. km jsem si už tak nějak zvykl... Ale abych se vrátil ke smradu - otevřel jsem kapotu a všiml jsem si šedého dýmu, který vycházel za blokem motoru u přepážky ke kabině na straně spolujezdce. Tuto část motoru jsem na obrázku označil elipsou, kolečka ukazují dvě místa, odkud dým vycházel. Vzhledem k tomu, že jsem parkoval u baráku a nechtěl…
-
-
- 23 odpovědí
- 31,6tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, nestkal se někdo s touto závadou P040800 obvod snímače recirkulace spalin B - vysoký signál . za jizdy se rozblika zhaveni a auto nema výkony , ale až se vozidlo zahřeje na 90 , když vypnu motor a znovu nastartuji tak začlo po chvili blikat znovu opet ztrati výkon a rozvítí se kontrola motoru. Je to motor 1,6 CAYC Dejte radu co by to mohlo být za problém. Děkuji Roman
-
- 8 odpovědí
- 19,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych,nemal niekto podobny problem?Hladal som tu na fore,ale zatial bez uspechu. Octavia II r.v.2012 cca 180000 km pri studenom starte motor dlhsie startuje a po naskoceni otacky znacne kolisu.Po par sekundach sa ustalia a motor bezi normalne. Cim je chladnejsie tym je start problemovejsi a otacky spadnu tak, ze motor zhasne.Diagnostika nic neukazala.Dakujem za rady
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim. Viem, ze je lepsie po starte hned vyrazit a nie nechavat auto na mieste stat, ked je motor studeny. Mna ale zaujima ak vyrazim a absolvujem len kratku drahu (nejake 3-4km) a nasledne potrebujem nejaky cas, kym otvorim garaz atd. Za ten cas (motor samozrejme nezohriaty v tychto mrazoch) je lepsie nechat auto bezat pred domom (asi 2-3min) alebo ho vypnut a po otvoreni garaze ho nastartovat (tak som to robil doteraz). Vdaka.
-
- 13 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím jaký máte názor na start-stop systém a dochlazování turba? Je to nějak podchyceny elektronikou? Odesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím Lidičky Píši sem ohledně mojí Octavie 2 1.6 TDI CR 77 KW 4x4. Vlastním toto autíčko cca 2 měsíce a jsem nešťastní ze spotřeby. Ať jedu krátké trasy či dlouhé trasy tak se nemohu i s vypnutou klimou dostat pod 7,5 litru/100km- a to musím mít hooodně lehkou nohu. Jinak 8L není problém. Zkoušel jsem dálnici - 130km/h...zařazená 6tka a zapnutý tempomat....výsledek 9.5 L na 100 km. Při studeném startu ukazuje spotřebu na volnoběh 1,6L/H...je to normální? Zahřáté 0.4-0.6 L/H kolísavě. Diagnostika nevykazuje žádné chyby,,,,auto na Maxidotu nic nehlásí...startuje a chová se normálně. Auto mam obuté na Originál Alu 15, tankuji jedině Vervu …
-
- 22 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím vás, k Octavii Scout 2.0 TDI PD jsme pořídili 1.6 TDI CR (rv 2012). Každý kdo v tomto combi autě seděl se diví, že když pustí spojku trvá to cca. 2 vteřiny a pak trošku auto přibrzdí, jde to poznat většinou na 3 rychlostní stupeň, když auto rozjedu např. na rychlost kolem 90km/h a pustím plyn, auto si jede vesele dál (možná trošku se začne zachvilku zpomalovat), přiznám se, že jsem to u žádného auta nezažil a kdo s tím autem jel se taky diví. V servise říkají, že je vše v pořádku. V autě je nově vyměněná spojka. Ještě občas auto udělá to, že když na zpátečku nebo při pomalém rozjedu pouštím spojku tak při konci, kdy pomalinku začnu udržovat otáčky plynem do cca. 1…
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Dnes som chcel objednavat filtre ale pri vzduchovom som natrafil na 2 druhy filtrou a to 1 filter nie pre chladné klimatické zóny 2 filter pre studene klimaticke zony Ako to mam chapat ze ak by som jazdil autom v zime mam nasadit pre studene klimaticke zony a v lete mam pouzivat filter nie pre chladné klimatické zóny. Dakujem za vase rady a skusenosti.
-
-
- 5 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím všechny o pomoc, Octavia Combi II 1,6 TDI, r.v. 2011, 85.000km, jezdí v pohodě, ale pokud zabrzdím, rozbliká se mi žhavení a zůstanou svítit brzdová světla. Pokud auto nechám cca hodinu stát, tak vše OK, až do další jízdy. Neudělá to ale pokaždé, někdy třeba až po 20 km. Diagnostika píše 6013 - spínač brzdových světel F - nevěrohodný signál = vyměněn snímač a následně i brzdový válec. Potom závada 6158 - řídící jednotka - chyba kontrolního součtu paměti a do třetice 6551 - napájecí napětí příliš malé. Tyto dvě závady po smazání naskočí znovu, ale nemají vliv na blikající žhavení. Prosím o nápady, fakt už nevím co s tím, díky předem. klidně i na email a já se …
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Asi jedine co bude nejlepsi je sem dat odkaz na video. Bohuzel me to dneska potkalo... https://www.youtube.com/watch?v=ymun992U2w4 Co k tomu predchazelo? Ono mi to hulilo jednou z Prahy po dalnici, do kopce. Delalo to divny veci. Jako to, ze motor nesel vytocit vic jak 2800ot. Nemel vubec silu, Kdyz jsem vyradil, otacky samy vylitly pres 6000ot/min. Takze jsem tam musel mit kvalt a jelo to samo. Na dalnici jsem zastavit nemohl. Za mnou bilej dym jako krava, pak modrej, rana a cernej. A pak to jelo zase nejak normalne. Rikam, kruva divny. Jakoby pricpany DPF. Tak jsem jel dal. Melo to tendenci udelat po cca 5ti km jeste jednou. Po dojeti na misto kde jsem park…
-
-
- 13 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám 1.6 TDi CAYC a padá mi do nouzáku. Palubní PC nic nehlásí. Diagnostika píše 9867 - Coolant Pump 2 P261A 00 [101] - Open circuit Neřešil jste to už někdo? Jedná se opravdu o sekundární pumpu určenou k dochlazování? Nemáte někdo schéma, kde bych jí našel? Nebo co proměřit atd.?
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-