Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI PD

1. Zahájeno uživatelem Ripley,

Zdravím všechny. Když nastartuji studený motor, tak mi cca 10-15 vteřin kolísají otáčky a možná i jede chvíli jen na 3 válce, ale po chvilce se to srovná a je vše ok. Z různých témat jsem vyčetl, že by to s největší pravděpodobností mohli být žhavící svíčky. Při vyšších teplotách nebo opakovaném startu už všechno chodí v pořádku. Jen jsem znepokojen tím, že při nastartování za nízkých teplot (už asi od 0°C) se mi vlivem prvotního špatného spalování objeví oblak dýmu, který stoupá z motoru. Samozřejmě spaliny jdou do vnitřku auta, což je dost nepříjemné. Přijde mi, jak kdyby třeba špatně těsnil spoj motor - výfuk. Jinak ve výfuku by díra být neměla a jinak v autě nic cítit…

• 4 odpovědi
    • 13,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Myslik22,

Ahoj, mám možnost koupit pěknou O2 s 1.9 TDI ale bojím se kolik má najeto (asi 310 tisíc), je to po člověku co se o auto staral a pravidelně servisoval. O2 jezdí fakt pěkně ale bojím se aby mi třeba za půl roku neodešlo něco drahého na opravu kvůli takovém nájezdu, díky za rady.

• 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem chrsto,

motor bezi dobre,ale pri zosliapnuti spojky pocut divny zvuk,neviem co to moze byt,kedze octaviu II facelift 1.9 TDI 77kw mam iba kratko.poradte mi prosim naco sa mam zamerat,ale ci sa niekto s tymto nestretol

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  4. Ahoj mohl by mi nikdo poradit co říkají naměřené hodnoty ??? 1.9 tdi 77 kw bxe Vstřikovací ventil 1 regulační doba, odchylka 1,0 Vstřikovací ventil 2 regulační doba, odchylka -10,0 Vstřikovací ventil 3 regulační doba, odchylka 0,0 Vstřikovací ventil 4 regulační doba, odchylka -16,0 Korekce množství paliva, válec 1 -0,24 mg/H Korekce množství paliva, válec 2 -0,05 mg/H Korekce množství paliva, válec 3 0,19 mg/H Korekce množství paliva, válec 4 0,09 mg/H Díky

• 1 odpověď
    • 9,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem pingor,

Je to tam potrebné? Mám kód motora Bls. Auto strácalo výkon a hádzalo do núdzového režimu. Idem mechanikovy. Po hodine mi volá,že mám vo vnútri deravý chladič výfukových plynov. Nový stojí 270€. Ale keďže je to kamarát, tak ma ušetrí takej investície a odpojil gumové hadice ktoré ztoho vedú a spojil ich v jednu a zablendoval trubky Z ktorých viedli hadice. Auto ako hodinky. Ťahá ako má, keď nie lepšie. Ale otázka je dokedy sa takto dá fungovať. Budem to musieť nakoniec kúpiť? Škodí to niečomu? Napr.turbo

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  6. Zapomněl jsem heslo a přihlásil se přes FB. Problém viz. příspěvek níže.

• 7 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem alchemist,

Zdravim mal som taky problem ze ked bolo aj 20 stupnov a isiel som dole kopcom tak motor mal teplotu 75-80 stupnou, tak som dal vymenit termostat, a teraz teplotu pekne drzi aj dole kopcom, ale neviem ci je normalne ked stojim na mieste a je vonku 12 stupnov tak mi huci ventilator potom sa vypne na minutku a zacne znova hucat. je to normalne? lebo predtym mi to nerobilo. dakujem za odpovede

• 0 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem TommyJost1990,

čau kluci mám problem utrhl sem chladic paliva. Chladič mám ale to v čudy ty kolínka dají se nekdě sehnat? nebo číslo dílu. dík

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Yenc,

Ahoj kluci v breznu jsem menil olej, do te doby vse ok. od vymeny mi tece olej kolem filtru. za tri mesice cca 250ml... predem rikam teseni jsem vymenil (obe).. jelikoz tekl tak jsem ho dotahl na FEST. chvilku netekl ale potom zase zacal. nevite cim to muze byt, pripadne jakou silou dotahnou bez momentaku?

• 5 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem thomas680,

Zdravim vyskytl se dalsi problem po pretesneni olejoveho chladice se mi stale ztraci olej. Pod autem uz neni nic vidět. Chladici voda je take cista. Olej sem dolil kousek nad střed merky a po ujeti cca 500 km mi zahlasilo ze musim dolejvat dolil sem tak 3 decky. Nevíte kam by mohl tolik mizet? Ze by si ho bralo turbo? U turba je videt je mala kapka u sroubu jinak nic. 1.9 tdi pd 77kw

• 2 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Bolis,

Zdravím. Mám OII 1,9TDI(77kW). Občas se mi stane, že po pár kilometrech jízdy auto zacuká, rozbliká se kontrolka žhavení a napíše to servis. Otáčky na volnoběh se potom drží kolem 1000 a když to zdechnu, tak už potom znova nenastartuju, nebo točím hrozně dlouho. Auto nechám třeba hodinu stát a potom nastrtuju úplně bez problému. Nedělá to ale vždycky. Když se mi povede auto zahřát na 90 stupňů, tak můžu jezdit, startovat, jak chci a auto jezdí normálně. Na diagnostice to vyhodí toto: 16707, P0322 - Snímač motoru bez signálu. Někde tady na fóru jsem četl podobné problémy se snímačem G28. Je to ten stejný snímač? Kde ho v autě najdu, je to ten na setrváku, nebo ten co je u …

• 11 odpovědí
    • 42,6tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem thomas680,

zdravim mam oII FL 77kw a zjistil sem ze mi kape olej od turba. Chtěl jsem se zepta, zda je to nějaký velký problém. Turbo by mělo bejt po repasu

• 9 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem tomec77,

zdravim borci, hladam ale nevidim tu podobny problem ako moj. Mam O2 BJB r.v 2005. ked auto stoji zohriate a poriadne zosliapnem plyn na volnobeh zadymi dost z vyfuku. v tahu to nerobi (povedala kocka ked mi pozerala na vyfuk). Ziadna strata vykonu, naftu som skusal vseliaku uz. Jazdim dost dialnice cize auto dostava obcas zabrat. Robi to aj s chipom aj bez chipu. Prikladam video ktore som nakrutil. Bojim sa ci prejdem na emisnej s tym. Budem vdacny za kazdy nazor,

• 4 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem honzerek,

Zdravím, měl jsem dnes 400 km cestu a přesně 7km před domovem se něco pokazilo... Jsem dával z 2 st. na neutrál a v tu chvilku strašná rana a pokračovalo neustálé třískání v motoru, boucání, rachocení (motor, převodovka nebo i spojka - při sešlápnutí měla větší vůli než obvykle). Zkoušel jsem zastavit, zapnout vypnout, furt to samé. Zkusil jsem dát rychlost a jet dále a jelo to bez problémů, ale vždy jak jsem dal neutrál nebo měl rychlost (ale dal nohu z plynu) začalo to zas šíleně rachotit. Chcise vás zeptat, zda s tím máte někdo zkušenosti a co mám dělat? Jestli můžu jet k mechanikovi nebo raději se nechat odtáhnut. Díky

• 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem ulicek,

Dobrý den, jsem čerstvým majitelem Skody octavia 1.9 TDI (PD) facelift , rok výroby 12/2009 v provozu od 05/2010 ... Koupene zde v čr s tim že ho majitel privezl z Belgie, auto po prvnim majiteli, mam belgický technicak (tedy ted už jen kopii), pri koupi auto melo najeto 155 000 km, se serviskou, vse v pohode, auto prolustrovano, vse sedi.. Rozvody byly meneny atd, mel to nejaký právnik, takže vse meneno... Ted sem si vsiml že když sešlapnu plyn do vyšších otáček a pustím ho tak auto zakoby zapíská (zahouká), je jedno jaký tam mam stupen, a dela to i pri preřazování když je auto ve vyssích otáčkách a zmačkne se spojka a zařadí vetší stupen, nebo když ve vyšších otáčkách p…

• 6 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem puli,

zdravím,muj problem je ,.mám najeto 285tiskm motor šlape krásně nová spojka v 250tiskm,ale když se rozjedu tak jakoby se zaseknou otáčky a spadne do nouzáku vyruší se to kdyš slápnu spojku jinak na nic to nereaguje.pak dvojku a to samý.Vzdicky to napíše motor do dilny a bliká kontrolka žhavení.nic jineho to nedela a nepíše.na vagu to vipíše asi dvacet chyb od snimače teploty až po rozvody a když se vymažou hned naškočej jiný a moc.mě napadá jestly řidici jednotka.ani vaha vzduchu a pedál to neni

• 8 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem jaluska,

Octavia II 77kW TDi PD 2008. Po umytí motoru servošamponem a vodou motor naskočil, ujelo to cca 100m a konec. Točí to naprázdno, někdy má náznak. Žhavení blikalo, VAG psal chybu snímače otáček, po smazání chyb žhavení nebliká, chybová hláška se po neúspěšném startu už neobjevila ale nastartovat nejde. Prý je problém snímač najít, netuším kde je. Prosím poraďte.

• Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  18. Čaute borci, tak při zahřátém motoru, při vlnoběhu je slyšet v pozadí motoru takový nepravidelný zvuk. Nic necuká, jen ten zvuk. Rozvody měměné, najeto 155 000. Další problém je, že při zařazené čtyřce a otáčkách +-2100 motor nějak divně drnčí. když přidám nebo uberu, všecko je v cajku. Vím, že je řešení nejezdit na tyto otáčky, ale prostě mě to štve Dík.

• 1 odpověď
    • 4,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem OctavianusII,

Cawte, chcel by som sa opytat ci sa vobec da prerobit na octavii II manual na dsg a ako ano, tak co vsetko by trebalo, ake diely pomenit, ktore diely dokupit.... dakujem za odpovede.

• 5 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem honzerek,

Zdravím, chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti, když sešlápne spojkový pedál, tak mu úplně u spodu začně jemně vibrovat (cukat)? V minulosti se mi to stalo jen někdy výjimečně a hned to přestalo, včera mi to dělalo skoro celou cestu (50 km) je to docela nepříjemné, zvláště při provozu ve městě, kde se stále řadí. Díky za rady, honzerek

• 10 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem dusanito,

Zdravím, nedávno jsem koupil Oll 1,9TDI kombi, vyrobeno 2005, najeto 150 000km. Servisní knížka je vedená po dobu, kdy bylo auto servisováno ve Francii (do 95 000km). Potom bylo následně dovezeno do ČR, kde už servis neprobíhal v autorizovaném servisu, nýbrž "po domácku", ale údajně s kvalitním olejem. Problém nastal někde v motoru. Něco v autě pravidelně klepe jak na volnoběh, tak za jízdy při nízkých otáčkách. Při jízdě to slyšet nejde, ale když si člověk vyleze, hned pozná, že tam něco není v pořádku. Ve středu jsem s tím byl u kamaráda, aby si to poslechnul, a prý by to snad mohla být vačka... Další problém je v tom, že motor za chladna startuje hned (všechny svíčky p…

• 10 odpovědí
    • 17,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem mmmarian11,

Ahojte .

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Zdenekm89,

čau, mám OC II 77 kw. Když jedu, nebo spíš dojíždím tak mezi 2000 až 2500 otáčkami mi to tak divně hučí jak kdyby jste foukali do láhve. co to může být? poradtě? je to špatný turbo? Nebo to tak dělá většině octavii. jsem tady něco málo četl a žeprý to je normální.

• 1 odpověď
    • 8,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem zro,

Zdravím, obracím se s dotazem, jsem nucen vyněnit motor, typ BXE, rok výroby 2007. "Nový motor" musí být vyroben v rozmezí 2004-2009 nebo může být i novější, z faceliftu?

25. Zahájeno uživatelem lutr84,

Ahoj, potřeboval by jsem poradit. Nedávno jsme koupili do firmy jetou OII 1,9 tdi DSG 77kw 2008 se 150 tkm. Auto nechce jet rychleji jak 160 km/h, přijde mi to divné, protože máme stejná auta s totožnou motorizací jen s rozdílem, že jsou v manuálu. Všechny fungují daleko za touto rychlostí bez sebemenších problémů. U tohoto auta můžu stát na plynu jak dlouho chci, ale nic se neděje, z dlouhého kopce se malinko pohne za tuto hranici, ale žádný zázrak to není. Starty jsou v pořádku, převodovka řadí hladce, otáčky motoru také nijak nekolísají, zrychlení mi přijde také celkem v pořádku. Nevíte v čem by mohl být problém? Díky

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.