Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Dobry nevie niekto čo by to mohlo byt nema niekto skusenosti? O2 1.9tdi BLS turbo kontrolovane, Vaha vzduchu a Erg ventil vsetko ok. Auto nema Ťah podla palubaku spotreba normalna, z vyfuku modry dym bez zápachu oleja
-
- 0 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, potřebuji poradit. Včera při jízdě po městě mi auto několikrát zacukalo, rozsvítila se mi kontrolka ESP, blikala kontrolka žhavení a kontrolka tlaku oleje. Otáčkoměr byl na nule a rafička se nehýbala. Auto ale jelo. Čím to může být ? Děkuji za rady.
-
- 6 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim kluci, Chci se zeptat. Jeden den se mi rozletelo turbo a v ten okamzik mi zacalo klepat v motoru. Vypada to, ze nekde v horni casti. Turbo sem vymenil za funkcni, ale klepani zustalo s tim, ze mi rekl mechanik at jeden den jezdim a dalsi den prijedu na kontrolu. Auto behem jizdy ztracelo vykon, spatne reagovalo na plyn a v jednom kopci cca 90km/h na ctverku se rozsvitila kontrolka motoru a auto spadlo asi do nouzaku...auto netahne, pocukava, klepe pri pridani plynu. Co by to mohlo byt? Hydrostely, ventily, vacka? Diky
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdar borci rád bych vyměnil podtlakové hadice a pro jistotu se chci zeptat na průměr neví někdo jaký tam je
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohu poprosit o odbornou radu, o co se může jednat? Video: https://streamable.com/frnhq Ozývá se vždy při ,,dobrždění" auta pod 30km/h (DSG). Nepravidelně, např. 1 ze 3 jízd pořád. Děkuji!
-
- 0 odpovědí
- 740 zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu. Mám Octavii II 1,9Tdi 77kw(BKC), rok výroby 2006, najeto 250000km. Cca před 20000km mi začala zlobit spojka. V servise mi dali komplet novou vše se zdálo ok, jenže při delší trase nejčastěji po dálnici když zastavím na kafe nebo wc (cca10minut) Přijdu zpět k autu a při startování auto hrozně rachtá. Pak ujedu cca 50km po okrskách a startuje v pohodě. Jednou to udělá pak najednou chytne na škytnutí. V servisu mi to znova rozebrali vyměnili znova spojku setrvák(byl vymlácenej) a vše zas bylo chvilku v pohodě, ale ted jak přišly vedra a delší trasy tak to dělá znovu. Bylo mi řečeno že to mohl být vadný kus (vše vyměněno na záruku), nebo prasklá klika …
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám OII 1.9 TDI 77kw BXE 2007. Zvýšela se mně spotřeba na volnoběh podle palubního počítače z 0,5l/h (stabilně) na 0,7l/h (za studena) až k 0,9-1,1l/h (za tepla). Průměrná spotřeba je podle počítače asi o 0,2-0,3l vyšší než před výměnou (najel jsem zatím 300km od změny takže realnou jsem nepočítal). V servisu mně řekl že to bude čidlo teploty, ale po kontrole je prý čidlo v pořádku a nic jiného nezjitil. Měnil se tam v servisu motorový olej, olej do převodovky, vzduchový filtr, palivový filtr, pylový filtr. Nahuštěné pneu je pořád stejně (pravidelně měřím). Kupoval jsem ho s najetím 185k teď má 191k. Rovody jsem neměnil a nikdo s…
-
-
- 16 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den. Minulý týden jsem si pořídil Škodu Octavii combi 1.9 77kW, motor BXE. V týdnu při podřazení z 3. na 2. stupeň mi auto zacukalo a chcíplo . Rozsvítil se všechny kontrolky včetně ESP OFF. Myslel jsem ,že jsem omylem zařadil 4. stupeň. Zkusil jsem znovu nastartovat a všechno ok. Dnes stejný problém, jen jsem přeřazoval z 2. na 3. Akorát jsem už nedokázal nastartovat. Stratég točil, ale nechtělo to chytit.Zcouval jsem 10 m z kopce bez motoru a pak normálně nastartoval a dojel 25 km domů bez problémů. Mohl by mi tady někdo poradit co tomu je ? Děkuji.
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosil bych o kontrolou logu motoru 1.9 tdi pd 77kw .Auto vůbec netáhne jako by bylo v nouzovém režimu diagnostika píše nedosazen tlak. kontrola podtlak hadiček ok, regulace volna. myslím si že málo tlačí turbu vis.log ale nevím zda je to opravdu turbem. prosím o reakci
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, včera se mi na mé ovci II 1.9tdi 77kw roztrhl řemen příslušenství. Nepraskl napříč, ale pěkně se rozdělil podél tak že z 6 drážek zbyli jen 4 a navíc pak řemen spadl úplně z řemenic a protrhl mi hadici na klimu. To co mě trápí je příčina, abych Vám to přiblížil tak: 1 řemen měl najeto 8000 2 před 1000 km jsem ho kontroloval a nejevil žádné známky takového opotřebení 3 výrobce INA 4 řemen byl měněn spolu s napínací kladkou a volnoběžkou 5 na kladce, volnoběžce, kompresoru ani řemenici kliky nevidím nic co by to mohlo způsobit 6 alternátor se otáčí volně 7 klimakompresor jde také volně protočit rukou Jednou jsem s kamarádem řeši…
-
- 0 odpovědí
- 840 zobrazení
-
-
Zdravím, v oblasti pohonu alternátoru, klima kompresoru a servo čerpadla se ozývají divné zvuky. Mám podezření na volnobezku alternatoru, nebo napínací kladku řemenu. Chci Vas požádat o radu, jakým nejjednodušším způsobem sundat řemen? Předem díky za odpoved.
-
- 10 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, mám dva dotazy. První z nich je, jaký plnící tlak by měl být v turbu u motoru 1.9 TDI PD 77kw (BLS). Druhá věc je ta, že jsem dával novou spojku (SACHS) 20 tis. km. zpět. Teď se mi stalo, že začala klouzat (na pětku - plnej plyn odspoda), ale né tak, že by se urvala a šlo to do otáček, ale prostě prokluzuje lehce ->při přidání plynu se zvýší rychleji než rychlost , jestli mi rozumíte a potom to prostě kolísá (klouže). V autu je chip na 96kw a něco kolem 300Nm. Díky za odpovědi.
-
- 4 odpovědi
- 13,3tis zobrazení
-
-
Čaute všichni. Jdu si pro radu.... mám o2 1.9tdi 77kw BJB - chip Na oktavce mi odešlo turbo tak sem koupil jiné použité které jsem nechal vyměnit, po výměně ale auto před tim než zabere turbo parkrát cukne a pak až zabere a jednak zabere až v otáčkach v kterych už skoro přeřazuju (~2.5). Pár lidí i v tom sevise mi řekli že je to něco s tlakem turba slrz to že je to chiplé že se to prý musi u někoho kdo chipuje auta spravit udajně nahráním nějaké mapy. Měl s tímto někdo zkušenost nebo nejakou ověřenou radu co s tim? Diky
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Čau kluci,potřeboval bych poradit.Po výměně těsnění pod hlavou mi okolo 2200 ot.m divně drnčí motor až mi rezonuje něco v palubce jak se to přenáší.Dělá to jenom v tahu na každej převod.stupeň a nejvíc do kopce.Výmněnu nedělali ve škodě ale v norm.autoservisu.Když sem mu to přivez zpátky tak nic nenašel kontroloval ty plechy kolem výfuku a nic.
-
- 21 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém u OII, 2005, typ motoru BJB, 1.9 tdi pd, že jedu (nejčastěji při konstantní rychlosti, ale není pravidlem) mi přestane auto reagovat na sešlápnutý plynový pedál a začnou klesat otáčky a nohou ho můžu sešlápnout až na doraz a bez odezvy. Musím sundat nohu z pedálu a znovu ho stlačit, pak vše funguje. Občas to udělá i několikrát za sebou. Žádná kontrolka se nerozsvítí a okamžitá spotřeba při vypadnutí ukazuje 0,0. Na první rychlostní stupeň jsem při vypadnutí zkusil nechat nohu na plynu. Otáčky normálně klesnou k volnoběhu, kde se udrží a spotřeba se zvýší na skutečnou hodnotu v tu chvíli ale stejně pro normální jízdu musím znovu dát nohu z plynu a sešl…
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj,Asi pred ctvrtrokem jsem si vsimnul, ze pri pridani/ubrani plynu sebou radici paka cukne dopredu a dozadu (pouze na 4 u nizsich otacek). Pred dvema tydny se zacala paka klepat dopredu dozadu pri zarazenem 4. Stupni. Dela to pouze na 4 ku pri zrychlovani (ostatni kvalty ok, razeni je presne, nikdy se nestalo ze by kvalt vyskocil) a pouze do 2000 otacek. Nad 2000 i kdyz polozim ruku na radicku, necitim zadne vibrace ani pohyb...Nesetkal se s tim nekdo? Napadl me silent blok motoru, ale driv nez za mesic se do servisu s autem nedostanu..Diky za rady a nazory!
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj Oktávkáři, Oktávku vlastním přibližně rok, dostal jsem ji po mamce.. Je to 2007 1.9 TDI PD 77kw, aktuálně najeto 230 tisíc, původně kupované v kupováno u AAA Auto při nájezdu kolem 100 000.. Auto mi jezdí celou dobu slušně, musel jsem sice vyměnit DPF a EGR ventil ale v rámci možností s ní žádný velký problém nebyl. Včera jsem však natankoval na OMV a jel do práce. Už cestou do práce mi byl zvuk "vstřikování" při plném sešlápnutí plynu takový přerušovaný, jiný než vždycky. Nepřikládal jsem tomu takovou pozornost, čekal že se to zlepší a dnes, když jsem jel do práce znovu, tak bych řekl, že to již není zvuk vstřikování, ale nějakého unikajícíh…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Octavia 2 1.9 TDI 77 kW DSG. Mam taký problém že pri preraďovaní do vyšších stupňov počuť (ako keby od budíkov alebo z miest za nimi) bzučanie. Bzučanie sa zvykne ozývať aj po zaradení 6 stupňa a pri stálej rýchlosti. Zvuk sa prestane ozývať až po povolení alebo úplnom upustení plynového pedálu. Nestretli sa s niekto s takýmto problémom ?
-
- 0 odpovědí
- 757 zobrazení
-
-
Zdravím vás mám problém že zpětným vedením výfukových plynu trubka která spojuje výměník a svody už mi po druhé prohorela i když sem koupil originální máte někdo nakej nápad? Co by to mohlo být?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zacalo mi piskat auto, za jizdy pri akcereraci a pri podrazeni ale kdyz stojim a pomalu pridavam, tak nic ale jak na to slapnu ostreji, tak nekde kolem2,5~3tis otacek to piskne A jeste se mi zda, ze to neni slyset zepredu kdyz zvednu kapotu,alen z boku a uvnitr Remen kolem alternatoru a nic co pohani to nedela, sundali jsme remen a beze zmeny Mate nejakej napad?
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj mam O2FL 1.9 tdi 77kw BXE (chip). Aktualne najeto 180tis km. Pri 160tis km vymeneno nove original turbo Garrett. Stare jsem nechal v Turbocaru, kde mechanik rikal, je hodne zaolejovane,vule nejsou tak velike, muze byt problem i v motoru (pistni krouzky, propousti u ventilu) Neresil jsem to, asi chyba. Po namontovani noveho turba ujeto cca 5 tis km a nouzovy rezim. Mechanik zkontroloval vsechny souvisejici veci, hadice, blok magn. ventilu, cidlo tlaku,regulace turba jestli neni zatuhla..... vse ok..zbyva uz jen turbo. Sundal jsem vyfuk cast od turba a je tam dost speceneho oleje (viz priloha). Auto kdyz stoji dele na volnobeh(5min), tak pri rozjezdu trochu zakouri (mo…
-
- 8 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych s zeptat jestli náhodou někdo nevíte s čím by mohl být spojen problém se škubáním motoru. Projevuje se to asi takto: Auto nastartuji, 10 km žádný problém, auto táhne krásně a později většinou při mírné záteži začně motor jakoby vynechávat. Někdy to udělá 1x nebo 2x a postupem času začne cukat motor pořád. Když zastavím auto se otřásá a slyším nepravidelný chod motoru - jako kdyby běžel jen na 3 válce... Divné je ale to, že když k tomuto škubání dojde, zastavím, nastartuji znovu tak auto zase jede perfektně. Zatím jsem vyměnil palivák, EGR vyčištěno, spojka nová, dvouhmota taky. Ještě poznatek, občas…
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
ahoj priznivci octavie,mam problem potrebuju vypnout nebo stahnout na minimum egr ventyl pres vag,poradimi nekdo ma stim nekdo skusenos?jedna se o motor 1.9 tdi PD 77KW diky
-
- 15 odpovědí
- 29,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu, nejsem úplně odborník... Mám 1.9 TDi (77kW, BXE), 2006 rok, najeto origo necelých 300.000 km Když byl auto "v tahu", ozvala se z motoru rána (jako když něco bouchne, praskne), auto přestalo táhnout a začalo příšerně kouřit. Okamžitě se vypnul motor a odvezlo se do servisu. Tam auto nastartovali, mělo takový hrubý dunivý zvuk na volnoběh. Při rozjetí auto jede téměř jen na volnoběh, šíleně škube a trochu kouří. Žádná kontrolka nesvítí, olej snad téměř neubyl. Takže jejich diagnóza - turbo. Předtím prý zkontrolovali všechny hadice, intercooler, všechno prý OK. Dalo se nové turbo, ale nic se nezmě…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-