Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 T

1. Zahájeno uživatelem Sarstedt,

Zravím, mám dotaz jak nejlíp chladit turbo na O1RS, někde jsem četl že když dojezdím tak mám nechat ještě běžet motor na volno aby se turbo ochladilo, co je na tom pravdy a co se muže stát když to dělat nebudu a zda to jde dělat i jinak než čekat jak moula v nastartovaném autě .Dík za všechy rady a odpovědi...

• 16 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem deko,

Zdravim.Mam nalehavy dotaz.Pri prudke akceleraci se pri 3 tis. odfoukne samovolne BOV a ztratí se výkon.Pak zase nazkoci turbo a funguje to dale jiz normalne. Pri klasicke akceleraci to pracuje normálne. Dik moc za rychle odpovedi , zitra jedu na dovcu a musim to vyresit.

• 7 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Alegro,

Vím že je to stále diskutované téma, ale co si myslíte o tomto - docela se mi to zamlouvá: http://www.sportovniautodoplnky.cz/sportov...a3-98-03-1-8-t/ Díky za názory

• 8 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Lube,

Potřeboval bych poradit, co by to mohlo být. Když se rozjíždím ,přidávám malinko plyn, prostě v malých otáčkách tak se mi zdá že auto jako zrychlí ale pak jako utne a ve výfuku je taky jiný zvuk, ale jak malinko přidám tak je to v pohodě. A když se chci rozjíždět s většíma otáčkama tak je to v pohodě. Ale když ten plyn jenom lehtám ,tak to cukne jako kdyby přestávalo jít palivo. Prosím poradte někdo co by to mohlo být. Díky

• 13 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem kalino,

chcel by som sa spytat na rs octavii mam taky problem ze ked je na volnobehu aj ked je teply motor ma otacky 800 a skoro stale mi robi to ze ide v klude asi 3min a potom na 600 a spat na 800 co s tym moze byt

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem crossmenx,

Zdravím všechny, Prosím o radu - mám octávku 1.8T 20V r.v. 2002 a dosud jsem neměl žádný problém. Najeto mám 230.000. Poslední dobou mě trápí volnoběžné otáčky. Občas, zvláště při studeném startu, kolísají ( v rozmezí 900-1500 ot/min ) a dnes jsem toto zaznamenal i při teplém startu. Ve vyšších ot. problémy nejsou, motor táhne normálně. Někdy se mi podaří nastartovat na 3 válce. Po chcípnutí a opětovném nastartování pak běží normálně. Svíčky mají cca 30.000, diagnostika nic neukazuje. Poradí mi někdo? Děkuji za odpověď.

• 8 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Zdenek T.,

Prosím o rady k motoru 1.8T. Chci koupit vůz s tímto motorem. Má někdo zkušenosti se spotřebou a poruchovosí tohoto motoru.

• 11 odpovědí
    • 9,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem skritek,

Zdravim vsechny potreboval bych nutne vedet kompresni pomer motoru 1,8 T AGU. dekuji

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem concept,

Ahoj, mám tady problémek s Octou 1.8T hlásí mi jednu chybu: 17536... teda původně jich bylo víc... už jsme měnili Lambdu 1, podtlakovej ventil, prasklé hadice sání, odvzdušňovací palivovej ventil, ALE pořád mi zůstává tahle chybka Když se smaže chyba motor jede normálně, ale při zatížení na 5,5tis padne chybka a značně poleví výkonově a zdá se mi že má větší spotřebu. Prosím help

• 7 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem sltuning,

ZDRAVIM...NEVIEM,ALE VSIMOL SOM SI, ZE POSLEDNE CCA 4 DNI MI AUTO AKOSI VIAC ZERIE...PREDTIM SOM MIMO MESTO ROBIL PRI NORMALNEJ JAZDE V POHODE ZA 7-7,5 LITROV,TERAZ TAK 8,5 PRI ROVNAKOM STYLE JAZDY..INAC AUTO IDE NORMALNE,STARTUJE DOBRE,OBCAS SA MI PRI TEPLOTACH OKOLO 5 STUPNOU STALO,ZE V NIZKYCH OTACKACH ZACUKALO,ALE CO SOM TU O TOM PRECITAL,JE TO TYPICKE PRE TENTO MOTOR...TERAZ BEZI NORMALNE,VAG NEUKAZAL NIC...SKUSIL SOM ODPOJIT VAHU VZDUCHU,TAK AUTU KLESLI OTACKY...KED SOM JU DAL SPAT,ZDOCHLO..ZNOVA SOM NASTARTOVAL A BEZI NORMALNE..KDE MAM ZACAT S HLADANIM VADY?NIECO ASI V PORIADKU NEBUDE,ALE CO????DAKUJEM

• 7 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Vlasatec,

Ahoj, tak mi zase O1 začala škubat... Když jsem se ale rychle rozjel, jakoby to povolilo a na chvili škubání přestalo, po novym startu to samé.. Že by zasviněná škrtící klapka?

• Líbí se mi
    • 19 odpovědí
    • 7,8tis zobrazení
  12. neví někdo kde by se daly sehnat??? nikde na Octavku není, nemá nějaké auto podobné??

• 5 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem pechy48,

Zdarec kluci, mám problém. Mám Octavii 1,8 Turbo 20V a dneska když jsem jel z práce, tak se mi zdálo, že vynechal jeden válec. Rozsvítila se kontrolka "Kontrola elektroniky motoru". Co s tím můžu udělat, kromě toho, že to hodím do servisu? Díky moc za odpověď Pechy 48

• 5 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Anthony,

Mam motor AUM a chtel jsem vymenit svicky, koukal jsem do nejakejch knizek, ale popis, jak se ke svickam dostat byl pro motor AGU a mne prijde, ze u meho to vypada trosku jinak. Je to mozne, ze AGU a AUM se lisi v tech civkach? A jaky je spravny postup, diky.

• 2 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Foli,

Nazdarek, Potrebuju radu. Mam uz celkem dost deravou tu hadicku, ktera vede do vika ventilu. Je ve tvaru Y potom vede jeste nekam a nevim poradne kam. Ptam se proto, ze za ni chteji ve skodovce 1000 Kc, coz je celkem hodneeee. Vadi to kdyz ji necham deravou?? Nebo nevite kde ji sehnat levneji? diky

• 6 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem raob design airbrush,

dnes jsem jel z práce a z ničeho nic mi vylatěla teplota nad 90tku ale naštěstí nešla do červeného pole, samozřemě brzdy a hned odstavit, otevřu nádobku s vodou a pára no hrůza, tak ted je to v servisu , coto muže být?? termostat nebo vodní pumpa???

• 6 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem matysekchp,

Cau kluci...Mam ORS1 a rad bych do ni trochu zainvestoval....Tedy,do motoru.Chtel bych vymenit vacky,turbo,intercooler....Proste rad bych alespon 300 koniku...Nevite,kdo se tim zabejva,nebo nemate nejake odkazy na firmy ci nejake rady?Diky

• 14 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem 1.8T,

Svítí mi kontrolka motoru, naměřil jsem ohmetrem přerušené vyhřívání lambdy před katem. Pokud smažu chybu, kontrolka zhasne na tři starty, pak se zase rozvítí. Auto se chová normálně. Nevíte někdo jestli regulace lambdasondou funguje i když je vyhřívání je přerušeno a svítí kontrolka? Jestli tou kontrolkou ŘJ jenom signalizuje pomalý náběh teploty lambdy, popř špatnou regulaci po dobu vyhřívání a když začne být lambda vyhřátá dostatečně tak regulace funguje normálně? V plastové krabičce na spodku vozu kde jsou konektory je součástí konektoru k této lambde ještě nějaký odpor - teplotní čidlo? nevíte co to je? Měřil jste někdo odpor těch vyhřívání? Druhá labda mi vykazuje…

• 1 odpověď
    • 2,9tis zobrazení
  19. Zdravim vsetkych, mam Octaviu 1,8 20V 110kW. Kupil som ju ako jazdnu, asi po mesiaci uzivania som zacal mat problemy s trhanim pocas jazdy, proste akoby obcas vynechal niektory valec. Nasledne som mal na plane vymenu rozvodov (asi pri 105 000, radsej som ich menil kedze som si nebol isty ako sa o to auto staral predchadzajuci majitel), filtrov, sviecok, ... . Takze v servise mi tieto veci kompletne vymenili a tieto problemy prestali (neviem ci to bola nahoda alebo nie). Teraz je to auto asi 4 mesiace po tejto vymene rozvodov a opat som zacal mat tieto problemy, proste z nicoho nic sa mi stane ze motor strati vykon, ma divny zvuk (akoby siel na tri valce) a ledva som s…

20. Zahájeno uživatelem Imik,

Mám doma karosérie a říkám si že tohle auto si zaslouží silnějšá kalibr neví někdo o něčem do ceny 40000kč či jak správně upravit 1.8T? Uvítám každý názor

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Martyp,

Zdar mechanici... Resime s kamaradem zahadu na jeho vozitku.. Je to 1,8T RS AUQ r.v. 2002 najeto 82 000,se serviskou,nebourano atd..Top stav jinak.. Jen jde o to,ze na volnobeh,jak za studena,tak za tepla strasne dýmí z výfuku..Bilej dym...Nesmrdi po oleji,voda nemizi,olej nemizi,vsechny kapaliny jsou v pohode a pred 5tk menene (kompletni servis)...Zahada je v tom,ze huli jen na vonobeh,pri jizde od 0km/h az po 240km/h nic..Jedine,kdy si odfoukne je pri rozjezdu na jednicku a pak to prestane.Zastavi se po jizde a zase huli..Ale ne vzdy..Stane se,ze se zastavi,necha se 4-5 min bezet a nic... Jedine,co svitilo byla kontrolka chlazeni,ale diagnoza ukazala spatnej ventil…

• 4 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem michalkot,

Ahoj všem Chci si koupit Octavii 1.8T 20V 110kW. Sháním něco do 240 000,- takže r.v.2002/2003. Hodně lidí mě odrazovalo, že u ojetin jsou pryč turba a že to má šílenou spotřebu. Já si myslím že i se svižnou jízdou se do 10 litrů vejdu. Mohli by jste mi o tomto motoru něco říct. Je náročný na údržbu, nebo nějak zvlášť poruchový? Máte nějakou radu na co si při koupi dát pozor?

23. Zahájeno uživatelem phlag,

Ahoj vsem, je riskantni precipovat tak stary motor? (rv 99) k tomu se mi jeste zamlouva uprava prevodovky na 6-kvalt... (trosku zkrati 5-ku a pridaji 6-ku) jake by mohly nastat problemy? mate nekdo nejake zkusenosti? pozitivni a samo i negativni... vse samozrejme prenecham "odbornikum"

• 16 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Anthony,

Chlapi, mozna je to priblbly dotaz, ale zajima me, jestli existuje neco jako min. otacky motoru za jizdy, pod ktere neni dobry jit. Mam Octu viz podpis, a ten motor po vsi pri 50 km/h utahne jakoukoliv rychlost (ta ves byl priklad). Tak by me zajimalo, jestli je lepsi pro motor jet za 3 nebo za 4 nebo snad za 5 napr. pri te padesatce. Na spotrebu to zas tak velky vliv nema, jde mi o to, zda nejsou nejake otacky, pod ktere neni dobry jit, aby treba motor dobre mazal, turbo se mazalo a tak. Kolik motor pri ktere rychlosti toci, je treba tady http://www.skodaoctavia.cz/Fotkyvelke/18tkomfort.gif (to cerne). Dik.

• 18 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Petyas,

Jak jsem si tak procital tohle forum, je tady spousta profesionalu. Diky Vasim nazorum jsem toho dost pochopil, ale bohuzel nejsem automechanik a tak je pro mne spousta veci dost problem pochopit. Tak mne snad neukamnujete za mozna pro Vas trapny dotaz. Auto mi cuka pri seslapnuti plynu na podlahu. Nezrychluje plynule ale spise poskakuje pri zrychlovani. Taky mam problem se starty za studena, kdy auto se po nekolika metrech zastavi a zacne se dusit na asi deset vterin a pak je zase klid. A posledni problem, ktery je s tim asi spojeny, je ze se mi obcas stane, ze se auto pri jizde kolem 100 km/h na par vterin zastavi, jako bych pustil nohu z plynu. Pak zase naskoci a jed…

• 6 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.