Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Ahoj, mam problem s touto Octavií, koupil jsem ji cca před měsícem a po asi 100km se mi rozsvítila kontrolka motoru - Diagnostika ukázala chybu sekundárního vzduchu VAG - 16795, po prohlídce a diagnostice snad uplně všeho jsem došel k chybě - V hlavě válců není otvor pro vhánění vzduchu za výfukové ventily. Tedy někdo měnil motor nebo hlavu, protože podtlakový ventil je okouřený od spalin, ale z teto hlavy to nebude , na hlavě ale jsou všechny závity pro ventil, tak by mne zajímalo, jestli v ní nejsou kanály pro vhánění připraveny a pouze zaslepeny nějakou třeba 5mm stěnou?? Nemáte prosím nějakou zkušenost? nebo technický výkres hlavy? Nebo na koho se obrátit? děkuji
-
-
- 12 odpovědí
- 26,6tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den nemá z Vás niekto odstránené ventily N249 a N112 a egr a veci ktoré sa okolo toho odstranuju ? Potreboval by som nejaký návod čo presne odstrániť a ako to potom po novom pozapájať. Hlavne podtlaky ako pozapájať a čo zablendovať. Viem že na konektory musím dať odpor alebo cez riadiacu jednotku tie veci odstaviť. Ide o motor 1.8T 132kw AUQ Za odpoved prípadnu pomoc alebo nejaký foto návod Vám Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Podotýkám se stejným problémem na svém RS. Od 7 vteřiny na videu. Začalo to z ničeho nic. Musí se tlakovat vedení aby to začalo takto pískat. Tzn. Plný plyn. V motorovém prostoru nic slyšet není. motor musí být v tahu. Hadici od sání jsem měl demontovanou na této straně turba jsou lopatky v pořádku a vůle na pocit ruky je zcela neznatelná. Turbo tlačí jak má. Tento jev řeším už delší dobu ale nikde jsem se nedopátral vyřešení příčiny. Vedení od turba přes intercooler jsem měl také demontované a hadice jsou jen lehce mastné od oleje. Měl jsem ve vedení špatný těsnící kroužek a když jsem ucpal vedení od turba k sání a natlakoval vedení tak mi to …
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, včera jsem se vrhnul na opravu startéru, respektive jeho promazání, jelikož mi po nastartování auta udělal asi na 2 vteřiny ,,vrrrrrrrrrrrrrrrr". Jezdil jsem tak 3 roky a řekl jsem si, že to promažu. Startér jsem bez větších problémů sundal, rozebral, ale ejhle, ten propoj drátěný propoj mezi oběmi částmi startéru (je to asi 1 cm jakéhosi zvláštního drátku, je to u 12V konektoru) se mi ,,ulomil". Nicméně ty tři kolečka jsem promazal, startér složil (sundával jsem jen ten kryt a plast, pod kterým jsou ta ozubená kolečka), a oba kusy toho ,,drátku", který se mi ulomil, tak jsem je do sebe zamotal aby to nějak drželo (drátek byl už ale hooodně měkký a…
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
PO OTEVŘENÍ KAPOTY JSEM TENTO PLAST NAŠEL NA PLAST.KRYTU MOTORU.NEVÍTE ODKUD TO VYPADLO?
-
-
- 3 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
zdravim chtěl bych se zeptat, stalo se my to ze jsem to trochu opepřil z kruhace a co se stalo za mnou kouř jak blazen a jako by proklouzla spojka nevystřelilo to z místa asi jsem dele stal na spojce ale to hlavni ze smrad ze spojky jsem cejtil ještě po 30km při zaparkovaní stalo se vam to nekomu může byt spojka v haji ? jinak se me nezda ze by to při jizde proklouzavalo ma to pekny tah otáčky jdou stejne z rychlosti spis me jde o to jestli se nemohlo něco pokazit, díky
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj Ma niekto skusenost s tym ze mu vytekal olej medzi spojom ? jedna sa o tu skrinku na com je naskrutkovany olejovy filter. Tecie to medzi drziakom a motorom. mam octavia 1998 1,8 20VT. AGU motor Staci pretesnit tu skrinku ako sa opiera k motoru? Dakujem za kazdu radu a postreh.
-
- 11 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, oct. 1,8T LPG , 4x4 ARX r.v.2002, naj.248tis.km. bez chipu . Pri jazde napríklad na štvrť plynu z nicoho nic auto stratí ťah (ako keby som pustil plynovy pedal,zatvorilo klapku) budík turba ukaže podtlak, stlačím plynový pedál na podlahu motor nereaguje musím plyn úplne pustiť a znovu šlapnúť a motor sa zobere znova do otáčok a z ničoho nič ho zase sekne . Motor nezhasína, myslel som či nebude chyba v elektrickom plynovom pedály ale toto iste robí aj na tempomat kedy motor plynovým pedálom neovládam. Auto sa tak správa aj na LPG aj na benzín. Veškeré podtlakové hadice som vymenil, nakoľko mám problém aj so studenými štartmi ale táto výmena nepomohla. ... Str…
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Chci na 1,8T nainstalovat klapku výfuku. Cílem snažení je to, abych mohl vybírat mezi sériovým a sport zvukem. Na dálkový přepnutí vybírat okruh výfuku mezi laděným a sérii. Vyřadit poslední tlumič a nebo všechny tlumiče. Mrkněte na tohle video https://www.youtube.com/watch?v=O1Krs9-Lwko Použiju tuhle klapku, ale kam s ní? https://tatechnix.cz/72941-elektricka-vyfukova-klapka-76mm-bypas-4251016715938.html Dát ji před tlumič výfuku a nebo rovnou za svody? Kde ideálně vzít šťávu? Má jí tenhle za svodama? https://www.youtube.com/watch?v=RA6T5svJ1rU Tady je pak s přepnutou klapkou: https://www.youtube.com/watch?v=UKDBD…
-
- 1 odpověď
- 5,6tis zobrazení
-
-
zdravím mel bych dotaz ohledne zvlastniho zvuku ktery trva cca minutu postudenym startu je to jak kdyby se zapnul vysavac a jen když je chladnejc když mám auto venku tak to vetsinou neudela, zajimave je ze jenom v zavrene garazi, do ted jsem mel vzdy jen TDI. neznám tento motor moc. díky za odpoved, 1.8T AUM 110kw
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, sry ze zakladam nove vlakno ale precital som vsetko a nasledne otestoval / vymenil a problem stale pretrvava tak potrebujem radu. Auto mi zacalo trhat pri studenom motore a to nasledovne: Prvych par sekund ide v poriadku, vonobeh ok aj pridavanie. Po cca 30 sekundach auto zacne triast ci uz ked stojim na volnobehu alebo idem rozbiehavanie alebo plynula jazda, po cca minuta sa vsetko ukludni a auto ide bez problemov. Najviac autom trha ked je v zabere do kopca, dokonca sem tam sa stane ze ma skoro zastavi a nemozem sa pohnut... Posledne dni ako je vonku horuco sem tam sa male sklbnutie prejavi aj pocas beznej jazdy ci uz plynulej ale agresivnej…
-
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, oktávka 1.8T 20V s motorem AUM mi vyhazuje tyto chyby, nemohla by s tím mít něco společného váha vzduchu? Každopádně po studeném startu, po dobu sytiče je skoro nemožné jet, motor začne chcípat a jakoby běžel na tři válce, po chvilce se to ustálí a vše je v pohodě. Jinak pokles výkonu není nijak extrémní, těžko posoudit. Když už, tak je pokles velmi malý. Kontrolka motoru se po smazání chyb rozsvítí znovu po cca 50km. Prosím o radu. Děkuju 4 Nalezeny chyby: 17608 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada P1200 - 35-00 - - 17705 - Spojeni turbodmychadlo-skrtici klapka Pokles tlaku P1297 - 35-00 - - …
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
ahojte mam octaviu 1,8t 110kw a chcel bi som vediet ake piesti su tam nevie mi dakto povedat kovane hlinik ...
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vas, ospravedlnujem za zakladanie novej temy a aj za to, ze co sa tyka aut som totalny analfabet, ale topic, co som tu nasiel a najviac sa priblizoval k mojmu "problemu", ostal nevyrieseny http://forum.skodahome.cz/topic/36796-18t-n75-turbo/ Neviem, ci to suvisi, ale radsej uvediem celu chronologiu: Auto sa nezohrievalo, resp padala teplota-vymenene cidlo+termostat->OK. Par tyzdnov dozadu pri prudkom zosliapnuti plynu sa na rychlostiach z 3->4 a 4->5 zacalo objavovat take neprijemne vibrovanie, akoby v plynovom pedali a auto sa vobec nebralo -spomalit-podradit-a pomaly zlahka pridavat. Celkovo som mal pocit, ze auto nejak zlenivelo a po zohr…
-
- 7 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Je tento zvuk normální ?přijde mě ze tam něco klepe ale jen když je to studené když odněkud prijedu tak zvuk je o 80% lepší jestli to můžou být hydrostely řetízek a prednastavovac váčky je měněny auto má skoro 220000 km auto jede normálně a v autě se zavrenou kapotou není taky nic slyšet 70B085CB-480B-403C-AEAA-362AA68645C5.MOV
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,chtěl bych se zeptat uživatelů co mají Octavii 1.8 Turbo,jestli se dá termostat vyměnit v pohodě z motorového prostoru,nebo musím někam na rampu.Další věc je jestli musím nejdřív vypustit vodu.Termostat už mám.Nějaký německý za 3 stovky.Mám dneska noční a rád bych si vyměnil termostat v práci.Tudíž pokud něco rozeberu,tak to taky musím dát bezpodmínečně opět dohromady . Děkuji
-
-
- 24 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
-
-
Zdravím,potřeboval bych poradit..mam nacipovanou jednotku a z ničeho nic mi turbo,místo 1.2b ukazuje 0.7b začalo to trošku dýmit a smrdí to benzínem a spotřebu ukazuje 17-18l.Vag ukazuje same chybí kolem skrtici klapky..tu mám cca.. 4 měsíce starou(origo) důkladně jsem ji vyčistil a stále nic.Nenapada někoho něco?Děkuju za každou radu.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím.Potreboval bych poradit,mám octavii 1.8t AGU..chip,větší vstřiky a turbo.Celou dobu mi turbo tlačilo 1.2b a cca před měsícem to spadlo na 0.8b auto jezdilo.Ale předevčírem z ničeho nic chciplo a uz ho nenastartuju..toci,chytne ale hned zase chcípne.. když odpojím váhu vzduchu tak to chytne a drží..ale natáhne turbo.Jeste jsem si všiml,že hadice od intercooleru do skrtici klapky se smrskava..vaha vzduchu a skrtici klapka nová,originál a Vag nepíše nic..dekuji za rady.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Nazdar. Potreboval by so trochu poradiť. Plánujem si namontovať prídavné budíky do O1 1.8T RS a to konkrétne od firmy Depo Racing - mechanický budík tlaku turba, budík teploty a tlaku oleja. Potreboval by som nejaké rady ako to presne zapojiť alebo nejaké návody, kto už takéto niečo robil..... Pri budíky tlaku turba, ktorý je mechanický kam presne sa zapája tá priesvitná hadica, ku ktorému je priložené aj to T-čko?Ktorú hadicu treba prestrihnúť? Ďakujem za odpoveď
-
- 8 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Hezký den, odborníci, zjistil jsem, že mi netěsní hadička vedoucí od/do expanzní vyrovnávací nádobky. Je to zřejmě vadné v tom vyznačeném segmentu, takový rozdvojený Ypsilon. Bohužel nikde se mi nedaří dohledat co to je za hadičku, nevěděl by prosím někdo z vás její přesnější označení? Případně rovnou hoďte odkaz kde se to dá koupit. Všem předem díky za jakékoli tipy a ať vám to jezdí!
-
- 1 odpověď
- 913 zobrazení
-
-
Zdravím Chalani, čo myslíte, koľko tieto motory znesú? Práve jednu obzerám a má 230t km a dovoz Švajčiarsko (ročník 2003). Je sa čoho báť okrem cievok a pod.?
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahojte. Rozpadol sa mi plast ktorý tvorí hlavu mierky oleja. Predpokladám, že je to NUTNÉ vymeniť, pretože potom nieje zaručená tesnosť skrine kľukovky a malo by to blbnúť na voľnobeh či ako... ???
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, Omlouvam se pokud je tu na to specializovany thread ale chci se jen zeptat ze by oprava tohoto dilu stala 10 000Kc. Mechanik mi pichl aut na diagnostiku a rekl ze je potreba vymenit nastavovac vackovych hridelu a ze je to narocna oprava ktera vyjde cca na tech 10 000. Je to nesmysl?
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Mam taky problem a stale neviem prist nato čim to može byt. Ked idem z lahka tak sa auto zobere v malych otačkach ale ako nahle dam plyn na podlahu tak začne to sekat-trhat ako keby to nešlo. od takych 3000 otačiek. Ono to auto by sa zobralo ale ako keby niečo tomu brani alebo je tam niečo zle. Už som menil všetky filtre , menena vaha vzduchu , menene sviečky , jeden mi povedal ze to je zapalovacimi cievkami ze aj jemu to trhalo že to treba vymenit ze to bude tym. Som to vymenil a nič to iste. Hadičky som kontroloval turbu nič neni. Ešte skusim diagnostiku origilnal do skodovky ,čo som bol predtym u jedneho tam neukazalo nic vsetko v poriadku. KTo mal s tym problem alebo…
-
-
- 28 odpovědí
- 30,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, uz nekolik let mam lehce poteceny motor,ale dnes se to zhorsilo,navic uz kaluz oleje na ceste je vetsi.. Co s tim, muze to byt tesneni jak se meni svicky nedavno me mechanik rikal,ze jak me chtel je menit se tam dostava olej.. Je i neco videt na tomto videu, co jsem nasel na youtube.. dik at me nentahne,vsak je znate..
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-