Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI

1. Zahájeno uživatelem Stifko,

Dnes jsem rozpůlil turbo a lkoukám,že lopatky jsou lehce vydřené do podložky pod nimi,nemělo by to mít žádný vliv na funkci že?Všechno jsem vyčistil a zítra to nahodím zpět.Turbo je bez vůle,EGR jak nový,IC taktéž.Snad už to nebude padat do nouzáku a pojede to ještě lépe než doposud.

• 3 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  2. Ahoj, dnes mi odišla Octavia, počas jazdy mi otáčky motora vyleteli na maximum teda podľa otáčkomera, ale podľa zvuku motora to bolo ešte aj viac asi ako dokázal namerať otáčkomer... a motor vrčal aj keď som vypol kľúčik. Po chvíli auto prestalo vrčať a odvtedy už nenaštartovalo - odťah. Neviete mi poradiť v čom môže byť problém? Ďakujem !

• 16 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Lubos740,

Zdravim mam problem s octavku ostalo doslovne leniva od 1200 otacok sa je dakedy nechce napr na 4 idem 60 pridam plyn a ledva sa to vysvihne po 2000 potom uz je to lepsie ale stale to neni to co to byvalo. V aute mam namontovany aj pridavny budik na tirbo ktory je napojeny pri N75 ten budik vzdy fungoval ale teraz je na nule turbe ukazuje cez vak na volnobehu cca pri 3000 otackach len 1,2baru vsetko sa deje odvtedy ako som auto 2 ci 3 krat prehnal cca na 5000 otacok vie mi niekto poradit ja podozrievam regulacny ventil na turbe a mimochodom turbo je ledva pocut??? prosim o rady vopred Dakujem Pripajam obr budik ked bolo auto na volnobehu ukazovak -5 a ako som pridaval s…

• 5 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  4. Host vladoc
    Zahájeno uživatelem Host vladoc,

Chcel by som sa spytat ci vam tdi po tyzdni statia v garazi tiez nenaskoci na prve pretocenie. Startuje bez zhavenia, ale ked dlhsie stoji tak musi viackrat pretocit kym naskoci. Neviem ci je to normalne, alebo pada nafta, alebo co ...

• 42 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem romanbee,

zdravim. pri novom olejovom filtri pre TDI su 2 tesnenia,jedno male jedno velke. neviem presne kde idu. poradite/ dik.

• 3 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem brejd,

Zdravim, potřeboval by jsem poradit. Po vypnutí motoru jde někde od motoru zvuk jakoby se zavírala nějaká klapka a je přidřená, nebo zanesená. U mé první oktávky bylo slyšet jen doraz ale u téhle to trvá cca. 30sec a nevím čím to je. Jedná se o octavii 1.9 TDI 81Kw r.v. 2004. Poradíte někdo co to může být?

• 11 odpovědí
    • 13,2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem duri26,

zdravim mam taky dlhodoby problem...auto mi nechce tahat tak ako ma.teda raz taha ako besne a niekedy netaha tak ako ma...turbo ciste,ventil N 75 novy,hadicky nove,vaha vzduchu nova teda rocna,snimac tlaku v interkuleri novy proste vsetko pomenene...niekedy nechce ist za cňjazdy tak do otacok ako ma neviem co s tym uz moze byt...ci to nemoze byt v tom,ze tam mam pocitac z golfa 66 kw a prepaleny je na 81 kw ci tam niekde nemohla nastat chyba...dik

• 4 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Grym,

Zdarec, vím že to tady moc nepatří, ale na foru VW chcípnul pes, a tady se mě líbí víc a řekl bych že je tady daleko víc odbornějších lidí Potřebuju poradit, co může být špatně když je volnohěh u zahrátého auta na hodnotě 930ot.min Je to prostě znát, že ten motor točí o cosik víc, a chtěl bych to ubrat tak kolem těch 800ot.min. Takže jestli máte někdo nápad jak to vyřešit, budu moc rád.

• 1 odpověď
    • 3,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Lubos740,

Zdravim mam taky problem niekade spodom mi iunika olej tak som lezal pod autom a vypada to na vynennik je cely slizky od oleja a aj hadice na nom su dost masne no ale neviem kadial presne to unika a robi ti zvacsa ked nastartujem.Ta suciastka sa nachadza pod olejovym filtrom tak som usudzil ze je to vymennik. Mate niekdo s tym skusenost?Octavia I 1,9TDI 81KW najazdene 295 000

• 9 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem SEARCHER,

Ahoj všichni, poradil by mi někdo kde se stala chyba ? .... začalo mi v motoru tak bzučet, stejně jako při jízdě na zpátečku , avšak když jedu normálně popředu. Mám takový dojem, že to začalo dělat po těch mínus dvaceti co bylo venku ... Pravděpodobně to dělalo už před tím, čehož jsem si ale nevšiml, zjevně vzrůstající porucha, ale každopádně po těch mrazech to bzučí docela dost ... Nejvíce to dělá ..a to i při volnoběhu zhruba tak kolem 2 - 3 OT ... zní to fakt jako zpátečka ... Inu koupil jsem vozidlo z druhé ruky, je možné že rozvody ? Nebo olej? Bylo prý vše měněno... Je to celkem známý člověk, tak jsem mu věřil, bez servisky Nevim jestli bz…

• Pozitivní
    • 33 odpovědí
    • 10,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem triggr,

Zdravím, potřeboval bych poradit... Při přidání plynu mi vypadne cca po 7 vteřinách výkon nebo výkon velice houpá.. při výpadku plyn musím pustit pedál a znovu přidat, poté je vše zas ok... Předem děkuji za rady...

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Balrog,

Měl jsem nedávno napíchnutý vag na auto a nahlásilo mi to tuhle chybu Obtokový ventil turbodmychadla (N249)-mechanická závada a mám ještě chybu řada 1:přizpůsobení směsi (multi.) Systém příliš bohatý,ale tu mám už dlouho a nějak jí neřeším,potřeboval bych vyřešit tu první.Nevíte jak se přesně jmenuje?nemůžu ho nikde v dílech najít.Kde ho najdu?kolik stojí a je těžká výměna nebo vyčištění?díky

• 14 odpovědí
    • 15,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem bartasek,

Ahoj, mám takový problém. Nedávno jsem si při jízdě všiml, že když pouštím plyn, tak mezi 1900-1600 jde z motoru divný kovový zvuk, jako když něco dojíždí. Dělalo to při zahřátém motoru. Pokud pustím plyn rychle, tak to dělá, pokud pomalu tak je to v pořádku. Jdu tady na fórum a hledám a zřějmě jde o volnoběžku. Domluvím si servis, že mi to opraví. Dojedu tam, z motoru nic nejde, tak že mám přijít, až to bude dělat pořád. Vcelku logické. Jedu potom nazpátek do brna a znovu to začalo dělat. Shodou okolností jsem potkal známého automechanika (když to dělalo). Koukl na to (poslechl si to) a jasná volnoběžka. Potom jsem jel do zlína, cestou tam i zpět jsem to neslyšel, ale v …

• 5 odpovědí
    • 9,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem mesitaa,

Zdravím, měl bych dotaz, myslíte, že je tohle normální start octávky 1.9tdi (1999,66kw) v -21°C? Nebo by to mělo startovat lépe? :-) Auto stálo celou noc venku a teplo zrovna nebylo. Předchozí starty v minus 10 byly naprosto bez problémů, při -17°C taky jakš takš, akorát dneska v minus 20 už to bylo horší... Baterka je vloni nová, nafta by taky měla být ok... Zde je Díky za názory a případný rady! F.

• 19 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem patrickoctavia,

Zdravím mmám Octavii rv.2003 1.9TDi 66kw s chipem, delší dobu mi zlobí převodovka 1stupeň, ale stále normálně funguje, ale nyní mi při přidání plynu začne něco hučet jako bych jel se zatačenou ruční brzdou (jakoby dřely brzdy) ale při volno běhu nebo když sundam nohu z plynu takto nic nedělá.... dělá to při různých otačkách když přidám plyn.... nemohla by to být ta převodovka třeba? poraďte prosím... díky za názory

• 0 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem cimo24,

zdravim nic podobne som na fore nenasiel,iba same benziny sa tu riesili. dufam ze sa tu najde niekto kto mal podobny problem a dokazal ho vyriestit lebo uz si neviem dat radu. mam 1,9TDI PD 74kw ATD 4x4 2002. pri teplote motora pod 90 stupnov mam vzdy problem s otackami, skacu od 900 do 1000, akonahle sa teplota dostane na 90 tak problem prestane. problem vznikol zhruba v odobi ked sa my stalo ze my dosla nafta a par krat som natocil motor "na sucho".motor nezdochyna, pri normalnej teplote ide ako ma, len sa my zda ze my klesla maximalna rychlost, uz sa nedostanem nad cca 170km/h, nejazdim tak,len som skusal ci sa stalo nieco aj s vykonom motora. VAG je uplne v poriadk…

• 5 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Lindros 4x4,

Ahoj. Mám octavii I 1.9 TDI 4x4 (74kW) rok vyr. 2002. Sákne mi olej okolo EGR ventilu, tak bych se chtěl zeptat jesti s tím nemá někdo zkušenosti ?? Jestli je potřeba vyměnit celý ventil nebo jine řešení ? Díky za rady ...

• 3 odpovědi
    • 6,3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem chio11,

skoda octavia 1.9tdi.potreboval by som radu ci sa s tym uz niekto stretol.po vypnuti motora sa mi ale po dvoch sekundach ozve take divne jemne buchnutie akoby vypustenia tlaku.robi mi to po kazdom vypnuti aj ked necham auto dlhsie na volnobehu.nema niekto s tym skusenost?

• 6 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem trumen,

Zdravim , potrebuju vymenit na oktavce 1.9 tdi 81Kw přepínací ventil klapky saciho potrubi , nevite nekdo kde je ten ventil presne ulozenej ?

• 5 odpovědí
    • 8,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Lenny93,

zdravím vás tu. Mám problém se svým AKL který škube, blbě startuje a je to prostě mrtvý. Bylo mi doporučeno odpojit lambdu a nebo váhu a pokud se to zlepší je to vadný .... po odpojení váhy vzduchu sem se skoro ani nerozjel ale po odpojení lambdy motor přestal skoro cukat a řekl bych, že i o něco líp jede ale nelze to vytočit nad 5200ot. .... můj dotaz teda je, jestli můžu s jistotou říct, že je lambda vadná a koupit novou.

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem RomanLesna,

Auto mi špatně jede (netáhne),tak jsem nechal udělat diagnostiku u jednoho mechanika a VAG mu napsal mechanickou závadu: odpojovací ventil paliva N 109. A na to mi řekl,že je potřeba vytáhnout vstřikovací čerpadlo a nechat ho zpravit.Je to tak nebo se to dá nějak obejít?Je to typ AGR. Dík za radu

• 7 odpovědí
    • 16,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem maca TDI,

Chlapi,potřebuji poradit,možná už to tu bylo,ale nemohu to najít.Při vysokých mrazech dlouho trvá než naskočí mototr,mám 2001 tdi 81kw,145000km.žhavící svíčky jsou nové,aku taky.Jde jen o první start,pak už chytá jak víno.Co se dá dělat se vstřikama,co s čerpadlem?děkuji za radu.

• 41 odpovědí
    • 22,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem PEDRO_007,

Zdravím, mám menší problém. Poslední dobou sleduji na své Octe 1.9 TDi...r.v. 99...66kW, že mi při dojezdu vibruje motor. Teda většinou to sleduju na volnoběh...jakmile prošlápnu spojku nebo plyn...přestane to a vše ok. Někde sem četl, že by to mohlo být nějakým čidlem na spojkovém pedálu. Začala mi též třepat v určitých otáčkách šaltrpáka...ale to bude pravděpodobně už vytřepaná kulisa řazení...přece jenom to má už 165.000km městského provozu... Tak díky za nějaký ten typ...

• 11 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem karel556,

Prosim o radu pri jizde se mi rosvitila kontrolka žhaveni a normalne se vypnul motr. Při dalsim nastartovanim se už kontrolka žhaveni nerosvitila a auto nešlo 5minut nastartovat. Po 5minutach opět nastartovalo a jelo normalně 20km (10minut) pak to udelalo znovu nevite nekdo co stim

• 6 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem tomasso2,

Ahoj, Vcera kdyz jsem prisel vcera aj autu po cca 8hod nastartoval jsem a ozyvalo se bouchani z motoru z prave strany pred spolujezdcem. Auto vubec netahlo, zadna kontrolka nesvitila. Bylo to takovy tupy bouchani spis z plastu nikoliv kov o kov. Asi od ct auto pri neutralu kdyz stalo melo neobvykly zvuk jakoby ozvenu. Mohli byjste poradit odhadnout v cem by mohl byt problem. Je to rv. 2003 najeto cca 180000, oct combi 66kw tdi. Diky za rady a typy.

• 11 odpovědí
    • 5,1tis zobrazení
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.