Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Potřebuju poradit jaký typ žhavících svíček bosch na octavii 1.9tdi 81kw, ¨co říkáte na Duraterm?
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Dobry den,uz ma dozral moj motor a tak prosim o radu.Pred jednym rokom my menil mechanik motor s turbom tym ASV aj s turbom.Hned po vymene sa mi to nezdalo ze auto taha az nad 2000 niekedy 3000 otaciek.Ale bral som to ako ze to tak ma byt,az dovtedy pokial mi kamos nepoziacal svoju octaviu tohto typu a ta ide ako besna.takze som vycistil om EGR ventil,turbo som vycistil,komplet vsetky hadice od intercoolera az po turbo,cele sanie,skusal som aj vahu vzduchu vymenit ale nic,dalej som skusal vymenit z kamosovej oct. aj ten ventil N75 a stale to iste,bol som aj na diagnostike a tam mu vypisalo ze je vadna vaha vzduchu, a nieco typu skrat na kostru,nevedel mi povedat co to je.…
-
- 5 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
zdravim mam octavku 1,9tdi 66kw 2002mam problem pri teplem pocasi tak kolem 15C me pri startu vyskoci otacky z 900ot na 1100ot pak to pochvili spadne na 900ot nekdy to udela aj samo od sebe kdyz nekde stojim na krizovatce.nevite nekdo cim by to mohlo byt tady sem to nak nikde nenasel,jo a nedavno sem omylem rozbil takovou tu banku co kni vede ta hadicka od podlatku je pripevnena na buku mutoru a je cerna an nevim naco to tam je ja jen zaslepil tu hadicku mohlo by to byt aj tym???? fakt predem diky
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat na servis u vyse uvedeneho typu motoru, minuly rok v dubnu jsem mel servis pri nemz byl menen olej, filtry, rozvody apod. Vloni jsem tam daval Long Live a ted to chce znovu servis, uz mi blika asi mesic na palubce napis service, opravdu je zapotrebi kazdej rok lejt do auta olej radove za 1500-2000??? Co doporucujete udelat? Mam zrusit servisni interval a jezdit dal nebo to dat opet do servisu, vim ze se jedna o pravidelnej servis po ujet 15tis a nebo jestli by bylo mozne zmenit servisni interval na delsi. Diky za rady
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, tak mi upadla jedna lištička zřejmě zespodu chladiče, jen nevím kterého. Našel jsem ji vevnitř předního nárazníku. Přiloženy jsou fotky a kód té části z nálepky na ní je 1J0 820 411D. Tento díl jsem nikde v ceníku ani autokelly ani skoda-dily nenašel. Mám 1.9TDi 81Kw climtronic (automatická klima). Nevíte jak moc je to kritický, v co to může eskalovat (chci jet v létě na Korsiku autem a nerad bych tam něco dával opravit) a kde to jde případně koupit? Zatím tam nic neteče ani jiný problémy jsem nezaregistroval. Díky M
-
- 5 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Hoj borci, prosím o radu, mám Octávu I 81kW a vypíná mi turbo, měl jsem ho na čištění, jezdilo měsíc v poho, pak jsem narazil na borce co mi turbo nějakým způsobem prostříkával, zas to měsíc bylo v poho, pak jsme narazili na to, že by to mohlo být špatně zeštělované na regulaci na měchu do turba, pomohlo to na 3 týdny ale ta regulace se pořád zadrhává (zasírá), pokud ji rozchodím, tak je to zase na čas dobré, ale pak se to zase zadrhne a musím tomu pomoct, nevíte čím by se to mohlo zasírat nebo co s tím mám dělat? Kámoš navrhuje zaslepit EGR ventil, že by snad neměl jít zpět do sání takovej bordel. Prosím poraďte
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
zdravím páni, mám jeden problem s turbom, pri napr. 70, 80, 90, alebo hocijakéj rýchlosti ked udržiavam rýchlosť vôbec nepridávam ani neuberám len udržiavam, tak turbo vypne zapne v 2-3 sekundových intervaloch, ale ked je stupím tak zapne a ide vkuse, čo by to mohlo byť turbo som dnes vybral von, motor AGR 1.9 tdi rok 2000 predface, ventil tlaku N75 bol menený,aj váha vzduchu,
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdarec, nevím co stím zase milostivá má. No stou její octou...Ale včera jsem to prohnal do olomouce a při 140 km/h a zhruba na 4000 ot jde velmi dunivý zvuk někde od motoru, i když to může jít odkukoliv.. co to může být? Nějaký silentblok? Výfuk? Každá rada drahá... Martin PS: Asi jí už do toho nebudu sedat...
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, možná se budu opakovat s někým, kdo podobný problém má, ale procházel jsem fórum a nic jsem stejnho nenašel, proto tedy nové téma :-) NO ale k věci... Nedávno mi začlo zlobit startování (1.9 Tdi, 66kW, 2001). Mám to auto si půl roku, za poslední měsíc asi 3x mi nenastartoval, ale vždycky až na druhý, start, když někam (popo)jedu, vypnu na chvilku a zapnu. Stane se to, že jakoby blaf, ale potom to zní, jako by se v motoru něco naprázdno točilo, celkem nepříjemný zvuk, nechci to nechávat moc dlouho, abych tam něco nezadřel. Nakonec na několikátý pokud (většinou do 10 minut) mi to chytne a pak zase nějakou dobu šlape. Někdo říkal, že by to mohlo být slabým magnetem …
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý večer jsem tu novy....Mám octavia 1.9Tdi 81Kw .... Po sealpanutí plynu turbo tlačí do plus,mínus 3 tisíc ot/min... potom jako kdyby to padlo do neakyho nouzovyho režimu nebo tak potom ztratí výkon a pak už netáhne ani od 1500 ot/min jako tlačí ale jakoby vynechávalo turbo... po zhasnutí a opetovném nastartovaní ok než se zase vytočí nad 3000 ot/min problém se objevý znovu.. za krytem motoru je něaký mechanismus spinavy od oleje typuju podtlak turba pod ním je to potečené olejem po celem motoru ze strany hadice od turba (i u olejového víčka je olejova kaluž).. .....čím Může to být??? prasklou hadicí k turbu...? nebo něaké těsnení..???naklápění lopatek..? Mám to auto…
-
-
- 20 odpovědí
- 32tis zobrazení
-
-
-
Lidi nemohl by se mi nekdo podivat na ty logy? je to z octavky 66kw.jen si chcu potvrdit me domenky jelikož tomu moc nerozumim, podle mě ten log tlaku turba vyšel v normě a podle mě to vypada na tu vahu vzduchu,ale ve VISu jsem něco zahlidl že by to mohl byt i nějaky snimač polohy pedalu http://www.uloz.to/4586261/log-01-010-xxx-xxx.csv http://www.uloz.to/4586262/log-01-011-xxx-xxx.csv http://www.uloz.to/4586263/log-01-003-xxx-xxx.csv tak jestli by mohl byt nekdo tak hodny a mrknout,byl bych vděčný
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, prosím Vás o radu z jakého dílu/součástky mi teče olej na Octavii I 1.9 TDI. Jedná se o díl pod filtrem oleje. Díky za radu Jirka
-
- 5 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, opět se mi po docela dlouhé době zasekává turbo a padá to do nouzáku. Posledně stačilo turbo rozebrat a vyčistit. Rád bych ho nechal znovu vyčistit. Nevíte o někom v okolí Pardubic, kdo to umí???? Případně i někoho kdo by se mi uměl postarat o auto, když je nějaký problém???? Nechci už jezdit (když nebudu muset) do autorizovaných servisů a platit jim tam nehorázný peníze.
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
ahoj škodováci,mám dotaz,jaký mábýt optimální otáčky volnoběhu na 1.9tdi 81kw? diky
-
- 4 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
zdravím odborníky, mám takový divný problém,na octavii 19.TDi81kw rv2001,motor nějak vybruje při volnoběhu ale jak jemně cvrnknu po plynu ato tak že otáčky motoru nijak nevyskočí tak vybrace ustanou,po chvíli to začne znovu,nejvíce u studeného motoru,když ujedu cca100km píši cca je to i méně tajk to dělá málo,a jěště moror v mrazu -5 až třeba -20 chytá na škrt tak i za tepla 3hodiny po jízdě chytne na škrt ale při teplotě kolem cca -3 a +8 je start špatný,chová se to jako spadlá nafta,jsem stoho špatný a nevím co to dělá.ta vybrace se mi nezdá na setrvák,když to reaguje na klepnutí po plynu,ale nevím,jetu nějaký fachman který poradí případě pomúže?auto má najeto 150 00…
-
- 15 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím pěkně všechny oktáváky...Mám problem s motorem 1.9Tdi 81kw ...Mel jsem zatuhle lopatky v turbu a klasicky to upadalo do nouzového režimu..Dal jsem to tedy jednomu agentovi kterej byl chytrej jak radio že to vyčistí to naklapění lopatel ....Ano vyčistil do nouzáku to neupada ale turbo bere až nekde u 3 tisic otáček to teprve pořadně zabere.. už to prostě není jako dřív že to bralo od spodu.. jinak to turbo ma něco za sebou už je trošku vydřený ale ještě 5 - 10 000 km by to mohlo vydržet.... a jinak při řazení padají hrozně pomale otáčky....A ještě rada nedávejte své mezlíky k takovejm agentům jako já.. radši si to nechte udělat od někoho kdo tomu opravdu rozumi boh…
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych. Mam problem s piskanim. Viac menej cakam na trvale oteplenie aby som mohol zhodnotit ze to robi len v chladnom pocasi. Po starte idu neprijemne zvuky z priestoru vacky alebo rozvodov. ked som zhodil dole kryt rozvodov tak frekvencia alebo teda kmitocet je zhodny s otackami rozvodoveho remena. Moj prvy napad zeby to bola nejaka prevodna kladka alebo napinacia mi nejde dohromady s frekvenciou. Pokial remen spravi 1 otocku tak taka mala kladka sa otoci napr 10 krat a to by muselo teda rychlejsie piskat. Takze sa skor priklanam len k blbemu pistaniu rozodoveho remena. Inak rozvody maju nieco cez 30 tkm za sebou. Este som myslel na nejake puzdro vacky hore…
-
-
- 5 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vás pánové. Mám Octavii 1.9TDi 81kW. To auto mám rád, dobře se s ním jezdí a jsem celkem spokojenej ale mám děsný problémy s motorem a už nevim co s ním. To že se tu píše o spotřebě kolem 4 litrů mi teda nejde do hlavy páč když jedu večer(to jedu hodně opatrně aby mě nenačechrala nějáká lesní zvěř) tak se dostanu k 5 litrům ale průměr mám pořád 5.8. Ale to neřešim, chtěl bych v budoucnu chipovat. Spíš mě zlobí něco s turbem. V prosinci mi praskla napínací kladka na řemenu u alternátoru, serva, ... o měsíc později praskla znova(reklamujou to na špatnej kus). O další měsíc se to zopakovalo (reklamujou znova a to ještě ani neuznali tu první :-) ) tak jsem si…
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Mám O1 81kW a stalo se to, že stratila výkon, tak jsem jí hodil do sedrvisu na diagnostiku a ukazalo se, že je špatné plnění tlaku na regulaci turba, tak jsem vyměnil ventil N75 a fungovalo to perfektně zhruba 200km a pak zase nic. Tak jsem to zase zavezl na diagnostiku a tam řekli, že je zatuhlá regulace na turbu. Tak jsem dal nový turbo nový hadice a výsledek žádný, pořád to nemá výkon. A že je snad váha vzduchu špatná. Prosím o radu, protože radám ze servisu se mě už nechce věřit..
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Cau Panove! Strasne ma laka dat do octavie tdi sport filter... do povodneho boxu nechem kvoli cene... Rozmyslam, ze si vyrobim box na sport filter... a spravim aj privod vzduchu z predu... Viete mi pomoc ake by mali byt rozmery boxu ? aky privod spravit aky sa zmestilo a aby aj neako vyzeralo... alebo staci len ked necham neaku rezervu okolo filtra... aky mi odporucate...cena Vs. vykon... nieco taketo + spravit aj vrch http://www.tuning.sk/dokument-skoda-octavia-16-sr-sanie-green-filter-termo-izolacia-cobra Vdaka
-
- 11 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Neví někdo jak moc složitý je tento úkon? Myslím že drží jen na 2 šroubech + táhlo k naklápění lopatek. Dělal to už někdo? Díky za radu Vláďa
-
- 8 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Čau mam O1 66 kw tdi a chtěl bych si nechat přehrát mapy na řídící jednotce z důvodu zvýšení vykonu.Je to možne?A co tomu rekne motor?Dík za odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Včera se mi povedlo ulomit čúro, který je na obr v červeným kroužku. Bude to mít nějaký zássdní vliv na jízdní vlastnosti nebo je pouze na ovládání chcípací klapky? Teď vypnu klíček tak se motor šíleně oklepe když chcípne Díky za reakce.
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
cistil jsem turbo pac mi neslo pul roku bylo hodne zanesene a podtlak co ovlada lopatky byl taky spatnej zrejme spatna membrana a kolem tycky cely nahnily povycistení a slození se mi naskytl jeden problem ze to rameno co hybe lopatkama se nezastavy o dorazovy sroub chyby cca 2mm nevím jesrtly to tak ma byt normalne??myslim si ze by se to melo zastavit vse az o ten nastelovany doraz zrejme sem to spatne slozil ma neko nejaky zkusenosti poradi??
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím vás. Klekl mi motor na OI 1,9 tdi 66kw s kodem AHL a chci se zeptat jestli tam mužu dát motor 66 kw s jiným kodem?
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-