ahoj, mam po X letech opet Skodovku, konkretne Superb III a ani za boha nemuzu prijit na to, jak na budikach virtualniho kokpitu nastavit, aby se zobrazovala spotreba prumerna od startu. Zobrazuje mi to jen prumernou dlouhodobou spotrebu. V manualu jsem nic nenasel a pritom v manualu maji fotky virtualu, kde maji prave spotrebu od startu. Da se to nekde zmenit prosim?
a jeste screen pro ilustraci: chtel bych tam mit v leve casti zobrazeno toto (ale misto od startu tam mam dlouhodobou):
Pokud jsem to pochopil správně, tak tady u tohoto motoru s tímto typem přestavovače žádné problémy s únikem oleje nejsou, jako byly u toho typu, kde je přestavovač na druhé hřídeli a s plechovým deklíkem, kde zapomněli podlepit šroubky deklíku. Tak samo u tohoto typu motoru není potřeba žádný speciální elektronický měřič úhlů nastavení přestavovačů, ten je potřeba u jiných TSI motorů s jiným obsahem a dvěma přestavovači. K výměně rozvodů by měla stačit pouze fixační/aretační sada vačkových hřídelí za cca 500kč a co jsem se díval, neměl by být zásadní problém si to udělat doma sám...Pokud se v něčem mýlím, tak mě prosím opravte. Já se na rozvody chystám sám, udělal jsem si je zatím na každém voze bez garáže a bez zásadních problémů, vč. nastavení předvstřiku u TDI
@jipol57 Moje chyba. Nevšiml jsem si, že tohle téma je o Fabii druhé generace. Tam pasuje ten ochranný kryt, jak píšeš. Já mám Fabii první generace s motorem 1.9 TDI PD (rok výroby 2005), kde na vaně žádný takový kryt není.
Sakra.. a to jsem měl pocit, že jsem hledal a byl jsem si na 100% jistý, že jsem někde viděl, že Scala/Kamiq je 5x112.. Možná se mi popletl Kamiq s Karoqem..
Vím, že ET musí sedět zcela přesně. Ale doufal jsem, že 1mm nebude "Big deal". Ale jak píšeš, mohl by to být velký problém..
Nicméně je to tím pádem jedno, já jsem slepý, špatně jsem si pozjišťoval informace.. Takže s výběrem zpět k Supáckým origo 18"..
A navíc zápis do VTP při rozdílu ET i o 1mm může být velký problém. ET musí "sedět" zcela přesně a je z hlediska legislativy jedno jestli neodpovídá ET o 1mm stejně jako o 20mm.