Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Exteriér

1. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Příští týden vyjde článek, budeme vědět, v čem je zásadní problém. Kdo to bude kupovat jako ojeté, pak může být zaskočen. Na F3 to ještě šlo. Záleží, jestli ve velkém TP i na štítku v autě bude uvedena celk.hmotnost jízdní soupravy. Ale třeba Brink a Galia tažné pro nové Polo vyrábí www.tazne.cz/tazna-zarizeni/volkswagen/polo/hb/2017/10/ EDIT Tak hlavní problém je snižování nákladů, auto vyrobené na hranici použitelnosti. S tažným jako vždy bývalo souvisí větší chladič, hadice, mřížky a uzpůsobení vozu - na Felicii to nikdo tenkrát neřešil. Vyjede-li auto bez tažného nebo přípravy, COC list, velký TP, datový štítek v autě nebude mít u…

2. Zahájeno uživatelem krrrrrr12,

Zdravím, minulý pátek jsem převzala novou Scalu (respektive já jsem osobně u předání nebyla, což je asi zdrojem celého mého dilematu) a až doma jsem si všimla malých míst bez laku na A sloupku. Vady jsou dost malé, ale teď když o nich vím si jich všímám. Má otázka je, zda má cenu to s prodejcem řešit, nechci být šílený zákazník, který požaduje opravu každé malé blbosti, ale zase od úplně nového auta čekám, že bude bez výrobních vad.

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Petr Matýsek,

Zdravím. Mám Scalu 10/2022. Potřebuji demontovat pravé zadní světlo (blinkr občas nebliká), Podle návodu háčkem odstraním tu gumovou krytku, vyšroubuji šrouby, ale tahem směrem dozadu mi nejde světlo vytáhnout z blatníku. Podle obrázku v návodu to vypadá, že je druhý konec světla nasazen na nějakých čepech. Mělo by jít světlo vyjmout volně nebo tam je nějaká skrytá finta jak světlo dostat ven ?

• Líbí se mi
    • 2 odpovědi
    • 662 zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem hardhouse.trip,

Ahoj. Koupil jsem Scalu po FL - viz. odkaz v podpisu. Jediný, co mě na nich štve jsou ty hnusný aerokryty kol. Rád bych je dal pryč, ale nevím co všechno budu muset dokoupit, až je sundám (nehrnu se do toho - při mé šikovnosti bych je při znovunandávání zničil 😁). Jestli tedy budu muset znovu nejak dokoupit logo Škody na každé kolo, nebo i všechny krytky šroubů? A otázka na ty, co to mají - uvažujete také o sundání, nebo jste si je nechali? Vůbec nechápu, k čemu je to dobrý? Vždyť to hyzdí design těch kol (v mém případě myslím Braga 17")

5. Zahájeno uživatelem Zbyneek Studený,

Pri lehcim desti mi neustale poskakuje (drhne)sterac primo pred ridicem kdyz ostriknu sklo tak jde normalne za deste poskakuje uz to nekdo resil dik za info

6. Zahájeno uživatelem Tom scala,

Při sundání nárazníku u scaly jsem našel upadnutý tento díl 8119067. Vubec nevím kam by měl patřit. Dokáže někdo poradit? Díky Foto dílu

• 0 odpovědí
    • 470 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem jeli13,

Zdravím, má někdo z moudřejších zkušenosti s přidáním exteriérových lišt z verze Monte Carlo na Style? Konkrétně jde o přední dolní lip, lesklou dolní část zadního nárazníku a boční prahové lišty. Rám mřížky chladiče jsem našel na netu a i ve Škodovce není problém objednat, zbytek je velká neznámá, včetně 18" kol Vega (Monte Carlo design - černý lesk). Díky za rady a porady.

• Díky
      • Líbí se mi
    • 19 odpovědí
    • 8,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Miroslav Bocan,

zdravim, chcel by som sa opytat, ci niekto nevie, ako demontujem 3. brzdove svetlo, ktore je na kufri, mam totiz zapchatu trisku na ostriekovanie kufra, a ked som ju sponkov prepichoval, tak som asi vysunul hadicku, lebo mi zateka teraz poza svetlo pri ostriekovani .... nechcel by som tam nieco pri demontazi zlomit alebo poskodit, nema niekto navod ako to dat dole?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
      • Díky
    • 12 odpovědí
    • 9,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem petron,

Zdravím chci se zeptat máte někdo zkušenosti se základním střešním nosičem originál Škoda pro Scalu. Nebo se vyplatí připlatit př. za thule ? Všimnul jsem si, že originál nosiče mají šrouby nebo čepy, které zapadnou do otvorů pod střechou. To zřejmě Thule nemají. dekuji za odpověď petr

10. Zahájeno uživatelem orinoko.marian,

Preji vsem dobry den Chtel bych se zeptak jak rozebrat, pripadne vyndat sklo ze zpetneho zrcatka abych se mohl dostat k plastove krytce pod kterou jsou led smerovky. Pruhledny plastovy pasek je na konci ulomen dovnitr a pokud to pujde chtel bych to zalepit. Dekuji

11. Zahájeno uživatelem Edison101,

Zdravím mám dotaz. Koupil jsem scalu a pravé světlo svítí těsně před auto. Na světle jsem našel dva imbusy jedním se šteluje náklon do boku ten jde lehce a druhý by měl být na výšku ale na obou světlech s ním nejsem schopný pootočit. A nevím jak velkou sílu můžu vynaložit než něco urvu. Zkoušel s nima někdo hýbat jdou vám lehce nebo těžce? Na STK pojedu za dva týdny ale světlo bych chtěl poradit dřív ráno už je tma.

12. Zahájeno uživatelem rada09,

Zdravím, nemá někdo info proč už není možné dát v konfigurátoru uni barvu šedou? Měl sem v plánu časem pořídit Scalu MC s touto barvou tak mě to překvapilo.

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Luqas,

Dobrý deň, dnes som mal stret s protiidúcim vozidlom (v úzkej zákrute) cca v 30 km/h rýchlosti, kedy sa stretli len konce spätných zrkadiel (na vodičovej strane). Jemu odletela len krytka smerovky na spätnom zrkadle (na Forde) a mne vyletelo celé sklo zo spätneho zrkadla a rozbilo sa na komplet. Samotnému spätnému zrkadlu nie je absolútne nič ani len poškrabané a tak mi nedáva logiku ako je možné že došlo k vyleteniu a rozbitiu skla. O to naviac ma zaráža že nové sklo - zrkadlo stojí cca 270 eur. Premýšľam nad posúdením kvality dielu a spracovania cez importéra prípadne sa obrátiť na ŠA v ČR. Vďaka za reakcie čo si o tom myslíte. Len dopĺňam že cez poistku to …

14. Zahájeno uživatelem keras,

Ahojte, má někdo!? Jaké? Karbon? Plast? Plech - nerez? Jak to sedí a vypadá? Nedřou třeba dveře - jak někdy na ochranné liště nakládací hrany? Ty rovné, nezahnuté přes hranu dělá origo Škoda tak snad ne. Ale ty se mi moc nelíbí... ☹️

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 27 odpovědí
    • 9,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Marcelius,

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo netuší jak svítí zadní světla u výbavy DRIVE. Budu objednávat nové auto. Prodejce mi tvrdí, že svítí pouze ty boční části a na kufru ne. Přito ve výbavě je napsáno top LED zadní světla. Směrovka má dynamickou animaci. Přední mlhovky nemají přisvěcování do zatáček. Díky všem...

16. Zahájeno uživatelem tomsth,

Zdravím všechny, na scale jsem si při couvání vlastní nešikovností rozbil pravou odrazku, naštěstí to neodneslo nic jiného. Novou odrazku už mám, otázka zní jak ji vyměnit? Směrem k podélné ose auta jsou zacvakávací zobáčky, leč vpravo nejspíš ještě bude šroubek zevnitř nárazníku, je to tak? Tedy sundat pz kolo, odšroubovat zadní část podběhu a pak bych se měl na tento šroub dostat? Prosím o radu, hledal jsem svědomitě ve starších tématech - možná blbě, každopádně bezvýsledně. Předem děkuji za konstruktivní příspěvky.

• 0 odpovědí
    • 783 zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem jchudoba,

Dobrý den, jaké máte zkušenosti s výhledem? Jízda v noci, oslnění, apod. Scala ve verzi Drive má vyhřívané čelní sklo v ceně. Je to drátkové nebo fólie?

18. Zahájeno uživatelem Alphabet,

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s tím, zda je možné použít Monte Carlo spoilery na klasické Scale? Přišel bych tímto zásahem o záruku? Díky

• 2 odpovědi
    • 1,2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem foxx08,

Něco se vytvořilo v předních světlometech na mé scale. Neví někdo co by to mohlo být,nebo nesetkal se někdo s něčím takovým. Při svícení to vytváří podélné stíny před autem.

20. Zahájeno uživatelem Roman55,

Chlapi, dalsi problem. Uz ma zacina ta Scala pekne stvat 😁 Po burke som si vsimol, ze mi zateka okolo zadnych dveri za vodicom, vsetky dvere a tesnenia suche, len toto jedno mokre a voda ide dnu 🤬 Poskodene, alebo vyzlecene tesnenie som si nikde nevsimol. Zahada.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem csabac,

Ako ste na tom s ostrekovačmi okien? Hlási Vám to nedostatok kvapaliny? Doplňte prosím podľa výbavy ambition/style. Ja mám style a v popise od predajcu, čo mi zaslal pred kúpou k autu mám, že výbava zahŕňa položku 8W1- ukazovateľ nedostatku kvapiliny v nádobke pro ostrikovače . No nič mi to nehlási. Bude to u mňa predmetom reklamácie, ale chcem vedieť či Vám ostatným to hlasí, či už kontrolka, čí notifikácia na displayi. Lebo podľa manuálu by som to čakal už pri výbave ambition, že min. kontrolkou hlási.

22. Zahájeno uživatelem Symetria,

Dobry den, chcem sa spytat na vas nazor ohladom temy polepu strechy skody scala ambition. Auto je nove a v zaruke v modrej metalize ale chcel by som dat ciernu foliu na strechu z dovodu ochrany a dizajnu a taktiez na dvere kufra kusok pod sklom. Nie som si isty ohladom porusenia zaruky v pripade ze by som si danu foliu na auto aplikoval. Dakujem za informacie.

23. Zahájeno uživatelem Symetria,

Prva zima tu s vlhkostou a snehom a predne svetla ked som po sankovacke prisiel k autu asi po 2 hodinach boli v takomto stave... Co poviete? Je to na reklamaciu alebo normalka. Po hodine jazdy domov z kopca boli svetla stale zahmlene. Fotky boli zhotovene pri nastupovani do auta. Mam to reklamovat alebo ide o normalny fenomen.

24. Zahájeno uživatelem Vojta.MM,

Zdravím všechny. Škodovka od letuška dává i u výbavy Style základní zadní světla. Top led zadní se nedají ano objednat. Nu a v těch základních jsou blinkry a couvacka klasické. Rád bych se zeptal, protože tam budu mít kameru.... má alespoň ty couvacky dvě? Nebo bude jen jedna jako na nové Fabii. A případně jestli máte někdo zkušenost s životností. Koneckonců, jak se s těmi pátým dveřmi boucha.... Děkuji, za případné informace a zkušenosti. Teď mám ještě Fabii 3. 5 let 153000 km a všechny žárovky jsou původní (tuk,tuk), ale nejsou ve dveřích se kterýma se boucha. Byť opatrně...

• Líbí se mi
    • 20 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Venstr,

Ahoj neví někdo zda jde dokoupit práva zadní mlhovka a dodělat. Nevím zda existuje, ale pro Anglii by snad mohla být.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.