Mám na stejném motoru podobný chrochatvý a nepravidelný zvuk, jako autor v prvním příspěvku. Je to venku slyšet skoro stejně jako uvnitř, není to nijak extra hlasité a dělá to pouze a výhradně na volnoběh při důkladně prohřátém motoru, do té doby nic. Zkoušel jsem přes tyčku poslouchat různá místa na motoru a příslušenství vč. kompletu drážkového řemene a zdá se, že nejvíc to jde někde od rozvodového kola výfukové vačky nebo napínací kladky rozv. řemene. Místama mi přišlo, že to dělá i samotný řemen, jak nabíhá do zubů rozv. kola výfukové vačky. Přes tyčku se nezdálo, že by bylo chycené jakékoliv ložisko od čehokoliv. Zkoušel jsem po zastavení motoru i různé kladky, jestli nebudou vykazovat v rámci možností nějaké větší vůle a nic
Dejme tomu, že pneu na F3 mají max nosnost 550-600kg s velkou rezervou. Zvedák bude držet odhadem tak 350 (400?) kg na straně s motorem.
Při rozložení cca 1100kg na 4 body to bude samozřejmě míň, ale bude to v těchto hodnotách zátěže na plastizol mít nějaký výrazně rozdílný efekt?
Teoreticky bude muset hydraulický zvedák muset udržet o něco víc, protože bude mít menší páku vzhledem ke své poloze blíž ke středu auta při zvedání za nápravu.
Netvrdím, že se tak auto zvedat nedá. V případě Tiguana s bočními nášlapy ani jiná možnost nebyla, protože zvedací hrana byla kvůli nim nedostupná.
On je ten hydraulický zvedák možná i bezpečnější, ale pod takhle zvednuté auto bych nelezl s žádným zvedákem bez dalšího jištění, kdyby zvedák selhal.
Moje zkušenost je taková, že sedřené/ohnuté zvedací body má ve většině případů na svědomí neopatrný mechanik, který se ani nepodívá, kam to "kopnul".
Při zvedání za nápravu bych si každopádně taky hlídal, jestli v případě častého zvedání není v místě už sedřená barva. Ono jí tam ani z výroby bohužel moc není.
Jen jsem tím chtěl na začátku napsat mou zkušenost, že ke zvedání za nápravu nebo jiné výrobcem nespecifikované místo nemám důvod.
jak klesá nabití baterie, tak stoupá nabíjecí proud, což kolem 20 % dělá podle auta možnost dobíjet kolem 180 kW, u 80 % baterie to klesá ke 30 kW a níž, takže ideálně je to držet v pásmu 20 - 80 %, což je těch plus / minus 20 min na dobíječce, která zvládá minimálně 175 kW dobíjení, supercharger měl 300 kW, a to je pak raketa, bylo tam 9 dobíječek a průběžně během 30 min 6 obsazeno, ale nikdo nebyl déle než 30 min...
Přesně tak, on je velký rozdíl v rozložení váhy na 4 body současně a zvedáním za jedno místo. Když se to podloží na sloupovém dílenském zvedáku dobře na 4 bodech, tak to sice barvu z oněch bodů ojebe taky, ale ne tak hodně a tak rychle
Ale vždyť ty rozměry jsou skoro stejný jako má třeba Superb 3 nebo Octavia 4... Superb je dokonce delší asi o 10cm. Octavia kratší asi jen o 6. Šířka je v podstatě stejná (až na zrcátka). Atd... To jako důvod neobstojí