guttata Vloženo 1. Září 2008 Sdílet Vloženo 1. Září 2008 Zdravím. Mám asi trošku jiný problikávací problém, než to co je tu popsáno: při jízdě v noci (ve dne to není vidět) mi lehce a mžikově probliknou světla při zapojení dalšího spotřebiče (brzdová světla, couvačky, blinkry, el. okno). Velmi lehce pohasnou a zas se rozsvítí. Je to jen málo zřetelné, ale vypadá to, jako by na zlomek vteřiny nestíhal altík dávat. Dočetl jsem se tu o servu a stěračích. Tak s pohyby volantu to nesouvisí, se stěrači jsem to nezkoušel. Je pravda, že mám spoustu spotřebičů navíc (nabíječka mobilu, navigace, radiostanice, taxametr, transparent), ale zkoušel jsem měřit dobíjení a ani pri všech spotřebičích nešlo napětí pod 14V. Tak nevím, jestli to ignorovat a pokud radši ne, tak po čem jít, nebo na co se připravit v servisu. Poradíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montas Vloženo 1. Září 2008 Sdílet Vloženo 1. Září 2008 Je to naprosto normální. Auto trvá zhruba sekundu(probilknutí) než si přidá otáčky, aby nahradilo nadodběr proudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guttata Vloženo 1. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2008 No to bych sice měl radost, kdyby to tak bylo, ale jednak mi to dělá za jízdy, kdy už je "přidáno" a jednak to sice dělá skoro pořád, ale přeci jen jenom skoro. Občas to nedělá a hlavně začalo to až v srpnu. Dřív nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montas Vloženo 1. Září 2008 Sdílet Vloženo 1. Září 2008 Tak jsi si toho nevšiml. Pokud to nedělá při otáčení volantu, tak by to mělo být v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guttata Vloženo 1. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2008 Tak jo. Já jsem samozřejmě nakloněnej ti věřit... Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabian55 Vloženo 11. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 ahojte vie mi niekto povedat ci to mihanie podsvietenia je normalne ked mam zapnute len parkovacki nic viac a motor nebezi vtedi mi to miha ale ako nahle nastartujem nic nemiha uz ani pri jazde s autom je to normalne ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeckjack Vloženo 11. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 Mám úplne stejný problém. Kolísá napětí a je to znát na poblikávání veškerýho osvětlení. Objevuje se to 1-2x týdně. Teď jsem měl auto v servisu a řekli mi že jim to nic nedělá, takže neví. Akorát povídali že to dělá když je problém se servem, nebo tím snímačem co je na volantu. Že to spíná, když nemá a auto má nadměrný odběr. Ale to by prý mělo dělat když se hýbe s volantem. Onehdy mi to ale dělalo i když jsem stál, motor běžel na volnoběh a já zrovna něco nakládal... čert ví (a pokud tu někde je a není zlý tak poradí ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin14 Vloženo 15. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2008 mě to dělá taky, poblikávání světel + přístrojové desky pří jízdě nebo i při stání, snímač natočení volantu vyměněn, kabelový svazek suchý, dělá to i bez použítí stěračů, ještě jsem neměnil ten regulátor jasu, ale doufám, že mi světla za jízdy nezhasnou nadobro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakubisko Vloženo 15. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2008 Tak mi to s 1,4MPi dela taky. Snazim se tomu nevenovat pozornost, ale obcas me to stve. Asi to bude opravdu neco u alternatoru, pac to blika pri nizsich otackach... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paul Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 (editace) Už to taky pozoruji delší dobu, ale dnes jsem se na to zameřil, Ráno nastartuji, venku +4°C vycouvu z řady na parkovišti, popojedu cca 20metrů a čekám s nastartovaným motorem asi 5 minut než příjde táta, mám zapnuté radio+handsfree, ventilátor na 1, topení uplně v pravo a na ofukování předního okna, moje sedačka na 2, druhá na 3, auto stojí na rovině a jsou zapnuté potkávačky. Pozoruji pohasínání světel tak o 10%, ale v pravidelném intervalu cca 1-2sec. Pokud si vzpomenu tak zítra budu skoušet točit volantem nebo mávat stěračema. Editováno: 2. Prosinec 2008, autor: Paul Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paul Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 Tak dnes bylo sice 1°C, ale vypozoroval jsem že to se stěračema nijak nesouvisí, protože když jsem nastartoval tak vše bylo vpořádku, popojedu opět ok pak asi po dvou minutách se to opět objevilo, lehké pohásínání světel a ještě jsem si všiml že ve stejném intervalu lítají otáčky motoru, ručička se hýbala tak v rozmezí 5mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phoenixr Vloženo 14. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2008 Ahoj chlapy , už asi týden řeším obdobný problém. V předních světlech mám přestavbovou sadu xenonů. Nejdříve mě někdy nenastartovalo pravé světlo . Přikostřil jsem silným kabelem motor ke karoserií a problém zmizel. Objevil se jiný : V nízkých otáčkách - při čekání u semafóru , nebo někdy okolo 2000 ot/ min. PROBLIKNE PRAVÉ SVĚTLO . Je to jen mžik asi 1/2 sekundy . Měřil jsem napětí u studeného motoru 14V , teplý 14,5V. Dělá to tak po 1/2hod jízdy. Nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 10. leden 2009 Sdílet Vloženo 10. leden 2009 (editace) Asi bylba otazka ale elektrika nět muj koniček. Jak za jizdy měřite kolik vam dava altik. - da se někde v interieru zapojit měřak nebo se to musi tahat z motoru - kde pak v motoru připojujete měřak dík za info Editováno: 10. leden 2009, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 10. leden 2009 Sdílet Vloženo 10. leden 2009 Preco to potrebujes merat za jazdy??? sak si das neutral a niekto ti prida plyn a ty si na baterke zmeras kolko ti to dava. A da sa to zmerat aj cez vag len neviem presne ako, ja som na to natrafil len nahodou hmm mi proste ukazovalo aktualne napatie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 10. leden 2009 Sdílet Vloženo 10. leden 2009 Mě pravě pouze za jizdy semo tamo dojde k přtmaveni palubovky a někdy i světel - ta palubovka ale trava dobrých 5s - vždycky to dělá když jedu delší dobu po dalnici a před sjezdem sundam nohu z plynu - v ten moment to pohasne - když jsem to zkoušel doma pouze jen tak z plynem tak se nic nedělo - a to jsem ho např v otačkach držel 5min, motor byl po jizdě pořadně zahřaty a stejně nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 11. leden 2009 Sdílet Vloženo 11. leden 2009 aha tak to veru zaujimavy pripad to by mi nenanadlo mno ale ak osom povedal niekde cez vag sa da zmerat aktualne napatie len ja mam len ten trial verziu ci co to je a tam mi to vzdy vyhodi nejaky nahodny parameter a nahodou mi to hodilo aj to napatie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.