Přejít na obsah

davidek7

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem davidek7

  1. No, prodejce dá slevu max +-16 tis když se člověk snaží . . Citigo se asi moc dobře neprodává i když nechápu proč. Pokud nemáš rodinu a jezdíš převážně sám nebo ve 2 a neřešíš výkon ale usporu, tak je to nej auto .Kup auto a rovnou to začni řešit. Fakt se investice do nich vyplatí pokud chceš aby ti auto vydrželo dlouho. Najdi si prodejce, který prodává Skodovky spolu s Volkswageny a tam se dohodni.
  2. Jinak info a detaily o zadních podbězích, jako jsou čísla dílů, popis montáže atd. mám z týhle sekce. Tímto bych chtěl poděkovat za zde zveřejněné rady a příspěvky. Díky
  3. To je asi ono, u starší verze se nevrtalo nikam, jen se šroubovalo jako u předních lapačů. Ale samozřejmě je to + pokud vrtání ničemu neublížilo. Možná proto, že byly Zadní lapače určený pro model 2011 - 2016 ,byla nedávno v e - shopu na ně sleva.
  4. hmmmmmmmmm, tak mam teda špatný info. Dík za info . Jinak podle mých zkušeností 6000km najeto. Jsou důležitý přední lapače( chrání spodek auta) a zadní podběhy (chrání vnitřek zadku). Zadní lapače zas tak důležitý nejsou (bordel odlítá na podběh pokud je namontovaný a za auto). Ale mít je tam, je samozřejmě +
  5. Mě to udělali, byl jsem s nima dohodnutý, když už jsem auto objednával. Rovnou jsem jim řekl, že ho koupím, ale ne bez podběhů a že si montáž a díly zaplatím. Jinak zadní lapače nejsou asi tak důležitý jako ty podběhy. Za optání nic nedáš.... Další varianta je rovnou se jet dohodnout k jinýmu prodejci, který prodává jak Skodovky tak VW a vysvětlit mu problem. Měli by ti je namontovat. Určitě se vyplatí do toho investovat 5 klidně i 10 litrů podle mě. Několikrát najedeš na nějakou vedlejší štěrkovou cestu a spodek dlouho nemusí vydržet. A kor ted, v zimě.
  6. podběhy nebyly nikdy, protože ty se montujou z VW UP . To je asi největší rozdíl mezi UP a CITIGO . Pokud prodejce prodává i VW jako třeba Louda auto, tak stačí když jim řekneš, že tě štve, že citigo nemá zadní podběhy a víš, že jdou namontovat z VW UP (eUP) a že je tam chceš a že jim dáš čísla dílů k objednání. Kolem 5000 (material + práce) by ti je měli namontovat. Alespon tak to udělali mě.
  7. Zadní lapače myslím ( tyhle jsou přední http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/predni-lapace-necistot-citigo-1st075111ax ) ne podběhy. Zadní podběhy jdou namontovat, ale prý zadní lapače ne. Zadní šly dřív, Info od prodejce .Mám také namontované podběhy spolu s koupí vozu. Jinak zadní podběhy jsou dost důležitý, viděl jsem už citigoučka bez nich a spodek u zadních kol byl dost zapráskanej. Když vidim co se všechno na podbězích zachytí na mym autě když projedu nějakým lehčím terénem, tak jsem za ně vděčnej . Jestli ovšem zadní lapače skutečně jdou namontovat na FL verzi, tak mám asi špatný info od prodejce.
  8. prodejci určitě věděj co jsem přepísk a co ne ... Takže asi tak . Já jsem s cenou svýho auta spokojenej a prodejce se zdál být taky.
  9. tím jsem chtěl jen říct, že když jsem vyjednával slevu, a to dost značnou, tak jsem si nepřipadal jako žid. Ani se ke mě tak nechovali a já samozřejmě k nim taky ne. Prostě jsem věděl co chci a za kolik a to jsem taky získal k oboustranný spokojenosti. Nemyslím si že prodejce prodělal nebo já prodělal. Sleva kterou Gallileo2209 uhádal je ucházející vzhledem ke konkurenci prodejců, já uhádal ještě něco navíc, ale nechci se o tom zmiňovat. A opakuju, nemyslím si, že prodejce neměl zisk. Jen mě nakrklo, že Gallileo2209 uvažuje jako kdyby se choval jak žid, což v byznyse tak uvažovat nemůže nebot by nedosáhl výsledku podle svých představ. Jde jen o to jednat tvrdě ale slušně. Nemyslím si že plácám nesmysly. Konfigurační cena je hodně nahoře, je to cena k jednání, ne cena konečná. no... ok. 20% jsem asi trošku přepísk
  10. Nastala drobná změna se zadním nárazníkem. Zadní lapače nečistot nejdou namontovat. Zadní podběhy ve standardu nepřidali. Takže zadní podběhy musíš nechat domontovat. Jdou ještě přikoupit přední lapače nečistot, ale zadní lapače ne.
  11. mno ok, to jsem asi přehnal , ale těch 15-20 tis se dá ukecat, takže kdybys neukecával (určitě by ti něco málo (5000?) zlevnili nějak sami ) a vzal auto za cenníkovou cenu, tak maj teda 15 % z ceny v oficialním konfiguratoru? Nevěřim, že ne. Protože nějakej zisk z prodeje auta "bez vyšší přidané hodnoty jako je CITIGO" (když ti daj -16 000) musej mít.
  12. 17000 je solidní sleva, v plánu měj HNED, upozorňuju HNED protože bude zima, bordel, sníh atd. HNED TAM NECH NAINSTALOVAT ZADNÍ PLASTOVÝ PODBĚHY krom gumových koberečků, předních lapačů a ostatních věcí. Zadní plastový podběhy má dražší VW UP! a daj se objednat u VW jsou totožný. Zkus dealera ukecat at ti je tam hoděj. Mě to udělali za solidní cenu. (+-5000 i s cenou podběhů)
  13. Jestli tě maj za žida nebo nemaj, ti může bejt uplně jedno. Sami jsou židi a jsou to tvoje peníze o který tě chtěj krouhnout . Maj dost velký zisky i tak . zhruba 20% z konfigceny. A pro ně je důležitý každý auto, protože to auto se i opravuje. Klidně si oni nechaj 6% a tobě daj slevu 14% , jen ti budou tvrdit že ti můžou dát tvejch 6% , ale už ti neřeknou že jim zbyde 14%. Takže myšlenky o židech ti trapný nemusej připadat. Moc dobře věděj, že auto typu Citigo si nebudou kupovat pracháči. Vyšší rejžo budou mít stejnak z aut vyšších tříd tak jako tak.
  14. ja měl slevu 16 000 v konkurenci 4 prodejců , na ferovku jsem face to face řekl, že dotyčnej nabízí slevu nižší a ještě jsem jim 3x poukazoval maily . Důležitý je s nima jednat slušně a tvrdě. To je základ. Maj kravaty, takže maj z jednoho auta dobrý rejžo . Prostě nedáš slevu? OK, tak si to auto nechte . Začni s mailama a trvej at ti pošlou nabídku, že máš zájem. Až budeš mít pokupě maily , tak je vytiskni a začni obcházet. Ukazuj maily a pokud ti nedaj slevu, tak jim řekni že auto nekoupíš a dej jim vizitku pokud by si rozmysleli dát lepší slevu - Oni vizitky dávají rádi taky . Hlavně nikam nespěcháš. Řekni, že auto chceš a je ti fuk jestli za týden nebo za půl roku.
  15. ted je nejhorší termín na slevu, počkej na konec prosince nebo začátek ledna . Konec prosince prodejce bude chtít prodat i se slevou, protože mu to pujde do bonusů v kvartálu. Takže pokud nesleví tak mu ukaž fakáče a papa, on se ti určitě druhej den ozve
  16. Mediapacket má SWING + 4repro+ držák na mobil a usb + propojení mobilní applikace MOVE and FUN, Swing je výhodný, protože jde telefon propojit přes bluetooth. Tempomat je k ničemu a automatická klimatizace taky protože zbytečně žere benzín a výkon, stačí obyč klima.Pokud jezdíš ve vysokých otáčkách tak je asi lepší 55kW. Já jezdim v otáčkách max 2100 . Takže 55kW totalně k ničemu . Pokud jezdíš 15km do práce jako já, tak držák ani pořádně nevyužiješ, nebudeš ztrácet čas umistovanim a vyndavanim telefonu do držáku . Ale na delší trasy to neni špatný. Přes Bluetooth přehraješ vše i bez držáku když máš multifunkční volant. CitySavedrive je předraženej nesmysl k ničemu, maxidot taky . Nové citigo má dobrý a dostatečný palubní počítač. Asi tak.... VW UP bys mohl zkusit pokud se ti líbí, ale pravděpodobnost výhodnější ceny je malá. Stejný auto, jen s jinou značkou .
  17. Vem Fresh + mediapacket + Apusy + sunset , víc není třeba. Uhádat se dá +- 16 tisíc, CITIGO moc nejde na odbyt, obzvlášť KIWI. Proto půjde uhádat docela dost. 55kW není třeba, stačí 44kW, do 4000ot je motor stejnej.Do 250 000 se myslim dá uhádat. . Já jsem s autem spokojenej. Auto je jednoduchý, na svou kategorii prostorný a všude se vejde. Spotřeba průměr 4.2l/100km
  18. Ahoj, řeším problém s aplikací na android MOVE and FUN. Potřeboval bych nastavit upozodnění na překročení rychlosti (neukazuje se mi). Nevím kde to mám nastavit, ani nevím co znamenají některé ikony v rychlém nastavení (knížečka, dvě auta za sebou). Nějaký tip jak nastavit upozornění na překroč. rychlosti, nebo jestli v appce vůbec je? Případně existuje nějaký manuál k aplikaci na mobil? Díky
  19. Sakra sakra.. pokud má zadní nárazník trochu jiný tvar tak aby tam šli namontovat ty podběhy . Ja původně myslel, že zadní lapače nejsou u faceliftu v nabídce, protože jsou v základu zadní podběhy a přes ně nejdou namontovat . Díky za info. Odkud ty informace máš o tom, že ty lapače nejdou namontovat? Pracuješ v Bratislavě či co? Jinak díky za infa .
  20. Nejdůležitější jsou zadní podběhy, bez nich neodjedu z autosalonu . Taky nechám namontovat přední a zadní lapače nečistot. Paket pro špatný cesty jsem dal taky + sklopnou sedačku spolujezdce. Zbytek je už celkem fuk. U mě platí zásada, že: co tam není, nemůže se vykakat (hlavně elektronika) . Po 20ti letech se vždycky něco vykaká, takže čím míň, tím líp. Jen jsem si neodpustil multimedialní packet , ale co.... aspon hudbu můžu poslouchat z mobilu a move and fun apka v mobilu se taky hodí myslím. Věřím, že je to lepší řešení než zabudovaná navigace s x palcovým displejem jako u dražších aut (zas kvůli servisním cenám) uvidíme.... Co se týče motoru, tak Šutrák má pravdu, pokud si dal 55kW tak není co řešit v budoucnu, já jen tak nějak tajně doufám, že 44kW stačí protože do kopců moc nenajezdim (rovinatej teren všude kolem mě) , moc lidí nepřevážím a neřešim jestli do kopců pojedu rychle nebo ne. Třeba budu za čas mluvit jinak až uvidím jak to "ne"jede . Nehoním se, moc nepředjíždím, takže věřím že to bude stačit.
  21. SlaGy. LOOOOOOOOOOOOOOL , uvažoval jsem naprosto stejně . Suzuki Ignis a Toyota Yaris. Akorát delší dobu než měsíc - asi rok. Nakonec vyhrálo Citigo. Vidím výhodu v jednodušším tech. řešením, nízký spotřebě, levnějším servisu. Vzal jsem 44kW, protože rozdíl je znát podle tabulek až po 4000 ot/min a já vím, že ty otáčky často překračovat nebudu, po dálnici nejezdím a za město se taky často nepodívá. Pokud využíváš dálnici a delší cesty asi bude lepší 55kW. Jinak 44kW můžeš kdykoli nechat poladit na 55kW a za míň než za 10 000 Kč, jsou to totožný motory akorát 44kW je jen uškrcenej. Suzuki Ignis stejně jako Toyota Yaris má spousty zbytečnejch maličkostí, které mohou potencialně v budoucnu prodražovat servis. Už to nejsou úplně jednoduchá auta jako bývali . Skoda Citigo je poslední záchvěv jednoduchosti. Za rok už nic tak jednoduchýho nekoupíš. Možná tak Dacii. Chtěl jsem se vyvarovat zbytečností jako Start-stop, a elektronickejch asistenčních systémů. A proto jsem vzal CITIGO. Navíc kufr na tak malý auto není zas tak malej a když sklopíš sedačky tak je ještě větší. Zdá se mi to auto jako nejlepší poměr cena/výkon, navíc se mi líbí. Protože v jednoduchosti je dlouhodobě síla. Věřím, že prcek vydrží klidně 15-20 let. U ostatních značek a složitějších aut pochybuju vzhledem k složitosti a elektronice. Jinak se vyplatí mrknout na německý TÜV a auta po 5ti letech. CITIGO/Mii/UP jsou na úrovni Audiny A2.
  22. Lehce chápu, že Roomster byl out. Prostě design šílenej. ALE DESIGN MOHLI změnit, třeba okopčit od VW Caddy ...... Roomster má hodnotu v užitkovosti, což je pro mě cennější než design. Citigo má smysl v užitečnosti - poměr cena/výkon (provozní náklady) je nejlepší. Ok, nic do něj extra nenarvu, ale na druhou stranu pro dva lidi ideal. Když vidím jednoho dva lidi v SUV jak vezou vzduch? Sry.. mám stejnej názor jako DušanV , M:A:R:N:O:T:R:A:T:N:O:S:T nás obklopuje, proto "užitečná auta" jako Roomster a CITIGO bohužel skončí. Nechápu lidi co rádi dají dvojnásobek peněz zbytečně za auto s velkým A (pořizovací cena + náklady na provoz) a vozí se sami nebo max. ve dvou aby snad frajeřili, že na to maj a vyprávěj jak Citigo a ostatní prcci nemají s autem nic společnýho. Prostě taky nechápu automobilovej trh . Na jednu stranu se tlačí na šetření životního prostředí na druhou stranu se prodávaj auta SUV který ho zasíraj víc než auta před X lety.
  23. Co se týče MF volantu. ... Přemýšlel jsem za jízdy kdybych ho měl: A zjistil jsem, že je pro mě ideální mít mf jen na levé straně. protože pravou rukou řadím. Za mě dostačující. Šutrák - zkus se při jízdě zamyslet - využiješ pravou stranu MF?
×
×
  • Vytvořit nový...