Přejít na obsah

Kiwísek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Kiwísek

  1. V 15. 9. 2019 na 22:58, Marcelius napsal:

    Pánové můžete mi poradit, kde nechat kvalitně dodělat folie alias sunset..... A na jaký druh, nebo typ folii se soustredit... Předpokládám, že v autorizaku mi je nedodělaji, jsem z Nymburka. Díky za rady a tipy Všem... 

     

    Pokud bys chtěl pouze dočasné řešení, které jde na zimu sundat, tak já mám třeba tyhle clony. Mám je tedy ještě i v kombinaci se Sunsetem, ale jsou super. Bral jsem je hlavně z toho důvodu, protože vozíme v kufru psa. S kombinací Sunset a těchto clon může být venku vedro jako prase a vevnitř je pořád celkem příjemně.

    • Díky 1
  2. Nedávno jsem si zjišťoval ceny v Královéhradeckém kraji v dostupných AS a cena se pohybuje od 6500 u AutoIn a OlfinCar, přes 7500 v AutoStyl Trutnov, až po 9200 v Barthu v Hradci a jako nejdražší AutoBranka v Náchodě. Ti nabídli montáž za krásných 9600 Kč. Možná si nakonec koupím ten momentovej klíč s tisícihranem a předělám si to sám s aktivací v servise.

    • Pozitivní 1
  3. Přesně jak píše @ski1961 , pokud má auto 6 reproduktorů a je v nabídce Škoda Surround, tak buď funguje, nebo se přehraje SW. @wirer si dodělával zadní reproduktory, tak si to musel dokódovat, ale kdo má 6 repráků z výroby, tak musí Surround běžet nebo se musej v servise otáčet :-D To co ti ale řekli v servise jen ukazuje, jaký odborníci tam pracujou. Pak to auto nemá fungovat hůř než když to do toho servisu přijede. Mě taky prodejce při dotazu na HHC tvrdil asi 4 maily bludy, že to jde jen k automatce, potom že k manuálu jen z výroby, pak zase že to dodělat nejde a tak dále. Tak jsem si myslel svoje a když mi přišel kabel z Ji(čína), tak jsem měl za 5 minut hotovo.

  4. Lepší je to moc nezkoušet, ale teď na dovolené v Itálii jsem dojížděl jednu kolonu a FA zařval a docela slušně dupnul na brzdu, i když jsem i tak brzdil. Asi mu to přišlo málo. Pro mě to zatím funguje moc dobře.

  5. před 19 hodinami, Blazin95 napsal:

    @wirer a jsou tam na to připravené díry? Když jsem dnes pro info volal do AS, tak mi bylo řečeno, že by se muselo vrtat do karoserie? Jak to bylo u Vás, museli jste vyvrtávat nějaké díry nebo ne? :) 

    Tak je vidět, že na infolince jsou samí odborníci, co asi nikdy nebyli z kanclu dál než na záchodě. Samozřejmě jsou tam díry na rozpěrné matice připravené. Dokonce jsem skoro jednu matici zatlačil do jiné připravené díry :D, asi pro paket na špatné cesty nebo tak nějak. Komu by se asi tak vyplatilo mít 50 různých variant dílů karoserie pro 50 různých kombinací výbavy a příslušenství :)

  6. před 12 hodinami, psemrad napsal:

    Zdravím, v takovém případě by možná pomohla adaptace BCM (nemám vyzkoušeno - nepotřeboval jsem):

     

    ENG122932-ENG123007-RLS_Night_Sensitivity-p_lx_rs_dawn,200 lx,1
    ENG122932-ENG123006-RLS_Night_Sensitivity-p_lx_rs_day,500 lx,1

     

    Popis parametrů:

    "...

    The channel (1)-RLS_Night_Sensitivity-p_lx_rs_day has a default value of 500 lx. This value is the generally accepted threshold for twilight - so whenever the light level falls below this number, the headlights/taillights will switch-on. To make the lights automatically switch-on at a darker nighttime level, decrease this number. Then subtract 300 from the number that you entered into this channel and enter that number into (2)-RLS_Night_Sensitivity-p_lx_rs_dawn  (this is the threshold where the headlights/taillights will turn-off at dawn)

    ..."

    Díky za radu. Mrknu na to a vyzkouším různé varianty. Mě to jinak moc nevadí. Jestli svítí jen ledky nebo i potkávačky mě zase tolik netrápí. Jen že to teď spíná trochu zvláštně, tak musím odsledovat, jestli se to pak za šera zapíná dobře.

  7. před 2 hodinami, milanxx napsal:

    Pánové, čím jste povolili to zrcátko? Nějaký nástroj? Mě to rukou nejde.

    Jestli jde o ty plasty, tak jsem to mordoval sadou nástrojů z alíka, ale jestli o tu kovovou část, tak normálně rukou jsem to dal, ale chvíli mi to trvalo, drží to fest. Dělal jsem to ještě i dost za šera, tak jsem ani neviděl, jak je to tam přidělaný.

     

    před 2 hodinami, Martab napsal:

    A jakou citlivost máš nastavenou na rádiu?

    Mám tam střední, ale možná zkusím nějakou jinou. Díky za tip.

  8. Tak jsem už od výměny párkrát vyrazil na cesty a chci se zeptat ostatních vyměňovatelů. Taky vám teď skoro pořád svítí potkávačky a jen velmi vzácně se vypínají? Běžně jsem předtím vyrazil z garáže a už mi svítily jen denní ledky, ale teď poměrně dlouho svítí i potkávací a samotné ledky svítí asi po dlouhé době nebo někdy možná vůbec. Napadl mě souboj mezi snímačem v zrcátku a v palubce, ale ten když teď zakryju, tak se nic neděje, tak žiju v domnění, že je neaktivní. Tak mě napadlo jedno řešení, ale nejdřív se radši zeptám, co přesně dělá ten reset světel, který tu byl myslím v sekci VCDS? Vrátí kódování světel do stavu výjezdu z linky nebo jen provede nějaký soft reset jednotky?

  9. Oni tam v servisu stejně lejou olej specifikace VW 504.00 i při pevným intervalu. Proč by držely 2 barely s různou specifikací, když LL olej můžou použít na oba intervaly. Já jsem byl třeba v poločase na výměně v 15000 km, dal tam olej specifikace VW 504.00 Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 myslím jako @ski1961. A mám nakódovaný pevný interval. Takže s touto kombinací nebude mít servis žádný problém.

  10. Tak už jsem ten senzor taky vyměnil a s rozprašovačem funguje parádně. Sice jsem se chvíli pral s tím blbým plastovým krytem, potom jsem přemlouval zrcátko, ať už se pootočí a nakonec jsem prosil původní senzor, aby toho už nechal a konečně se pustil, ale nakonec se podařilo. Senzor jsem vyndal bez silikonové vrstvy, ta se držela skla jak klíště :D Ale plastovou stěrkou jsem ho z toho skla nějak dostal a zbytek už měl na starosti technický líh. Šlo to celkem pěkně. Zbytek už byl v pohodě.

    Taky jsem jel podle @psemrad, akorát jednu část jsem dělat nemusel, protože to už bylo aktivní. Jednalo se o poslední krok v kódování.

    • Pozitivní 1
  11. před 56 minutami, wirer napsal:

    páči sa mi tá "nálepka" na dekore. vyzerá to zaujímavo, oživí to ;)

    a prvá úprava exterieru by asi bolo nalepenie fólie aj na vrchný prelis kufra, zarovno s vrchnou hranou svetiel. nech je to súmerne ako na spodnej

     

    @brrrrm a do PL ideme kedy na výlet? :D 

    Tak přesně to stejný mě taky napadlo, že by ta černá nálepka možná docela pěkně seděla ještě i s vrchní hranou světel :)

  12. Díky za info. Zatím jsem se k tomu ještě nedostal. Dělal jsi to v garáži při nějaké nižší teplotě nebo jsi vzal auto někam do tepla? Zatím jsem čekal na trochu vyšší teploty, aby se původní senzor odloupnul, ale jestli to šlo v pohodě i kousek nad nulou, tak to se na to asi taky vrhnu.

  13. před 18 hodinami, Martin Rušaj napsal:

    Co mě štve, že Škodovka ve stropnici nedělá standartně nějaké úchyty na dělící síť. V i30 byly ve standartu ve stropnici 4 úchyty na tuto síť. A mohl jsi dát tu přepážku jak v poloze s oběradly nahoře nebo sklopené. Bylo to supr. Ještě, že mi pes nechce přeskočit ty opěradla a je vzorně vzadu v kufru :palec2::D.

    Já mám do auta tuhle mříž a jsem s ní nadmíru spokojen. Měli jsme ji předtím ve Felicii, tak jsme vybírali takovou, která bude využitelná všude. Akorát s ní nejdou sklopit sedadla. V kufru máme gumový koberec, ten čas od času vyčistím, a máme tam čisto. Jediný problém jsou chlupy, který vytvářejí na zadních sedadlech novou izolační vrstvu :D Ale vysát jdou, tak to není takový problém. Zkoušel jsem dát do kufru deku, aby to měl pejsek pohodlnější a takovejch keců z Chorvatska až do půlky Slovinska jsem ještě od žádnýho psa neslyšel :D Pro dobrotu na žebrotu.

    • Pozitivní 1
×
×
  • Vytvořit nový...