Přejít na obsah

redroker66

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem redroker66

  1. Tak bohužel nepasuje. Na trojkovou Fabii uzamyk. víčko prý není.
  2. Díky! Snad bude pasovat.Právě z tohoto e-shopu mě sdělili, že na trojkovou Fabii uzamykatelné víčko nemají.
  3. Zdravím! Nevíte prosím někdo, jestli se prodává uzamykatelné víčko pal. nádrže? Děkuji!
  4. OK, díky! Nejde zrovna o levné kryty, i když jde o plast. Jde o to,že auto mám na operák,takže až ho budu příští rok vracet, musím i s nimi. Do té doby budu jezdit bez nich a osadím až budu vracet.
  5. Dnes jsem zjistil, že mi nějakej dobrák odcizil všechny 4 plastové kryty kol. Zajímalo by mne, jestli se dají někde sehnat.Tedy jde mi o ty orig. ,které na autě při koupi byly.Všude na shopech jsou různé alternativy, ale nikde nemohu najít orig.. viz obrázek /ilustr. skoda-fabia-ojetiny.webp
  6. Tak myslím,že to tak je postavená každá smlouva operáku. Tedy nájezd km a povolená,výše uvedená tolerance.
  7. Ve smlouvě mám uvedeno k limitu km i toleranci +5000km. Mám tomu rozumět,že toto mohu ještě najet,nebo to už je zpoplatněno?Nic více tam uvedeno není. Určitě bych se mohl optat přímo u Škofinu,ale třeba už někdo má zkušenost. Díky!
  8. Zdravím! Nevíte prosím někdo, kolik si Škofin účtuje za 1km nad daný limit km? Díky!
  9. Tak v manuálu řidiče pro Fabii III se píše,že se akceptuje malá promáčklina (cm se neuvádí), maximálně 2x na jeden díl. Navíc v mém případě je promáčklina cca 2mm do hloubky. A je pravda, že s obavami jdu pokažde k autu,jestli nemá další razítko. Nejhorší jsou právě parkoviště před supermarketem,kdy otevírají dveře způsobem "zarážka o vedlejší auto". Jejich argument je,že jde přece o spotřební zboží,když jim řeknete,že Škofin to vidí jinak,diví se. U nových aut je problém,že plechy nic nevydrží. Stačí zatlačit na plech prstem a je vymalováno.
  10. Tak pokud dobře chápu,já se do toho limitu promáčkliny velikosti 2cm vejdu.
  11. Já mám fabii III třetím rokem na operák se servisem.Nedávno jsem se ptal v prodejně automobilky,nakolik by mě přišel odkup po 4-letém splácení.Cenu mi hned nesdělili,ale ujišťovali mě,že by se mi to ani nevyplatilo,takže asi auto bude mít podle nich vysokou hodnotu.Takže já jim zaplatím 240.000kč/5.000kč/měs. (je nutno samozřejmě odečíst pov. a havar.pojištění a servis) a pak auto dále prodají jako zajeté,třeba za 200.000kč (hodnota nového byla za cca 315.000kč).Musím také podotknout, že pokaždé, když přicházím k autu,mám obavy,jestli nějakej dobrák ho neorazítkoval,hlavně neopatrným otevíráním dveří. Tento rok je prokletý. V dubnu před barákem promáčklá zadní bočnice cca 10cm na dýlku v místě lemu. Pokud by auto bylo moje,neřeším. Zde musíte téměř vše hlásit Škofinu. Rozhodnutí bylo, díl vyměnit. Spoluúčast 5%, tedy 5tis kč. Další v červenci,parkoviště před supermarketem, malá promáčklina na předních dveřích cca 2cm dlouhá s odřeninou,zatím jsem neřešil a tento měsích další ,na druhé straně na dveřích cca 1x1cm,oboje okem téměř nepostřehnutelné.Takto auto ztrácí určitě na hodnotě a až auto budu vracet,předpokládám,že i toto bude chtít nechat Škofin opravit.Jediné co toleruje,jsou škrábance do 10cm,samozřejmě pokud nejsou až na plech. Zajímalo by mne v této souvislosti,jestli je tu někdo,kdo auto už na operák měl a co musel za škodu doplácet,třeba právě co se drobných poškození karosérie týče.
  12. Zdravím! Má někdo zkušenosti s těmi sadami na vyrovnání drobných promáčklin karosérie? Díky!
  13. Nevím,jestli s tímto postupem má někdo zkušenosti,tedy nechat to až při vrácení.Stačí aby se autu stalo něco dalšího,tak asi neokecám,že se to přihodilo při jednom incidentu, viz upozornění v e-mailu od Škofinu " Upozorňujeme, že v případě nahlášení vícero poškození v jednom hlášení (např. přední nárazník a střecha) může pojišťovna rozhodnout, že se jedná o více pojistných události, vzhledem k vzniku a charakteru poškození. " Vše je samozřejmě již v den poškození hlášené (Škofin/ČP). Auto už je od pondělka v servisu a tam mi řekli, že oprava bude více než 5000kč,takže je to asi jen kvůli tomu,aby mohli odrbat pojišťovnu. Je jim jedno, kdo zaplatí a za kolik opravu,v mém případě půjde asi většina z mé kapsy (5000kč).
  14. Jasný, ale jak jsem již psal, jakoukoli škodu musím hned hlásit a Škofin to chce hned opravit,kdyby bylo moje, jezdím s otlučeným. Takže otázka je, řešit vzhled, nebo alespoň nějakou ochranu?
  15. Taky jsem přemýšlel nad lištama. Před pár dny mi nějakej dobrák asi neopatrným otevíráním dveří promáčkl dveře (cca 3 cm velký důlek), vzhledem k tomu, že mám auto na operák,musíte to hned hlásit pojišťovně a Škofinu a hned nechat opravit. S 5% spoluúčastí to mám za 5tis., kdyby to auto bylo moje,neřešil bych to,takhle se mi to může stát klidně 5x do roka a za chvíli by mě to zrujnovalo. Takhle bych měl alespoň nějakou ochranu. V servisu mi řekli,že až budu auto vracet ( za cca 2,5 roku),nikdo lišty prý řešit nebude. PS: ale dle Škofinu bude
  16. Zdravím! Již cca týden se mi při zamykání napoprvé nerozbliká kontrolní LEDka na dveřích,když pak stisknu na dálkáči znovu zamknout,tak se rozbliká ,ale interval blikání je jednou tak rychlejší,nevíte prosím,kde může být problém?Vždy obejdu všechny dveře (5), otevřu-zavřu,ale stejný. Díky!
  17. Nechci zakládat nové téma, tak použiji s prominutím toto mnou založené. Novou fabii mám od 9/2017 (operák se servisem) a zajímalo by mne, kdy je nutné poprvé vyměnit olej? Můj známý mi tvrdil, že až za 2 roky, protože tam je Long Life a téměř žádné nečistoty. Popřípadě ještě kdy na 1. garančku? Děkuji
  18. Jojo, díky! Kupuji jen značkové oleje jako Mobil1,Mogul,Total (mimochodem jsem je dával i do feldy). Ještě jedna věc ohledně oleje. Je pravda, že když bude v motoru málo oleje,že se informace zobrazí na info panelu?
  19. Mám u nové fabie stejný problém se stěrači (tedy konkrétně u řidiče). Stěrač jen vodu spíše rozmazává, když se vrací zpět vrže-skáče.Když mi to dělalo u feldy,tak to byla pro mne informace,že je nutné je vyměnit,protože po cca 2 letech guma ztvrdla.Tady mi to přijde divný,že to Škoda nedokáže vyřešit,pokud je problém v úhlu raménka.
  20. Jaký je nejvodnější mot. olej pro tuto motorizaci?
  21. Mám pár dní novou fabii 3 a nejsou mi jasné informace zobrazující se na informačním displeji.Mám sice manuál,ale u této funkce je jen popsáno, jak přepínat informace,nikoli co každý údaj znamená. Tak např. na větším displeji je konkrétně údaj ujeté vzdálenosti 150km a dole na menším 217km (viz obr.1).Co je tedy co? Na obr. 2 je údaj 540km, což bych rozuměl,že je cca počet km dojetí. Měl jsem felicii, kde na palubním počítači byl rovněž tento údaj,ale vždy se mi po doplnění zobrazil údaj +- 630km a ten se postupně jízdou snižoval (jak logické,že). Zde po doplnění byl údaj 550km, v průběhu jízdy (cca 100km) se zvyšoval na 610km a teď je opět na 540km, jak toto mám chápat. Předpokládám také, že s touto motorizací najedu určitě více, než cca 600km (1.0TSI,70kwh).Na obr.3 je údaj km/h v kroužku,ale údaje neznámé. Díky za Vaše rady. PS: Neměl by někdo prosím popřípadě podrobnější manuál k displeji ke stažení?
×
×
  • Vytvořit nový...