Přejít na obsah

man.kar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    104
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

3 834 zobrazení profilu

Oznámení man.kar

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

19

Popularita

  1. Nevím jestli je to ještě aktuální , jezdím podobným směrem Moravská Třebová, Konice, Laškov, Drahanovice , Olomouc.. Tímto směrem jsem musel jezdit 2 měsíce každý den a spotřeba 1.0 TSI mě překvapila . V Olomouci na parkovišti 3,5 l/100 . Terén velmi zvlněný , samá vesnice , prudké stoupání a zase klesání na brzdách protože na úpatí vždy cedule vesnice , není možné využít setrvačnosti musíš ubrzdit na 50km/hod .Velmi značná nevýhoda pro ještě lepší spotřebu. Jinak slušné hodnoty na okrskách:
  2. Jde o to že používám tablet Lenovo s androidem 6 a pro něj aplikace nefunguje správně.Nejdou potom psát do hesla všechny znaky.Proto musím komplikovaně zjišťovat stav kreditu přes( *101mřížka )na starém telefonu. Jinak to nezjistím.
  3. Zdravím pánové. Dnes jsem po dlouhé době začal s přípravou CarStiku na používání , hlavně pro cestování a tak. Vyndal jsem kartičku a vsunul do starého telefonu abych zjistil stav kreditu. Hned několik SMS včetně podvodníků na dluh , krátký úlek ale číslo bylo v seznamu podvodníků. Následovala správa od T-Mobile s bonusem za dobití hned nejméně 200 kč ,3 měsíce kreditu navíc. Nevím zda jde tuto datovou kartu prohlížet přímo v Karoqu, ani jsem to nezkoušel protože jsem nechtěl zapínat zapalování. Jen pro úplnost, jedná se o tuto TWIST kartu od T-mobile: https://www.zbozi.cz/vyrobek/t-mobile-twist-online-s-kreditem-410kc/ Chci se zeptat , dá se kontrolovat stav kreditu přímo v infotainmentě?
  4. man.kar

    Žárovky

    DušanV Podle toho seznamu k té sadě žárovek jsem našel tu správnou , má označení PWY24W . Podle tohoto správného označení jsem na netu našel lepší cenu jedné žárovky: https://www.nejlepsiautozarovky.cz/specialni-zarovky/philips-pwy24w-12174nahtrc1-wp3-3x14-5-4?gclid=CjwKCAjw_LL2BRAkEiwAv2Y3Sa7X6ckbYywuqpNmPtg5em0J6A3o1XWX0Qy0OX9DGmf3wU_mfcq2RBoCp4EQAvD_BwE najdou se i nesoudní prodejci: https://www.svetzarovek.eu/p-164284/k-80/12v-24w-wp3-3x14-5-4-pwy24w-oranzova-elta/ Co k tomu dodat?
  5. man.kar

    Žárovky

    DušanV, to bude asi ta správná krabička já jsem dostal s žárovkou bez patice ,sklo jen s drátky (pro blinkr)která se zasune do držáku.Nejspíš bude pro model do r.v.2018. Je o hromadu levnější jak samotná žárovka tak i krabička.
  6. man.kar

    Žárovky

    Ahoj pane! Nic mě nestresuje , jen se divím že konstrukčně by tam klidně vlezla klasická žárovka za 20 kč. Taky jezdím 50 let a v blinkru jsem žárovku neměnil. Ale ta cena je kosmická .
  7. man.kar

    Žárovky

    Zdravím pánové! Předem se omlouvám jestli zde je už něco ohledně žárovek do předních blinkrů do nového modelu Fábia III . Nedávno jsem koupil novou modl r.v.2020 akce 125let . Hledal jsem na netu sadu žárovek pro toto auto , hlavní světlomety jsou H7 a mlhovky H8. Jenže zdá se mi že u prodejců je v tom zmatek. Narazil jsem na další věc která mě velmi překvapila.Jsem ze staré školy a nečekal jsem tohle: Cena žárovky do předního blinkru se pohybuje od 499kč , 614kč a dokonce 866 kč./kus. Asi jsem hodně z laciného kraje ale to musí bít nejméně ze zlata. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n10776302-zarovka-blinkru-skoda-20371.html https://www.aci.cz/sq-n-10776302-zarovka-blinkru-s-objimkou-original_d194306.html https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/yeti/rozvodove-remeny-a-sady/24040-zarovka-blinkru-zluta.html Je vsunuta do reflektoru za gumovou krytkou společně s halogeny na dlouhém plastovém držáku.
  8. Zajímavé řešení ale s výhradami od Škodovky. Snad má šetřit akumulátor co se týká dobíjení atd. https://www.garaz.cz/clanek/stop-start-lze-vypnout-snadno-a-navzdy-trva-to-par-sekund-21003800#seq_no=2&dop_ab_variant=356220&dop_source_zone_name=autoweb.web.nexttoart&dop_req_id=GBCMFvNwuXy-202005152014&source=article-detail
  9. Děkuji pánové,........ zatím nemohu ven ,situace venku není moc příznivá ,ten sajrajt co je ve vzduchu to vše brzdí. Ještě jednou díky za radu.
  10. Nedávno jsem koupil Fábku 1.0, 81kW při zaparkování jsem zjistil nesrovnalosti s dojezdem km .Spotřeba je 4,9l/100 ale dojezd 540 km . Nevím v čem může být problém , jestli dobře počítám tak na plnou nádrž při spotřebě 5 l by měl být dojezd při 45 l v nádrži 900 km . Dá se nějak vše restartovat ady to ukazovalo správně?
  11. Škodovka se snaží vylepšit ochranu proti krádeži , zde je uvedeno jak. https://autobible.euro.cz/na-skody-karoq-a-kodiaq-modeloveho-roku-2020-si-uz-zlodeji-vyuzivajici-bezklickove-odemykani-neprijdou/
  12. No to je přesně co na autě nesnesu,..... loni jsem prodal 20 let starou Opla Vectru s původním výfukem, koupil jsem ji 7 měsíců starou od Němce, jen zadní díl ztratil první vrstvu. Výfuk byl celý pohliníkovaný ,sváry jednou za rok ošetřeny spojky nakonzervovány. Fáčko mám taky, ale na LPG ,ten trpí zevnitř drží taky . Karoqa zatím ošetřuji jen sváry ,zimu nemám rád tak odpočívá pod plachtou. Kamarád má Forda Escorta , po dvou zimách začátek hloubkové koroze. Podvozek budu ošetřovat v létě , jsem po dvou těžkých operacích a snad se z toho rychle dostanu.
  13. Bral bych zažloutlé ale ne rezavé, jinak zde jsem našel něco o kvalitě výfukového vedení. https://www.dpf-cat.cz/vyfuky-pletence-svody-montazni-material
  14. Kolego je to třeba test z čeho je ten výfuk vlastně udělanej. A jestli to má cenu nějak ošetřit . Třeba test Rapidu po 100 tisících má výfuk rezavej jak lišku.
  15. Najde se odvážlivec a ukáže nám na fotkách jak vypadá výfuk po dvou zimách, i když letos se zima nekoná...? Děkuji předem za snahu, každý tu možnost nemá, najet na jámu nebo na zvedák ale snad se někdo najde.
×
×
  • Vytvořit nový...