Přejít na obsah

tomiczech

Uživatel
  • Počet příspěvků

    93
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tomiczech

  1. Už mam pořešeno. Pomohl přehrání celého rádia.
  2. tomiczech

    DSC 0042

    no tohle teda nechápu co se stalo, pneumatiky v pohodě a auto děravý, SPZ toho nákladáku 5S07414
  3. Mě tohle začla dělat včera navigace taky. RNS 510(1Z0035680A 17.1.2008) v Octavia II 2005. Vypadá že je asi death. Zapnu, rosvítí se logo škoda a po chvilce zhasne a takhle dokola. Menu vůbec nenaskočí. Odpojená baterka a odpojený konektor rádia nepomohlo. Ještě dodám že občas tomu zhasínal display, tedy skoro pořád po stejném čase a musel jsem ho vždy restartnout (stiskem obou šipek a tlačítke ozn. i.) a pak už to bylo ok. Nevíte o někom kdo to opravuje ? Popřípadě flashuje a nahrává i nové mapy ?
  4. tomiczech

    Požár OII

    -no to mi připomíná že mají tahače elektroniký odpojovač akumulátoru, což osobáky zatím nemají :-) -myslím že opojovač mají už vozidla poháněné velkými bateriemi -ale to nic neřeší, myslím že motoru jako takovému nic nebude, jen věci okolo bude třeba vyměnit, nejlépe všechno rozebrat a začít sčítat neobnovitelné díly- kabelovové svazky, trubky, hadice, čidla, chladiče, blatníky, lak kapoty -podle mého zůstane nepoškozeno - blok motoru, turbo, převodovka (čerpadlo) -každopádně to nebude sranda to dát dohromady - ten někdo se tomu bude muset pěkně dlouho věnovat = pak to pojede
  5. Cus kluci narazil jsem na decky v hodnote 500 Kc , jsou to 4 kusy, zkusim je nafotit aby jste vedeli co toje. Ale netusim jestli jsou to presne ty same co jsou do octavek..
  6. signal u columbuse se zlepsil po spojeni obou antennich vstupu do jedne anteny, uz konecne muzu poslouchat radio. Pahantomove napajeni columbus ma...zjisteno kluci tak poslete co kdo mate na strese napr. ploutev co se dava na WV a pod.
  7. Chtel bych videt stejne videjko, uz se na nej chystám. Epizoda 53 Díky
  8. Nevis jake poradove cislo bylo tomu dilu prirazeno mithbusterem ? Zkusim si to najit a stahnout si celý úryvek a pak sem hodím k tomu dalsi info...
  9. Ahoj, kdo mi dodela vyhrev sedacek kompletne? Jaka bude cena ? Mam OII 2005, predface, climatik bez vyhrevu. Nebo nabidnete co mate do SZ. Jinak tohle uz tady nekdo delal, a bylo tam popsany jak rozebat sedacky atd. staci hledat.
  10. co tam mas za radio ze mas horsi prijem ? jen že jsem řešil mizernej signál ve fabii a v kombinaci s neorigo radiem. Nakonec jsem to vyresil napajenim zesilovace v antene kterou mate kazdy. Napajeni meli dokonce i ve skodovce rikali tomu (budic), presneji je to fantomove napajeni. Umoznuje napajet zesik po koax. kabelu. (nemusi se tam tahat další kabel). Prodava se to na netu s ruznymi koncovkami kolem 200 kc. treba tadyPo zapojeni signal se zlepsil o dost. V moji octavce mam columbus a tam je signal je mizerny. Nevite jestli Columbus Phantoma ma ?
  11. Mythbusterum verim. Co tam zkouseli za latky? Kolik mnozstvi ? Pokud daji moc tak podle krivky se dostanou naopak do velke spotreby :-)
  12. myslim ze rafinerky to tam cpat nemuzou protoze pak kontrolni ogany to z rozboru zjisti no aceton nevim jestli saze zvysi ale ma 6 atomu uhliku 2 vodiky a 1 kyslik, a hori pomalu a v pomeru 100l na 0,65l (sotva procento) to muze svysit vyskyt carbonu v oleji a ten tedy pak casteji menit vzhledem k diskusi od usera 1.8T Ahoj shora uvedene o te teplote beru zpet, neni to pravda. Zjistil jsem ze ta raficka ukazuje stahle mirne doprava pri tankovani samotneho benzinu. Je to mala nepresnost ktere jsem si predtim nevsilm. Zaregistroval jsem to az kdyz jsem sledoval chovani za testovani a po. Stejne to na spotrebe ukazuje o 1-1,5l mene. Vidim to tak ze ta smes je daleko horlavejsi a proto se vysvetluje ze nemusim tolik slapat na plyn a dale se tim setri na dalsi km. maly pokus by to lepe objasnil, treba nejake 2 sekacky ktera dele sece a pod. nebo 2 stejne testy na vykonu motoru-jestli test neprokaze rozdil tak to nefunguje
  13. Ahoj, rekni mi v cem je agresivni. Je to akorat rozpoustedlo. Jestli rozpousti tak rozpousti benzin asi na mensi castice. Naleval jsem aceton pres flasku od mleka. Porad ji vozim v kufru a nic se ji nestalo. Jenom se vzdycky po delsi dobe docela nafoukne kdyz tam tochu acetonu zbyde neco jako kdyz otevres colu. Je pruhledna a trochu zmenila v ohybech barvu na bilou. Neni proste rozleptana, akorat pekne tlakuje.
  14. nejde to, našetřil jsem si na fungl. columbuse za 14 000. a uz premyslim o TV tuneru
  15. Ahoj a zkoušeli jste TOTO ? Také mne napadá stáří sim karty. Zjitil jsem že se nešlo přihlásit do sítě přes T-mobile simkartu starou cca 4 roky s tel nokia E66, ale neměl jsem tam dobry signal tak nevim. Vodafone simka s tel nokia 6230 se do sítě přihlásila. Jinak žádný problém s tím nebyl.
  16. nebo pomuze prestavba na svihadla (na klicku)
  17. To s tím vodíkem si uděláš sám bez návodu jo je to tak, mě to přijde s tim poměren nepravděpodobný a stejně je v tom vodík uhlík kyslík tak to zjisti at víme víc, jednomu známému nějaký chemik poradil že když se chce zbavit vody tak že má dát líh do nádrže, auto prý cukalo ale pak to bylo ok bez vody. Totiž voda se stáhne s lihem a společně se to spálí. Má taky benzín. motor. Tak se ho také zeptá na to co s tím udělá aceton. Dík jo to nevim jestli jde aceton, vysušit do tablet, nebo jina horlavá vazba s vodikem a kyslikem= ale to je voda ale každopádně pošli
  18. myslim ze se to proste neda patentovat, to se neuhlida myslenka kdo ji muze pouzit. Jedine ze se to bude prodavat v lahvickach a bude to jako tajne slozeni např. Becherovka a Cocacola Mozna to uz v necem je jen to je tajne. nebudeme samozřejmě někoho nutit, je to každého svobodné rozhodnutí a každý sám za to zodpovědný, proto ty obavy Díky za tvůj pozitivně přínosný příspěvek v tomto fóru tedy zkušennost 50 000Km Ty mě znáš ? Já tebe ne, tak vidíš. Jsou lidé jako my kteří píší fóra i jinde na zemi. Názory jsou tu smíšené a konkrétní. Doufám že se ještě něčeho dopátráme. např. zajímavý názor nebo další zkušennost 1.benzín Ten kdo tvrdí že to zničí motor ať to dostatečně objasní proč by se to mělo stát, z jakého důvodu, a které konkrétní části benzín. motoru. - mě to zajímá 2.nafta U naft. motoru čerpadla a injektory podlehaji vode a korozi. Nafta tyto části maže, nekvalitní nafta nikoliv s acetonem už vůbec. - můj názor ale stejně ten poměr je tak velký že to by to nemělo tak být. Třeba v kombinaci s kvalitní naftou Power Diesel = pekelná verze ?? ps: kontrolní otázka když má motor(ventily, písty ve válcích)tišší chod a méně vybrací než předtím znamená to že se rychleji "vylágruje" ?
  19. Prosim přečtěte si pořádně zkušennosti lidí z US. Jejich spotřeby benzínu jsou kolem 25 l/100km. Link je uvedený nahoře. Je jich tam možná stovka, ujeli na tom tisíce mil.
  20. To nikdo neví, ted pujdu na emise tak uvidím. Motor má vyšší prac. teplotu a tím lepší spalování. V acetonu není olovo. Pouze 6xvodik 3xuhlik 1xkyslik jo co Češi neznají nebo není z jejich hlavy jako by nebylo Diky nezapomen na ten pomer 1:500 cca zatím ta petka kterou koncentrát nalévám nemá problém. U dieselů tam prosím nezkoušet. Může to vážně poškodit čerpala a vstřiky pokud není dobře odseparovaná voda z nafty. Ale to se občas u dieselů stává. Aceton je ředitelný vodou a protože ji přitajuje může se něco stát.
  21. Tím mi připomínáš myšlenky že by to bylo zvlášt dolévané a auto by si to samo bralo z jiné nádžky. Ono to asi tak známé nebude, a veř že cena acetonu pak vylítne. Stejne se na to vyprnou taky automobilky to nic neprinese jen investice a nakonec ji zaplatí zákazník. To je lehčí to tam nalít z odměrky. Rafinerky maji svoje normy, timhle zmenis horeni toho benzinu coz oni nemuzou by se na to prislo pri odberných kontrolách. Podobný systém už u aut je, vstřikuje se do ale výfuku kvůli snížení emisí u nákladáků pomocí AdBlue.- čerpadla jsou drahá a choulostivá na naftu a vodu že
  22. Jsme 15 let po revoluci každý tu ví houby a žádná rafinérka ti nebude řikat dej si to tam usetríš. 20% je prostě už dost ve velkých obratech
  23. Ahoj, dik. Tady je jeste dalsi tabulka a graf jak to spocitat presne
  24. hosi hosi, koukam ze CR je mala, v USA je to docela hit ale jen ty jejich benzinaky, pisou tam ze nedoporuciji naftaky - odchazeji cerpadla a injektory k vuli kondenzaci vody. Musi se ta voda nejdriv nekde oddelovat extra filtrem kondenzacnim a pod. U benzinu tam pisi same zlepseni v dojezdu, ztiseni motoru a akcelerace. Jezdil jsem po dalnici ve 120 km/h skoro za 9l. Nyni jsem to prumbnul a pohyboval jsem se okolo 6,6 az 7,2 . Tyhle cisla sem predtim nevidel na dalnici a to připomínám že byl déšt. Nepatrné naklopení ručičky teploměru chlazení asi na 91-92°C což vysvětluje reakci. Co to pak udělá v létě dám vědět. Na krizovatce sem se nestacil divit kdyz sem mu vosolil, to ten s tim BMW se hned vzdal. Sam si zacal Motor mel krásný zvuk, je to znat i pri klidne jizde. Byl jsem zvykly po meste nejak jezdit ale ted mi prislo ze auto stale pomalu akceleruje, musim ubrat plyn jeste vice. Budu merit dal a asi uz neprestanu davat do 1,6 MPI decku acetonu :-) neco jako zazrak jsem zvědavý zanedlouho budu na emisích. Pak dohodím hodnoty. FAQ- otazky a odpovedi US o acetonu a jeho zkusennostech lidi z US cituji jednoho z mnohých lidí z US: kdo to chce přeložit ? Jim Bolf's Dodge Ram (Mitsubishi) - Mileage went from 24 mpg to 28.5 mpg using 3 oz per 10 gal. acetone over 1800 miles. Notes better idle, engine running smoother. (May 24, 2005)
×
×
  • Vytvořit nový...