Přejít na obsah

beno1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem beno1

  1. Zdravím, Takže výměna těsnění pod hlavou + rovnání a repase hlavy, prasklé svody výfuku - výměna potrubí + výměny všech kapalin (olej vlastní) - děláno v autorizáku Škoda (první pokus před 2ma lety u soukromníka nevyšel) a celkem po všech slevách 7,700 CZK. Podle mě to ujde, když je to se zárukou.
  2. beno1

    AKUMULÁTOR

    Díky za radu. Uvidíme tak za cca měsíc, než se trochu oteplí - jsou tam letňáky- nahodím baterku a musím to dostat z Prahy do Brna. A pak na tom začít dělat. Rozvody oleje atd. Problém je že to stojí venku a je mi toho líto. Ale teď s tím moc neudělám.
  3. beno1

    AKUMULÁTOR

    Zdravím, Jen skromný dotaz. Již 3 měsíce mi stojí auto s vymlácenou baterkou (2,0TDI). Chystám se tam dát novou. A teď asi blbý dotaz. Co se může vše stát?
  4. No legraci si nedělám. Opravdu to hlásí závadu na ABS a smozdřejmě tam není, takže mi to jako žertík nepřipadalo . Promiň ale nedalo mi to nezeptat se. Svítí pořád oranžová kontrolka motoru a tuto závadu to pořád hlásí . Budu muset asi jet do autorizáku. Protože na VAGU už to njde ani smazat.
  5. Jen by mězajímalo co řekli na to ABS. Protože já ho tam taky nemám a závadu to hlásí stejnou. Někdo říká že to dělá lišta na svíčkách. Že to nějak vrací proud a vyhazuje to tuto závadu. Takže jen mě zajímá zda se o tom jak to odstarnili zmínili. Díky za odpověď.
  6. Zdravím, Taky se mi před 2ma týdny rozsvítila kontrolka - oranžová motor. Zajel jsem po cestě do škodovky, ukecal jsem technika a když toho sedl, tak se nic nerozsvítilo. Říkal že se to někdy vstává, že se musí párkrát otočit klíčkem. Po týdnu se kontrolka rozsvítila znovu. (Loni to dělala lambda sonda - ale vyměněno a OK). Otáčení klíčkem nepomohlo. Tak znovu do škodovky a rezumé - kód závady - slabá baterie (startuje to ale bez problémů) a chyba kódovaní imobilizéru atd. Říkali že to tam musím nechat 2 dny a že to překódují a vyčistí klapku a seřídí atd. Vynulovali závady ale svítí to znovu. Nemám čas - taky předběžná cena odhadem 2tis.CZK a tak jezdím s oranžovou. Dám to tam až bude čas. K čidlu teploty. Pokud je vadné a bedává správný signál o teplotě motoru, tak jednotka neví jak má nastavit klapku a bohatost směsi. Prostě to víc krmí benzínem a tak to musíš víckrát startovat. Pak to chytne. Čidlo seženeš za 200 CZK a ve škodovce za 800 CZK. Měnil jsem to i to ale mě to moc nepomohlo.
  7. Diky za radu. Rok výroby 2002 motor AZF - 1,4/44Kw - najeto 151 000 tiskm. Asi přejdu zpět na plnou syntetiku. I když mě varují že to není na tak starý motor dobré kvůli karbonu. Já si osobně myslím že by to nemělo vadit. Tak jak píšeš. Při startu to někdy trochu zacvaká než se to natlakuje. Horší je to v zimě. Nyní mám v autě Liqui Moly SUPER LEICHTLAIF 10W-40. A je to trochu lepší.Předtím jsem jezdil na Liqui Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 bez problémů. A jak píši bylo mi razeno abych dal už polosyntetiku tak jsem ji nalil a začalo to klepat.
  8. Díky za rady apovzbuzení. Asi do toho neshat pokud to jede. Jezdil jsem plnou syntetiku ale říkali mi že do tak starého motoru 151 tiskm už je lepší dát polosyntetiku. Tak nevím kde je pravda. Tady na foru se o olejích napsaly tisíce řádků a každý má jiné zkušenosti a rady.Ale s plnou syntetikou to bylo o něco lepší. Asi když polosyntetiku tak častěji měnit. Ono 3km do práce a 3km z práce každý den tomu oleji moc nepřidají.
  9. OK. Já jen že mě to někdy rozčiluje. A dělá to jen někdy. Mám podezdření že to udělá tehdy když zaparkuji se zařazenou rychlostí a možná zrovna ten co je asi unavenější je zmáčknutý a chvíli mu trvá než se vzpamatuje. Někdy je třeba týden pokoj. Olej tam je 10W-40 cca 5 tisíc km najeto od výměny. Při novém oleji se mi zdálo, že je to klidnější. Ve škodovce nad tím mávli rukou a říkali že je to trochu unavenější, ale když to nezlobí a jen to zaklepe po nastartování že to není nic katastrofálního. Tak nevím.
  10. Zdravím. Taky mi občas klepe jeden hydroštel a přemýšlím zda to nevyměnit. Fabia 1,4/44kW - 155 000 tis. Zajimalo by mě jaké hydroštely použít. Zda vzít čínu a nebo hledat něco lepšího. Děkuji za radu.
  11. Mám to stejně namontované z boku a výřez tam žádný nemám. Jestli si tam neudělali pomocnou díru. Ráno se ještě podívám, ale nevzpomínám si že by tam něco bylo.
  12. To ještě jde. Mě samovolně se tam v horku promáchnou stěrače. A s hrůzou čekám kdy se mi v dešti otevřou okna. To bych se nasmál. Někde kontakt, ale kde ho hledat.
×
×
  • Vytvořit nový...