Přejít na obsah

Mav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Mav

  1. Zkuste nakapat pár kapek oleje s militecem, počkat 1-2 dny a zkusit rozhýbat, je to přirezlé.
  2. Dovezl jsem si Octu z Německa, právě ten motor ALH, 66 KW, r.v. 09/2000. Také za ni Němci chtěli o 1500 EU více, než za modely o 1 měsíc starší.!! Silné turbo, max rychlost mi ukazovala 215km/h - ve voze sám. Při cestě do Chorvatska a plném zatížení-185-190, ale motoru to již vadilo- optimálně 160km/h. Dle mého názoru je to nejúspornější motor od VW, v současné situaci není problém jezdit dálky za 4.1 l/100 Km, i s městy za 4.5 -4.7 l/100 Km. Což pro nás, vyježděné taťky s rodinama je asi rozhodující při dnešních cenách paliv. Dle sdělení Mr. Cimbu je výkon tohoto motoru něco kolem 72-73 Kw, 220-230 Nm, výkonová a momentová křivka odpovídá motoru 81Kw, snížená o rozdíl výkonu/momentu. Nejdříve asi vyměním trysky u Dieselpoweru - dám ty s povlakem - lepší rozprášení - 2-3 Kw navíc, nebo úspora. Vyčistím ssací kanály od bordelu z AGR - po vydolování 8 vrchovatývh lžic mastného bordelu ze samotného ventilu AGR se jeho průřez zvětšil asi o 1/3 - vůz je daleko živější. AGR vyřazovat nebudu, o 20% se sníží životnost katalyzátoru z důvodu vyšší teploty výfukových plynů - sdělení ing z MB, není mi jedno, co moje děti dýchají. Každou výměnu oleje Mobil 1, 0W-40 měním i vzduchový filtr jen za Mann-Jipap, ne Fram apod, nebo dokonce neznačkový, vím o čem mluvím, známý dělá do filtračních papírů. Dám pozor na správnou regulaci turba, regulační tyčka musí chodit zlehka a bez vrzání. Každé tankování přidám aditivum - i v létě, maže to vstřiky a čerpadlo. Vyčistím turbo, nebo u dobrého mechanika nechám zrepasovat, auto pojede jako nové, tlaky jsou Ok, a už nevím, co by Škoda ještě chtěla!!!!!!
  3. Za celoživotní náplň se bere zhruba 150 000 Km/ 5let - toto mi sdělil technik z Audi v Mnichově, - u motorů Vw. Pak rozhodně doporučuje - vyměnit. Měnil jsem po 160 000, dal Liqui - Moly, 75W-90, Specifikace - G 50, hlavně nedávej Api Gl 4-5, už vůbec ne Gl 5, může být Api Gl 4+, jinak problémy se synchrony. teď řazení o 30% lepší, vytekl z toho olej nevábné konzistence, jsem rád, že jsem ho vyměnil anedal na rady chytráků o celoživotní náplni, to je blbost. Stejně tak měň i filtr vzduchu, a to 2x ročně, jak napadne sníh, a po pylové sezóně. Dávej Mann-Jipap, ne fram a podobné, na papíru záleží. Vím, očem píšu. Zdravím.
  4. Mav

    Brisk Premium

    Jsou dobrý, NESMÍŠ mít chip, kvůli chlazení elektrody, jinak - byly vyvinuté speciálně pro tento motor.
  5. Mav

    Svíčky

    Já je měl ve Š 120 Užouka a u na dálnici v Německu u Mnichova na odpočívadle mě poprosil jeden německý závodník jestli by se nemohl podívat na motor, že mi ten veterán tak jede!!!! Jejich zájezdový autobus jsem předjel asi 145 -150 Km/h i s Thule na střeše, tak mi potom vyprávěl se slzou v oku o svých soubojích se Š-110R coupé na okruzích Poháru míru a přátelství!!! A přišli se podívat i jiní chlapi z autobusu, na ten 23 let starý brus. Než jsem ho dal pryč, bral jen 0.25 l Mogulu Racing na 1000 Km!!
  6. AHOJ, tak tohle jsem řešil asi dva měsíce. Elektrikář radil - ložiska na alternátoru, druhý řemenice, napínáky, ložiska---- všechno pálka Vzal jsem vůz na rampu, sundal kryt motoru, poslouchal naslouchátkem - při volnoběhu - kovové klepání, po zvýšení otáček - nic. Nakonec jsem objevil, to klepal jeden lístek držáku bočního krytu motoru o závit šroubu, na kterém drží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Taková ta vějířovitá potvůrka). Tak jsem ji přimáčk a bylo po problému.
  7. Přesně ten samý problém, byla to Baterka!!!!!!, 165000Km, 6 let, teď bez problémů, zdravím.
  8. Mogul Racing 5W-40 je absolutně bez problémů a je na 100% lepší, než Castrol!!! osobní zkušenost. Optimální poměr výkon/cena, dle sdělení špičkového tribotechnika 1 - Mobil 1, 2 - Shell, 3Mogul, ........................... Castrol. Selenii a francouze nezkoušeli.
  9. Chba, lepší jedou BRISK PREMIUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10. Mav

    Zatuhlé stěrače

    Trochu zatuhly, stačilo pár kapek převodového oleje s Militecem 1/1, bez problému. 2x ročně pár kapek na osičku, a je po problému. Kdo maže, Ten jede.
×
×
  • Vytvořit nový...