Přejít na obsah

Bofors

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Bofors

  1. V motoristickém časopisu píšou u předokolky 1,5 DQ381. Pak jim ještě něco věřte...
  2. Zdravím, už se to sice občas někde objevilo ale pořád tomu moc nevěřím. Vždy jsem měl zafixované že SIII má s 1,5 TSI 110kw automat DQ200. Ale třeba teď v Auto Tipu psali že má DQ381. Mi se tomu pořád nechce věřit, má někdo podklad ze kterého by to bylo jasné? Hledal jsem ale buď blbě a nebo je to tajný.
  3. Ahoj, super informace. Když budou další zkušenosti z provozu, rád si počtu :)
  4. Bofors

    Octavia III

    Technický dotaz, otevíral už někdo box vzduchového filtru u 1,4 TSI? koukal sem, že tam jsou na dělicí rovině 4 úchyty na zaklapnutí a jinak nic. těsnění by mělo být řešený pěnovým lemem přímo na filtru- aspoň tak to bylo na starým autě. byl bych nerad kdyby mě něco překvapilo až to rozhodím
  5. O OIII silně uvažuju v horizontu cca půl roku a chtěl jsem původně 1,4 TSI ale čím dál víc se přikláním k 1,2 TSI 77Kw a radši něco navíc z výbavy.
  6. není špatné což? jen ta GPS rychlost krapet nestíhá :DDD taky dobrá špona
  7. výborný odkaz, chtělo by to i na ostatní motory.
  8. já myslím, že to je právě hodně potřeba, filtr jako takový tím nejspíš až tak ovlivněn nebude ale díky předřazené trysce je z regenerace vyřazen motor který jinak trpí na ředění oleje naftou (rychlejší degenerace a ztráta vlastností) a z toho plynoucími negativy.
  9. má to i toyota land cruiser ale tam je trochu jiná cena... (má 2x DPF a každý má svou trysku)
  10. Bofors

    Octavia III

    Co se děje s novým 1,2 TSI?
  11. Skutečností že to funguje jsem samozřejmě potěšen a že máš osobní dlouhodobou skušenost je ještě lepší. Nad tímto motorem letos uvažuju jak v OIII nebo G7 ale tento systém asi nechám přece jen pro jiné.
  12. Tak to shrnem, vůbec si nepochopil o čem je tu řeč Pokud vím, že nemám pravdu tak se chytnu za nos a mlčím, to ale není tvůj případ. Chápu že profesionál fóra se cítí býti nadřazen nováčkovi ale to si nech na doma stejně jako to oslovení, tímto tvůj příspěvek oznamuji a žádám moderátora o zásah pro zachování kvality vlákna. Zdržuji se dalších OT komentů a o toto prosím i ostatní uživatele.
  13. Na 2 válce jde do 100Nm, maximum na 4 válce je 250Nm tzn. maximum na 2 válce je 250/2= 125Nm a pokud systém dovolí ve dvouválcovém režimu 100Nm tak je to na 80% možností těchto 2 válců, takže tomu říkám že jedou na plno. Tak kde je to "doslova maximalne na pol plynu " Sranki, dobrou vlastností jedince je rozvaha, tzn: než něco vypustím tak si to rozmyslím, vieš?
  14. Že na setrvačníku naměříš nižší výkon neznamená, že je klika s ložisky méně namáhána. Pochybuju, že ve verzi s vypínáním válců je jiná klika než ve verzi bez. Proto předpokládám, že je konstruována na 4 válcový provoz a při 2 válcovém je zatížení úplně jiné- 1. a 4. válec jedou na plno aby to auto utáhli a uprostřed skoro nic. Už jen proto bude opotřebení ložisek kliky i ojnic nevyrovnané. To určitě není optimální.
  15. Hádám rozdíly v namáhání s/bez vypnutých válců. Kliková hřídel je konstruována na určité namáhání a to při střídání těchto režimů značně kolísá a mění místo působení. 100% se mění jak zatížení v ložiscích tak průhyb hřídele, jiné budou i torzní kmity a já nevím co ještě.
  16. To by bylo dobře, aspoň by byla lepší kontrola jestli to ti umělci v servisu opravdu vyměnili nebo jen naúčtovali.
  17. Pravdu díš Pawouku. By mě zajímalo jak je řešený olejový filtr, zda se vymění jako celek nebo se mění jen vnitřní kartuš.
  18. Koukal sem na Golfa mk7 a tam je v nabídce 1,4TSI 90kW i 103kW bez vypínání a pak 103kW s vypínáním.
  19. Pokud pominu složitost/ spolehlivost mechanismu přesouvání vačky a tím vypínání/ zapínání válců, tak si myslím, že se toto musí projevit na životnosti a spolehlivosti motoru už jen distribucí tepla. Jak u bloku tak hlavy válců- 1. a 4. válec nažhavený a 2.+3. "studený" to nemůže dělat dlouhodobě dobrotu a ty studené válce se budou přidávat jen při plným kalupu, což je zase špatně. Osobně radši vemu 90kW bez této "ekovychytávky" než pár kW navíc + tohle.
  20. Zdravím vás, tento motor má být v OIII také přepracován a v kuloárech se proslýchá, že má mít spotřebu paliva na úrovni starých dobrých rotaček i v době úplně jiných emisních limitů a dusítka (filtru) ve výfuku. Právě k posledně jmenovanému směřuje můj dotaz. Nikde se mi nepodařilo vyčíst jakým spůsobem bude probíhat dodatečný vstřik nafty pro regeneraci částicového filtru, zda půjde přes motor se všemi negativními vlivy na něj (ředění oleje naftou) nebo bude instalován před filtrem předřazený vsřikovač nafty? V dnešní době kostkutingu si nedělám iluze :/ Popřípadě pokud víte o dalších novinkách k tomuto motoru, pište.
  21. Zdravím všechny uživatele, v OIII se představí nová řada motorů, zajímá mě váš názor na konstrukční posun 1,2 TSI popřípadě 1,4 TSI. Dostalo se ke mně, že má jít o pohon ventilového rozvodu řemenem s prodlouženým intervalem inspekce/výměny, 16v hlavu u 1,2 která byla dříve 8v, integrované výfukové svody v hlavě válců, proměné časování ventilů, změny na turbodmychadle, při vysoké zátěži snížená spotřeba paliva použitím jiného katalyzátoru- tomu poslednímu příliš nerozumím. Jízdní projev očekávám na úrovni předchůdců ale myslíte si, že tyto konstrukční změny výrazně zlepší nepříliš dobrou spolehlivost těchto agregátů, zvláště změna pohonu rozvodu řetěz/řemen? Uvítám časem i osobní skušenosti!
  22. Zdravím pánové, mrzí mě mrtvost tohoto vlákna. Neříkejte mi, že motor, který má nahradit 1,9 TDI si nezaslouží více infa! Já o něm ve střednědobém horizontu uvažuju jako o horkém kandidátovi, jen o něm nic nevím hlavně životnost CR mě trochu straší
×
×
  • Vytvořit nový...