Přejít na obsah

cisarnero

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil cisarnero

  1. Martin Vaculík ze Světu motorů radí nevypínat spojku při startu (pokud lze). https://www.auto.cz/startovat-motor-se-spojkou-nebo-bez-martin-vaculik-vysvetli-proc-je-jen-jedna-moznost-spravne-138312 Neví někdo, jestli je to možné zařídit u Fabie III čtyřválec 1,2 ?

  2. V 16. 2. 2020 na 12:24, Jarda-k napsal:

    Venkovní teplotu to bere bezesporu v potaz a jak se dostane pod nulu, tak se rekuperace vypíná a nastupuje nabíjení trvalým napětím 14,5 - 14,6 V. Na mínus pólu aku je snímač s tím slavným konektorem a literatura uvádí, že to snímá teplotu, procházející proud a napětí aku. Podle mého názoru je to ale jen bočník na snímání proudu a ostatní hodnoty si řj dopočítá s pomocí ostatních snímačů, tedy i venkovní teploty. 

     

    Pokud ten konektor vytáhneš, tak to dobíjí stálým napětím, ale i to se lehce reguluje podle venkovní teploty, stejně jako u starších aut bez ID.

    Tohle jsem naměřil na svém autě při vytaženém konektoru:

    Při 0° a níž je cca 14,5 - 14,6 V  

    při +3° je cca 14,3 - 14,4 V 

    při +6° je cca 14,2 - 14,3 V 

    při +9° je cca 14,1 - 14,2 V

    při +12° je cca 13,9 - 14,0 V

    K měření teploty v baterii se používá teplotní senzor NTC integrovaný v J367. Protože čidlo teploty NTC je připojeno přímo k baterii, lze jej použít ke spolehlivému stanovení teploty baterie.

    Není to z mojí hlavy, ale reaguji na tvrzení, že ostatní hodnoty si Ř j dopočítá.....

    Čidlo u aku - pól a zapojení.pdf

    • Pozitivní 1
  3. V 12. 12. 2017 na 8:15, osobne napsal:

    Na druhou stranu by pak ridici jednotka mela logicky deaktivovat S-S system, kdyz si bude myslet, ze je autobaterie vybita. Nebo ne? Bylo by to pak mozna nejjednodussi deaktivovani S-S systemu.

     

     Ale rozhodne bych autobaterii pri nabijeni neodpojoval od elektroinstalace vozidla, pravdepodobne by to vymazalo nektere hodnoty z pameti ridici jednotky. Mozna by to znamenal primo Hard Reset? Pokud vim, tak v autoservisu ti i pri vymene autobaterie pripoji elektroinstalaci vozidla na jiny zdroj el. napeti, aby to nebylo ani vterinu bez napeti.

     

     

    Když budu potřebovat vyměnit žárovky v levém světlometu je doporučovaný postup pro snadný přístup demontovat aku. Mám start box dávající 12V a připojil bych jej místo aku (jak uvádíte to dělají v servisu). Kde připojit mínusový pól místo aku, na svorku mínus, nebo na kostřící bod na karoserii ?

  4. V 21. 6. 2017 na 13:01, los pakos napsal:

     

    Smrad z klimatizace není vlastnost, já čistím klimu 1x ročně ozonem + pylový filtr a klima mi nikdy nesmrděla, ani na druhém autě v rodině. Známý na OII měl taky smradlavou klimatizaci, nechával to profesionálně čistit a pořád smrdělo, nakonec zjistil, že v motorovém prostoru vozil kunu, která se mu přiškvařila k hadicím.

    Koupil jsem si ozonizátor. Můžete mi popsat, kam umísťujete hadičku s vyfukujícím ozonem a jak máte nastaven ventilátor a klimu (já mám mechanickou klimu).

  5. Pro výměnu žárovek ve světlometu na řidičově straně servisy většinou odpojí aku a vyjmou. Tím získají prostor pro snažší manipulaci. Mám Fabii III socku, 1,2 66 kW. Dojde k vymazání nějakých pamětí a nutnosti nastavení po znovuzapojení toho samého aku? Není nutné před odpojením připojit náhradní zdroj ? Dík.

  6. Snažil jsem se v autosalonu Škoda v mém v bydlišti knížku sehnat, bohužel, mají jenom v nabídce od dodavatele knížky v ceně 30 Kč a to nevědí, co to je. Nemá někdo možnost mi poslat tuto knížku, náklady samozřejmně uhradím. Kdyby to šlo, tak nejlépe Ostrava a přímý kontakt.

  7. Zkusím znovu vysvětlit, o co mi jde. Deaktivoval jsem StartStop změnou limitu napětí ze 7,6V na 12,1V dle wirer a perfektně funguje. Mám aku EFB a prozatím nebudu měnit. Nemám v autě žádné spotřebiče navíc. Že se při výměně musí nakódovat typ aku vím, ale to jsem nechtěl řešit. Zajímám se co se stane, když při stávajícím aku EFB odpojím konektor z čidla umístěného u - pólu aku (pochopitelně bych znova zpětně aktivoval StartStop dle wirer. , protože při odpojení konektoru se automaticky deaktivuje). Dle poznatků na fóru se tím deaktivuje StartStop a současně se vyřadí t.zv. rekuperace a aku bude nabíjeno jako u starších aut nonstop na 100%. Mne zajímalo, jestli se opravdu vyřadí rekuperace a jakým napětím bude nabíjen aku, aby se nezničilo plynovaním, vyvařením, přebíjením a pod. Je určeno, že aku EFB se má nabíjet 14,3 V (nabíječky CTEK) a kolik asi systém určí jako nějakou hodnotu (bylo řečeno 14,5V) nabíjení - to mne zajímá.

  8. V prosinci 2018 jsem deaktivoval StartStop změnou limitu napětí ze 7,6V na 12,1V dle wirer . Do dnes funguje.  Ale nedá mi pokoj možnost deaktivovat SS včetně inteligentního nabíjení odpojením konektoru z - pólu aku. Mám aku typu EFB (mohl bych instalovat AGM) a ta dovoluje nabíjení 14,7V (u AGM 14,7V). Myslím, že zde bylo psáno, že po odpojení konektoru systém nastaví nějakou (jakou ?) hodnotu nabíjení na 14,5V a bude stále nabíjet, jako u starších automobilů. V jiných pramenech jsem se dočetl, že trvalé nabíjení může být 13,1V, jinak dochází k plynování atd. 

    Napsal jsem to správně ze správnými tvrzeními a má někdo delší zkušenosti ?

  9. V materiálu "Reset servisních intervalů...." se uvádí při nulování proměnlivého servisu výměny oleje QI6 a QI1-4 :

    - Některé řídící jednotky mohou vyžadovat, aby v diagnostickém nástroji bylo uloženo nenulové číslo dílny, 
    importéra a zařízení. Jedná se o identifikaci servisu / diagnostického nástroje, kterou přiděluje výrobce koncernu Volkswagen. Mohou být vyžadovány konkrétní hodnoty a nebo v některých případech stačí, aby byly hodnoty nenulové. 
    - platí pouze pro řídící jednotky s protokolem UDS .

    Jedná se o používání diagnostiky VAG. Pokud by takový případ nastal (nevím, jak by se projevil v nastavení VAG) , co dělat u hardware koupeného na AliExpresu? Má někdo znalost a je ochoten to objasnit ? 

  10. Pánové, nemám internetové bankovnictví a tak nemohu provádět platby, pouze v hotovosti nebo převodem z účtu. Mohl bych obdržet informace v záležitosti Údržba-přesné pokyny Fabia III? Dílenskou příručku jsem si stáhnul z těchto stránek. Kolik asi má stránek Údržba-přesné pokyny Fabia III a jak náročné je stažení (technicky a finančně). Pokud by to nebyla horentní částka peněz či dlouhotrvající záležitost a byla by ochota to zařídit, jistě bych to zaplatil. Najde se někdo ? Pokud ano, jistě se domluvíme na předání materiálu a zaplacení.

  11. před 48 minutami, ski1961 napsal:

    @cisarneroto je nedostatková příručka..už po ní pátrám taky dlouho..auto už se vyrábí 5 let, ale tato příručka není k mání ani v erWinu...

    Málo se orientuju, v ntb mám ELSU, ale pro škodovky je do roku 2012. Byla pro mne výborná, dokud mi loni na podzim totálně nezničili Octavii Tour (2010, koupil jsem ji s 50 tis. km). Mám i Atris Haynes 3/2016, opět bohužel do Fabia II.

    Co dělat, čekat ?

  12. Mám originál momentový klíč TONA 1/4" do 25Nm. Kontrolní kalibrace stojí dosti peněz. Nemá někdo zkušenosti s amatérskou kalibrací ? Kdysi jsem si koupil momentový klíč 1/2" do 200 Nm nějak za 600,- Kč (určitě Čína). Upnul jsem jej za čtyřhran do svěráku, pověsil na konec závaží a spočítal jsem si moment s váhy závaží a délky ramene a nastavil na stupnici. Samozřejmně jsem musel pružinu podložit a zvýšit její přítlačnou sílu. Určitě bych jej nepoužíval na přesnou práci (šrouby hlavy motoru). 

    Předmětný klíč potřebuji na utažení svíček u Fabie III předepsaným momentem z důvodu polohování jiskřiště k ventilům.

  13. V 11. 2. 2019 na 15:22, MilanHos napsal:

    @cisarneroHmm na měsíc, to už asi člověk bere raději víc než míň. Ale ono dvě trička a kalhoty nezaberou tolik co zbytečná zásoba jídla. 

    Skus ještě vytrhnout tu sedačku a nechat ji doma. S tím že po dovolený ty dvě packy u prodejce dokoupíš. 

    Jídlo prakticky žádné neberu. V Černé Hoře i při našem kurzu € lze nakoupit i na pobřeží v supermarketech VOLI, IDEA za stejnou cenu. Domorodci ještě nejsou tak zparchantělí cizáckými hypermarkety z EU a přál bych všem jíst na př. rajčata ze zahrady, mléko a j. z horských oblastí atd. atd. 

    https://www.idea.co.me/Katalozi

  14. před 11 hodinami, MilanHos napsal:

    Nedělal chybí tam ty úchyty

    Při porovnání získaného prostoru (viz fotodokumentace viz výše) jsem přišel k názoru, že bych nic nezískal. Vyplním prostor na podlaze za předními sedačkami až do výše povrchu zadních sedaček a potom mohu bagáž nakládat po celé ploše zadních sedadel včetně vyplněného prostoru a to vysoko dle potřeby třeba až do stropu se zajištěním. Asi bych nechal uprostřed průhled pro zpětné zrcátko. Prohloupil jsem, na podzim po totální havárii Octavie (ne mojí vinou) jsem koupil HB. Chtělo to combi, silnější motor, 6 rychlostí. jezdím v létě i dvakrát k moři až k Albánii 1500 km vždy na měsíc. No, manželka dostane prostor na jedny sandále, blůzku a kraťasy, půjdeme na nuda a tam nic netřeba vozit. Jinak díky.

×
×
  • Vytvořit nový...