Přejít na obsah

Luman

Uživatel
  • Počet příspěvků

    146
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Luman

  1. Tak jsme se letos rozhodli objednat nové auto. Z téhle diskuze vím, co se děje s dodáním vozů a byl jsem smířený, že si rok až dva počkáme. Byl jsem vždy na Octavie, ale jelikož 4 generace je za mě to nejšerednějši auto, co dnes Škoda nabízí a Karoq je pro nás malý, objednali jsme Kodiaq. Prodejce vytvořil objednávku a oznámil nám, že auto bude nejdříve za 14 měsíců a napsal to i do smlouvy. Za 2 měsíce od objednání volá prodejce, tak si říkám aha, asi volá, že se posouvá termín a v telefonu se ozvalo: dobrý den, nevím jak je to možné, ale právě nám přivezli vaše auto. Takže dnes je to loterie a záleži na jakou konfiguraci má Škoda zrovna všechny díly. 

    • Líbí se mi 2
    • Pozitivní 2
  2. Ahoj, přidávám foto spotřeby našeho Kodiaqa 1,5 Tsi (manuál) z letošni dovolene v Itálii. Auto bylo úplně nové, takže jsem jel v klidu, v ČR 90/50 a na dálnici jsem měl celou cestu tempomat 130km/h. 2 dospělí, 2 děti a plný kufr. Jízda super, až na ten adaptivni tempomat, to mi chvilku trvalo si na něj zvyknout, ale to už je na jiné téma :)

    20220626_114921.jpg

    • Pozitivní 1
  3. Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně navigace. Mám Columbus a pokud používám navigaci tak pouze na Columbusu. Na virtuálním kokpitu mám buď radio, nebo info o jízdě (čas, spotřeba, dojezd atd).

    Ale když zastavím a vypnu motor např. na benzince, tak po nastartování se mi navigace zobrazí jak na Columbusu tak i na virtuálním kokpitu mezi budíky a zas si to musím nastavovat zpět abych tam měl radio.

    Jde někde v menu auta nastavit, aby virtuál kokpit ukazoval pořád to samé po každém nastartování? Jsem asi úplně blbej, ale nemůžu to v návodu, ani v menu auta najít.

    Kodiaq je letošní FL.

    Díky 

     

  4. Ahoj, mam O3 1.6 TDi a měl bych dotaz. Včera přijdu po týdnu k autu, nastartuju a hláška - málo chladící kapaliny. Otevřu motorový prostor a úplně prázdná nádržka chladící kapaliny. Kouknu pod auto a tam veliká louže. 120km od domova a nikde žádný servis. Tak jsem koupil na benzině kapalinu, dolil (cca 0.8l) na risku max a vyrazil na cestu k domovu s tím, že budu průběžně kontrolovat a jakmile to bude hodně utíkat, tak auto odstavim a zavolám odtah. 

    Dopadlo to tak, že jsem ujel 120 km a neunikla ani kapka chladici kapaliny - stále se krásně drží na risce max. 

    Samozřejmě po víkendu zavolám do servisu a nechám to zkontrolovat. Nenapadá někoho kde může být problém, že kapalina ze zaparkovaného auta unikla? 

    Díky za postřehy  

     

  5. Včera jsem se bavil s pánem a tomu měnili klepající DCC tlumiče v 53tis.km na záruku, ale plno lidí jako já se na tento nájezd dostanou až po záruce 😀 

    Já se zeptám: vyplatí se připlatit Columbus nebo ne? Já ho chtěl kvůli tomu, že byl v paketu s Cantonem.

    Jelikož teď bohužel Canton nejde objednat, tak přemýšlím jestli ten příplatek 30tis. stojí za to. Nemám žádnou zkušenost s vestavěnými navigacemi, v Octavii mám jen radio Bolero.

     

    A ještě bych se zeptal, jaké části těla chrání příplatkové zadní boční airbagy? Na netu o nich není moc informací a co jsem našel fotky, tak je to spíš jen ochrana těla a ne hlavy. 

     

    skoda-kodiaq-airbagy.jpg

  6. Tak jsem si prostudoval nový ceník a pro Sportline i RS už není v nabídce Canton a ani Sunset 👎To je hrozný ta Škoda - zdražit a zpřeházet pakety jim jde výborně, ale nechat v nabídce žádoucí výbavu je problém.

    A ten konfigurator, to je taky paráda - v roce 2021 nejsou schopný si sehnat pořádné ajťáky, co by v den změny ceníku automaticky spustil i nový konfigurator. 

  7. Dobrý den, nebudu zakládat nové téma, tak se zeptám zde: přemýšlím o novém Kodiaqu 1,5 Tsi Sportline, kde jsou na výběr 19 nebo 20 kola. Vozíte někdo na Kodiaqu s tímto motorem 20 kola?

    To auto na nich vypadá samozřejmě lépe, ale není to už moc tvrdé a skákavé? A taky jsem se dočetl, že větší kola jsou zátěž pro motor a akceleraci - nebudou tedy 20 na 1,5 Tsi moc? 

    Děkuji všem za případnou odpověď. 

  8. Pánové, jaké jsou z výroby přední kotouče na O1 1.6 75kw - 256x22 nebo 288x25?

    Potřebuji udělat brzdy před technickou a nechce se mi teď v zimně sundavat kolo :)

    Našel jsem na netu odpověď jak 256 i 288, tak jsem psal do 2 eshopu kde je prodávají a odpovědi jsou super - oni sami nevědí - to jsou odborníci !!! 

  9. Lucasse:

    Já myslím, že seštelovali panty. Když od nich se moc nedozvíš a papír co dělali ti taky nedají, jelikož je to v záruce a posílají to ŠA.

    No každopadně vypadá, že je konec s pazvuky. Já taky pořád zkoumal kde lupe kastlík, ale nakonec to bylo dveřmi.

  10. Po koupi auta se mi po měsíci začali ozývat zvuky z palubky od spolujezdce - co hrbol na silnici, to lupnutí. Nechal jsem to rok, zda si to sedne, ale nesedlo. Celý rok jsem to koumal a zjistil jsem, že to vychází od palubky jak se dotýká dveří.

    Dnes jsem dal kvůli tomuto problému vůz do servisu na reklamační opravu a při přebírání vozu mi sdělili, že by to mělo být opraveno -  ŠA prý o tomto problému ví a servisy mají za úkol pokud s tímto někdo přijde upravit dveře tak, aby byly více odtažené od palubky.  

    Zatím mám za sebou jen 10km ze servisu, ale vypadá to, že je od pazvuků pokoj :)

    Takže dávám ŠA malou pochvalu, za to, že si těchto zvuků všímají a nehází to na zákazníky, že si vymýšlí.  

    • Pozitivní 3
  11. Já platil před 11 lety na O1 a ted na O3 shodně zálohu 20tis u dvou různých prodejců s tím, že pokud auto neodeberu, tak si prodejce zálohu nechá, dokud auto neprodá.

    Jinak já jsem 16% na nově nakonfigurovanou O3 dostal, ale z důvodu že zaměstnavatel je velkoodběratel Škodovek a musel jsem auto koupit u dealera u kterého firma kupuje. Co jsem tak zjišťoval, tak toto dnes má od ŠA spousty firem pro své zaměstnance.

     

    Co jsem chodil rok po dealerech, dělal testovací jízdy a bavil se o nabídkách, tak nejmíň mi nabídli slevu 7,5% a nejvíc 9%.

×
×
  • Vytvořit nový...