Přejít na obsah

SITMIR

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    198
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem SITMIR

  1. Běhá z toho mráz po zádech.

  2. To Lubdik : Chce to klid, mě tu takhle někdo zvracel nad mračítkama na předních světlech a nechal jsem si je tam, žiju dál a lidem v mém okolí se na autě líbí.
  3. SITMIR

    PLEXI OFUKY OKEN

    Tak je nekupuj u Škodovky.je milion e-shopu kde to koupíš taky a u zástěrek je mi srdečně jedno jestli jsou ze Škody nebo odněkud jinud když pasují a fungují. To samé ofuky.
  4. Myslím že to řešíme zcela zbytečně,kdo chce tak si to dá dokódovat a odpovědnost je na něm.
  5. Takže kabílek mám, vše co jsem potřeboval jsem si dokódoval a pokud bude mít někdo z Náchodska a okolí potřebu ta není problém a PM.
  6. Tak potom je majitel pitomej a neví čím svítí. Sám z toho byl mimo že má koncová světla na senzor k denním.
  7. Nevím co to je přesně za typ BMW ale přední mu svítí standartně LED denní osvětlení a zadní se přidávají podle senzoru. Ale myslím že to je X5ka.
  8. Jo tak homologace tam bude určitě.
  9. Např u nových BMW jsou denní světla vzadu na čidla. Trošku se sešeří a rozsvítí se zadní. Majitel naší firmy to má z výroby, ještě jsme o tom diskutovaly. A podívej se na silnicích kolem sebe co je aut že vepředu svítí denní ledky a vzadu normálně koncová svítí taky.
  10. Tak třeba jsem si všimnul spousty aut novějších typů u kterých standartní denní osvělení má rozsvícené i koncová světla.
  11. No je to asi o lidech. Denní světla svítěj, , jsou umístěné v pozicích stanovených v předpisech jen tam svítí ty parkovačky navíc, nikoho to neoslňuje, nikomu neubližuje. A ty světla vzadu. Každej kdo není debil musí uznat že to je prospěšné ale samosebou pokud narazíš na debila tak Tě v tom vymáchá.
  12. Já vím, je to super ale jet kvůli tomu přes půl republiky :-(. 275 km. Ale je fakt že ty parkovačky (v předních mám LED) s tím denním vypadaj moc dobře.
  13. Aha tak budíky je vyšší liga když Ty bydlíš Ferdo hrozně daleko. A na to zamykání zkusím mrknout, díky moc.
  14. Tak jsem si vše potřebné dokódoval a vše je funkční, HHA, parkovačky k denním světlům, protočení ručiček , vyhřívání zrcátek k zadnímu oknu. Ještě potřebuji vypátrat kde se aktivuje osvětlění budíků k dennímu svícení, svítí mi standartně jen ručičky a automatické zamykání při rozjezdu. Poradí někdo osvícený ?
  15. Jeden dotaz hoši. Prolezl jsem celé vlákno a nikde jsem nenašel (možná jsem jen slepej) postup jak upravit ten časový interval Asistenta rozjezdu do kopce. Jak nastavit aby držel 2 nebo 4 sekundy. Díky.
  16. Zdravím. Někdo s VAGem na Náchodsku či Police nad Metují ? Potřeboval bych dokódovat pár věcí do RApida 2013. Díky za zprávu.
  17. Nevím, já tomu moc nehovím ale mechanik sehnal tuhle Fábiáckou protože mu ji doporučili ale ona tam kvůli nějakému kovovému osazení nejde. A repliky neexistují.
  18. Tak příčina bouchání se nakonec po postupném rozebírání přední nápravy odhalila. Viníkem byl prasklý homokinetický kloub. Cena pouze 8000 Kč ale nedá se volně koupit. Ve Škodovce výměna kus za kus.
  19. Tak to vidím že prodám dva roky starého Rapida , nebouraného na náhradní díly. To nemá chybu.
  20. Tak nevím jestli kecá ale zatím mi vždycky vše zdokladoval co nakupoval. Je fakt že to jsou nová auta, starších dílů (třeba z bouraček je málo) a cena nových dílů je tím pádem vyšroubovaná.
  21. Tak předběžně-rada starších mechaniků ( i zaměstnanců Škoda servisu) není schopna určit problém bouchání. Nikdy se s tím u Rapida nesetkali a bylo mi řečeno že pokud to je vada materiálu např. někde nějaká prasklinka která se kroutí jen při zatížení tak se to ani nemusí zjistit. Takže chtějí volit postup výměny součástí hnacího ústrojí popořadě od nejlevnějšího, kineťáky, poloosy atd. až k převodovce. A když mi řekli že nová převodovka stojí cca. 100 litrů tak asi Rapida nechám dceři na zahradě na hraní.
  22. Ale když sundám nohu z plynu tak to začne bouchat dost a rychlost bouchání se mění podle otáček kol.
  23. Tak jsem si myslel že jsem se také stal účastníkem téhle kauzy, pobouchávání, poklepávání které jsem přičítal silenbloku. Divné jen bylo že to začalo ze dne na den. Auto už po záruce tak jsem ho předal svému mechanikovi který na mé doporučení přehodil silenblok nového typu H, mimochodem ve Škodovce se mu snažili nacpat starý typ, a bouchání vesele pokračuje dál Když zařadím a pouštím spojku a motor začíná zabírat tak tam něco klepne, když plynem udržuji rychlost jízdy tak je slyšet poklepávání a dost to začne bušit když brzdím motorem. V zátahu to celkem není slyšet. Takže je v plánu rozborka kineťáků, poloos, převodovky a už vidím tu dardu co mě čeká. Dva roky staré auto najeto 40000. Posral by se člověk.
  24. Tak mně knoflík upadl úplně stejně. Prostě laciný plastík.
×
×
  • Vytvořit nový...