HonzaNx Vloženo 12. Říjen 2012 Vloženo 12. Říjen 2012 To máš pravdu ale není po tom něco ˇˇzapsanéhoˇˇ v řídící jednotce? Přece jen bál bych se, aby to neodhalili... Citovat
kokoi Vloženo 12. Říjen 2012 Vloženo 12. Říjen 2012 To nemyslím, sice to funguje na principu, že to "lže" řídící jednotce o údajích ze senzorů, ale těch údajů je X za vteřinu a těžko se to bude všechno někde ukládat v paměti ECU. Možná max. posledních pár minut, ale když to vyndáš a než dojedeš do servisu, nemůže už tam po zkreslených hodnotách být žádná stopa. Citovat
KubinoPv Vloženo 13. Říjen 2012 Vloženo 13. Říjen 2012 Nebojte, ten motor nemá ani paměť závad. 1 Citovat
atnarfus Vloženo 13. Říjen 2012 Vloženo 13. Říjen 2012 Na starších autech paměť závad funguje takto: Když je některý vstupní, nebo výstupní signál mimo očekávané hodnoty, zapíše se toto zjištění do paměti závad. Nelogují se tedy žádné průběžné informace. Když je power box udělaný dobře, tak zkresluje signál jenom tolik, aby to řídící jednotka nevyhodnotila jako chybu. Předpokládám, že řídící jednotka TSI pracuje podobně. Citovat
sytic Vloženo 20. Říjen 2012 Vloženo 20. Říjen 2012 Dnes jsem se bavil o chiptuningu 1.2 TSI a z ABC Tuning prej po úpravě nestačí Octavia 2.0 TDI http://www.abctuning.cz/?id=11〈=cs&pid=1&aid=1 Otázka je pořád, kolik pak ten motor vydrží... Citovat
KubinoPv Vloženo 20. Říjen 2012 Vloženo 20. Říjen 2012 Věřte že moc šancí na spokojený následující život nemá. Nejen ložiska na klice by musela vypadat jinak.... Citovat
Seidl Vloženo 21. Říjen 2012 Vloženo 21. Říjen 2012 Myslím, že nejde tak o ložiska na klice, jak o tepelné namáhání pístů, turba atd. Citovat
azriel Vloženo 21. Říjen 2012 Vloženo 21. Říjen 2012 (editace) joo abc tuning ... se divim že ještě mají po tom fiasku drzost chipovat auta http://mateju.bigbloger.lidovky.cz/c/100287/ABC-Podvod-Group-as.html Editováno: 21. Říjen 2012, autor: azriel Citovat
KubinoPv Vloženo 21. Říjen 2012 Vloženo 21. Říjen 2012 Myslím, že nejde tak o ložiska na klice, jak o tepelné namáhání pístů, turba atd. Proto těch pár teček Citovat
kokoi Vloženo 21. Říjen 2012 Vloženo 21. Říjen 2012 Teda pardon, ale mně to přijde jak v blázinci. Jaký ložiska, jaký písty a turbo? Proč má 1.2 TSI 77 kW větší výkon než 63 kW? Protože je jinak načipovanej, jinej rozdíl tam není! A je v zásadě jedno, jestli to udělaj přímo ve fabrice nebo někde v garáži, teda za předpokladu, že je to udělaný dobře. O ABC Tuning se nebavím, to pravděpodobně budou podvodníci. Citovat
KubinoPv Vloženo 21. Říjen 2012 Vloženo 21. Říjen 2012 Protože se probírá zvedání nad 77kW. A jak jsem zrovna já psal tak hodnoty co uvádějí jsou rozptylové hodnoty nadvýkonu fabriky. Nebudu to psát pořád dokola...... Citovat
kokoi Vloženo 22. Říjen 2012 Vloženo 22. Říjen 2012 Sytic tu psal, že po čipu to může jet líp než 2.0 TDi. Což v podstatě může být pravda. Když tsi načipovaná na 77 kW bude mít ve skutečnosti 90 kW a TDi 103 kW v základu v reálu třeba jen 105 kW, tak při rozdílu hmotností fabia/octavia bude mít fabia větší jednotkový výkon na kg. Citovat
KubinoPv Vloženo 22. Říjen 2012 Vloženo 22. Říjen 2012 Těch cca 90 má i bez chipu :kol-28: :kol-28: skoro každá a chip má změřených 90 z čehož vyplývá že si chipem dokoupíš jen samolepku za nic.... Citovat
kokoi Vloženo 22. Říjen 2012 Vloženo 22. Říjen 2012 Jo to má, ale pokud to koupíš jako 77. Ale řeč je o tom, že se to dá bez dostat i z 63. Že v tom ABC Tuningu prodávají teplou vodu o tom není pochyb. Citovat
texas Vloženo 13. Listopad 2012 Vloženo 13. Listopad 2012 Kluci, mne to nejako nejde do hlavy. Vysvetlite mi to. Ako može mat 1,2tsi 77kw nameraných 90kw? Inak s tým čipom by som sa toho tiež bál. Presne ako hovorí Jakub N. 63 a 77 je rozdiel a robia ho seriovo. Určite si myslím že tam ešte nejaká rezerva na výkon bude, lenže nik nevie kde je strop. Ten motor je už bez tak malý, nik nevie ani aku bude mat vobec životnosť. Ja mám sice "novší model" mne rozvody nemenili (vraj tie staršie retaze boli z ineho materiálu) ale podložku do turba mi dávali. Citovat
KubinoPv Vloženo 13. Listopad 2012 Vloženo 13. Listopad 2012 Jsme sice na chip vlákně, ale já mám to úplně poslední turbo vyměněném po totálním vysr.ní původního. Je to bezpodložková varianta a naopak já mám "úzké" rozvody a výměnu mám za 45000 už druhou . A k tématu- 90kW je povětšinová naměřená hodnota s takovým rozptylem nahoru typickému pro turbo motory. Atmosféra to tak většinou nemá. 77kW jako papírová je krytí zadku výrobce pro případ měření při reklamaci uštvaného motoru. 63ky se zase blíží 77kW a ze stejného důvodu. Půjdu reklamovat "to nejede", hodí to na brzdu a vzhledem k +- 5% povolené tolerance je pramalá šance že to bude 60kW nebo míň. Citovat
texas Vloženo 13. Listopad 2012 Vloženo 13. Listopad 2012 Parada. Bez tak mám nové auto a po prvých 500 km mi puká v naprave, s čím si servis už po x-ty krat reklamácie nevie rady a ešte sa mám bát aj o turbo či rozvody... Ale vedel som do čoho idem. Kupujem si nový motor, ktorý nie je vychytaný, takže som skor pokusným kralikom pre dalšie generacie vodičov 1,2. A tohoto by sa mal podla mna každý držať. Ak chcete čipovat, OK, ale nechajte ten motor aspoň pár rokov na pokoji, nech ho poriadne vyladia. Ja som nad tým taktiež uvažoval, ale v končenom dosledku na čo, ked je výkon aj tak vyšší než je v papieroch. Kašlite na to. Ja som tiež nemal na 1,8 turbo, preto mám 1,2, ale teším sa z toho že mám super spotrebu a nízke povinné ručenie Citovat
lubikSK Vloženo 13. Listopad 2012 Vloženo 13. Listopad 2012 (editace) U Ochcávky je na výber ďaleko pestrejšia paleta motorov, tak je možné vybrať menšie zlo, u Fabči je možné u benzínu vyberať len medzi horšou a ešte horšou alternatívou, teda medzi už síce zrejme odladeným a dostatočným 1.2 HTP, s typickým uchu nelahodiacim prejavom, ktorému vo vyšších otáčkach dochádza dych, alebo temperamentným 1.2TSI, kde je nutné brať do úvahy ešte jeho post-pubertálne nedostatky a veriť že dospeje v nenáladového siláka, vždy bez reptania ochotného odviesť požadovanú prácu. Editováno: 13. Listopad 2012, autor: lubikSK Citovat
texas Vloženo 16. Listopad 2012 Vloženo 16. Listopad 2012 U Fábie je na výber ešte 1,4 RS turbo kompresor, je v rovnakej cene ako Octavia 1,2 tsi elegance, lenže problém je v tom, že rozpočet na to nemá každý. Motor 1,2 tsi so svojím výkonom, nie je vobec hanbou na ceste, dakedy sa chválil do nebies 1,9DTI 66kw Citovat
Seidl Vloženo 12. Únor 2013 Vloženo 12. Únor 2013 U Fábie je na výber ešte 1,4 RS turbo kompresor, je v rovnakej cene ako Octavia 1,2 tsi elegance, lenže problém je v tom, že rozpočet na to nemá každý. Motor 1,2 tsi so svojím výkonom, nie je vobec hanbou na ceste, dakedy sa chválil do nebies 1,9DTI 66kw To taky není dobrá volba. Tam zas tečou svíčky, jako by byly z vosku. Citovat
Seidl Vloženo 8. Březen 2013 Vloženo 8. Březen 2013 A co takle tohle: http://www.racechip.de/en/chiptuning/skoda/fabia/fabia-2/1-2-tsi-63kw/index.php Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 8. Březen 2013 Vloženo 8. Březen 2013 To není žádnej chiptuning, to je nanejvejš power-box.... se vším všudy co s tím souvisí. Citovat
inya Vloženo 20. Březen 2013 Vloženo 20. Březen 2013 Tak jsem se po dlouhý době podíval, co dělá pan "Cimbu" a začal nabízet chip na tyhle chrastítka za 15tis. s daní. Kdo bude dělat pokusnýho králíka? Citovat
KubinoPv Vloženo 20. Březen 2013 Vloženo 20. Březen 2013 (editace) Nežít jako kaskadér, být k motoru trošku fééééér..... Ou je, tohoto jsem nepříznivce dlouho... Editováno: 20. Březen 2013, autor: Jakub Nabel Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.