Krejdy Vloženo 3. Únor 2011 Sdílet Vloženo 3. Únor 2011 (editace) Zdravím, mám takový problém neshoduje se mi spotřeba udávaná na pal. PC a skutečná podle tankování a ujetých km na spotřeby.cz. Rozdíl je o cca 1,2 l/100km a to se mi zdá celkem dost. Jedná se o motor 1.9 TDi 77 kW s DSG. Spotřeba dle PC je cca 6l/100km a skutečná 7.2 l/100km. Tím že jezdím povětšinou město a dálnice tak mi ta spotřeba ani nepřijde moc vysoká, ale ten rozdíl se mi zdá celkem dost. Nevíte někdo co s tím? Nebo čím by to mohlo být? Motor mám nachipovaný na cca 99 kW. Za rady a zkušenosti děkuju... Editováno: 3. Únor 2011, autor: Krejdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dukes Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Odpověď je jednoduchá - může za to špatná úprava softwaru. Kdo to dělal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 4. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 autochip.eu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 4. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Tak tam budu muset zavolat a poptat co s tim budou dělat? Ale nechapu jak je to mozne takhle znama firma a takhle to pos.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 8. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2011 Tak jsem volal do autochip a ve čtvtek tam jedu a provedou mi korekci aby to ukazovalo skutečnou spotřebu. Jen se chci zeptat co říkáte na tu moji skutečnou spotřebu 7,2 l/100km. Skladba me jizdy je povetsinou mesto se studenym motorem a DSG převodovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dukes Vloženo 8. Únor 2011 Sdílet Vloženo 8. Únor 2011 7,2l/100km je dle mého docela ok vzhledem k tomu, jak popisuješ, že jezdíš. Jsem zvědavý, jak dopadneš ve čtvrtek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 9. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Jo taky jsem zvědav co tam s tím provedou, ale zajímalo by mě podle čeho se tedy vypočítává ta spotřeba na PC, když to jde takto upravit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RichardD Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Krejdy ještě řekni jak tu spotřebu přesně počítáš, jestli ses třeba nespletl ty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 9. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 na spotreby.cz podle najetych kilometru a natankovanych litru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 10. Únor 2011 Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 Že PP skrelsluje spotřebu je notiricka známá věc a z čeho přesně spotřebu vypočítává ti neřeknu protože nejsem odborník ale nejen tady na fóru už se o tom psalo x a stačí pohledat odpověď na obojí. 1,2 je už hodně oproti zkušenostem jiných. Jenže když se podívám na tvoje údaje na spotreby.cz tak je to dost chaotický. Seš si jistý že tam nemáš chybu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 10. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 Nemam to jen ze spotreb.cz, na tento server jsem přišel až nedávno. Počítal jsem si to už dříve v excelu podle natankovaní a najetych km. Takže spíše vycházím z toho co mi vychází u mě než na spotřeby.cz. Na spotřeby jsem dal pouze par posledních tankování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 10. Únor 2011 Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 Mě palubák proměřuje o 0.7L na kratších trasách, většinou ve městě, ale když jedu třeba po dálnici tak ukazuje přesně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 13. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2011 Tak jsem byl v autochip.eu a přehráli mi celý chip s tím že nějak upravili mapy. Tak jsem zvědav jak to bude teď. Natankoval jsem plnou a uvidím co ukáže čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 19. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 Tak i po přehrátí zustalo vše při starém :-( Je tedy fakt ze moje slozeni jizdy je tak 80% mesto... Ale nemyslim si ze by to melo promerovat o tolik... uz jsem i menil vahu vzduchu ale porad stejne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 21. Duben 2011 Sdílet Vloženo 21. Duben 2011 (editace) No co já mám zkušenosti tak normální data ukazují odchylku tak do 0,5l/100km ... už jsem zkoušel i s čipnutá autama. Některé byly horší některé lepší (rozdíl klidně kolem 1,5l). Ale podle zkušeností mi daleko víc do spotřeby kecaly kola. Třeba z 1,6 TDi jsem jezdil podle palubáku za letních 15 za 5,3 a podle tankování za 5,8 ... pak jsem jezdil v zimě na 16 a palubák ukazoval 5,9 a já napočítal podle tankování 5,4. Potom těžko radit. Není v kombipřístroji nějaká korekční konstanta na spotřebu?? Tou by to šlo možná korigovat. Editováno: 21. Duben 2011, autor: Mates_XIV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krejdy Vloženo 22. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 No to jsem prave myslel nejakou konstasntou to upravit, ale nikdo nevi jestli to jde. Na tuhle myslenku me privedl kamost co ma BMW E46 tam takovaq konstanta je. Ja dal ted 18" ale spotreba je porad stejna a rozdil take Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 Nejsem odborník ale po fórech se tohle už řešilo hodněkrát a třeba nick Rolbař tuhle úpravu dělá přes VAG. Jde to prý skorigovat až o 15% plus a mínus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.