Přejít na obsah

Po vymene capov riadenia auto taha do strany


R-O-M-E-O

Doporučené příspěvky

Zdravim,

ako moto-laik sa chcem spytat co vy na to. Dal som vymenit na mojom SUP 1.9 TDI 74kw capy riadenia + geometria.

Po vymene som mal celkom dobry pocit, asi po tyzdni som si vsak vsimol, ze auto taha do lava a tiez volant ked dam do stredu tak idem dolava.

Vratil som auto do servisu, nech to daju do poriadku, vratili mi ho s tym, ze to trochu posunuli, stale problem trva.

Pred tym ako opat pojdem do servisu, chcem vediet - moze byt chyba aj v tom, ze je cap riadenia zle namontovany? Opticky - na vodicovej strane je ten cap akoby nakrivo (nie rovnobezne so zemou), druhy vyzera byt OK. Ide mi o to, ze asi zbytocne budeme riesit dookola geometriu, ked je chyba v chybnej montazi. Co vy na to?

Vdaka za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mne tiez auto taha do strany, mam nove tlmice,dorazy,geometriu,vyvazene kolesa,nove predne aj zadne brzdy.

Co sa tyka tohto fora, na jednej strane som za nho vdacny lebo je tu toho vela ale na strane druhej mam aj nejake pripomienky.

Takisto sa my nepaci reakcia niektorych, typu : duplicitna tema, zamykam.

Pred tym som pouzival asi dva roky skoda-virt.cz a tam to bolo omnoho lepsie, jednak my nic nezamikali a takisto tam bolo normalne hladanie. Najst nieco tu je fakt problem, cakat 20 sekund na dalsie vyhladavanie, dalej musi byt slovo dlhsie ako 4 znaky napriklad chcel som si najst octavie 1.6, tak som zadal "octavia 1.6" lenze ono to nezobere. Proste hroza.

Dufam ze ma tu nikto neukamenuje, chapem ze ti ktori sa staraju o tento web maju vela prace(sam totiz robim nejake weby) ale proste.........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ROMEO: čap aby niekto dal, zle to musí byť buď slepý a blbý, alebo to robiť za trest ... Jasné, že po výmene čapov sa poničí geometria, lebo geometria sa nastavuje práve na tom čape ... A oni ak ho vymenili, ale čo výrobca to iná dĺžka pár mm hore dole... a to sa prejaví v geometrii, lebo na čapoch sa robí.

ACE VENTURA: 100% ok a klidně může táhnout ?! Je to pravda, na geometriu nemá vplyv len predná náprava ale samozrejme aj zadná. Zadná sa na O1 nenastavuje, je raz daná od výroby. Pri geometrii by si mal dostať protokol a tam uvidíš tie odchýlky, proste zadnú buď kladivom opravíš alebo kúpiš novú, ak chceš mať presne. preto aj keď predok na 100% nastavia, auto môže a nemusí ťahať. Na niektorých novších sa už aj zadok dá nastaviť.

ROMEO: trasie volant, zle vyvážené pneumatiky, alebo nevyvážiteľné pneumatiky, hlavne na protektory idú poriadne závažia.

COPIK: Zase druhá vec, auto je v pohode, geometria presná ale auto vždy tahá. Potom je to spústa ďalších vecí ako napr. zle vyvážené kolesá(v servise príklad dá do stroja, napíše že 25 závažie, on ho dá, dá skontrolovať a vypíše, že ešte 5 treba ... ale oni na to kašlú!! to sa mi stalo pár krát ... ak vyváži koleso, po kontrole musí obrazovka písať 0 0 - si to aj skontrolujte), zle naskrutkované (niektoré pneuservisy si zjednodušia robotu tak, že jednu šrúbu dotiahnu maximálne ako sa dá a zvyšné do kruhu dotiahnu... no comment ... žiadne že prv do kríža všetky na doraz a potom až dotiahnuť), potom či vám náhodou sústavne nebrzdí jedno koleso (prototyp ESP :D), či nie je jedna pneumatika viac zjazdená ako druhá (hĺbka dezénu), nerovnako nafúkané atď....

ALL: no to hľadanie je fakt poslabšie. Ale užívajte google. napíšem tam slová ktoré chcem hľadať a za tým site:skodahome.cz. Napr. geometria 74kw site:skodahome.cz :)

Editováno: , autor: Seki1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud se ti nelíbí styl a funkčnost těchto stránek tak to se musíš obrátit na tvůrce skodahome.Těm to patří a oni určují.Naši moderátoři jen musí dodržovat pravidla a věř,že oni si je nevymýšleli.A pokud se koukneš a projdeš si to tady tak sám uvidíš,že poslední dobou to je neúnosné.

Já neříkám,že mi se to všechno líbí a i já mám výhrady a myslím,že nejsem sám,ale rozhodně ti kluci co to mají na starost tady u nás za to nemůžou.Vem si jen citaci.Je psáno,že citovat se nemá.A je to tady každý den.

Nepochybuju o tom,že sám máš zkušenosti se stránkama jak píšeš,ale tak pokud máš nějaký tip jak to zlepšit tak zkontaktuj majitele.

Toto rozhodně není nějaká výtka vůči tobě(napsal jsi a slušně jsi napsal svůj názor) tak proč na něj nereagovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ochota moderátorů tohodle fora je super... hele jestli to tady máte jen pro zvaný tak stačí říct a napsat to na hlavní stránku.Co koment od moderátora to perla ty vole.Na pěstí.

Nevím proč jsi naštvanej a cítíš se být dotčenej. Pár rad čím by to mohlo být dostal ale ten co to téma založil už nenapsal čím to bylo nebo jestli to trvá dál. Spousta nováčků se tu rozčiluje, že nedostane radu ale měli by se taky zamyslet, proč. Buď někdo neví nebo by taky mohl poradit sám. Ale poslední dobou je to jen o tom radu dostat a kvůli tomu založit SVÉ nové téma a čekat na odpověď. Já když nevím tak neradím. Nebo můžu psát nesmysli jako, že je to rozbitý. Bude ti taková odpověď stačit? Tobě ne, protože ty se hned nafoukneš jako balón a budeš tady někoho osočovat a napadat. Každý ať si zamete napřed před svým prahem a pak se stará o druhé. Spousta nováčků nedodržuje pravidla tak ať se nediví.

A jestli si myslíš, že je někdo na pěst, tak mi napiš SZ a můžu s tím pomoct. ZDARMA :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tým úplne súhlasím.

Ak tu prídem napíšem problém, dostanem nejaké nápady ako sa to dá poriešiť, patrilo by sa prísť tu znovu a napísať. Problém bol v tom, odstranil sa tým, stálo to cca toľko, robil som to tam a tam, som/nie som spokojný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pánové .. mě vadí ten styl tý odpovědi .. když mám nějakou zodpovědnost tak se podle toho taky chovám .. pokud jde o moderátory tak ti se starají o chod fora a o komunikaci na něm.. Dá se odpovědět i normálně.. já kdybych mluvil takhle se svým zákazníkem tak mě každej pošle někam!! Chápu ,že se vám nelíbí můj názor jelikož tu ste již dlouho a moderátoři jsou už vaši "přátelé" tak si je bráníte ale berte to ze stránky lidí co sem přijdou .. pokuď vim tak každý takový forum profituje z návštěvnosti a tim že mi moderátor začne nadávat a pošle mě jinak řečeno do prde.e .. tak to neni moc hezká reklama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seki1: ACE VENTURA: 100% ok a klidně může táhnout ?!

Měl jsem na mysli auto jako takový. Holt do servisu jel mladej kluk (brácha) tak si myslí že je úplně blbej a nechá si nakecat blbosti. Protokol jsem viděl a taky jsem tam hned s nim jel zpět.

Dělal jsem komplet nápravu, včetně uložení tlumičů. Chtěl jsem srovnat volant, to neudělali. Prej si ho mám přesadit (když ho přesadím o zub tak je zase nakřivo na druhou stranu), protokol o měření byl hezkej ale čísla vycucaný z prstu. Zadní geo po obou měřeních - rozdílné údaje. Auto táhlo doprava. Než přistoupili na opakování geo na jejich náklady tak pán tvrdil že museli rozhejbávat matky (?!), že auto má přes 200tis km a že je jasný že nebude jako z fabriky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau chlapaci,taky přidám své zkušenosti a poznatky co se týká geometrie!!problém tahaní auta do strany je často způsobeno nestejnoměrně sjetéma pneumatikama!!!a čim širší a nižší profil pneumatiky tím je to citlivější na tahání!!

já mám ten samej problém!tak jsem zajel na geometrii,udělali geometrii do nule,vyvážili kola do nule,ale přesto to lehce tahá do prava!!mechoš mi říkal že je to způsobeno nestejnoměrně sjetéma gumama(ikdyž na kontrolních bodech je stále dost dezénu)!!dokonce při vyvažování kol byl skeptický že to snad ani nevyváží!!dokonce na jedno kolo musel narvat 65g závaží(nové litáky a gumy podle mě ještě v normě)!!!ale když jsem dal na auto zimáky plecháče s dobréma pneumatikama tak je vše v pořádku!!!!!

přesně jak píše ace ventura a seki1,tu geometrii v servisech docela dobře ojebávájí a o vyvažování kol ani nemluvit!!protože pokud jim nestojíte přímo za prdelou a nekontrolujete to na monitoru,tak to ojebou a vy hlavně nemáte to jak zkontrolovat!!!!vždy jim stůjte za zádama a chtějte vytisknout z geometrie protokol!!!dělám s autama(naklaďáky),takže vím jak se spousta věcí ojebává!!mimochodem geometrie i vyvažování je zlatej důl,o přezouvání ani nemluvím!laserová geometrie 1300kč/30min práce, nazutí+vyvážení 1100kč/20min práce,tak tolik mě stálo zastaveníčko v pneuservise lol

A jedna reakce na ten spor s moderátorem!!jak psal myslím žralok a seki1,též mě vytáčí,když někdo založí téma,napiše problém,ale už se neráčí přijít,napsat třeba jestli to vyřešil,popřípadě jak!!!ale hlavně když mu někdo poradí tak nemá ani tu slušnost,aby PODĚKOVAL!!!!!!!!!!!!za sebe musím říct že toto forum mi ušetřilo nemalé peníze,takže ještě jednou díky!!!:palec2:

to sejis: věta "duplicitní téma!"mě též vždy zvedá ze židle!!! :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to kakamilcz: jojo je to trošku drážší pneuservis!!ale měl jsem nové litáky tak jsem to nechtěl dát nějakému lojzovi ze stodole,aby je hned poškrábal!! :prc: tady mají nejnovější mašiny,což samo zaplatíš a ve vysledku je to asi stejné :) !!ale pro pocit víš jak :palec2:

ale pozor,cenu určije rozměr kola a jestli je to liťák či plecháč!!

koukám na fakturu:geometrie:měření 17"- 600kč

seřízení 17"-700kč

pro 17"alu: demontáž pneu: 4kola-240kč

montáž pneu: 4kola-260kč

vyvážení: 4kola-300kč

ventilek: 4kola-144kč

lepíci zavaží: 4kola380kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Sorry, oneskorene prispejem do vlastnej temy. Debata sa tu robehla az po tom, ako som ju prestal sledovat.

Takze pricina trasenia volantu bola v nevyvazenych kolesach - akonahle som prezul na letne - vyvazene, trasenie prestalo.

Tahanie do strany tiez zmizlo, geometriu som vyreklamoval, volant mam nastaveny ako ma byt.

Na margo zvysnej casti debaty, ja osobne nezkladam temu bez toho, aby som si o tom co najviac precital v inych temach. Ked nenajdem, spytam sa. Nevidim na tom nic zle. Keby bol kazdy taky expert do aut, ako sa asi na tomto fore od prispievatelov ocakava, tak by zrejme toto forum ani nemuselo existovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...