Přejít na obsah

pojistka F5 7,5A - proud cca 15A, pojistka se hned spálí

Chosé_

Doporučené příspěvky

Zdravám, setkal se někdo s problémem u octávie s přepalující se pojistkou F5 7,5A? Jen ji tam strčím, okamžitě se spálí. Multimetrem jsem naměřil 15A, a už začaly smrdět kabely od multimetru. Není to nějaký známý problém? Je to pojistka od klimatronicu, tempomatu, zrcátka, výhřev sedaček, střecha a nějaký multifunkční ovladač. Na autě jsem dělal generálku motoru a před ní klimatronic fungoval. Jen se ptám, kdyby náhodou někdo věděl, jinak bych to všechno prolezl a prozkoumal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli začaly smrdět kabely k multimetru, tak stejně tak už určitě začínaly smrdět dráty na kterých je zkrat.

Zkus to ještě párkrát. trochu déle to podrž, a budeš přesně vědět, které to jsou. To se pak nedá napoznat :) .

No řekl bych, že postupně odpojovat zařízení, které je na tuto pojistku napíchnuté. Ale stejně tak může být zkrat někde v kabelech, v takovém místě, že nepomůže ani odpojit potencionálné vadné zařízení. To pak bude těžší :feve: .

Odkaz ke komentáři

Zkus to ještě párkrát. trochu déle to podrž, a budeš přesně vědět, které to jsou. To se pak nedá napoznat :) .

jen si na to radeji vem k sobe hasicak :)(to neslo bez citovani predchoziho prispevku)

zacni kontrolovat veci, kde jsi delal nejaky zasah, neco srouboval a tak...

mohl jsi nekde skripnout draty, prosroubovat

jestli problem zacal po tvem zasahu, tak bych ho typoval nekde v kabelaze, je malo pravdepodobny, ze se ve stejnou dobu rozbilo nejaky zarizeni

Odkaz ke komentáři

Takže to není nějaký známý problém... no to bude asi docela poděl toto. Ať přemýšlím jak chci, nenapadá mě, co bych mohl špatně zapojit (asi nic, to by neměla být příčina velkého odběru). Něco prošroubovaného zní rozumě. Před čase se mi podařila taky pěkná perla. Prošrouboval jsem svazek pod volantem u Astry H... a pak jsem se mohl divit proč to nestartuje :) Já si spíš udělám zásobu pojistek z bourané octávky na dvoře a zkoušíám povypojovat všechny zařízení, co k pojistce vedou. Pokud ani to nepomůže, napomůžou schémata. Podle schémat je ta pojistka napojená na 15tku, tak zkusím vypnut klíček a znovu dát pojistku. Snad aspoň to bude vpořádku. Takováto věc bývá vždycky jen nějaká blbost, ale přijít na to je někdy na pěkně strávený den ve schématech :)

Odkaz ke komentáři

schematama zacni, at vis co vsechno na ty pojistce opravdu je a muzes to postupne odpojovat

misto hromady pojistek bych doporucil nejakou zarovicku (sama omezi proud), kdyz budou vsechny napajeny spotrebice z teto pojistky vyple, bude zarovka (misto pojistky) zhasla,

az odstranis zkrat z kabelaza (pokud je v ni) tak zarovicka zhasne

sviti = zkrat

nesviti = ok

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...