Jump to content

1.8T 132kW AUQ líné/žere...rozluštění VAG chyb

Bierhanzel

Recommended Posts

Ahoj.Prosím o radu a případné navedení správným směrem při rozluštění závad. Jedná se o TT ale stejný kod AUQ se nachází v RS tak se zeptám i tu. Auto se již cca více jak přes rok čím dál víc zhoršuje. Dřív při klidné dálkové jízdě cca 8l/100km dnes cca 12l... a čím dál tím víc mi lenivý pod rukama. Při plnění jakoby vynechává a netahne. Svítí kontrolka motoru a hlásí chyby viz níže výpis. Ze srandy jsem to dal do origo Audi servisu Teplice, kde mi auto po 14 dnech ze zoufalství vrátily a nepřišlo se na nic...

Tak pokud měl někdo podobné trápení pochlubte se. Já teď udělám takovou tu klasiku, kterou to sice nebude ale určitě mu neublíží a pomůžu líp dejchat a popíjet (svíčky,luftfilter,palivovej)

Audi TT 1.8T 132kW AUQ 2001 only-FWD*

VAG-COM* verze: SVO 304.0

Číslo dílu: 8L0 906 018 Q

Díl a/nebo verze: 1.8L R4/5VT 0002

Kódování: 11500

Číslo dílny: WSC 01236

Další informace: TRUZZZ8NZ11032595 AUZ5Z0A1030002

4 závad nalezeno.

17608 - obtokovy ventil vzduchu turbokompresoru (N249) - mech. chyba

P1200 - 35-00 - -

17536 - rada valcu 1 : prizpusobeni smesi (mult) - system prilis chudy

P1128 - 35-00 - -

17705 - mezi zdrojem plniciho tlaku a skrtici klapkou je tlakovy spad

P1297 - 35-10 - - - Sporadická

18010 - napajeci napeti svorka 30 - napeti prilis male

P1602 - 35-10 - - - Sporadická

• 8 years later...

Zdravím, prosím dotaz: mé RSko je celkem líné, není to jak bývalo, spotřeba stoupla. Hadice vyměněny, V diagnostice se dokolečka objevuje "chyba ventilu N249 - pravděpodobně mechanická závada." Připojení ventilu přímo na tvrdých 12V vyvolá cvaknutí a něco se v něm přepíná. Ale připojení voltmetru paralelně k ventilu přímo v autě neukáže nikdy žádné napětí. Prosím dotaz: který komponent ovládá cívku tohoto ventilu a kde hledat příčinu toho, že ventil nemá nikdy žádné napětí na cívce? Díky,

Edited by mpcz
upřesnění